12 Ekim 2020 Pazartesi

Nazillispor'dan Harakiri : 0 - 1 !!!

     Maalesef çok kötü bir mağlubiyet aldık :(  Ancak bu mağlubiyeti hak ettiğimizi,Mardin'in haklı bir galibiyet aldığını söyleyemem zaten Mardin'liler de beklemiyordu bunu ama neticede skor bu.Futbolun Altın, değişmez kuralı ''Atamayana Atarlar '' bir kere daha işledi. 7-1 bitecek maç 0-1 bitti.

 Bu grupta her hafta sürpriz sonuçların alınabileceğini,kayıplar yaşanabileceğini,en az kayıp yaşayanın Şampiyon olacağını yazmıştım ancak böylesi bir yenilgiyi aklımın ucundan bile geçirmiyordum.

Futbolun gerçekten adaleti yok bunu bir kez daha gördük,yaşadık.Adamlar yerden kalkmadılar ya yerden inanılır gibi değil,sahaya futbol oynamaya değil oynatmamaya çıkmışlar,anti futbolun alasını yaptılar 1 puanı öpüp başlarına koyacaklarken 3 puanla döndüler.Hasan Hoca da benim gibi aynı şeyleri söylemiş Ona da ağır eleştiriler var bana da aynı şekilde ''Ya hocam ne diyorsun bu mağlubiyetin mazareti mi olur,Haticeye değil Neticeye bak'' diyeceklerdir eyvallah elbette doğru o topu 3 direk arasından sokacaktık ama sokamadık işte.

Teknik Direktör Hasan Şermet, “Çok pozisyona girdik ama atamadık.Bu mağlubiyeti kabul etmek çok zor.Öğrencilerim hiç hak etmediği bir mağlubiyet aldı.Rakip de galibiyeti hak etmedi.Çok uğraştık ama top bir türlü girmedi.Üçüncü bölgede biraz daha tercihlerde doğru olabilseydik,Aytaç yakaladıklarını atabilseydi çok daha farklı olacaktı.Ama yakalayamadık,yakalayamadıkça da onlar da bizim hızımızı kesip oyunu yavaşlattılar.Hakem de buna çanak tuttu.Ne olursa olsun bu takımı yenmemiz lazımdı karşımızda yatan top oynamayan bir takım vardı.Saha kenarındaki oyuncuların basın Mensupları arkadaşlarımıza yaptığı davranış ayıp. Biz saha içinde mücadelemizi yaptık ancak Rakip takımın istediği bizim konsantrasyonumuzu bozmaktı ve bunu da başardılar.Önümüzdeki maçlara bakacağız”

Şimdi bu yenilginin,neden üretemedik,gol atamadık bunların nedenlerini irdelemek lazım  ; Birincisi,artık ister BAL dan çıkmış yeni takımlar olsun,ister Fethiye gibi,İskenderun gibi,Kütahya gibi iddialı takımlar olsun her takım Senin sahanda böyle gelip kapanarak oynayacak bu bir gerçek.Bizim bu kapalı savunmaları aşacak çözümleri üretmemiz lazım,hücum alternatifleri çalışmamız lazım.

Dün mesela kilidi açmak için gereken en önemli obsiyonlardan biri ''doğru dürüst şut atmadık '' bu anlaşılır şey değil bol bol şut çalışmak lazım.

İkincisi,çok yavaş oynuyoruz,evet Hasan Hocanın da dediği gibi rakip te oyunu yavaşlatmak,soğutmak için elinden gelenin fazlasını yaptı ama çabuk oynamaya çalıştığımız anlarda defans arkalarında istediğimiz boşlukları pekala bulduk ama değerlendiremedik.Niye ? Bu kez Aytaç ile Hasan'ın kötü günlerinde oluşu karşımızda çıktı.Aytaç'ı 3 maçtır övüyoruz,Hasan Demir'i de geçen hafta beğendiğimi söyledim ama dün Hasan çok kötüydü ve Hasan Hoca da bence daha erken çıkarmalıydı gerçi 71.dk. çok ta geç sayılmaz ama her geçen dakika golü bulamadıkça rakibin direnci artıyor,biz de de telaş ve panik oluşuyordu.Oyuncu değişikliklerine ayrıca geleceğim zaten.

Aytaç ta olacak işte maalesef kötü günü dedik ya,Ceyhan ve Kahta maçlarında attığı aşırtma gollerin aynısını yine yakaladı ama biraz geç kaldı bu kez gol yapamadı,Kaleciden sekti.

Başka net kaçırdıkları da vardı,kafası direkten Kaleciye geldi v.s.
Hasan'ın net kaçırdığı yumuşak Kaleciye vurduğu top var.
  Her iki kanat oyuncumuz maç içerisinde 2 kez kanat değiştirdiler ama olmadı,aksi gibi Mert Çapar'ın olmadığı bir günde kötü günlerine yakalandık.
Batuhan Kayıkçı herhalde yeterli bulunmadı düşünülmedi sonradan,71 de Hasan Demir'i çıkardı hoca Mehmet Akif'i aldı ve Akif kanat ta oynadı.
Madem değişikliklere geldik,bence Murat Can'ı alıp forveti ikilemesi doğru idi ama bunun dışında yapılan değişiklikler yanlıştı.Hasan Demir ile Aytaç kötü günlerindeydi dedik maalesef Bünyamin de öyleydi ki devrede çıkması doğruydu fakat yerine Ufukcan girdi Mehmet Akif girmeliydi.Forvet arkasında rakip zaten duvar örmüş iken Ufukcan mı daha inceci Mehmet Akif mi ?  
(Mehmet Akif'in de sanki biraz fazla kiloları var)
Ufukcan,Kaptan'ın yerine girmeliydi Zafer hafif sakatlığından mı bilmiyorum daha bir çekingendi.
Ersavaş bile kötüydü sonradan biraz toparlandı.
Yani Orta Sahamız da kötüydü çıkıyor bu yazdıklarımdan.
İkinci yarıya Bünyamin-M.Akif ve Zafer-Ufukcan değişiklikleri ile başlamak lazımdı.
62 de Zafer in yerine Murat Can ı alarak forveti ikiledik,bu doğruydu ancak Hasan Demir'in yerine Murat Can olmalıydı.Son değişikliği de Batuhan Kayıkçı yı alarak yapmalıydık durumunu bilmiyorum ama neticede forvet oyuncusu.

Muhammed Ali yazdığım gibi sırtında Doğancan ile oynadı.
Elinden geleni yaptı,arkadaşlarına pozisyon da üretti ancak bir Ceyhan maçındaki kadar etkili değildi Doğancan çok yıprattı.

Kilidi açmanın yollarından biri de duran toplardı.Çalışılmış bir iki organizasyonumuz oldu ama sonuç alamadık ancak kornerleri iyi kullanamıyoruz.
Kafa vuracak adamlarımız var ön direğe Berkay'ın kafasına ayak seviyesinde orta yapıyoruz şunun gibi.
Paslaşarak ta kullanabiliriz,yani korner atışlarına çalışmalıyız.

İyi oyuncu bulmakta zorlandım aslında,pozisyon vermememize rağmen Polat ve Berkay iyi oynuyordu,onlarda gol de açık verdiler,evet risk alıyorduk ama dikkat etmeliydik zaten 81 de bir tane daha götürüp atamadılar Turgut Zengin ile galiba,bu bir sinyaldi.
 Biraz da Oktay'ı beğendim.Sinan pek çıkamadı.

Bir de futbolcularımızda nedense biraz rahatlık vardı ''nasıl olsa atarız'' gibiydiler ama zaman geçtikçe stres arttı ve hataları arttırdı.
Bunun için ''kafadan baskılı başlayıp vurup geçmek lazım''

Fazla uzatmayayım neticede ciddi bir  ''yol kazası'' na uğradık.
Bunları telafi etmeliyiz.Fethiye maçı ''İlk elin günahı olmaz'',Mardin maçı 
''Yol kazası'' böyle diye diye sezon sonunda bir bakmışız hedefin dışında kalmışız.

Haftaya yine zor ve önemli bir deplasman İskenderun'a gidiyoruz.
Bu kazayı unutturmak ve kayıp puanları telafi etmek için oradan 3 Puan çıkarmalıyız ama şunu da unutmamak lazım 'İçeride ,dışarıda ''Yenemiyorsan yenilme''
Yeni planlar,yeni stratejiler üretmeliyiz.Murat Can dan da artık daha fazla yararlanmalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder