5 Ekim 2020 Pazartesi

Naz Naz 3 Altın Puanla Döndü : 1 - 2 !!!

   Çok Önemli ve Anlamlı Galibiyet,bu nedenle takımı ve teknik heyeti kutluyorum.
Maç öncesi suni çim zeminde zorlandığımızı düşünerek kaldı ki normal deplasmanlarda bile zorlanıyorduk,en son galibiyetimizi 344 gün önce Pazar da 
3-1 ile almıştık bu nedenle rakip her ne kadar BAL dan çıkmış yeni bir takım olsa da beklentimi düşük tutarak sonuç ile ilgili şöyle demiştim ''Herhangi bir skor tahmini yapmayacağım ama beraberlik ağır basıyor diyeyim hayal kırıklığı çok olmasın sonra '' bu yüzden 3 Puan benim için çok sevindirici oldu.
 Maç öncesi yazdığım Rakip Analizindeki pek çok şey gerçekleşti aslında.
Kahta geçen haftaki 11 den 2 değişiklik ile çıkmıştı ki biri zorunlu değişiklik.
Aslında ben daha fazla değişiklik bekliyordum ama Hocaları Erhan Koç bu önemli maçta bu riske girmemiş.Sadece Orta Sahada Ömer Uluer in yerine Ahmet Tuna Akıl ve Çengelköy maçında sakatlandığı için Santrfor Ali Tayfun Akbey'in yerine diğer Santfor Hakan Akman oynadı bu bizim için şans oldu diyebiliriz zira ilk yarıda maç 0-0 iken Hakan Akman karşı karşıya golü atamadı, Zekeriya kurtardı. 

 Bizim 11 de ise sadece maçtan önce Covid testi + çıkan Mert Çapar'ın yerine Hasan Demir tek değişik isim olarak oynadı.
Mert Çapar'a Geçmiş Olsun dileklerimi iletiyorum.
İlk yarıda sahaya alışıncaya kadar zorlandık ve ev sahibi ekip daha üstün oynadı ve 2 pozisyon buldu,Zekeriya karşı karşıya mutlak golü önledi.
Ancak bizim de çok net Muhammed Ali ile kaçırdığımız gol vardı.
Sağ dan sanırım Aytaç'ın yaptığı ortada Muhammed Ali'nin kafası kıl 
payı auta gitti.

Zaten şunu artık herkesin anlaması lazım,BAL dan çıkmış ta olsa artık her rakip 45-50 dakika çok koşarak,mücadele ile seni bozuyor,zaten mesafeyi kısaltıyorlar ve maç 40 metre civarında orta alanda kör dövüşü gibi oynanıyor,topun arkasına geçip alan kapatıp pozisyon vermiyorlar.Tabii bu problemi çözmek için teknik heyet çeşitli hücum planları,setleri üretecek ve çalıştıracak.

 İkinci yarı başında Oktay'ın asistinde Hasan Demir'in güzel golü ile öne geçtik.
Hasan Demir'i çok beğendim,zaten benim kafamdaki 11 de var.Mert Çapar bizim çocuğumuz evet hep oynasın istiyoruz ama takımın menfaati için kim iyi ise O oynamalı,bu maça kadar teknik heyet kendisini önde gördü ve başlattı.
Mert'in hastalığı bir anlamda Hasan Demir için bir şans doğurdu ve O da bunu iyi değerlendirdi diye düşünüyorum.Yalnız tabii yediğimiz golde Sağ kanat'tan iyi bindirdiler ve rakip Sağ bek golü attı,orada da zaaf gösterdiler Oktay ile birlikte.

 Golden sonra 2.golü bulacak pozisyon da geldi ama çok net golü atamadık ve akabinde golü yedik,futbolun değişmez kuralı ''Atamayanı Atarlar'' işledi.
 62.dk.da yediğimiz bu golden sonra Hasan hoca 66.dk.da 2 oyuncu değişikliği ile oyuna müdahale etti.Klasik değişiklikleri Muhammed Ali'nin yerine Murat Can ve Kaptan Zafer'in yerine de Ufukcan girdi.

 Ve 1 dakika sonra 2.golü bulduk.Orta sahada kaptığımız topta Bünyamin Sağ kanat'ta Aytaç'ı kaçırdı,Murat Can da topun üstünden atladı,Aytaç geçen hafta olduğu gibi çok klas bir vuruş ile golümüzü attı.
 Bu dakikadan sonra rakip yüklenmeye başladı,özellikle Sol kanatlarında oynayan Kaptan Barış Kılıç ile çok etkili ortalar yaptılar,zor anlar yaşadık bir topu çizgiden çıkardık.Bu arada kontra ataklarla da 3.golü aradık o pozisyonu da bulduk yine Sağ kanat'tan Aytaç'ın ortasında Murat Can kafayı yumuşak vurunca Kalecide kaldı top.

 Erhan Koç hoca kenarda başka hücum alternatifi olmayınca bence çıkarmamalıydı yine de Santrfor Hakan Akman'ı,Hakan Akman'ı çıkarıp orta sahaya Ömer Uluer'i aldı,forvet arkası Fahri yi forvete sürdü ama Fahri orada etkili olacak adam değildi.
 Hasan Hocanın skoru korumak için hamleleri geldi.83'te Hasan Demir'i çıkarıp Sol bek Selçuk Hakalmaz ı alarak Oktay'a yardımcı olup o kanada önlem aldı.
Yine 87 de Bünyamin i çıkarıp Stoper Sefa Korkmaz'ı alarak doldur boşalt ve kenar ortalarında kafa topu vermek istemedik.

 Bu değişiklikleri bir 10 dakika önce de yapabilirdik zira rakip çok baskı kurdu.
Neticede skoru korumasını bildik bu da önemli çünkü geçen sezonlarda mutlaka beraberlik golünü yiyorduk.
 Maçtan önce öngördüğüm gibi maç iki takım adına da kanatlardan oynandı.
Biz rakibin kanatlarındaki zaafı iyi değerlendirdik,iki golü de her iki kanat'tan kanat oyuncularımızla attık.Özellikle Aytaç Sağ kanat'ta çok etkili oldu,Sol da Hasan'ı da beğendiğimi söylemiştim.Ancak tabii oyunun bir de savunma kısmı var,geriye yardımlar yani bunlara dikkat etmeliler.

Maçtan TOP 3 İsmimiz ; 
1-Zekeriya Topayan
2-Aytaç Deniz
3-Hasan Demir

 Kahta takımının da en iyi yönü kanatlar Sağ da İsmail Palta ve Sol da Barış Kılıç demiştim,Sağ dan çok iyi kombine atakla golü buldular hem de Sağ bekleri bindirerek golü attı,Sol kanat'ta da Barış Kılıç çok etkili oynadı.
 Kahta takımı daha yeni bir takım geçen sezon BAL bu sezon 3.Lig'teler ve geçen sezon 11 maç,bu sezon da 1 maç toplam 12 maçtır bu sahada hiç yenilgi yüzü görmemişler,ilk yenilgilerini aldılar.Bence buradan iddialı takımların galibiyet çıkarması zor,Şampiyonluğun kilit duraklarından biri bu deplasman.

Maçın Hakemi Erdem Mertoğlu iyi maç yönetti,düşüşlere kanmadı.

 Kolay maç yok,her hafta sürpriz sonuçlar çıkıyor,çıkacaktır ta,bu hafta yine Tokat deplasmanda zirve adayı Kütahya dan puan çıkardı.Her takım puanlar kaybedecektir,önemli olan en az puan kaybetmek.Biz de maç maç düşünerek en az kayıpla gitmeliyiz.Mardin maçını da alarak bir seri tutturmalıyız.
 Kadromuz güçlü,alternatif kenardan gelip katkı verecek isimlerimiz var.

İyi çalışıp,rekabeti sağlayıp,özel hayatımıza da dikkat ederek takıma katkı sağlamalıyız.MANŞET sitemizde gördüğüm maçtan bir gün önce şehrin göbeğinde bir içkili mekanda bazı futbolcularımızın verdiği fotoğraf hiç hoş değildi,bunlara dikkat etmeliler,yönetim de bu konuda oyuncuları uyarmalı.

 Bir an önce bu 3.Lig girdabından kurtulmalıyız.
Yayın rezaleti var misli.com'un,oynadığımız sahalar ortada,şu maçtan 1 kare resim bulamadım her yere baktım mesela.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder