15 Ocak 2015 Perşembe

NOSTALJİ RÖPORTAJ : MUSTAFA KARAKAYA


Nazillisporumuzda 1998-99 Şampiyonluğunda forma giymiş ,5 sezonda 29 gol atmış Orta Saha oyuncumuz Mustafa Karakaya ile röportaj serimiz devam ediyor.

Değerli Mustafa Karakaya Hocam yoğun tempona rağmen vakit ayırıp sorularımıza cevap verdiğin için çok teşekkür ediyoruz.

Başlayalım o zaman ;

Bize kısaca kendini tanıtır mısın futbola ne zaman,hangi takımda başladın ? Hangi takımlarda oynadın ?  

Kaç yıl futbol oynadın ne zaman bıraktın ?

- 1976 Avusturya doğumluyum. Futbola 8 yaşında SC Neunkirchen diye bir Amatör takımda başladım.1989 yılında 1.lig kulüplerinden ADMİRA-WACKER'in Altyapısına transfer oldum.6 yıl burada oynadıktan sonra 1995 yılında Türkiye serüvenim DENİZLİSPORda başladı.Sırasıyla Nevşehirspor, Nazillispor, Karşıyaka,Mustafakemalpaşa,Denizli Bld.Spor, ve en son Akhisar Bld.Spor da profesyonel futbol kariyerimi bitirdikten sonra 3,5 yıl kendi memleketim olan Çivril Bld.Sporda Antrenör oyuncu olarak görev yaptım. 

Toplamda Altyapıyı da sayarsak 29 yılım futbol oynamakla geçti. 

Futbolu bıraktıktan sonra futbolun içinde kaldın Antrenörlüğe başladın sanırım o kariyerini de anlatabilir misin ? Şu an çalışıyor musun ?

 - 2013 yılında faal olarak bıraktıktan sonra 1 yıl Çivril Bld.Spor da ve 2014-2015 sezonunda Denizlispor'un U-17 takımın teknik sorumlusu olarak halen devam etmekteyim.




Mevkiin Orta Saha değil mi ? Özelliklerin nelerdi Hem 'Atom Karınca' gibiydin hem de ofansif ve Golcü Orta Saha oyuncusu şimdilerde pek nadir bulunan çift yönlü orta saha oyuncusu idin bence.

- Genelde bütün takımlarda Orta sahada ve Ön libero olarak görev yaptım.Buna rağmen 14 yıllık profesyonel futbol hayatımda tam 40 golüm var.Bir Ön libero için küçümsenecek bir rakam değil.

Nazillispor kariyerini anlatır mısın  ? 1997-98'de Denizlispor'dan kiralandın.1998-99 Şampiyonluğunda da vardın değil mi ? 

5 sezon mu oynadın Nazillispor'da.

- 1997-2002 yılları arası 2 sene 3.lig 3 senede 2.ligde oynadım.

- Nazillispor kariyerinde  hem 1998-99 Şampiyonluğunu hem 2000-01 Türkiye Kupasında destan yazdığımız sezon da oynadın.Nasıl bir sezonlardı.


Bana göre Nazillispor tarihinin en başarılı yılları 1999-2001 yılları arasıydı. 
Bu konuda mütevazi olamayacağım çünkü iyi araştırın Nazillispor  ilk defa Şampiyon olmadı 3.ligte fakat 1998-1999 Şampiyon olupta ilkdefa 2.ligte tutunmayı başarmış ama aynı zamanda Türkiye kupasında Çeyrek final oynamış bir Nazillispor olmadı daha. O dönemler bir 2.lig takımının Süper lig takımını elemesı çok büyük bir başarıydı. Bugüne baktığımızda bir 3.lig takımı bile süper lig takımını eleyebiliyor hatta fark bile yiyebiliyor.

Nazillispor kariyerinde Unutamadığın en sevinçli ve en üzüntülü 

maçlar ?

Tabii herkes gibi unutamadığım hatta çok iyi hatırladığım bir sürü maçlar var.
Bir Gençlerbirliği kupa maçını anlatmama gerek yok herhalde, 2000-2001 sezonunda Eskişehirspor'u 70 dakika 10 kişi oynayıp 2-1 kazandığımız maçta golleri ben atmıştım.Yine aynı sezonda Turgutluspor'a attığım 2 golden biri son dakikada çok güzel uzaktan bir goldü.

En çok üzüldüğüm maç ise deplasmanda ilk yarıda 3-1 Eskişehir'i yenerken 

çift sarıdan oyundan atılıp maçı 5-3 kaybetmiş olmamızdı. 3-1 kazandığımız Aydınspor maçında yendiğimiz için fazla üzülmemiştim kırmızı karta.

Nazillispor kariyerinde kaç gol attın, ? 
97-98'de 9 gol,98-99'da 4 gol,99-2000'de 5 gol,2000-2001'de 6 gol ,2001-02'de 5 gol .5 sezonda 29 gol atmışsın doğru değil mi ?


- Evet doğru.
Oynadığın dönemlerde Nazillispor'a camianın ve taraftarın ilgisi ve desteği nasıldı ?

Nazillisporda oynadığım dönemlerde camianın ve taraftarın ilgisi mükemmeldi. Arkadaşlık ortamımız çok iyi idi.Özellikle Şampiyon olduğumuz yıl.

Biraz da Türk futboluna dönelim ;
Oynadığın yıllar ile bugünkü futbol arasında kısaca ne gibi farklar var ?


Gelelim Türk futbolunun sorunlarına saymakla bitmez ama özetlemeye çalışacağım. 1 hafta önce Antrenör semineri vardı İstanbulda hatırlarsınız belki  ordaki Fatih Terim'in konuşmaları büyük bir yankı buldu.Gerçi Fatih hoca bilinen gerçekleri konuştu ama ilk defa bu sefer geç kalınmış tedavi sürecine değindi.  Bütün kulüpler bir takvime bağlanarak yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.  Öncelik Mali disiplin borçlu kulüpler borcunu bitirmeden transfer yapamayacak.


 
İşin içindeki bir Antrenör olarak Sence Türk futbolunun en önemli yapısal sorunları nelerdir ,çözüm için neler yapılmalı ?


Altyapılara olması gerektiği gibi 1 adet çim saha ve bir sentetik saha aynı zamanda kriterlere uygun soyunma odalarının yapımı.Bunların yanında uzun vadeli altyapıyı geliştirme programları uygulanması gerekir. Ama çok önemli bir konuda TFF'nin kulüplere bağımlı yönetilmesi hal böyle olunca çok fazla yaptırım uygulama şansı yok tabii bunun kesinlikle değişmesi gerekir. Ve kulüplerinde halen daha dernekler yasasına göre yönetilmesi çok büyük bir yanlış. Alt yapıdaki antrenörlerininde özenle seçilmiş olmasıda önemli az da olsa futbolun içinden gelmiş olması yeri geldiğinde birşeyi anlatırken öğrencilerine zaman zaman kendinden örnek vermesi çok önemli. Sadece anlatan değil aynı zamanda uygulamayı kendisi de yapabilen altyapı hocalarına büyük ihtiyaç var.
Türk futbolunun Altyapı konusuna nasıl bakıyorsun ? Ümit var mı yoksa Ümitsiz vaka mı ?

Günümüzde türk futbolunun gerilediği aşikar. Tekrar iyi futbolcular yetiştirmek istiyorsak önce imkan vermemiz lazım altyapıdakı çocuklarımıza. Profesyonel liglerdeki kulüp sayısıda takvime bağlanarak düşürülecek bu kaçınılmaz iyi tesisleri olan hem altyapı hemde A takım için, bunun yanında ekonomisi düzgün olan kulüpler ayakta kalacak. eğitim sistemindeki çarpıklıkta değinmemiz gereken en büyük sorunlardan bir tanesi.

Güncel konu Yabancı sınırının 14 olması konusunu nasıl
değerlendiriyorsun ?


Yabancı sınırının 14'e çıkarılmasına çok fazla yorum yapamayacağım bunu zamanla göreceğiz.

Yoğun tempon içinde bize vakit ayırıp sorularımıza içtenlikle
yanıt verdiğin için çok teşekkür ediyorum.


Ben teşekkür ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder