14 Ağustos 2013 Çarşamba

Nazilli'mizden,Nazillispor'umuzdan Yetişen Yıldızlar,Futbolcular !!!!

  RIDVAN DİLMEN
En başa tabii ki Değerli Ağabeyim,aynı mahallede (Turan Mahallesi) beraber büyüdüğümüz RIDVAN DİLMEN'i koyuyorum.
 Uzun uzun hayat hikayesini anlatmaya gerek yok.Nazilli Sümerspor kulübümüzden yetişmiş Muğlaspor,Boluspor,Sarıyer ve Fenerbahçe'de zirveye çıkmıştır.
Oturanlardan Soldan 2.önünde top olan Rıdvan Abi.
  Haluk Alıcık  Başkanımızın daveti üzerine bir çok ünlü arkadaşı ile beraber Nazilli'mize gelmiş,şehrimizin tanıtımına katkıda bulunmuştur.Başkanımız kendisine plaket vermiştir.

Rıdvan Dilmen ve Kurtlar Vadisi Dizisi’nin Memati Baş’ı Gürkan Uygun, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın daveti üzerine Nazilli’ye geldi.

İlk olarak Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı makamında ziyaret eden Dilmen ve Uygun, daha sonra Esat Ergüler Tesisleri’ne giderek, hayranlarıyla birlikte oldular. Nazilli Belediye Meclisinin dün yaptığı Haziran ayı toplantısında 14 maddelik meclis gündeminin 9. maddesi olan Sümer Restorasyon Alanında bulunan Kapalı Spor Salonuna isim verilmesinin görüşülmesi sonunda bu kapalı salonuna “Rıdvan Dilmen” isminin verilmesi görüşülerek oy birliğiyle kabul edilmişti.

Bu karardan 1 gün sonra Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın davetlisi olarak Nazilli’ye gelen Rıdvan Dilmen, yanında Kurtlar Vadisi’nin başarılı oyuncusu Gürkan Uygun’la beraber Nazilli’ye geldi. Rıdvan Dilmen ve Gürkan Uygun’un nazilliye geldiğini öğrenen spor sevenler ve Nazilliler büyük bir heyecan yaşadılar. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Rıdvan’a makamında Nazillili olması ve kendisinden gurur duyduklarını ifade ederek plaket verdi.

Ziyarette konuşan Başkan Alıcık, “Türk sporun süper starı Rdıvan’ın Nazillili olmasından dolayı onur duyuyoruz. Rıdvan için ne yapsak azdır. Belediye Meclisimiz gündemine aldığı bir madde ile Sümer Restorasyon alanındaki Kapalı Spor Salonuna Rıdvan Dilmen ismini oy birliğiyle ayakta alkışlayarak vermiştir. Huzurunuzda Rıdvan ağabeyime bu plaketi vermekten dolayı gurur duyuyorum kendisine Nazillilerin sevgisini iletiyorum dedi.

Başkan Alıcık’a ilgisi nedeniyle teşekkür eden Rıdvan Dilmen de, “Ben Nazilli de doğmuş, Nazilli de okumuş çok kişinin üzerimde emeği olan bir kardeşinizim, bu nedenle hem sizlerin arasında bulunmaktan dolayı hem de Nazilli Belediyesini temsil eden Meclis üyesi hemşerilerimin almış olduğu karar beni çok duygulanmıştır. Hemşerilerimin bu ilgisine karşılıksız kalmam mümkün değildir. Nazilli Belediyespor için Nazilli için Nazilli’nin bir evladı olarak üzerime ne düşüyorsa bugünde yarında yerine getireceğim ayrıca Nazilli Belediyespor 3. Lig’e yakışmıyor. Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve Nazilli Belediyespor Kulüp Başkanı Engin Topçu’nun daveti üzerine Nazilli’ye geldim. Nazilli Belediyespor’un daha üst liglerde yer alması için elimden geleni yapacağım. Kulüp yöneticileriyle bir toplantı yaparak, transfer edilmesi gereken futbolcular hakkında bilgi alış-verişinde bulunduk. Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayacak olan Nazilli Belediyespor eminim ki ipi göğüsleyecektir” diye konuştu.

Nazilli Belediyesi’nde gerçekleşen ziyaretin ardından Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Belediyespor Kulüp Başkanı Engin Topçu, Rıdvan Dilmen, Gürkan Uygun, Belediye Meclis Üyeleri ve kalabalık taraftar grubuyla Nazilli Belediyespor Esat Ergüler Tesislerine gittiler. Burada Nazilli Belediyespor forması giyen Rıdvan Dilmen, kaleye geçen Gürkan Uygun’a yaptığı 5 penaltı atışının tamamını gol yaparak “kol saati” kazandı. Sevenleriyle bol bol fotoğraf çektiren Rıdvan ve Uygun daha sonra Nazilli’nin Meşhur Kısmet Pide Salonuna giderek yemek yediler.

(İHA)

A Milli Takım ve Fenerbahçe’nin efsanevi futbolcusu Rıdvan Dilmen’in ismi memleketi olan Aydın’ın Nazilli ilçesinde bir kapalı spor salonuna verildi. Kendi ismini taşıyan salonunun açılışını yapan Rıdvan, duygusal anlar yaşadı.




ERSUN YANAL

  Şu anda Fenerbahçe Teknik Direktörü olan Ersun Yanal 
1986-1987 sezonunda Denizli Emsan Şirinköyspor'dan transfer edilmişti.Sol bek olarak 1 sezon oynamıştı.
Oturanlardan Kaptan Yalçın'ın sağındaki (soldan 4.cü)
Oturanlardan Sağ başta top elinde olan.

SERKAN BALCI
  Serkan Balcı da benim de oynadığım Nazilli Pamukspor takımından yetişmiş,yıldızlaşmıştır.
Aydın Toscalı
1997-1998 Sezonunda Yeni Nazillispor'da 18 yaşındayken amatör lisansla ligin son maçlarında kısa süre oynamıştır.
* İlk kez 18 yaşında 27.Hafta Petkimspor 1 Y.Nazillispor 0 deplasmanında kadroya 17.isim olarak girdi,oynamadı.
* İlk kez forma giydiği maç ; 29.Hafta Fethiye 1 Y.Nazillispor 0 maçında 86.dk.da Yoldaş Coşkun'un yerine oyuna girdi.
* 31.Hafta Söke 1 Y.Nazillispor 4 maçında 78.dk.oyuna girdi.
33.Hafta S.Efesspor 3 Y.Nazillispor 1 maçında 78.dk.da girdi.
34.Hafta Nazillispor 0 Y.Manisaspor 0 maçında 86.dk.da oyuna girdi.



Başkan her iki yıldız oyuncunun ismini Belediye Meclisi kararıyla Nazilli'deki tesislere verdirmiştir.
Serkan Balcı'nın ismi Yeni Sanayi'deki futbol sahasına ,Aydın Toscalı'nın ismi de Pınarbaşı sahasına verildi.

BÜLENT ERTUĞRUL

Bugün 35 yaşında olan ve yeni Denizlispor'a tekrar dönen oyuncu 1999-2000 sezonunda Denizlispor'dan Kiralık olarak  23 maçta formamızı giymiştir.

MUSA KUŞ 

Süperlig'te Sivasspor forması giyen Musa Kuş 2001-2002 sezonunda Afyonspor'dan transfer edilerek 1 sezon oynamıştı.Bizdeki performansı ile  İstanbulspor'a Süperlig'e transfer oldu.
Şu anda 35 yaşında.En son MİY'de futbol oynuyordu.


BERKİN KAMİL ARSLAN
1992 doğumlu oyuncu altyapımızdan yetişip,oradan 15 yaşındayken 2007 yılında G.Saray'a transfer olmuştur.U16 Milli takımındayken gösterdiği performansla dikkat çekip transfer edilmiştir.
G.Saray'da A2 takımında forma giymiş.2011-2012 sezonunun ikinci yarısında Kartalspor'a kiralanmış
 4 maç oynamış.
Sözleşmesi yenilenmediğinden 17 Ağustos 2012'de Şanlıurfaspor'a transfer olmuştur.2015 Mayıs ayına kadar sözleşmesi vardır.

KADİR ARI
Kadir de bizim Pamukspor'dan yetişmiştir. ''Yeni Rıdvan'' olarak lanse edilen oyuncu 10 Ekim 2008 tarihinde  14 yaşındayken amatör lisanla  Beşiktaş'a transfer olmuştur.2012 yılında 3 yıllık profesyonel sözleşme imzalanmıştır.Beşiktaş A2 takımında oynuyor.15.01.2013 tarihinde devre arası transferinde 6 Ay'lığına
Turgutluspor'a kiralanmıştır.4 maç oynamıştır.
U16,U17 Milli takımlarında 23 kez yer almış,halen U19,U20 Milli takımlarında oynuyor.

EMRE ÖZKAYA
Emre de bizim Pamukspor'dan yetişmiştir.
2011 yılında Nazilli Belediyespor U16 takımında oynarken 16 yaşında Fenerbahçe'ye transfer olmuş Kaleci.
Nazilli Belediyespor'un 2008-2011 yılları arasında Coca Akademi Liglerinde elde ettiği başarılarda büyük emeği olmuştur.Altyapı hocaları Mehmet Koşar ve Hasan Aygün kendisini yetiştirmiştir.
Fenerbahçe'den ise 31.08.2012'de Amatör lisanla Eskişehirspor'a transfer olmuştur.
OĞUZHAN BAŞARAN

1997 doğumlu orta saha oyuncumuza Coca Cola U14 Akademi ligi takımımızda 2010-2011 sezonunda oynadıktan sonra Beşiktaş Altyapısına transfer olmuştur.Beşiktaş'ta 2011-2012 sezonunda,Coca Cola U15 Akademi ligi takımında, 
2012-2013 sezonunda ise Coca Cola U16 Akademi liginde oynamıştır.

1 yorum: