16 Ekim 2020 Cuma

RAKİBİMİZİ TANIYALIM : İSKENDERUN FUTBOL KULÜBÜ !!!

KULÜP BAŞKANI : ENES AYGÜN

GENÇ VE DİNAMİK BAŞKAN  (22 Yaşında)
2. Lig takımı Kastamonuspor’un ve İskenderun FK Kulüp Başkanı Enes Ege Aygün ise ‘kurumsallaşma’ vurgusu yaparak, İskenderun’u çok sevdiğini, bu şehrin özel olduğunu aktardı.

Aygün, “İskenderun FK’nin başarısı için elimden gelen tüm gayreti göstereceğiz. İskenderun ne istiyorsa ona göre ayak uyduracağız. Bu şehrin takımını en üst seviyeye taşımak için var gücümüzle doğru hedefler peşinde koşturacağız. Bizim tek beklentimiz, İskenderunlular’ın bu takıma manevi açıdan sahip çıkmasıdır. Yol haritamızı belirledik. Yeni yönetim, başarılı ve kaliteli bir kadro ile güzel günler bizi bekliyor” dedi.
İskenderun FK Kulüp Başkanı Enes Ege Aygün’ün heyecanı görülmeye değerdi.

TEKNİK DİREKTÖR : ALİ BEYKOZ

TRANSFER RAPORU :

GELENLER : (26)

Ahmet Buğrahan Tuncay (28-Diyarbekir),Ali Öksüz (21-A.Hatay),Ali Kemal Yılmaz (20-Kemerspor),Berkay Kurt (19-A.Hatay),Buğra Temel (22-A.Hatay-Kiralık),Burak Temir (20-Trabzon),Cengizhan Avcı (22-A.Hatay-Kiralık),Dede Çelik (33-Çankaya),Emircan Koku (19-A.Hatay),Emre Hasan Balcı (33-Orta Saha-Diyarbekir),Engin Berk Nebioğlu (23-Yomra),Fadık Kocaoğlu (19-A.Hatay),Fırat Kaya (20-5 Temmuz İskenderun),Furkan Demir (22-Boluspor-Kiralık),İbrahim Halil Durmuş (22-Şanlıurfa),Mert Özdestici (22-Tarsus-Kiralık),Murat Şimşek (25-Stoper-Kocaelispor),Mutlu İlengöz (33-Sol bek-Çankaya),Oğuzhan Erdoğan (24-Keçiörengücü),Onur Muhammet Parlar (23-Zonguldak),Ömer Turan (20-Bornova Yeşilova),Ramazan Haklı (25-Cizre),Tugay Atıcı (19-Manisa),Uğur Uğur (31-Diyarbekir),Yeldar Yamaç (28-Kanat Forvet-Fatsa),Yüksel Kayaalp (32-Sağ bek-A.Sportif)

KALANLAR : (4) 

Ali Özdemir (20),Enes Akgün (20),Sefa Aktepe (30),Tolga Cevher (19),

TAKIM KADROSU : (30)

STAD : PAYAS İLÇE STADI (3000)

*Kendi stadları 5 Temmuz stadında zemin bakımda olduğu için burada oynuyorlar ancak buranın zemini de doğal çim ama kötü,stad da öyle maalesef.

2020 - 2021 SEZONU MAÇLARI

1.HAFTA

  Payas'ta oynanan maçta Erzinspor'un haklarını alarak İskenderun FK adı ile mücadele eden ev sahibi ekip 71.dk.da eski oyuncumuz Mutlu İlengöz ve 86.dk.da Nurak Temir'in golleri ile haftayı 3 puan ile kapatmış.
Ev sahibi ekip Ramazan Haklı (Cizre),Yüksel Kayaalp (A.Sportif-Eski oyuncumuz),Murat Şimşek (Kocaeli),Fadıl Kocaoğlu (19-A.Hatay),Engin Berk Nebioğlu (Yomra),Mutlu İlengöz (Çankaya-Eski oyuncumuz),Ahmet Buğrahan Tuncay (Diyarbekir),Burak Temir (20-Trabzonspor),Buğra Temel (A.Hatay-Kiralık-Eski oyuncumuz),Uğur Uğur (Diyarbekir) olmak üzere tam 10 yeni ve iddialı transferleri ile maça çıkmış.Tek eski oyuncu 30 yaşındaki Sefa Aktepe.
HEASK de ise Tunahan Dikişçi (Yomra),Taner Çekiç (Diyarbekir),Murat Kara (52 Ordu),Şemsettin Ender Kılıç (Cizre),Emre Bayram (Yomra),Sezer Yıldırım (Bağcılar) olmak üzere 6 yeni transfer ile çıkmış.Bunların içinde Murat Kara'yı iyi tanıyorum Erbaa da Gol Kralı olmuştu bizim Nazillispor'a teklif edilmişti ama bizim eski yönetimden futbol aklı (!) kabul etmemiş biz Santrfor bulduk deyip Aykut Sevim'i almışlardı 2018 Ocak ayında yani küme düştüğümüz sezon :(

 İskenderun Futbol Kulübü Teknik Direktörü Ali Beykoz, 
"ÇOK ONURLU VE KARAKTERLİ FUTBOLCULARLA BERABERİM" 
Misli. Com 3. Ligi 2. Grubunda mücadele eden İskenderun Futbol Kulübünün Halide Edip Adıvar Spor karşısında alınan galibiyetin ardından Turuncu Mavili ekibin Teknik Direktörü Ali Beykoz, yaptığıaçıklamada, "Çıktığımız ilk resmi maçımızda rakibimiz HEASK’ı net bir skorla yendik. Çok onurlu ve karakterli futbolcularla beraberim. Ne yapmaları gerektiğini söyledim, onlar da yapması gerekeni yaptılar. Yeni kurulmuş bir takımız, tabii ki eksiklerimiz de var fakat bunları bahane etmeden önümüzdeki hafta oynayacağımız Tokatspor maçına konsantre olacağız" 

2.HAFTA

Haftanın sürprizi.

Grubun en zayıf takımı karşısında İskenderun'un farklı galibiyeti bekleniyordu ama genç Tokat takımını ilk yarıda 5,ikinci yarıda 7 dakika uzatmalar verilmesine rağmen bile geçememişler.İddaa cıları yatıran bir takım olur diye konuşuluyormuş İskenderun da İskenderunspor için.

Tokat'ın golünü 24.dk.da 19 yaşındaki Eren Eş atarken,İskenderun'un eşitlik sayısı 45.dk.da 28 yaşındaki Diyarbekirspor dan transfer Ahmet Buğrahan Tuncay'dan gelmiş.

  İskenderun şu 11 ile oynamış.
46.Dk.da Ahmet Buğrahan Tuncay'ın yerine Stoper Fadıl Kocaoğlu,59 da Kaptan Sefa Aktepe'nin yerine Buğra Temel,75 de Engin Berk Nebioğlu ve Burak Temir'in yerine Tolga Cevher ve Ali Özdemir girmiş.

3.HAFTA

İSKENDERUN FUTBOL KULÜBÜ - AĞRI 1970 SPOR (ERTELENDİ)

4.HAFTA

Haftaya Lider giren grubun sürpriz ekibi Çengelköy ,grubun iddialı takımlarından İskenderun'a 83.dk.da Stoper Murat Şimşek'in golü ile kaybetmiş.
Murat Şimşek'in golü duran toptan attığını tahmin ediyorum.
İskenderun geçen hafta Ağrıspor maçının ertelenmesi ile maç yapmamıştı.
Bu galibiyetle 7 puanla 3.sıraya yükseldiler ama maç eksiği ile gizli Lider konumundalar.
Transferin son günü Keçiörengücü'nden aldıkları Oğuzhan Erdoğan 11 de oynamış,Diyarbekirspor dan aldıkları Emre Hasan Balcı,Zonguldakspor dan Onur Muhammet Parlar ile Boluspor dan Kiraladıkları Furkan Demir ise 18 de yok.
59.Dk.da Sefa Aktepe'nin yerine Mutlu İlengöz,75.Dk.da Uğur Uğur ve Oğuzhan Erdoğan'ın yerine Tolga Cevher ve Burak Temir girmiş.
Gelecek haftaki İskenderun - Nazilli maçı haftanın maçı olacak.

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI 1.TUR MAÇI

21.Dk.da Koray Kurt'un Penaltı golü ile yenik duruma düşmüşler,52.dk.da Yeldar Yamaç ile eşitliği sağlamışlar.Normal süre 1-1 bitmiş.Uzatmalarda Payas Muhammet Ali Yenilmez ile 93.dk.da tekrar öne geçmiş.97.dk.da Burak Temir yine eşitliği sağlamış.Penaltılarda 5-6 ile Elenmişler.

PENALTI ATIŞLARI

Ali Beykoz un da dediği gibi az süre alan oyuncuları ile rotasyon yapmışlar.İkinci yarıya 3 değişiklik ile başlamış Mutlu İlengöz,Tolga Cevher ve Murat Şimşek girmiş.

"FUTBOLCULARIMIZIN OYUNUNDAN MEMNUNUM, PAYASSPOR'U TEBRİK EDİYORUM"
Ali Beykoz
: “Payasspor ile oynadığımız kupa maçında süre almayan oyuncularımı görme fırsatı buldum. Çok sıcak bir havada oyunun 120 dakika sürmesi iyi olmadı diyebilirim. Oyuncularım ellerinden gelen her şeyi yaptılar sadece maçta golü bulamadılar. Futbolda böyle bir şey, golü atan kazanıyor. Ama oynadıkları oyundan memnunum. Payasspor’u da tebrik ediyorum. Şu an tek düşüncem Cumartesi günü oynayacağımız Nazillispor maçına odaklanmak ve oyuncularımı hazırlamak. Dilerim bu maçtanda istediğimizi alırız."

TAKIM ANALİZİ

   Erzin Spor A.Ş. nin hisselerini alan GMG Group kulübün adını İskenderun Futbol Kulübü olarak değiştirdi.Kulübün Başkanlığına 21 Yaşında En Genç Başkan olarak GMG Kastamonuspor'un da Başkanlığını yapan Enes Ege Aygün getirildi.Aynı anda iki kulübün Başkanlığını yapıyor ama TFF kayıtlarında İskenderun FK nın Başkanı hala Erzin in Başkanı Muzaffer Önder Özbilen gözüküyor.

  Kulübü aldıktan sonra kısa sürede takım oluşturmaya çalıştılar,geç kaldıkları için belli isimlerin haricinde havuzda kalan oyunculardan aldılar,transferin son gününde bile oyuncu aldılar ve toplam 26 transfer yaptılar.Bunların içerisinde Nazillispor da oynamış Mutlu İlengöz,Yüksel Kayaalp,Buğra Temel gibi isimler de var.Hatayspor dan genç oyuncular var.

Geçen sezondan kalan oyuncu sayısı sadece 4,bunların 3'ü de genç oyuncu zaten sadece Kaptan Sefa Akdemir (30) oynuyor.

Teknik Direktörlüğe son olarak Gölcükspor'u çalıştıran Ali Beykoz'u getirdiler.

Grubun Gizli Lideri konumundalar.Ağrıspor maçı Covid nedeniyle ertelendi.3 Maçta 2 Galibiyet,1 Beraberlik,Yenilgisiz,4 Gol atıp,1 gol yiyerek topladıkları 7 Puanla 3.sıradalar.Sürpriz Tokat beraberliği olmasa yeni takımla çok iyi başlangıç yapmış olacaklardı.Devre arasına kadar yukarılarda iddiaları devam eder bir şekilde götürürlerse devre arasında da Şampiyon olmak önemli transfer yapacaklarını düşünüyorum.Biraz Hekimoğlu Trabzon'a benzetiyorum bu kulübü.Genç Başkan Kastamonuspor ile Play Off'ta Tuzlaspor'a kaybedip elendikleri maçtan sonra bir konuşma yapmıştı videosunu izledim futbolculara sitem eden çok dikkat çekici idi,bu yüzden burada Şampiyonluk fırsatı bulursa değerlendirmek için elinden gelenin fazlasını yapacağını düşünüyorum.

Gelelim kadro analizine ; Maalesef maçları izleme imkanımız olmadığı için tanıdık oyuncular ve genel bilgiler üzerinden yine.

 Bizim maça çıkacakları muhtemel 11'leri üzerinden yapacağım.Geçen hafta deplasmanda Çengelköy'ü 1-0 yendikleri 11'i bozacağını düşünmüyorum tabii (Covid testi nedeniyle veya herhangi bir sakatlık durumu yoksa )

Şu 11 ile çıkmışlardı ; 

KALEDE ; 13 RAMAZAN HAKLI ; 25 yaşındaki Kaleci geçen sezon Cizrespor da 18 maçta forma giydi.Kahramanmaraş BŞB den yetişme bir Kaleci,son 4 sezondur düzenli oynuyor ve transferlerde ismi tartışılan ve talipleri olan bir Kaleci.İzlemediğim için teknik özelliklerini bilemiyorum.1.85 boyu var.

Yedeği ONUR MUHAMMET PARLAR geçen sezon Zonguldak Kömürspor da sadece 1 maç oynamış.ZTK da Payas maçında oynadı.23 Yaşında.

SAĞ BEK : YÜKSEL KAYAALP ; 32 Yaşındaki oyuncu 2015-16 ve 2016-17 sezonlarında formamızı giydi.Geçen sezon 2.Lig'te A.Sportif'te 15'i ilk 11 de 18 maçta 4 sarı kart ile oynadı.Kapasitesi sınırlı vasat bir Sağ bektir.

SOL BEK : ENGİN BERK NEBİOĞLU ; 23 Yaşında,geçen sezon Yomraspor da 17'si ilk 11 de 20 maçta 1 gol,5 sarı kart ile oynadı.Başakşehir Alt yapısından.

STOPERLER : DEDE ÇELİK ; 33 Yaşındaki tecrübeli Stoperi alt liglerden tanıyoruz,Kahramanmaraş'ta,Hekimoğlu Trabzon da oynadığı sezonlar aynı grupta idik.Hekimoğlu Trabzon ile Şampiyonluk yaşadı.Geçen sezon Hekimoğlu ve Çankaya FK da toplam 16'sı ilk 11 de 21 maç 2 gol,2 sarı,1 kırmızı kart ile oynadı.

MURAT ŞİMŞEK ; 25 Yaşındaki Alanyaspor dan yetişen oyuncu,iki sezon önce listemizde idi bildiğim ama olmadı transferi,Kırşehir ve Kocaelispor da iki sezon üst üste Şampiyonluk yaşadı.Kırşehir de 24 maç,Kocaelispor da ise devre arası gelip 4 maç oynadı.Geçen sezonu iyi geçmedi.Kırşehir ve Kocaeli de 5'i ilk 11 de toplam 11 maç 2 sarı 1 kırmızı kart ile oynadı.Yanlış hatırlamıyorsa Sol stoper oynuyor.Sezon başında Fethiyespor ile anlaşıp forması ile imza fotoğrafı vermişti ama daha sonra İskenderun'a imza attığı öğrenildi.Geçen hafta Çengelköy deplasmanında galibiyeti getiren tek golü attı,duran toptan olabilir görmedik.

Yedek Stoper,FADIL KOCAOĞLU ; 19 Yaşındaki genç oyuncu Hatayspor dan geldi.İlk hafta ve Kupa maçında forma giydi,iyi bir fiziği var.

ORTA SAHA

SEFA AKTEPE ; 30 Yaşındaki Kaptan geçen sezon Erzin de 26 maç 1 gol,11 sarı ve 1 kırmızı kart ile oynadı.Agresif,sert oynayan çok kart gören bir Orta Saha.

MERT ÖZDESTİCİ ; 22 Yaşındaki oyuncu Tarsus İ.Y.dan Kiralandı.Geçen sezon 3'ü ilk 11 de toplam 7 maç 1 sarı kart ile oynadı.

BUĞRA TEMEL ; 22 Yaşındaki Ofansif Orta Saha oyuncu 2018-19 sezonunda Hatayspor dan Kiralık olarak formamızı giymişti.Yine Hatayspor dan Kiralandı.Geçen sezon Hatayspor da sadece 1 maçta 6 dk.forma giyerek Şampiyon kadroda yer almıştı.Tekniği iyi,yetenekli ama çok koşmayan,temposu düşük biri.

Orta Sahada alternatif isimlerden biri de MUTLU İLENGÖZ ; 2015-16 sezonunda formamızı giymişti.Sol bek ve Sol açık olarak biliyoruz ancak ilk 2 hafta Orta Sahada Sol iç pozisyonunda oynuyor.Mutlu'yu beğeniyordum biz de.Geçen sezon Çankaya da 17'si ilk 11 de 21 maçta 2 gol,3 sarı kart ile oynadı.İlk hafta HEASK maçında ilk golü attı.

Bir diğer alternatif isim EMRE HASAN BALCI ; 33 Yaşındaki tecrübeli oyuncuyu iyi tanıyoruz,iyi bir orta saha oyuncusudur.Kariyerinde Erzurum BŞB,Darıca GB ve Bayburt'ta 3 Şampiyonluk yaşadı.Geçen sezon Diyarbekir de 9'u ilk 11 de 16 maçta 3 sarı kart ile oynadı.Transferin son gününde 5 Ekim de geldi.Kupa maçında 64 dakika forma giydi,sanırım henüz hazır değil ama kenardan girecektir.

Bir diğer alternatif isim ALİ ÖZDEMİR ; 20 Yaşındaki genç oyuncu geçen sezon Erzin de sadece 2 maçta 15 dakika süre almıştı.Solak bir 8 numara.

KANAT FORVETLER ; 

OĞUZHAN ERDOĞAN ; 24 Yaşındaki Sol kanat oyuncusu Keçiörengücü'nden transferin son günü 5 Ekim de geldi ve geçen hafta direkt oynadı.Geçen sezon 2.Lig'te Manisa FK ve Hekimoğlu Trabzon da 13'ü ilk 11 de 16 maç 2 gol,3 sarı kart ile oynadı.

AHMET BUĞRAHAN TUNCAY ; 28 Yaşındaki Sol,Sağ kanat oyuncusu burada Sağ da oynuyor ama Solak,geçen sezon Diyarbekir ve Altındağ Belediyespor da 22 si ilk 11 de 24 maçta 2 gol 4 sarı kart ile oynadı.Tokat deplasmanında golü attı.

Diyarbekirspor da şu frikik golünü atmıştı (7 maçta 1 gol)

Burada alternatif kanat oyuncusu BURAK TEMİR var ; 20 yaşındaki genç oyuncu Bodrum ve Yomraspor da 2'si ilk 11 de 6 maçta sadece 177 dk.süre almıştı.İlk hafta HEASK 2-0 maçında 2.golü atmıştı 11 de başlamıştı.

YELDAR YAMAÇ ; 28 yaşındaki oyuncuyu Karaköprü Belediyespor dan tanıyorum.Sağ kanat,Sol kanat oynuyordu.Geçen sezon Fatsa ve Çankaya da 11'i ilk 11 de 18 maçta 1 gol,2 sarı kart ile oynadı.Bu sezon lig'te hiç süre almadı,kupada 90 dakika oynadı.Lig'te neden hiç süre almıyor şaşırdım,etkili bir 3.bölge oyuncusudur aslında.

SANTRFOR :
UĞUR UĞUR ; 31 Yaşındaki Golcü oyuncunun kariyerinde 2009-10 sezonunda 3.Lig'te Lüleburgazspor da 26 Gol ile Gol Krallığı ve Göztepe ve Giresun da 2.Lig Şampiyonlukları var.Geçen sezon Altındağ ve Diyarbekir de 21'i ilk 11 de 25 maçta 10 gol,8 sarı,1 kırmızı kart ile oynadı.İlk devre Altındağ da 15 maçta 9 gol attı.
Gol becerisi yüksek,fırdatçı ve agresif bir oyuncu.
Ali Beykoz'un Gölcük'ten Öğrencisi.
!!! Önlem alınması gereken bir oyuncu,henüz golü yok bize patlayabilir.

FURKAN DEMİR ; 22 Yaşındaki forvet Boluspor dan Kiralandı.Geçen sezon Osmaniye ve Yozgat'ta 7's ilk 11 de 19 maçta 1 gol,5 sarı kart ile oynadı.Bu sezon sadece ZTK da 45 dakika forma giydi,18'e de giremiyor.

MAÇIN HAKEMİ ; ADEM SARITAŞ
2.Lig Hakemi,bu iyi.Geçen sezon 2.Lig'te maç yönetiyordu,bu sezon da 2.lig Turgutlu-Pendik 2-1 maçını yönetmiş sadece.
İnşaallah maçın kaderini etkilemez.

HAVA DURUMU : Maç saatinde Hava Güneşli ve 26 Derece.

ÖZET OLARAK ; 
   Sıfırdan kurulmuş yeni bir takım olarak elbette uyum sorunu var Tokat maçı hariç diğer iki maçta skor olarak bunun dezavantajını yaşamadılar.
Özellikle Çengelköy deplasmanından galibiyet çıkarmaları önemli bir test maçı idi.
Diğer karşılaştığımız BAL takımlarına göre 2. ve 3.lig'lerde oynamış ortalama üstü bir kadroları var ama çok iyi,çok sağlam diyemeyeceğim.Buna rağmen saha ve zemin alışkanlığı,moral motivasyon avantajı ile bizden öndeler yoksa kadro kalitesi olarak önde olduklarını düşünmüyorum,aksine bizim kadronun daha iyi olduğunu düşünüyorum ama biz bunu maalesef skorlara yansıtamıyoruz.

Ortada bir maç gibi görünüyor,galibiyet ibresi bir adım onlardan yana.
Yeniliriz diyeyim bakalım bu sefer ne olacak ?

Tavsiye : Buğra'ya baskı,Yüksel'i zorla,duran toplarda Dede Çelik ve Murat Şimşek'e,Santrfor Uğur Uğur'a Dikkat !!!

Geçen haftaki beklenmedik şok Mardin mağlubiyeti bizi zor duruma düşürdü zira İskenderun 1 maç eksiği ile 7 puanla 1 puan önümüzde.Eksik maçı Ağrı ile içeride kazanacaktır 4 puan fark diyelim,yarın kaybedersek fark 7 'ye yükselecek.
5 Haftada 7 Puan fark herhalde hiç hoş bir tablo olmaz ve bazı şeyler sorgulanmaya başlar,o yüzden teknik heyet ve takımın zemin,sıcaklık,kadro eksikliği v.s. şartlar ne olursa yarın o sahadan en azından yenilmeden çıkacak her türlü hazırlığı ve çabayı göstermelerini bekliyorum.
BAŞARILAR.
ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder