18 Ekim 2020 Pazar

Naz Naz İskenderun'a Patladı : 0 - 4 !!!

 

MUHTEŞEM GALİBİYET / KRALIN DÖNÜŞÜ 
     Gerçekten tam zamanında Harika bir galibiyet oldu.
Yönetimi,teknik heyeti ve futbolcuları kutluyorum.Hayırlı Olsun.
 Geçen haftaki beklenmedik şok Mardin yol kazasından sonra bu zorlu deplasman maçı adeta çok erken ''Kader Maçı '' halini almıştı zira kaybetseydik İskenderun'un eksik Ağrı maçını da kazandığı düşünüldüğünde fark 7 puana çıkacaktı ki 5 hafta da 7 puan fark erken homurtular ve bazı noktaların sorgulanmasına yol açacaktı.
Bunu maç öncesi Rakip Analizinde de belirtmiştim ; 
''Geçen haftaki beklenmedik şok Mardin mağlubiyeti bizi zor duruma düşürdü zira İskenderun 1 maç eksiği ile 7 puanla 1 puan önümüzde.Eksik maçı Ağrı ile içeride kazanacaktır 4 puan fark diyelim,yarın kaybedersek fark 7 'ye yükselecek.5 Haftada 7 Puan fark herhalde hiç hoş bir tablo olmaz ve bazı şeyler sorgulanmaya başlar,o yüzden teknik heyet ve takımın zemin,sıcaklık,kadro eksikliği v.s. şartlar ne olursa yarın o sahadan en azından yenilmeden çıkacak her türlü hazırlığı ve çabayı göstermelerini bekliyorum ''  çok şükür ki teknik heyet ve takım beklediğim hazırlığı yapmış,kayıpsız hem de flaş bir galibiyetle döndük.
 Ev sahibi ekibin son Çengelköy galibiyeti alan 11'ini bozmayacağını düşünüyordum ancak tek değişiklik Kaptan Sefa Aktepe'nin yerine eski oyuncumuz Mutlu İlengöz Orta Sahada yer alıyordu ki ilk 2 maçta da vardı zaten.
Biz de ise geçen haftadan 3 değişiklik vardı.Kaptan Zafer'in yerine Ufukcan Engin,sakatlığı nedeniyle kadroda olmayan Bünyamin'in yerine Mehmet Akif Şerifoğlu ve Muhammet Ali Aydın'ın yerine de Murat Can Bölükbaşı vardı.
İlk yarıda saha ve zemine alışıncaya kadar bocaladık,rakibin üstünlüğünde gibi geçse de maç onların da net pozisyonu yoktu.Bir sağdan girip penaltı bekledikleri bence değildi bir pozisyon ve Zekeriya'nın elinden kaçırdığı uzaklaştırdığımız bir pozisyon vardı.Bizim de sanırım 35.dk.da defansta hata yaptılar ama son anda Kaleci de kaldı top.

 İlk yarı sonunda Ersavaş'ın sert faulü ile bir gerginlik oldu,gereksiz bir şeydi ki Ersavaş dikkatli olmalıydı hakem atsa ikinci yarı 10 kişi oynayacaktık.

Bir de ilk yarıda Sinan bir hatalı taç attı ki buna dikkat etmeli taç atmayı da bilsin artık.

İkinci yarıya çok iyi etkisizleştirdiğimiz Uğur Uğur'un yerine Yeldar Yamaç'ı alarak başladılar.

İkinci yarının başında Aytaç soldan götürdü sonuç alamadı,sonra şut yine defanstan döndü ama iyi başlamıştık Soldan Aytaç ile Yüksel'i zor durumlara düşürdük ki 2.golü Aytaç oradan attı zaten.Maç öncesi yazdığım şunların hepsini yerine getirdik ; 

Tavsiye : Buğra'ya baskı,Yüksel'i zorla,duran toplarda Dede Çelik ve Murat Şimşek'e,Santrfor Uğur Uğur'a Dikkat !!!

Yine Akif'in defansın arkasına attığı pasta Hasan Demir kaçırdı.
Gol geliyorum diyordu zaten 60 dan sonra orta sahalar adeta boşaldı,çok rahat geçiliyordu.Biz defanstan hızlı çıkıp kontra atakları iyi yapmaya başlamıştık.
Golden hemen önce önce Aytaç sonra Murat Can net kaçırdılar.
Ve beklediğimiz gol geldi.
Yine hızlı çıktığımız atakta Hasan Demir sağdan götürdü vurduğu top Kaleciden döndü Murat Can kafa ile tamamladı ve golü attı.
63 de gelen bu golden sonra Ali Beykoz 66 da kötü oynayan Buğra Temel'in yerine Burak Temir'i aldı.Buğra dan iyi performans beklemiyordum zaten,en iyi oyuncuları Mutlu İlengöz idi.
72.dk.da İskenderun beraberlik golü için iyice risk almaya başladı,korner kullandıkları pozisyondan konta atak yediler ve çok hızlı çıktık Mehmet Akif Sol kanat dan Aytaç Deniz i kaçırdı ve Aytaç'ın nefis aşırtma vuruşu 2.golümüz oldu.
2-0 dan sonra yayın gitti kapattılar moral bozukluğu ile kalan dakikaları izleyemedik.75 de Hasan Hoca doğru değişiklikle Sarı kartı olan Mehmet Ersavaş'ın yerine Zafer Özden'i almış.

77 de İskenderun da ise en iyi oynayan oyuncuları Mutlu İlengöz'ü çıkarıp Sefa Aktepe'yi almış Ali Beykoz.

78.dk.da Aytaç Deniz yine soldan girip sıfırdan kesmiş Murat Can 2.golünü ve takımımızın 3.golünü atmış.

3-0 dan sonra Hasan Hoca Fethiye maçını düşünmeye başlamış olsa gerek ki 83 de Aytaç'ın yerine Batuhan Kayıkçı,86 da iki değişiklik Murat Can'ın yerine Muhammet Ali,Mehmet Akif'in yerine Sefa Korkmaz girmiş.

90+1 de duran topta Ufukcan'ın kestiği topta Kaptan Polat Güren kafa ile 4.golümüzü atmış.

Defansımız dikkatli ve iyi savaştılar.Polat Kaptan çıktığı maçta iyi oyununu bir de golle süsledi.Berkay da iyi savaştı,bence haksız bir sarı kart gördü.
Orta Sahada bu üçlü Ersavaş,Akif ve Ufukcan daha iyi idi.
Özellikle Mehmet Akif Şerifoğlu'nu çok beğendim.
Ufukcan da iyi bir 8 numara görüntüsü verdi.
Geçen sezon Muğlaspor da iyi bir ikili olmuşlardı Murat Can ile,ilk kez 11 de başladılar.
Murat Can'ın golle dönmesine,fırsatçılığına,ters koşularına,defansı tehdit etmesine sevindim.
Hasan Hoca kanatlarda Aytaç ile Hasan'ın yerlerini değiştirmişti,Aytaç Sol kanat ta Yüksel'in karşısında çok etkili oldu.1 Gol 1 Asist ile Maçın Adamlarından biri oldu.
TOP 4
1-Murat Can Bölükbaşı : Gol Kralı 2 Gol İle Döndü ve ilk kez 11 de başladığı maçı iyi bitirdi.Kaçırdığı gol var ama bunlar olacaktır.
2-Aytaç Deniz : Geçen hafta kötü günüdeydi ancak ilk 3 maçtaki performansını sergiledi ve galibiyet te büyük pay sahibi oldu.
3-Mehmet Akif Şerifoğlu : Orta sahada takımın defanstan 3.bölgeye hızlı geçişlerinde çok iyi köprü oldu,ayrıca tekniği ile de yaratıcılığını gösterdi.
4-Polat Güren : Zafer'in kenarda olması nedeniyle Kaptan olarak çıktığı maçta defanstaki iyi mücadelesini son dakika golü ile taçlandırdı.

Neticede ; Şampiyonluktaki rakibini deplasmanda ikinci yarıda iyi futbol oynayarak dize getirerek 3 Puanla dönmek büyük iş.Çok çok iyi oldu.
Benim totem de işe yaradı :)
 ''Ortada bir maç gibi görünüyor,galibiyet ibresi bir adım onlardan yana.Yeniliriz diyeyim bakalım bu sefer ne olacak ? '' demiştim.

Şimdi Çarşamba günü Kupa mesaisi var.
Tek maç deplasmanda Fethiye ile kötü kura çektik.
Çünkü biz İskenderun dan geliyoruz,Fethiye sahasında oynadı yine evinde.
İlk maçta yenilmiştik,bunun rövanşı gibi de düşünülebilir ama bence buna takılmadan turu geçmek için her şeyi yapmalıyız.
17'sinde maç oynadık 21'inde bu maç var,Kütahya maçı 29'unda yani 8 günlük bir dinlenme süremiz var yani eğer çok yorgun değillerse veya sakatlık darbe ezilme v.s. yoksa iyi bir masajla İskenderun maçı 11 i ile çıkabiliriz.
Ve artık şu Anıl ları durduralım yine ikisi de gol atmış bu hafta Karaman maçında.
Anıl Gir hiç boşu yok adamın her hafta golü var inanılmaz bir oyuncu.
Nazillispor Kupada iyi işler yapmıştır hep o yüzden yine ciddiye almamızı istiyorum,gidebildiğimiz yere kadar gitmeliyiz belki bir büyük takımı Nazilli ye getirebiliriz kura şansımız olursa.
Fethiye maçı Çarşamba günü 19.00 da A SPOR da Naklen Yayınlanacak.

BAŞARILAR DİLİYORUM.
ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder