2 Ekim 2020 Cuma

RAKİBİMİZİ TANIYALIM : KAHTA 02 SPOR !!!

KULÜP BAŞKANI : MUSA YILDIRIM

TEKNİK DİREKTÖR : ERHAN KOÇ

TAKIM KADROSU :


STAD : İLÇE (1000 Kişilik - Suni Çim)

TRANSFER RAPORU :

 GELENLER : (12) Erdi Taşkent (30-Sol bek-Serik Belediyespor),Mehmet Berber (24-Stoper-Fatsa Belediyespor),Ahmet Tuna Akıl (28-Ön libero-Artvin Hopa),Caner Çolak (26-Orta Saha-Adıyaman 1954),Fahri Eren Pamuk (26-Forvet arkası-Sol kanat-Adıyaman 1954),Hakan Akman (31-Santrfor-Osmaniye),İsmail Karakaş (21-Stoper-Trabzonspor-Kiralık),Osman Çağlar (23-Stoper-Alanya Kestel),Ömürcan Karaca (23-Orta Saha Sağ-Kırıkkale Büyük Anadolu),Salih Sarıkaya (22-Sağ bek-Çankaya FK),Salih Can Yener  (21-Sol bek-Kavacık),Timur Çakıroğulları (24-Kaleci-Malatya Yeşilyurt),

GİDENLER : (16) Ziya İstek (Defans-Yozgat),Sercan Çekmen (Sol bek),Bahri Arslanlı (Orta Saha),Emre Avcı (Ön libero-Kırıkkale Büyük Anadolu),Gökhan Demir (Santrfor-Arnavutköy),İbrahim Selen (Santrfor),Ali Emre Duman (Sol bek),Hakan Doğan (Santrfor),Ömer Şefik (Kaleci),Mustafa Can Çap (Stoper),Aykan Keskin (Stoper),Süleyman Can (Orta Saha),Recep Doğan (Ön libero),Bereket Üzümcü (Merkez Orta Saha),Abidin Fikirli (Orta Saha),Umut Can Gökdemir (Sağ kanat)

KALANLAR : (13) Mehmet Doğan (32-Kaptan-Ön libero),Barış Kılıç (29-Sol kanat),Burak Onur (Kaleci-34),Erkan Nazlı (22-Stoper),Hacı Yusuf Güneş (22),İbrahim Akyüz (34-Stoper),İsmail Palta (27-Sağ-Sol kanat),Muhammed Şiyar Eroğlu (20-Orta Saha),Ömer Uluer (23-Orta Saha),Samet Tok (19-Orta Saha),Serdar Aşuk (28-Orta Saha),Yusuf Taşan (18),Ali Tayfun Akbey (30-Santrfor)

1.HAFTA : KAHTA 02 SPOR 3 AĞRI 1970 SPOR 0

  3.Ligin iki yeni takımının mücadelesinden ev sahibi ekip net bir skorla galip çıkmış.Kahta yeni transferleri Salih Sarıkaya (Çankaya),Mehmet Berber (Fatsa),İsmail Karakaş (Trabzonspor dan Kiralık),Erdi Taşkent (Serik),Caner Çolak (Adıyaman),Fahri Eren Pamuk (Adıyaman) ve 5 geçen sezondan kalan oyuncusu ile çıkmış maça.Sezonun ilk golünü 27.dk.da Ağrıspor dan Ferat Yaşar Kendi Kalesine atarken,diğer goller İsmail Palta ve Caner Çolak'tan gelmiş.Ağrıspor Burak Kapan (Silivri),Emrah Çalışlar (Elazığ Karakoçan),Cuma Ali Üzüm (Payas),Safa Yıldırım (Sivas Belediye),Ferat Yaşar (A.Sportif),Mert Yıldırım (Cizre),Muhammed Şükrü Arslan (Tokat),Ahmet Kaan Zor (Nizip),Mehmet Şirin Soydan (Siirt) olmak üzere 9 yeni transfer ile çıkmış.Geçen sezondan devam eden alt liglerden tanıdığım Emrah Tacir ve Seyit Gazanfer olmuş.Ağrıspor dan Emrah Çalışlar 90+2 de çift sarı kart'tan Kırmızı kart görmüş.Maçın Oyuncusu Kahta dan İsmail Palta olmuş,başarılı kanat oyuncusu 1 gol atıp ilk golde de pay sahibi ama TFF kayda Ferat Yaşar Kendi Kalesine olarak geçirmiş.İsmail Palta (27) 11 numaralı Denizli'li futbolcu geçen sezon da takımının BAL dan çıkmasında önemli pay sahibi olmuştu.

Kahtaspor şu 11 ve Diziliş ile oynamış ; 

2.HAFTA : ÇENGELKÖY 2 KAHTA 02 SPOR 1

26 yıl sonra yenden Profesyonel liglere dönen Çengelköyspor, iç sahadaki ilk maçında Kahta 02’yı iknci yarıda bulduğu gollerle 2-1 mağlup etti.
Maçın Kısa Özeti: 
Deplasmanda oynayan Kahta 02 rakibine oranla maça daha iyi başladı ve bunun neticesinde 28. Dakikada sağ taraftan yapılan ortada Ali Tayfun Akbey’in kafa golü geldi. Adıyaman temslcisi golden sonra da çok net bir pozisyondan sonuç alamadı. Genç ağırlıklı br kadrodan oluşan Çengelköyspor ise 35.dakikadan sonra rakibine üstünlük kurmaya başladı. Kadri Doğukan’ın maçın başında sakatlanmasından dolayı mecbur değşiklik yapan yeşl-beyazlıların teknik direktörü Özgür Ataçocuğu iknci yarıya da Sefa Turan ve İsa Kaynarcı’yı alarak başladı. 
49 ve 55’inci dakikalarda Ali Özgür Basa’nın iki farklı kanattan yapılan ortalarda bulduğu kafa goller ile üstünlüğü ele alan Çengelköyspor, maçın kalan süresinde de rakibine üstünlüğünü kabul ettirdi ve kalan sürede skoru da koruyarak iknci maçında 4 puana yükseldi.Kahta 02 ise 3 puanda kaldı. 
Ali Kemal Demir-amatorlig.net/
Kahta ilk yarıda iyi oynamış ve önde bitirmiş,ancak ikinci yarıda 6 dakikada yedikleri gollerden sonra Erhan Koç hocanın yeterli müdahaleyi yapamadığı eleştiriliyor.
Tek golü 30 yaşındaki forvetleri Ali Tayfun Akbey atmış.
Rakip Çengelköy 5 sarı kart görmüş,Kahta hiç kart görmemiş bu yeterince agresif olmadıklarını da gösteriyor.
11 leri ve dizilişleri şöyle ; 
TAKIM ANALİZİ
 Kahtaspor BAL 2.Grup'ta ligin bitimine 4 hafta kala 22 maçta 55 Puanla Lider durumda iken liglerin durdurulmasının ardından alınan karar ile Şampiyon ilan edildi.Bir önceki sezon da BAL a çıkmışlardı 2 sezonda 2 lig çıkmış oldular.
66 yıl sonra Profesyonel lig sevinci yaşıyorlar.
Takımın amatör kümeden buralara gelmesinde Başkan Musa Yıldırım'ın çok büyük emeği var maddi, manevi çok katkısı olmuş,harcadığı parayı hibe etmiş kulübe.
 Teknik Direktör Erhan Koç geçen sezon 29 Ekim de göreve gelmişti,bu sezon da devam ediyor.Takımdan başta geçen sezon 19 maçta 12 gol atan Santrfor Gökhan Demir olmak üzere,20 maçta 7 gol atan Forvet arkası Bahri Arslanlı,
14 maçta 3 gol atan Santrfor İbrahim Selen,6 maçta 2 gol atan Santrfor Hakan Doğan ile birlikte 16 futbolcu ayrıldı.
12 yeni transfer yaptılar ve geçen sezondan 13 futbolcu kaldı,kalanlar içerisinde Kaleci Burak Onur,Ön libero Kaptan Mehmet Doğan,20 maçta 9 gol atan Sağ-Sol kanat İsmail Palta ve 15 maçta 6 gol atan Sağ kanat Barış Kılıç'ta var.
  Kahtaspor geçen sezondan Golcülerini kaybetmiş,Gökhan Demir,İbrahim Selen,Hakan Doğan ve Forvet arkası Bahri Arslanlı nın ayrılması önemli kayıplar.
Forvet mevkiisini geçen sezon çapraz bağ sakatlığı nedeniyle sezonu kaçıran sadece 1 maç oynayabilen 30 yaşındaki Ali Tayfun Akbey ve Osmaniye den yeni transfer 31 Yaşındaki Hakan Akman ile doldurmaya çalışacaklar.
Forvet arkasına da Adıyaman 1954'ten Fahri Eren Pamuk'u aldılar.
 *İlk 2 Hafta aynı 11 ile oynadılar,o yüzden o 11 üzerinden analiz etmeye çalışacağım kadroyu.
Kalede pek çok 2. ve 3.Lig takımında oynayan ve bunlardan Diyarbakır BŞB ve Keçiörengücü ile 3.Lig Şampiyonluğu yaşayan 34 yaşındaki tecrübeli Burak Onur var,geçen sezon da 19 maçta oynadı 3.Şampiyonluğunu yaşadı.
Burak Onur'un alternatifi yeni transfer 24 yaşındaki Malatya Yeşilyurt'tan transfer Timur Çakıroğulları.
SAĞ BEK ; 
Salih Sarıkaya 22 yaşında Çankaya FK dan yeni transfer,geçen sezon 28 maçın tamamında 11 de oynamış 2 gol,3 sarı kartı var.
1.Hafta Ağrı maçında 79.dk.da yerini Stoper Osman Çağlar Uç'a bırakmış. 
Geçen haftaki maçta da golleri her iki kanat'tan ortalarla yemişler Sağ ve Sol beklerin aksadığı söyleniyor ama yine de Salih'in oynayacağını düşünüyorum.
SOL BEK ;
Erdi Taşkent ,30 yaşındaki oyuncu Serik Belediye den yeni transfer.
Fenerbahçe alt yapısından yetişen Erdi Taşkent Ümraniyespor ile Şampiyonluk yaşamıştı.Geçen sezon Serik Belediye nin 3.Lig Şampiyonluğunda 26 maçta tamamı 11 de 3 sarı,1 kırmızı kart ile oynamıştı.Daha önce BAL da da Serik ile Şampiyonluk yaşadı.Tecrübeli,maç eksiği olmayan bir oyuncu ama henüz defansta uyum sorunu yaşıyorlar galiba ki ilk hafta 84.dk.da yerini yine bir yeni transfer Salih Can Yener'e bırakmış,geçen hafta ise 60.dk.da yine Salih Can girmiş.
Salih Can Yener ; 21 yaşında Kavacık Amatör takımdan transfer.Yukarıda Sağ bek'te dediğim gibi Sağ ve Sol bekler aksıyor Çengelköy maçında her iki kanat'tan yapılan ortalarla 6 dakikada 2 gol yemişler buna rağmen yine Erdi nin oynayacağını düşünüyorum. 
STOPERLER : 
 Her iki maçta iki yeni transfer Mehmet Berber (24-Fatsa dan) ve İsmail Karakaş (21-Trabzonspor dan Kiralık) oynuyor.
Mehmet Berber geçen sezon Fatsa da 24'ü 11 de 25 maçta 4 gol,4 sarı kart ile oynamıştı.
İsmail Karakaş ise geçen sezon Trabzonspor U19 ve Yomraspor da toplam 9 maçta 4 sarı kart ile oynamıştı.
Geçen sezon BAL da Şampiyon olan Alanya Kestel den yeni transfer Osman Çağlar Uç ve geçen sezondan kalan 34 yaşındaki tecrübeli İbrahim Akyüz ile Erkan Nazlı burada alternatif isimler.Osman Çağlar Uç ve İbrahim Akyüz tercih edilebilir zira geçen sezon 20 maçta oynamış.
Osman Çağlar Uç ise Alanya Kestelspor ile BAL da Şampiyonluk yaşarken 14'ü ilk 11 de 20 maç 2 gol ile önemli rol oynamış.
Tahminim bu hafta İsmail Karakaş'ın yerine Osman Çağlar Uç veya İbrahim Akyüz ile çıkabilirler.
ORTA SAHA
ÖN LİBERO
Ömer Uluer ; 23 yaşındaki oyuncu geçen sezon aynı takımda 3'ü ilk 11 de 14 maçta 3 gol,6 sarı kart ile oynamış.
Ömer'in alternatifleri geçen sezondan Kaptan Mehmet Doğan ve Artvin Hopa dan yeni transfer Ahmet Tuna Akıl var.
Bu hafta burada da Kaptan Mehmet Doğan oynayabilir.
MERKEZ ORTA SAHA -8 NUMARA
Caner Çolak ; 26 yaşındaki oyuncu Adıyaman 1954'ten transfer.Geçen sezon BAL da 18 maç tamamı 11 de 2 gol,3 sarı kart ile oynamış.
İlk hafta Ağrıspor'a da 1 golü var.
Geçen sezondan Serdar Aşuk'ta burada alternatif isim.
FORVET ARKASI - 10 NUMARA
Fahri Eren Pamuk;26 yaşında O da Caner gibi Adıyaman 1954'ten geldi.
Geçen sezon 11'i ilk 11 de 15 maçta 5 gol,4 sarı kart ile oynamış.
Teknik bir oyuncu ama mücadele gücü zayıf bir oyuncu olduğu söyleniyor.
Caner Çolak ile takım arkadaşı olmaları uyumları açısından avantaj.
KANATLAR
Her iki kanat'ta da oynayabilen geçen sezondan iki isim İsmail Palta ve Barış Kılıç dikkat edilmesi gereken isimler zira Kahta'nın tek hücum planı kanatlar.Buradan getirilen toplardan başka alternatif hücum planları yok,o yüzden kanatlara önlem almak gerekiyor.
İsmail Palta ; geçen sezon 20 maçta 9 gol,6 sarı kart ile oynamış Şampiyonlukta önemli pay sahibi olmuştu.Bir önceki sezon da yine BAL da Akşehir ile 26 maçta 7 gol ile Şampiyonluk yaşamıştı.İlk hafta 1 gol atmış,2.gol de Ağrı lı oyuncu Ferat'ın kendi kalesine atmasına neden olmuştu.Maçın Yıldızı idi.
En Dikkat Eilmesi Gereken Oyuncu İsmail Palta.
Barış Kılıç ; 29 yaşındaki oyuncu geçen sezon Şampiyonlukta 15 maçta 6 gol,6 sarı kart ile oynamıştı.Daha önce 12 Bingöl ile BAL Şampiyonluğu da var.
Bu iki ismin alternatifi 7 numara Ömürcan Karaca.23 yaşındaki oyuncu geçen sezon Adıyaman 1954 ve Kırıkkale Büyük Anadolu da oynadı,Kırıkkale de 7 maçta 2 gol toplam 15 maçta 2 gol ile oynamıştı.
SANTRFOR
Ali Tayfun Akbey;30 yaşındaki oyuncu aslında BAL Golcüsü.Geçen sezon çapra bağ sakatlığı nedeniyle sezonu kaçırıp sadece 1 maç oynayabilse de önceki sezon Akşehirspor da 24 maçta 17 gol atarak Şampiyonluk yaşamıştı.Daha önce de BAL da Edirnespor ve Düzcespor ile de Şampiyonluk yaşamıştı.
İlk hafta 84.dk.da yerini Hakan Akman'a bırakmış,geçen hafta 27.dk.da Sağ kanat'tan yapılan ortada kafa ile golü atmasına rağmen 57.dk.da yerini yine Hakan Akman'a bırakmış.
Hakan Akman ise 31 yaşında Osmaniyespor dan yeni transfer.
Geçen sezon 68 Aksaray ve Osmaniye de 12 si ilk 11 de 24 maçta 8 gol ile oynamış.Kariyerinde Diyarbakır BŞB ile 3.Lig Şampiyonluğu var,Kızılcabölük'te 2015-16 da 37 maçta 16 gol atmıştı.
İki tane tecrübeli santrforları var,yine Ali Tayfun Akbey'in başlayacağını düşünüyorum.

 Sonuç olarak ; bir kere suni çim saha bizim için ciddi bir dezavantaj.
Daha önce bu tip maçlarda hep zorlandık ve puan kaybettik.
Rakip te her ne kadar yeni oyuncular da var olsa da bu sahaya ve bu tip zeminlere alışkın oyuncular var.
İlk 2 haftadan sonra Kahta'nın ilk maçı 3-0 kazanmış olsa da ikinci maçta defanstaki zaafları ortaya çıkmış,tabii daha sezonun başı bizde de var uyum sorunları.İki bekin özellikle Sol bek Erdi Taşkent'in hazır olmadığı belli.
Stoper tandeminde de uyumsuzluk görülüyor.
(Bu yorumlarım Kahta taraftarlarından iyi takip edenlerin analizlerinden)
Orta sahayı da biraz kırılgan görüyorlar,burada savaşçı oyunculara ihtiyaç olduğu,geçen sezondan Kaptan Mehmet Doğan'ın,Serdar Aşut'un ve yeni transfer Ahmet Tuna Akil'in şans bulması gerektiği söyleniyor.Zaten her iki maçta da Ömer Uluer 62 ve 57.dakikalarda yerini Mehmet Doğan'a bırakmış.
Bu hafta Mehmet Doğan 11 de başlayabilir.
3.Bölgede söylediğim gibi,tek hücum aksiyonları kanatlar deniliyor,özellikle de İsmail Palta ya dikkat !!! 
Ve hava toplarında Ali Tayfun Akbey'e Polat ve Berkay'ın Dikkat etmesi lazım.
Maçları izleyemediğimiz için çok fazla teknik değerlendirme yapamıyorum maalesef.
Bizim de silahlarımız belli,onlar da mesela Muhammet Ali Aydın'ı nasıl durdurabileceklerini düşünüyorlardır.
İşin kilit noktası ; orta sahada baskı,sağlam mücadele ile üstünlüğü al,kanatları kapat,onların kanatlarıdan yüklen özellikle sol taraflarından ve duran toplara hem defansta hem hücumda dikkat.
Bunlar her zaman dikkat edilmesi gereken basit şeyler zaten ama Futbol zaten aslında basit bir oyun ''Çabuk düşün çabuk uygula topu çabuk dolaştır''
Herhangi bir skor tahmini yapmayacağım ama beraberlik ağır basıyor diyeyim hayal kırıklığı çok olmasın sonra.

Maçın Hakemi Erdem Mertoğlu 2017-18 sezonundan beri 3.Lig'te düdük çalıyor.
Bu sezon ilk kez görev alacak,2.Lig'te Dördüncü hakem olarak görev yaptı bu sezon bir kez.

Maç Saatinde Kahta da Hava durumu ; Güneşli 29 derece civarında olacak.

BAŞARILAR.ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder