9 Ekim 2020 Cuma

RAKİBİMİZİ TANIYALIM : MARDİN FOSFATSPOR !!!

KULÜP BAŞKANI : ABDÜLKERİM ÜNER

TEKNİK DİREKTÖR : CEVDET UZUNKÖPRÜ

TRANSFER RAPORU 

GELENLER : (26) Oğuzhan Malcı (Stoper-Ç.Rize-Kiralık *Geçen sezon Kozan da Kiralıktı),Ahmet Arı (Forvet-Diyarbakır FK),Abdurrahman Üce (Ön libero-Batman Petrol),Yasin Tosun (Ön libero-Payas),Beytullah Çamurlu (Stoper-Keçiören Bağlum),Yasin Reis (Sol kanat-Karaköprü),Serkan Özen (Sol bek-Kızılcabölük),Ali Kemal Özkan (Sol kanat-Batman Petrol),Melih Kılıç (Santrfor-Keçiören Bağlum),Doğancan Kılıç (Stoper-Düzce),Ebubekir Elihoş (Kaleci-Pazarspor),Alper Hamdi Bayraktar (Sağ bek-Kızılcabölük),Doruk Ekin Fırat (Sol bek-Menemen),Emirhan Atilla (Santrfor-Kemer 2003),Eren Yalçın (Sol kanat-Buca 1928),Ahmet Can Tekin (Ön Libero-1074 Çankırı),Mehmet Salih Demircan (Kaleci-Bismil 21),Vedat Altaş (Stoper-Mazıdağı Fosfat),Özgür Kazar (Forvet arkası-Düzcespor),Emirhan Lüle (Kaleci-Mersin BB Meski),Abdullah Berat Demir (Forvet arkası-Diyarbakırspor Amatör),Hüseyin Eray Harmancı (Seydişehir Belediye Sanayispor),Turgut Zengi (Mazıdağı Fosfat),Taha Esmeray (Santrfor-Fırat Üniversitesi),Beytullah Ceylan,Mücahit Tufan (Mazıdağı Fosfat),

GİDENLER : (26) Hakan Çakır (Sol bek-Soma),Yusuf Kılıç (Sol kanat-Aliağa),Bartu Baladin (Stoper-Şile Yıldız),Emrah Kiraz (Stoper-Gaziantep Ankas),Abdülkadir Özdemir (Stoper-Siirt İdare),Enis Gül ve Mehmet Aslan (Orta Saha-Siirt İdare),Şefik Koz (Sağ kanat-Aliağa FK),Muhamet Ali Kızılkaya,Recep Akkemik,Yavuz Erdi Köksal,Şeyhmus Berat İnan,Ömer Yalçın,
Mehmet İlter,Ali Kocak,Gökhan Korkmaz,Ethem Bayburt,İsmail Türkaslan,Alparslan Ayantaş,Mustafa Söylemez,Rıdvan Kaval,İzzettin Kepenç,Deniz Karadeniz,Nureddin Ersoy,Abdul Razzak Omar

KALANLAR : 
Nimet Kayaalp (20)

TAKIM KADROSU : (27)

HAZIRLIK MAÇLARI

2020-2021 SEZONU MAÇLARI
1.HAFTA

  3.Ligin yeni takımı Mardin Fosfatspor favori olduğu maçı farklı kazanmış.Zira rakibi Tokatspor transfer yasağı nedeniyle tamamen genç oyunculardan kurulu bir kadro ile oynadı.17 yaşında iki oyuncusu vardı Mert Yasir Yılmaz ve Eray Uysal.19-20-21 yaşındaki gençler diğer oyunculardı.Küme düşmenin 1.adayı maalesef Tokatspor.
Mardin Fosfat tamamı yeni transferlerden oluşan bir 11 ile sahaya çıkmış.
Goller; Yasin Reis,Ali Kemal Özkan,Abdullah Berat Demir,Melih Kılıç,Emirhan Atilla (Penaltıdan) ve Turgut Zengin den gelmiş.
Tokatspor Teknik Direktörü Hakan Alpay devre arasında Hakeme yaptığı itirazlar nedeniyle Kırmızı kart görmüş.

Maçın ilk tehlikeli pozisyonu Mardin fosfatspor’dan geldi. Sağ kanattan gelişen ortada 7 numaralı futbolcu Yasin Reis'in şutu az farkla üst direğin üzerinden dışarı çıktı.

Orta alan mücadelesi ile devam eden maçtan rakip takımın 19 numaralı futbolcusu Furkan Kaya yaptığı sert müdahale sonrası maçın hakeminden sarı kart gördü.

Serbest vuruşu çok çabuk kullanan Mardin fosfatspor, sol kanattan yapılan ortada ceza sahası içerisinde 7 numaralı futbolcu Yasin Reis, topu çok şık bir vuruşla rakip filelere gönderdi ve Mardin fosfatspor 1-0 öne geçti.

Maçın ilk 45 dakikası Mardin fosfat sporun 1-0 üstünlüğü ile bitti. Devre arasında maçın hakemine yoğun itirazda bulunan Tokatspor Teknik Direktörü Hakan Alpay kırmızı kart ile cezalandırılarak tribüne gönderildi.

Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan Mardin Fosfatspor, 53 dakikada Ali kemalin ayağından bulduğu gol ile 2-0 öne geçti.

60. dakikada 10 numaralı futbolcu Abdullah Berat Demir kafa vuruşu ile takımını 3-0 öne geçirdi.

Bu golden üç dakika sonra melih kılıç kornerden gelen topu ağlarla buluşturdu.4-0.

Oyunun hâkimiyetini iyice eline Alan Mardin Fosfatspor, 86. Dakikada penaltıdan Emirhan Atilla’nın ayağından bulduğu gol ile 5-0 öne geçti.

Maçta dakikalar 89’u gösterirken Turgut Zengin maçın skorunu belirledi 6-0.

Mardin Fosfat Teknik Direktörü Cevdet Uzunköprü maçtan sonra şöyle konuşmuş 

''Skorun bizi yanıltmaması lazım.Bugün iyi bir mücadele örneği sergiledik,fakat rakibimiz de genç bir kadro ile sahadaydı.Transfer yasakları var,kendilerine bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum.Taraftarımız da bugün evlerin damlarında bizi desteklerini esirgemedi.Başta Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş başta olmak üzere Emniyet Teşkilatımıza ve Taraftarımıza teşekkür ediyorum '' (mardinsoz.com)

2.HAFTA
Ağrıspor da 13 futbolcunun Covid 19 testi Pozitif çıktığı için maç ileri bir tarihe ertelendi.

3.HAFTA

Ligin yeni takımı Çengelköy bu zorlu deplasmanda 11.dk.da orta sahadan rakip savunmasnın arkasına atılan topta Kaleci ile karşı karşıya kalan  Ömer Faruk Öztürk ile bulduğu golü korumasını bilerek 3 Altın Puan ile döndü ve Liderliğe yükseldi.İlk yarı karşılıklı ataklar ile geçmiş,ikinci yarıda Mardin bulduğu tek pozisyonda golü bulamayınca maçtan mağlup ayrılmış ve maç eksiği ile 3 puanla 10.sırada yer bulmuş oldu.Çengelköy'ün hocası Özgür Ataçocuğu içlerinde 66.dk.da Golcü Ali Özgür Basa olmak üzere 5 oyuncu değişikliği hakkını da kullanmış ve galibiyeti korumasını bilmiş.Mardin Fosfat hocası Cevdet Uzunküprü ise 3 oyuncu değişikliği ile hamle yapmış ama başaramamış.Mardin Fosfat'ta forvet 9 numara Melih Kılıç (26 yaşında Keçiören Bağlum Belediyesi BAL takımından geldi) eleştiriliyor.Yönetim burada yetersizlik görmüş olsa gerek ki transferin son gününde 24 yaşındaki Taha Esmeray ı Fırat Üniversitesi Amatör takımdan transfer etti.

Şu 11 ile oynadılar ;

TAKIM ANALİZİ
  Mardin Fosfat Spor geçtiğimiz sezon BAL 1.Ligini 20 maçta 17 galibiyet,3 Beraberlik,Namağlup,45 Gol atıp,4 gol yiyip 54 Puanla Şampiyon olan Mardin BŞB Başakspor'u devralarak renklerini de Kırmızı - Lacivert olarak değiştirdi.
Takımın başına Cevdet Uzunköprü getirildi.Uzunköprü 2001-02 sezonunda Mardinspor da çalışmıştı,19 yıl sonra bu şehre tekrar geldi.
 Cevdet Uzunköprü gittiği takımlarda sıfırdan takım kurmasıyla biliniyor,burada da öyle yaptı.Geçen sezon BAL ın üstünde bir kadroya sahip bizim eski santrforumuz Ömer Yalçın (9 gol atmış,bizde 1 gol atabilmişti),Kaleci Ethem Bayburt,Emrah Kiraz,Gökhan Korkmaz, Nureddin Ersoy,Recep Akkemik gibi alt liglerde tanınmış isimlerin de bulunduğu geçen sezon ki kadrodan kimseyi bırakmadılar,sadece 20 yaşındaki genç oyuncu Nimet Kayaalp kaldı.
Tam 26 oyuncu transfer ederek sıfırdan yeni bir takım kurdular.Transfer edilen isimler içinde 2.ve 3.Liglerde forma giymiş Ahmet Arı,Doğancan Kılıç,Ebubekir Elihoş,Ahmet Hamdi Bayraktar,Ali Kemal Özkan,Yasin Reis,Yasin Tosun,Serkan Özen,Emirhan Atilla gibi isimler de var.
 Cevdet Hocanın istikrarsız durumu tartışılıyor,2016-17 de Kütahyaspor da Play Off oynarız dedikten sonra o sezon küme düşmüşlerdi Şubat ayında bırakmış olsa da.
 Sezona genç Tokatspor karşısında farklı galibiyet ile çok iyi başladılar.
2.Hafta Ağrıspor maçı Covid 19 yüzünden ertelendi.
3.Hafta yine sahalarında idiler ve Çengelköy'e 1-0 kaybettiler.
Yani henüz bir deplasman maçı oynamadılar.
Lig'te oynadıkları her iki maçta da aynı 11 ile oynadılar,Ahmet Arı henüz ortada yok sanırım sakat.
Bu 11 üzerinden analiz etmeye çalışacağım ancak maç yayınları olmadığı için tanıdığım oyuncular ve genel bilgiler şeklinde olacak maalesef.

KALEDE 1 EBUBEKİR ELİHOŞ var.24 Yaşındaki Kaleciyi Karaköprü Belediyespor dan tanıyorum.Geçen sezon Pazarspor da 24 maç oynadı ve Şampiyonluk yaşadı.İyi bir Kaleci,beğeniyorum.

SAĞ BEK ; yine Karaköprü Belediyespor dan tanıdığım 31 Yaşındaki ALPER HAMDİ BAYRAKTAR var.Tecrübeli oyuncu Karaköprü de Kaptan idi,burada da Kaptanlığı almış,geçen sezonu Kızılcabölük'te 18'i ilk 11 de 21 maçta 5 sarı kart ile geçirmiş.Hücuma çıkışları,bindirmeleri iyi olan bir bektir,önündeki her ne kadar kanat değiştirseler de Yasin Reis ile iyi bir ikili oluşturuyorlar o yüzden buraya dikkat etmek lazım yoksa geçen hafta Kahta dan yediğimiz gol gibi Sağ bekleri atmıştı,tehlikeler yaşayabiliriz.

SOL BEK ; 19 SERKAN ÖZEN ; 25 Yaşındaki oyuncuyu Kızılcabölük'ten tanıyorum,bir şey söylememe gerek yok Hasan Hocanın öğrencisi zaten çok iyi tanıyordur.

STOPERLER ; 3 DOĞANCAN KILIÇ ; 28 Yaşındaki oyuncu Gençlerbirliği alt yapısından yetişti,çeşitli takımlara Kiralık oynadı Artvin Hopaspor'dan tanıyorum.Geçen sezon Düzcespor da 20'si ilk 11 de 21 maçta 1 gol,3 sarı kart ile oynadı.1.93 boyu ile takımın en uzun oyuncusu,bu boyu tabii ki bir Stoper için savunma ve hücumda hava toplarında,duran toplarda bir avantaj sağlıyor ancak yerden ve arkaya atılan toplarda da ağır kaldığı da bir gerçek.Bizim Muhammet Ali ve Murat Can ile mücadeleleri dikkat çekecektir.

53 OĞUZHAN MALCI  ; 24 Yaşındaki oyuncu Rizespor'un alt yapısından yetişmiş Onların oyuncusu ve her sezon başka takımlara kiralanıyor,bu sezon sıra Mardin Fosfat'ta.Oyuncuyu tanımıyorum,geçen sezon Kozan da 20 si ilk 11 de 21 maçta 6 sarı kart ile oynamış.6 Sarı kart görmesi biraz sert ve hamle zamanlaması sorunu olan bir Stoper izlenimi veriyor.

Geçen hafta Çengelköy maçında yedikleri gol dikkat çekici,şöyle not almışım ''Ligin yeni takımı Çengelköy bu zorlu deplasmanda 11.dk.da orta sahadan rakip savunmasnın arkasına atılan topta Kaleci ile karşı karşıya kalan  Ömer Faruk Öztürk ile bulduğu golü korumasını bilmiş '' yani demek ki arkaya atılan toplarda ağır kalan bir Stoper tandemi var.Buraya Dikkat !!! Ve Doğancan'ın duran toplarda kafa vuruşlarına Dikkat !!!

ORTA SAHA ; 6 ve 8 numaralar ; 5 YASİN TOSUN : 

31 Yaşındaki tecrübeli Ön Libero Ümraniyespor patentli ve orada hem BAL da hem 2.Lig'te Şampiyonluk sevinci yaşamış.İstikrarlı bir oyuncu her sezon maç sayısı fazla,geçen sezon Payasspor da 23'ü ilk 11 de 25 maçta 7 sarı,1 kırmızı kart ile oynamış.Kart sayısı dikkat çekici,sert,agresif bir oyuncu.Çengelköy maçının 42.dk.sında oyundan çıkmış yerine Abdurrahman Üce(22) girmiş,sakatlanmış olabilir bizim maçta oynar mı bilmiyorum,oynamazsa bizim için avantaj olur yerine Abdurrahman Üce oynar,22 yaşındaki oyuncu Batman Petrolspor dan yetişme geçen sezon 5'i ilk 11 de 7 maç 1 gol 1 sarı kart ile  oynamış.

97 AHMET CAN TEKİN : 23 Yaşındaki oyuncu Osmanlıspor dan yetişme BAL takımlarında oynamış,ilk kez Profesyonel olarak bu takımda forma giydi.Geçen sezon BAL takımı 1074 Çankırıspor da 12'si ilk 11 de 16 maç 1 gol 1 sarı kart.

FORVET ARKASI / 10 NUMARA : Bu pozisyonda 10 numarayı giyen 26 yaşındaki ABDULLAH BERAT DEMİR oynuyor.Geçen sezon BAL da Bağlar Belediyesi ile 22'si ilk 1 1de 23 maçta 7 gol,2 sarı kart ile oynamış.2016-17 sezonunda BAL da Diyarbakır Yolspor ile 23 maçta 16 gollük bir performansı da var.

FORVET SANTRFOR : 9 MELİH KILIÇ : BAL lerin Golcüsü ilk kez Profesyonel Lig'te oynuyor.2017-18 de Başiskele Doğanspor ve Kütahyaspor da 20 maçta 11 gol,2018-19 da Kütahya ve Ortaca da 27 maçta 13 gol,2019-2020 de Keçiören Bağlumspor da 19 maçta 10 gol atmış.İlk Profesyonel maçı Tokatspor maçında da golünü attı ama taraftarlar tarafından yetersiz görülüyor.3.Lig elbette farklı BAL dan ama yine de dikkat edilmesi gerekir 26 yaşındaki oyuncuya.

Burada alternatif isim ; EMİRHAN ATİLLA : Beşiktaş Alt yapısından yetişen,26 Yaşındaki oyuncu Melih'e göre 3.Lig takımlarında çok oynamış ama istikrarlı gol sayısı yok,sadece 2015-16 da 3.Lig Orhangazi de 38 maçta 11 Gol atmış.Geçen sezonu Kemerspor ve Yomra da 6 sı ilk 11 de 15 maç ve gol atamadan geçirmiş.Ligin ilk maçında 66.dk.da Melih'in yerine girip Penaltıdan gol attı,geçen hafta ise 60.dk.da Abdullah Berat Demir'in yerine girdi ve forveti ikilediler.

Transferin son gününde bu bölgeye 24 yaşında Fırat Üniversitesinden TAHA ESMERAY'ı transfer ettiler ama bu maçta oynayacağını sanmıyorum.

*Tecrübeli Ahmet Arı henüz forma giymedi,sakatlığı mı var bilemiyorum.
KANAT FORVETLER : SAĞ KANAT : 7 YASİN REİS : Yomraspor dan tanıyorum,kısa boylu seri çabuk etkili bir kanat oyuncusu,diğer kanat ta da oynayabiliyor.Kesinlikle dikkat edilmesi gereken,iş açabilecek bir oyuncu.25 yaşındaki oyuncu geçen sezonu Karaköprü ve Turgutlu da 23'ü 11 de 25 maçta 3 sarı kart ile geçirdi.Daha çok asist yapıyor.

SOL KANAT : 11 ALİ KEMAL ÖZKAN : 27 Yaşındaki oyuncuyu Karşıyaka, Zonguldak Kömür ve Artvin Hopa dan tanıyorum.Artvin sezonu iyiydi  28 maç 3 gol,8 sarı kart,geçen sezonu Batman da 19 u ilk 11 de 23 maçta 6 sarı,2 kırmızı kart ile geçirdi.Görüldüğü gibi zaten kart potansiyeli yüksek agresif bir oyuncu.Yetenekli ama mental düşüşleri var.Yine de alt liglerde artık bilinen,tecrübeli bir oyuncu olduğu için Sinan ve Aytaç Dikkat etmeli. !!!

Kanatlarda alternatif isim TURGUT ZENGİN.24 yaşında BAL takımlarında oynamış İlk maçta Ali Kemal'in yerine Sol bek DORUK EKİN FIRAT (21) ta girmiş.

Maçın Hakemi : Gaziantep Bölgesinden Özgür Reha Alıcı.Mardin maçına Gaziantepli Hakem ilginç bir atama olmuş.Bu sezon sadece 1 kez 2.Lig'te maç yönetmiş,bir kez de 1.Lig'te Dördüncü hakemlik yapmış.Bu sezon ilk kez 3.Lig maçı yönetecek ama 3.Lig'lerde düdük çalıyor,bu sezon 2.lig maçlarına da terfi etmiş.Her zaman olduğu gibi maçın önüne geçmemesini,maçın kaderini futbolcuların belirlemesini istiyorum.

Maç Saatinde Hava Durumu : Güneşli 28-29 derece dolaylarında olacak.

Özetleyecek olursam ; 

26 Futbolcu aldılar hala Hocanın istediği oyuncular alınamadı deniliyor ilginç yani.

26 Futbolcu ile yepyeni sıfırdan bir takım kurdukları için 4 Hazırlık,2 resmi maç henüz takım olmaları içni yeterli değil,bu yüzden ''Henüz takım değiller'',bireysel performanslara dayalı oynuyorlar.

Her iki kanat'ta bu ligler de oynamış bilinen isimler var özellikle Yasin Reis'e Dikkat edilmeli !!!

Orta Sahalarını da yeterli görmüyorum,bizim orta sahada üstünlük kuracağımızı düşünüyorum hele ki Yasin Tosun un sakatlığı ciddi ise ve oynyamazsa büyük avantaj olur bizim için ama bir devre falan her zamanki gibi bir kör döğüşü olur 60 dan sonra açılır oyun.

Defansta Stoper tandemi Doğancan'ı ağır buluyorum,arkalarına atacağımız toplara Aytaç ve Hasan'ın çapraz koşuları gerekir,Muhammet Ali sırtında Doğancan ile oynar zaten ve sprint patlayıcılığı yok Pivot santrfor zaten

Doğancan'ın duran toplarda kafa toplarına dikkat vurdurmamak lazım.

Sağ bek Kaptan Alper Hamdi Bayraktar'ın bindirmelerine dikkat !!! Hasan Demir Onu kovalamalı.

Kenardan gelip oyunu değiştirecek alternatifleri az,biz bu konuda üstünüz.

Neticede ; Kadro kalitesi olarak Mardin den üstünüz ama hiç bir maç sahada oynanmadan kağıt üstünde kazanılmaz.Ceyhan'a 6 attık bunlara da atarız denilecek,hafife alınacak bir takım değil.İyi oyuncuları var,bu lig'leri bilen 7-8 isim var.

Ama zor olsun önemli değil yeter ki kazanalım ki kazanacağımızı düşünüyorum.

BOL ŞANSLAR.

BAŞARILAR

ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder