30 Ekim 2020 Cuma

Naz Naz Yine Tekledi : 1 - 1 !!!

    Maalesef sahamızda yine puan kaybettik ve neredeyse puan da alamıyorduk.

Kazansan Lider olacağın maçı yine bilindik görüntülerle kazanamıyorsun.Önceki maçlarda yazdığımız şeyler aynen devam ediyor düzelme yok maalesef.Zaten benim söylemek istediklerimi aşağıda koydum Başkan ve Hoca söylemiş ama netice 2 puan kaybı.

Nedir aynı şeyler ?

Yine yavaş oynuyoruz,oyunu hızlandırdığımızda pozisyon buluyoruz ama sonuçlandıramıyoruz.

Yine şut yok üstelik ağır saha ki rakip bol bol vurdu.

Yine bile bile ofsayta düşüyoruz.

Yine kenar yönetiminin oyunu okuma ve müdahalesi zayıf ve geç.Başkan diyor 'bazı şeyleri geç görüyor.Umarım önümüzdeki maçlarda biraz daha dikkatli olur' Evet hocam Muhammed Ali yi almakta neden 75.dk.ya kadar bekliyorsun ? Açıklaman da diyorsun ki Santrforu çiftleyince topu taşımakta zorluk çektik.Sonrasında şişirmelere döndü olay ... '' e hocam Sen topu taşıyacak adamı Mehmet Akif i çıkardın Muhammed Ali girerken ama zaten ? Ayrıca Orta Sahanın etkisizliğinden yakınıyorsun,etkisiz oyuncu Ufukcan ı oyunda tutup,Ersavaş ı çıkardın,Mehmet Akif i çıkardın.

*Yalnız burada evet Ufukcan etkisizdi,hata yaptı gole neden oldu ki 2 tane oyuncumuz da çok basit kafa vurdurdu Onur Garip e bile bile o da var ama dışarıdan Ufukcan'a bağırılmasını doğru bulmuyorum,maç sırasında oyuncuyu iyice bitirmekten başka bir şeye yaramaz.

Hasan Hoca 75 de çift forvete döndü ki geç ti maça böyle başlayabilirdi zira rakip Kütahya da hem Onur Garip hem Güven Güneri yi birlikte oynatıyordu Güven Güneri yi biraz Onur un arkasına çekmişti ama baktım maçta hep forveti ikiliyordu.Kanatlarla beraber önde 4 ofansif oyuncu ile çıkmıştı Kütahya ki hoca da bu 4 oyuncu ile ilgili şöyle demiş “Kanatları çok iyi kullandık. Onların 4 oyuncusunun dönmeyeceğini biliyorduk.Bunu iyi değerlendirdik ama Mardin maçındaki gibi bir türlü içeriye sokamadık ''

Ben kendi oyunumu oynayacağım iyi ama sonuç alamayınca erken hamle gerekirdi.
Ayrıca rakipler tarafından deşifre edildi oyun sistemimiz.
Kadromuz iyi,alternatifli,geniş derken böyle olmadığını da görmeye başladık çünkü oynayan oyuncuların form grafikleri istikrarlı değil,bu anlamda bütçe şartları uygun olursa devre arası orta saha ve kanatlara takviye gerekiyor yani yaratıcı,üretici oyuncu lazım.

*Bence önemli bir konu var bu ne yazık ki şu ana kadar dezavantaj oldu.Normal de bir takım da Murat Can ve Muhammed Ali gibi 2 tane A Kalite Santrfor bulunmasını her hoca ister,büyük bir şanstır ama bizim için bu sorun olmuş gibi gözüküyor.Çünkü Hoca ikisinden birini tercih ederek başlıyor,sezon başında Muhammed Ali oynuyordu,daha sonra Murat Can oynamaya başladı.İkisini birlikte hiç başlatmadı,maç içerisinde belirli sürelerde oynadılar ki bu maçta 75 den sonra oynadılar bu kez hocanın dediği gibi Onlara top taşıyamadık,şişirdik onu da rakibin Kırmızı kart ta gören 15 numaralı Stoperi Ahmet Üner başarı ile kesti topları.

Murat Can da ,Muhammed Ali de aynı tip Santrforlar,merkez forvet diyebileceğimiz isimler,birini kanat forvet gibi oynatamıyoruz mesela Fenerbahçe de ikinci yarı Cisse girdi Samatta Sol kanada atıldı,veya Kütahya nın yaptığı gibi Güven Güneri yi forvet arkası oynattığı gibi biz Murat Can ı böyle kullanamayız.Hocanın da sıkıntısı bu,ha 4-1-3-2 çift forvet oynatabilir onu da tercih etmiyor.

Aslında sezon başında planlamada böyle bir şey yoktu galiba Murat Can ı istiyorduk ama olmamıştı,Muhammed Ali yi almıştık,sonradan şartlar oluşunca Murat Can da geldi.Bence bu ikili konusunda Hoca yeni bir strateji geliştirmeli.

Orta Saha oyuncularından yakınırken tabii Bünyamin'i aramıyoruz değil.Sakatmış. Acaba sakat mı geldi diye düşünmeden edemiyorum çünkü zaten bu yüzden Samsunpor da tutunamadı.

Rakip çok agresif,sert oynayan bir takım.Zaten 7 resmi maçta 6.kırmız kartlarını gördüler ki aslında 2.devre başında Fatih Aydın ın yaptığı hareket açık Kırmızı kart idi sarı kart ile geçiştirdi hakem sonuca etki etti bu kararı ile.

Neticede,6.maçımızda 8 puan kaybettik ki bunun 5 i kendi sahamızda.Kendi sahamızda problem yaşıyoruz ki bunu Başkan da Hoca da söylüyor zaten deplasmanda daha rahatız diye çünkü hem baskı yok hem bekleyerek,hızlı çıkıp kontra atak oynayabiliyoruz ama içeride hem bana göre yönetim ve seyircisiz maç olsa da çevreden az sayıda taraftarın baskısı da oluyor.Tabii esas sorun kilidi açacak oyun ve sistem üretememe.

Bu kayıplar da aslında çok anormal de değil,bu grupta her an her hafta çok sürpriz sonuçlar alınabiliyor,demiştik zaten ''En az kayıp yaşayan Şampiyon olacak'' diye ama bizim hataya çok fazla tahammülümüz yok bu sezon ''mutlak çıkmamız lazım'' o nedenle her puan kaybı maçı çok tartışılıyor,tartışılacaktır.

Haliyle Hasan Hoca tartışılıyor üstelik direkt Başkan tarafından ki bir sayfada Golden sonra Başkan'ın kulübeye tepkisi şeklinde bir video gördüm,anlık bir duygu boşalması tepkisi olarak düşünebiliriz ama öte yandan iyi bir görüntü de değil bu ve Hocanın koltuğunun pamuk ipliğine bağlı olduğunu gösteriyor.Pazar günü HEASK deplasman maçı 7.Haftada Hoca için bir Kader maçı haline geldi.Bunu Hasan Şermet yazımda şöyle yazmıştım ''Yalnız tabii şu iki notu belirtmeden geçemeyeceğim ; birincisi giden Yavuz İncedal hocamızın kariyerinde 6 Şampiyonluğu vardı ve başarılı olamadı.İkincisi de çalıştığı takımlar Muğlaspor,Kızılcabölük,Karacabey (her ne kadar bu sezon Şampiyon olmuş olsa da ) Nazillispor'a benzemez.Nazilli de çalışmak şartlar dışarıdan rahat,kolay gibi görünse de öyle değildir,zordur ''

 İskenderun deplasman maçı öncesi de benzer bir durum vardı,yine aynı durum var umarım İskenderun maçı sonucu gibi bir sonuç ile döner yolumuza devam ederiz zira İstikrarsızlık başarısızlığın zehiridir.

Hayırlısı Olsun Kulübümüz Açısından.

NE DEDİLER ?

Kulüp Başkanı Soner Yelkovan “Ummadığımız bir skor.Futbolun içinde bu tür şeyler var ama bu maçı almamız lazımdı. Alsak liderdik.Bazı şeyleri geç görüyor. Umarım önümüzdeki maçlarda biraz daha dikkatli olur.Kenarda değerli oyuncularımız var. Onları da değerlendirmesi lazım.Pazar günü HEASK maçımıza bakacağız.Sahada mücadele var ama bir taraf oynamayınca olmuyor.Orta sahamız üretken değildi.Dolayısıyla Murat Can yalnız kaldı.Kanatlarımız çalışmadı. İstenilen futbolu ortaya koyamadık.Deplasmanda rahatız ama kendi sahamızda istenileni veremiyoruz.İnşallah onu da düzelteceğiz”

Teknik Direktör Hasan Sermet ''İLK YARIDA ATSAYDIK FARKLI OLACAKTI”
Oyunu ilk ve ikinci yarı olarak ikiye ayırdığını belirten Şermet, ilk yarı üretken olup golü bulamamaktan yakındı. Deneyimli çalıştırıcı,“Kanatları çok iyi kullandık. Onların 4 oyuncusunun dönmeyeceğini biliyorduk.Bunu iyi değerlendirdik ama Mardin maçındaki gibi bir türlü içeriye sokamadık.1-0 öne geçsek şu anda başka şeyler konuşuyor oluyorduk ama atamadık”

Şermet, “İkinci yarı gerekli oyun kalitesini sahaya yansıtamadık. Kanatları kullanamadık. Sonrasında çift forvete dönelim dedik akabinde golü yedik. Rakibe de kendi hatalarımızdan başka pozisyon vermedik. Santrforu çiftleyince topu taşımakta zorluk çektik.Sonrasında şişirmelere döndü olay.Bir puan altın gibi. Üzgünüz,bize inanan insanları üzüyoruz” 

 “Orta saha bizim can damarımız bizi besleyecek olan onlar.Onlar durduğu zaman oyun duruyor. Bölüm bölüm sıkıntılar yaşadık.Hareketli oynadıkları zaman sıkıntı yaşamadık.Ama hareketsiz oynadılar”

“Takım bazen çok atıyor bazen atamıyor.Burada bir dengesizlik yaşıyoruz.Dışarıda daha rahat oynuyoruz.Bugün saha da çok kötüydü.Çok ağırdı.Biz oynamaya çalışıyoruz karşı takım bizim hatamıza bağlıyor.Bunlar mazeret değil tabi.Geldi mi atacaksın.Üzgünüz.İnşallah deplasmanda kazanıp telafi etmeye çalışacağız”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder