10 Aralık 2014 Çarşamba

2.Lig Kırmızı Grup 16.Hafta Değerlendirmesi.


16.HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI

16.HAFTANIN PUAN DURUMU

* 9.Hafta Diyarbakır BŞB.Spor - Ankaragücü Maçı Ertelendi.

17.HAFTANIN PROGRAMI

SARIYER - BUGSAŞSPOR : 1-2



Stat: Yusuf Ziya Öniş
Hakemler: Bahattin Şimşek, Ulaş Aksoy, Ercan Aydın
Sarıyer: Osman, Emre Bayraktarbaşı, Emre Karaman, Eser (Dk. 69 Gürhan), Yaşar, Muhammed (Dk. 64 Mustafa), Mert, Güney (Dk. 60 Günay), Soner, Eray, Fırat
BUGSAŞ Spor: Ahmet Eyüp Türkaslan, Rahmi Muhammet, Volkan, Burak Kardeş (Dk. 46 Ahmet), Baki Mercimek, Necati (Dk. 86 Selçuk), Mikail, Burak Altıparmak, Burak Kara (Dk. 46 Yavuz), Osman, Kudret
Goller: Dk. 30 Yaşar (Sarıyer), Dk. 47 Mikail, Dk. 68 Osman (BUGSAŞ Spor)
Sarı kartlar: Dk. 35 Necati, Dk. 73 Osman, Dk. 83 Burak Altıparmak, Dk. 86 Yavuz, Dk. 88 Ahmet Eyüp Türkaslan, Dk. 90+3 Baki Mercimek (BUGSAŞ Spor)
Haftanın Şok sonuçlarından biri şüphesiz.Son haftalardaki çıkışını Lider Bandırmaspor'u deplasmanda 3-1 yenerek gösteren Sarıyer'in rahat kazanacağı bekleniyordu ancak evdeki hesap çarşıya uymamış.Hafta içi Kupa maçında Beşiktaş'a kendi sahalarında 4-0 yenilmişlerdi ama bu maçın ne kadar etkisi olur bilemiyorum.Hedefleri Kupa değildi ve rakip Beşiktaş idi zaten.O maçtan 7 isim bu maçta da oynamış.Yorgunluk olmuş mudur onu da bilemiyorum.Bence sanırım 'nasıl olsa yeneriz ' diye 'rakibi küçümsediler '

Devreyi de 1-0 önde kapatmışlar aslında ama 2.devreye Bugsaşspor Teknik Direktörü Tayfun Türkmen hoca 2 ofansif değişiklik yapmış Burak Kara ve Burak Kardeş'in yerlerine Santrfor Ahmet Baykal ve forvet arkası Yavuz Koç'u almış.Bu değişiklikler etkisini göstermiş olsa gerek ki maçı çevirmeyi başarmışlar.Tayfun Hocayı kutlamak lazım.Bugsaşspor genç bir takım,tecrübeleri yetersiz o yüzden her türlü sonuç alabilecek durumdalar.Kendi sahalarında kaybedip sonraki hafta gidip kafa takımlarından birini deplasmanda yenebiliyorlar.Öyle enteresan bir takım.Sarıyer de Bahri Kaya 1-1 olduktan sonra hamlesini yapmış aslında Muhammed ve Güney'in yerlerine Mustafa ve Günay girmiş ama fayda etmediği gibi 2.golü de yemişler.Eray Açıkgöz'ün kötü oynadığı söyleniyor.Sarıyer'in evindeki ilk mağlubiyeti bu.Bandırma,İnegöl ve Göztepe'nin puan kaybettiği hafta onları üzmediler ve katıldılar diyebiliriz.Bugsaşspor ise bu 'Altın Galibiyet' ile 19 puana ulaştı ve 10.sıraya yükseldi.
SARIYER 11'İ ;
BUGSAŞSPOR 11'İ ; 

GÖLBAŞISPOR - PAZARSPOR : 0-1


Stat: Gölbaşı
Hakemler: Levent Balcı, Erdem Gökalp, Fırat Zengin
Gölbaşıspor: Fırat, Kemal, Yakup, Ufuk, Nuri, Berkay, Bülent (Dk.66 Okan), Batuhan, İbrahim, Timur, Serhat (Dk. 46 Mehmet Talha)
Pazarspor: Fethi, Ramazan, Hasan, Nuh, Uğur, Burhan (Dk. 52 Hakan), Taner, Serkan, Aykut, Nezir (Dk.86 Emre), Ahmet (Dk. 73 Mülayim)
Gol: Dk. 3 Ahmet (Pazarspor)
Kırmızı kart: Dk. 14 Nuh (Pazarspor)
Sarı kartlar: Dk. 28 Bülent (Gölbaşıspor), Dk. 28 Fethi (Pazarspor)
Pazarspor geçen hafta kendi evinde kaybettiği Nazilli Belediyespor maçını telafi etmesini bilmiş.Hem de 10 kişi kalmasına rağmen.Enteresan bir maç olmuş.Henüz 3.dk.da 1-0 öne geçmişler 14.dk.da Nuh'un kırmızı kart görmesi ile yaklaşık 80 dakika 10 kişi oynamalarına rağmen skoru korumayı başarıp galip ayrılmışlar.İkinci yarı 2-3 gol de kaçırmışlar.
Gölbaşıspor da toparlanmış iyi bir gidişat sağlamıştı ama 4 maç sonra kaybettiler.Adnan Erkan Hoca eminim şu maça çok üzülmüştür, ancak ders çıkaracaktır.
GÖLBAŞISPOR 11'İ  

PAZARSPOR 11'İ ; 

KOCAELİ BİRLİKSPOR - GÜMÜŞHANESPOR : 1-1


Stat: Alparslan Türkeş
Hakemler: Hüseyin Çiftsüren, Muhammet Çekin, Atilla Ünlü
Kocaeli Birlikspor: Fırat, Engin, Erhan Yılmaz (Dk. 87 Ramazan), Erhan Şentürk, Feyyaz (Dk. 75 Üstün), Cafercan, Vedat, Emre, Volkan (Dk. 62 Muhammed), Adnan, Gökhan 
Gümüşhanespor: Hasan, Salih, Samet (Dk. 59 Bilal), Tekin (90+3 Ali), Hakan, Yusuf, Muhittin, Fatih, Ali, Taner, Fırat
Goller: Dk. 77 Muhammed (Kocaeli Birlikspor), Dk. 84 Hakan (Gümüşhanespor)
Sarı kartlar: Dk. 46 Erhan Şentürk, Dk. 68 Emre, Dk. 77 Muhammed, Dk. 84 Erhan Yılmaz (Kocaeli Birlikspor), Dk. 29 Ali, Dk. 63 Hakan, Dk. 90+2 Fırat, Dk. 90+4 Ali (Gümüşhanespor)
Kırmızı kart: 90+4 Emre (Kocaeli Birlikspor)
Karşılaşmanın 90+2. dakikasında Kocaeli Birlikspor Teknik Direktörü Kemal Kılıç, hakeme itirazı nedeniyle tribüne gönderildi.
Kocaeli Birlikspor geçen hafta Altay deplasmanında aldığı 2-1'lik galibiyetin morali ile bu maçtan da galibiyet bekliyordu ama denk kuvvetlerin mücadelesi olmuş zor da olsa buldukları gol ile yakaladıkları üstünlüğü koruyamamışlar.Gümüşhanespor etkili orta saha oyuncuları Hakan Albayrak'ın 84'de attığı golle 1 puanı kurtarmış.Bu sonuç Kocaeli Birlikspor'un 16.maçında aldığı 8.beraberlik oldu.Maç futbolcuların İsmet Paşa stadının zemininden şikayetçi olmaları nedeniyle Körfez Alparslan Türkeş Stadında oynandı.Geçen sezon da maçlarını burada oynuyorlardı zaten.
KOCAELİ BİRLİKSPOR 11'İ ; 
GÜMÜŞHANESPOR 11'İ ; 

KIRKLARELİSPOR - GÖZTEPE : 2-2


Stat: Lüleburgaz 8 Kasım
Hakemler: Ömer Murat Ülger, Egemen Eren, Ali Pınar
Kırklarelispor: Olcay, Davut, Müslüm, Onur, Cemal, Murat (Dk. 61 Salim), Göksel, Hasan (Dk. 78 Gökhan), Hakan, Enis (Dk. 78 Emrah), Okan
Göztepe: Oğuzhan, İsa, Metin (Dk. 31 Şenkal), Sabutay, Hasan (Dk. 46 Tolga), Timur, Ali (Dk. 73 Fatih), Umut, Enes, Ramis, Ertuğrul
Goller: Dk. 31 Okan, Dk. 79 Hakan (Kırklarelispor), Dk. 46 Enes, Dk. 68 Sabutay (Göztepe)
Kırmızı kart: Dk. 72 İsa (Göztepe)
Sarı kartlar: Dk. 26 Müslüm, 49 Murat, Dk. 56 Hakan, Dk. 65 Olcay, Dk. 70 Cemal (Kırklarelispor), Dk. 42 Enes, Dk. 45 Hasan, Dk. 48 Umut, Dk. 50 Sabutay (Göztepe)
KIRKLARELİSPOR 11'İ ; 
GÖZTEPE 11'İ ; 

 Göztepe bir kez daha rakiplerinin puan kaybettiği haftada kazanamadı ve onlara eşlik etti. İlk yarıyı 1-0 geride kapatmışlar.2.devre oyunu çevirip 2-1 öne geçmişler ancak önce 68'de beraberlik golünü yemişler,71'de de İsa kırmızı kart görünce 10 kişi kalmışlar.Ondan sonra da beraberliğe razı olmuşlar.Metin Diyadin Kırmızı Kart'a dikkat çekiyor ;
''Teknik direktör Metin Diyadin, Kırklarelispor maçında kaçan galibiyeti gördükleri kırmızı karta bağladı. 71'inci dakikada rakibine tekme atan İsa'nın oyundan atılmasının takımı olumsuz etkilediğini belirten tecrübeli çalıştırıcı, "Kırmızı kartın ardından gardımız düştü. İsa'ya gereken cezayı vereceğiz" 
Bu hafta konuk edecekleri Nazilli Belediyespor'u mutlaka yenmeleri gerektiğine değinen Diyadin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bandırmaspor ve İnegölspor'un puan kaybettiği haftaları iyi değerlendiremedik. Olası bir liderliği kaçırdık. Nazilli Belediyespor'la ilk yarının son maçına çıkacağız. Devreyi olabildiğince zirveye yakın bir konumda bitirip, transferde yapacağımız takviyelerle ikinci yarıya daha güçlü girmeyi planlıyoruz."


Maçtan bazı notlar ; 
- Samed Kartal 18'de yokmuş.Furkan Alakmak ilk kez 11'de oynayacakken ısınırken sakatlanmış yerine Ali Akburç 11'e,Samed Kartal da 18'e girmiş.
- Metin Depe 31.dk.da oyundan çıkmış.Sol kasığından sakatlığı yeni geçmişti nüksetmiş.
- Timur Kosovalı'nın gol orucu devam ediyor.
- Halil Akbunar sanırım sakatlığı nedeniyle risk edilmedi.Yokluğu hissediliyor.
- Taraftarlar da artık tepki göstermeye başladı.Sabırlı davranıyorlardı gözlemlediğim onların da canına tak etti.Ki haklılar.15 milyon TL.harcanarak kurulan takım bu olmamalı.Evet 5 puan fark var 2.devre her şey değişebilir ama bence ilk yarı şu ana kadar Göztepe başarısızdır.Hiç bir şekilde rakiplerine maçlarda domine edemiyor.İsminin ve armanın ağırlığı ile gidiyorlar gibi.Sezon başında Suat Kaya ''Bu ligin ağır favorisiyiz'' diye bir açıklama yaptı.Doğru evet ama bence gereksiz bir açıklama idi bu,rakiplerin tüm dikkatini üzerlerine çektiler.Rakipler Göztepe maçlarında bilenerek çıkıyorlar ki doğaldır.Suat Kaya varken de o favori ağırlığını göremedik.16 maçta 7 galibiyet,7 beraberlik,2 mağlubiyet aldılar.9 maçta puan kaybetmeleri açık başarısızlık bana göre.Metin Diyadin'in bu takımı ben kurmadım sızlanmaları da geçerli bir gerekçe değil.Adeta 2.devreye oyuncu deniyor maçlarda.Büyük bir temizlik ve transfer operasyonu kapıda gibi bu oyuncu denemelerine göre.Kırklarelispor mütevazi kadrosu ile en iyisini yapıyor.1 puan başarıdır onlar için.
ALTAY - TEPECİKSPOR : 0-1


Stat: Atatürk
Hakemler: Eser Birinci, Özgür Fatih Kalaycı, Murat Ceylan
Altay: Burak, Yüksel (Dk. 63 Orhan) , Fatih, Gökhan, Hikmet Yiğit, Ozan, Cumhur, Semavi, Bedri Can (Dk. 68 Serkan), Emrah, Raşit 
Tepecikspor: Ramazan, Berk, Ali Görkem, Feyyaz, Ferit, Kemal (Dk. 74 Metin) (Dk. 85 Recep), Adem İnanç, Recep Onur, İlker, Adem Çalık, Sinan (Dk. 90+ 4 İlyas Kubilay)
Gol: Dk. 82 Adem Çalık (Tepecikspor)
Sarı kartlar: Dk. 59 Gökhan, Dk. 76 Ozan, Dk. 80 Orhan, Dk. 81 Semavi, Serkan (maç bitiminde) (Altay), Dk. 56 Feyyaz, Dk. 63 Sinan, Dk. 68 Ferit (Tepecikspor)
ALTAY 11'İ ;
TEPECİKSPOR 11'İ ;
 Altay da kötü gidişat devam ediyor.Seyircisiz maçta kazanamama serisini 7 maça çıkardılar. Bu skor şok bir sonuç onlar için.Açıkcası Ben de beklemiyordum bu sonucu.Haftanın Sarıyer - Bugsaş maçı ile birlikte büyük sürprizlerinden biri.Bu yenilgi ile Altay 17 puanla 13.sırada,düşme hattında Düzyurtspor ise 15 puanla 16.sırada.              Yani düşme hattına 2 puan fark var.Haftaya da Lider Bandırmaspor'a gidiyorlar.Kaybederlerse devreyi düşme hattında girme durumları olacak.                           Sezona Şampiyonluk hedefi ile girdiler şu anda kümede kalalım yeter demeye başladılar.         Serhat Güller de sızlanmaya başladı.Kadronun üst sıralar için yeterli olmadığını,   sorunun sezon başında kurulan kadrodan kaynaklandığını söylemiş.O zaman niye        kabul ettin görevi hocam derler.
''Altay'ın başında çıktığı Kocaeli Birlikspor ve Tepecikspor maçlarını kaybeden teknik direktör Serhat Güller sorunun sezon başında kurulan kadrodan kaynaklandığını söyledi. Futbolcuların iyi niyetle mücadele ettiğini ancak oyuncu grubunun üst sıralar için yeterli olmadığını anlatan Güller, "Genç futbolcular baskıyı kaldıramıyor. Ortada özgüveni gitmiş, deneyimsiz bir takım var. Devre arasında mutlaka bizi ayağa kaldıracak hamleler yapacağız. Şu ana kadar hayal kırıklığı yaşadık" diye konuştu ''
Altay da bomba transfer Tahir Kurt da takımdan ayrılmış.
Tepecikspor ise son sıralardan kurtulamasa da kendisi için hayati bir 3 puan almayı  başardı.Hem de bu ilk deplasman galibiyetleri oldu.Ligin en çok gol yiyen takımı 2.kez bir maçta gol yemedi.Teknik Direktörlüğe de Eski Bursaspor futbolcusu Tunahan Akdoğan'ı getirdiler.Engin Çalışır 4 maç sonra gönderildi.Tunahan Akdoğan ilk maçında mükemmel  bir başlangıç yapmış oldu.
HATAYSPOR - BANDIRMASPOR : 3-3


Stat: Antakya Atatürk
Hakemler: Bora Budak, Suat Fidan, Aydın Şengül
Hatayspor: Polat, Halil Zeybek (Dk. 39 Necdet), Selahattin (Dk. 81 Akif), Murat Uluç, Ömer, İbrahim Taylan, Özgür, Emre (Dk. 46 Emin), Serkan, Halil Karataş, Murat Türkan
Bandırmaspor: Bekir, Onur (Dk. 68 Hacı Mustafa), Ali Kuleli, Oğuz Kocabal, Hakkı (Dk. 68 Sertaç), Serkan, Muharrem, Ali Serin (Dk. 90 Doğan), Oğuz Özden, Celal, Yasin
Goller: Dk. 24 ve Dk. 63 Murat Uluç, Dk. 56 İbrahim Taylan (Hatayspor), Dk. 7 Muharrem, Dk. 29 Oğuz Özden, Dk. 36 Ali Kuleli (Bandırmaspor) 
Sarı kartlar: Dk. 3 Emre, Dk. 68 Necdet, Dk. 78 Selahattin (Hatayspor), Dk. 21 Ali Serin, Dk. 23 Oğuz Özden, Dk. 25 Hakkı, Dk. 45 Bekir, Dk. 68 Yasin, Dk. 78 Oğuz Kocabal 
İki renktaşın mücadelesinde ve haftanın maçında sonuç beklediğim gibi beraberlikle bitmiş.Ancak Bandırmaspor takipçilerinin puanlar kaybettiği hafta da 1-3 öne geçmesine rağmen koruyamamış 3-3'de yakalanmış az da maçı da kaybediyormuş bile.Maça giden Bandırmaspor taraftarları hakemin kötü yönetiminden şikayet ediyorlar.Hatayspor Teknik Direktörü Ahmet Taşyürek Lider takım ile arasındaki 8 puanlık farkı azaltmak için mutlak galibiyet parolası ile çok hücumculu bir 11 ile çıkmış bence.Murat Uluç,İ.Taylan Uzunoğlu,Ömer Bozan ve Halil Zeybek 4 forvet.4-2-4 ile çıkmışlar sanki maça.Bunun etkisi ile maç ilk yarıda 1-3'e gelmiş olabilir ancak 3-3'e getiren golleri de Murat Uluç ve Taylan Uzunoğlu atmış.Taşyürek bence risk almış başta gene de yenilmemiş.
Murat Uluç'un beraberliği sağlayan kendisinin 2.takımının 3.golü frikikten ; 
Murat Uluç ilk golünü de 25.dk.da frikikten atmış bu arada.
3-3'den sonra 70.dk.da Taylan karşı karşıya auta atmış.Sonra Mehmet Akif ve Emin Altunay'ın ver kaçında Mehmet Akif'in Murat Uluç'a Al da At dediği pozisyonda Murat Uluç auta atmış.4.gol den olmuşlar bu iki pozisyonda.
Videoyu izleyince bu goller nasıl kaçar diyeceksiniz mutlaka.Murat Uluç'un iki frikik golü ve Taylan'ın kafa golü güzel.Ama defansları 3 gol de de felaketmiş çok vahim hatalar yapmışlar.

Bu arada Hatayspor da ayrılıklar devam ediyor.Kaleci Fatih Öztürk ve Orta Saha oyuncusu Mustafa Kayabaşı (Ten Ten)'nın sözleşmeleri karşılıklı fesh edilmiş.
 Maçın Özeti ; 
HATAYSPOR 11'İ ;
BANDIRMASPOR 11'İ ; 

İNEGÖLSPOR - DİYARBAKIR BŞB.SPOR : 1-1


Stat: İnegöl İlçe
Hakemler: Ercan Hellaç, Mehmet Şengül, Tolga Bakal
İnegölspor: Ali, Kemal, Alişan (Dk. 90 Semih), Bilal, Yılmaz, Yasin, Mümin (Dk. 70 Ömürcan), Okan, Emrah, Uğur, Muharrem (Dk. 80 Emre)
Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor: Levent, Kamil, Ercüment, Barış (Dk. 90 Mesut), Şehmus, Erhan, Sadat, Ertan (Dk. 81 Caner), Emre (Dk. 31 Yusuf), Samet, Sercan
Goller: Dk. 7 Okan (İnegölspor), Dk. 61 Şehmus (penaltıdan) (Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor)
Kırmızı kart: Dk. 61 Kemal (İnegölspor)
Sarı kartlar: Dk. 50 Yılmaz, Dk. 87 Uğur, Dk. 90 Yasin (İnegölspor), Dk. 76 Barış (Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor)
İnegölspor mutlak kazanmak zorunda olduğu,Okan Deniz'in nihayet şeytanın bacağını kırarak gol attığı maçta penaltıdan yediği gol ile berabere kalarak çok önemli 2 puan kaybetmiş.Zirve adaylarının puan kaybettiği haftada Onlar da geleneğe uymaya devam ediyorlar.61.dk.maçın kader anı olmuş.Sanıyorum İnegölspor Stoperi Kemal Hastürk penaltı yaptırıyor ve kırmızı kart görüyor.Penaltıyı da Şehmus gole çevirince hem 1-1 hem İnegölspor 10 kişi kalmış.Maçın başında ilk 20 dakikada 3 gol atabilecekleri maçtan beraberliği zor kurtarmışlar.
inegölspor Başkanı Eşref Güç 1 puan kardır.Diyarbakır galibiyeti hak etti desem yeri var demiş.
İnegölspor Kulüp Başkanı Eşref Güç, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi beraberliğine ilişkin, “Bizim için bir puan kar gözüküyor.” Diyarbakır 2. Yarı galibiyeti hak etti desem yeri var. dedi.
Maç sonrası gazetecilere açıklama yapan Güç, talihsiz bir maç yaşadıklarını söyledi.

İlk yarı ve ikinci yarı sahada iki farklı İnegölspor’un olduğunu ifade eden Güç, 

“Bizim için talihsiz bir maç ilk yarı ve ikinci yarı ayrı İnegölspor vardı. Bizim en büyük sıkıntımız bu. Ben ilk yarı maçın bitmesini beklerken ikinci yarı nerede ise mağlubiyetten kurtulduk. Tabi kolay değil uzun bir maraton ama bu hafta bizim için çok karlı bir hafta olabilirdi. Rakiplerimizin çoğu berabere kaldı. Bu ligde acayip şeyler olacak. Hala devam edecek haftaya, Düzyurt maçına bakacağız.”dedi.

DEVRE ARASI TRANSFER

Devre arası transfer yapacaklarını dile getiren Güç, şöyle konuştu:

“Takımımız eksik oynuyor. Raif’in olmadığını görüyorsunuz ama İnegölspor Raif’e de bağlı değil önümüzdeki haftanın hemen bitmesini bekliyorum ki hemen transfere başlayalım. Transferi çözelim gol atamıyoruz en büyük sıkıntımız bu. 

İkinci yarı direkten dönen bir şutumuz var. Diyarbakır 2. Yarı galibiyeti hak etti desem yeri var. Hocaları bizi çözseydi rahat rahat galibiyet alabilirlerdi. Bizim için bir puan kar gözüküyor. Ama aslında kar değil. 

Hayırlısı olsun uzun maraton.  Düzyurt’u yenmek istiyoruz. İkinci yarıya acil transferlerle işi çözeriz diye düşünüyorum.”
İnegölspor teknik direktörü Şaban Yıldırım, 1-1 berabere kalınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor maçına ilişkin, “İkinci yarı transfer çalışmaları yapacağız ve 2. yarıda daha etkili bir takım olacağız. Moral bozukluğuna gerek yok, daha çok maç var.”dedi.

2. GOL GELMEDİ

Maç sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, ligin zorlu bir maraton olduğunu belirten İnegölspor teknik direktörü Şaban Yıldırım;  “2. golü bulmamız gerekiyordu. Atamıyorsak skoru korumamız lazım ama görüyorsunuz lig zorlu. 

RAKİPLERİMİZ DE KAYBEDİYOR

Bizde yolumuzdayız. Biz puan kaybediyorsak rakiplerimiz de kaybediyor. İkinci yarı yada transfer çalışmaları yapacağız ve 2. Yarıda daha etkili bir takım olacağız. Moral bozukluğuna gerek yok daha çok maç var.”dedi.

HAKEM DOĞRU KARAR VERDİ

Maçın son dakikalarında İnegölspor adına gelişen tartışmalı pozisyonda hakemin doğru karar verdiğini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

“Son dakikadaki penaltı pozisyonuna ben de inanmadım. Hakem doğru karar verdi. 2. Yarıya istekli başlamaları normal ama kırmızı kart ve penaltıdan sonra kazanma isteğimizi sürdürmekle birlikte skoru da korumak düşündüğümüz şeydi. 

Kazanmayı da istedik ama ilk yarım saatte bulduğumuz pozisyonları değerlendirmemiz gerekiyordu.”
İNEGÖLSPOR 11'İ ; 

DİYARBAKIR BŞB.SPOR 11'İ ; 

KAHRAMANMARAŞSPOR - BN DÜZYURTSPOR : 2-1

STAT: 12 Şubat


HAKEMLER: Ali Zağlı xx, Yusuf Yaratıcı xx, Volkan Cindemir xx


KAHRAMANMARAŞSPOR: İlke xx, Mehmet xx, Volkan xx, Tufan xx, Onur Berber xx, Özcan xx, Taha xx (Sercan dk. 65 x) Dede xx, Onur Balduk xx (İbrahim dk. 89 x), Hüseyin xx, Veli xx (Yolcu dk. 76 x)


BİRLİK NAKLİYAT DÜZYURTSPOR: Mustafa xx, Halit xx (Utku dk. 84 ?), Şafak xx, Emre xx (Yasin dk. 72 x), Serdar xx, Gökhan xx, Raif xx, Selim xx, Halil xx, Samet xx, Çağdaş xx (Murat dk. 67 x)


GOLLER: Volkan (dk. 37), Özcan (dk. 74) (Kahramanmaraşspor), Halil (dk. 25) (Birlik Nakliyat Düzyurtspor)


KIRMIZI KARTLAR: Onur Berber (dk. 62) (Kahramanmaraşspor), Selim (dk. 62) (Birlik Nakliyat Düzyurtspor)


SARI KARTLAR: Tufan, Dede, Onur Balduk, Hüseyin, Sercan, Yolcu (Kahramanmaraşspor), Gökhan, Raif, Çağdaş, Şafak (Birlik Nakliyat Düzyurtspor)


KAHRAMANMARAŞSPOR 11'İ ; 


BN DÜZYURTSPOR 11'İ ; 

Maçın Özeti ; 



Son 3 sıra içerisindeki 2 takımın maçı adeta erken final gibi olmuş.

Kahramanmaraşspor yenik duruma düşmesine rağmen maçı çevirmesini
bilmiş.Özetlerden izlediğim kadarıyla da maçı hak etmiş iyi oynamışlar.
2.yarı başında Düzyurtspor'un kaçırdığı gol kırılma anı olmuş.Ondan sonra
17 numara Özcan Dağ harika bir gol ile galibiyeti getirmiş.Bu golü
izlemenizi öneririm.Maç sonrası sevinç ise görülmeye değer.Adeta 
Şampiyon olmuş veya kümede kalmış gibi sevinmiş KM.Sporlular.
7 oyuncuları eksikmiş bu maçta.62.dk.da sanırım karşılıklı tepki
verdiler KM Spor'dan Onur Berber ile Düzyurtspor'dan Selim Akbulut
kırmızı kart görmüşler.

NAZİLLİ BELEDİYESPOR - ANKARAGÜCÜ : 4-1


Stat: Nazilli İlçe
Hakemler: Bülent Çenet, Servet Reyhan, Ziya Aksoy
Nazilli Belediyespor: Sofu, Lider, Bora, Mehmet, Sedat (Dk. 55 Abdullah), Erdi (Dk. 74 Yunus), Hakan, Saffet, Eren (Dk. 81 Tufan) Halil, Caner
Ankaragücü: Gökhan, Onur, Gürkan, Volkan (Dk. 46 Hasan), Metin, Serhat, Harun, Aytaç (Dk. 77 Ali Sinan), Mehmet Umur Nayir, Mehmet Erdem Uğurlu, Ramazan (Dk. 46 Levent)
Goller: Dk. 11 ve 41 Eren, Dk. 43 Halil, Dk. 86 Tufan (Nazilli Belediyespor), Dk. 7 Mehmet Erdem Uğurlu (Ankaragücü) 
Sarı kartlar: Dk. 8 Volkan, Dk. 64 Serhat (Ankaragücü)
Nazilli Belediyespor - Ankaragücü : 4-1 (Görkemli Zafer) !!!
http://nazillisporumuz.blogspot.com.tr/2014/12/nazilli-belediyespor-ankaragucu-4-1.html
NAZİLLİ BELEDİYESPOR 11'İ ; 
ANKARAGÜCÜ 11'İ ; 

16.HAFTANIN PANORAMASI

* HAFTANIN NOTLARI 
- Haftanın maçı Hatayspor - Bandırmaspor'un bol gollü geçmesi.
- Zirveye oynayan takımların puan kaybı ile En karlı takımın Nazillispor olması.
- Göztepe'nin bir deplasmanda daha kazanamaması.
- Altay'daki kötü gidişatın devam etmesi.7.hafta oldu kazanamamaları.
- Son sıradaki Tepecikspor'un Altay deplasmanında ilk deplasman 
galibiyetini alması.
- Ligin formda takımı Sarıyer'in sahasında Bugsaşspor'a yenilmesi.
- Pazarspor'un en az 80 dakika 10 kişi oynadığı Gölbaşı deplasmanında
galip gelmesi.
- Hatayspor'lu Murat Uluç'un 2 harika frikik golü atması.Gol sayısını
11'e çıkardı.
- Göztepe'li Golcü Timur Kosovalı'nın gol orucunun devam etmesi.
- Alt sıralarda devre biterken hala kopma olmaması.
- Tepecikspor'da Teknik Direktör değişikliği.Engin Çalışır 4 hafta sonra
gitti yerine Tunahan Akdoğan geldi.
- Altay kulübüne TFF'den transfer yasağı gelmiş.

* GRUBUN ''EN''LERİ
- En Fazla Galibiyet : Bandırmaspor (10)
- En Az Galibiyet : Tepecikspor,Kırklarelispor,Düzyurtspor,Gölbaşıspor (3)
- En Fazla Mağlubiyet : Kahramanmaraşspor (10)
- En Az Mağlubiyet : İnegölspor,Göztepe,Sarıyer (2)
- En Fazla Beraberlik : Sarıyer,Kocaeli Birlikspor (8)
- En Az Beraberlik : Kahramanmaraşspor (2)
- En Çok Gol Atan Takım : Bandırmaspor (26)
- En Az Gol Atan Takım : Bugsaşspor,Düzyurtspor (13)
- En Çok Gol Yiyen Takım : Tepecikspor (29)
- En Az Gol Yiyen Takım : İnegölspor (10)

* HAFTANIN TAKIMI
- NAZİLLİ BELEDİYESPOR
Son haftalardaki çıkışını 4.haftaya çıkardılar.Son 4 haftada 10 puan
toplayarak Play Off hattının içine girdiler.Rakiplerinin puan kaybettiği
haftada da güçlü Ankaragücü'nü güzel futbol ile farklı yenmesini
başardılar.Skor 4-1 ama 8-1 bile olabilirdi.

* HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ
- AHMET KAZIM ERTEM (NAZİLLİ BELEDİYESPOR)
Tecrübeli hoca sezonun ilk yarısı biterken takımını toparlayıp,oturtmayı
başardı ve beklenen çıkış geldi.Bazı kararlarında takıntı yapmaması
örneğin çift santrfor'a dönmesi ,maç içinde yerinde taktik hamleleri
ile son 4 maçta 10 puan alınmasını sağladı.Bu hafta da takımını 
mental,fizik ve taktik disiplini yönünden iyi hazırlamıştı.


HAFTANIN FUTBOLCUSU
- CANER HÜSEYİN BAĞ (NAZİLLİ BELEDİYESPOR)
Oynadığı güzel futbolunu 2 asist ile süsledi.Nazillispor'un tüm
ataklarında baş rolü oynadı.Gole dönüşmeyen atakların başlangıcında
da kendisi vardı.Çalışkanlığı,topa basarak oyunu kontrol etmesi de
önemliydi.24 yaşındaki futbolcu orta saha ve kanatlarda oynayabiliyor.
Tam bir Joker.Bu maçta Sağ kanat da oynadı.

HAFTANIN DİĞER BAŞARILILARI : 
- BUGSAŞSPOR.
Formda Sarıyer'i deplasmanda 2-1 yenmeyi başardılar.
- TAYFUN TÜRKMEN (BUGSAŞSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ)
Takımı Sarıyer'i deplasmanda 2-1 yenerken devreye 1-0 geride girdi
2.yarıya çıkarken yaptığı 2 değişiklikle maçı çevirmesini başardı.
- MİKAİL KOÇAK VE OSMAN TORUN (BUGSAŞSPOR)
Sarıyer deplasmanında Galibiyet gollerini attılar.
- TEPECİKSPOR
Yeni teknik direktörleri Tunahan Akdoğan ile çıktıkları ilk maçta
Altay'ı deplasmanda 1-0 yenerek kümede kalma yolunda ışık yaktılar.
İlk deplasman galibiyetleriydi.
- TUNAHAN AKDOĞAN (TEPECİKSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ)
Yeni takımının başında çıktığı ilk maçta sahadan galip ayrıldı.
- ADEM ÇALIK (TEPECİKSPOR)
Hayat veren Altın Golü attı.
- PAZARSPOR
Gölbaşıspor deplasmanında 80+ dakika 10 kişi oynamalarına rağmen
galip gelmeyi başardılar.
- HASAN ÇELİK (PAZARSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ)
Takımını Gölbaşı deplasmanında galip getirdi.
- AHMET KURU (PAZARSPOR)
Galibiyet golü attı.
- EREN AÇIKGÖZ (NAZİLLİ BELEDİYESPOR)
4-1'lik galibiyet de 1'i penaltıdan 2 gol ile önemli rol oynadı.
- HALİL ÇELİK (NAZİLLİ BELEDİYESPOR)
4-1'lik galibiyet de Süperlig futbolcusu gibi başarılı futbol oynadı.
- MURAT ULUÇ (HATAYSPOR)
Bandırmaspor karşısında 1-3'den 3-3'e gelen maçta 2 mükemmel frikik
golü attı.3-3'den sonra kaçırdığı 4.gol ise akıllara zarardı.
- KAHRAMANMARAŞSPOR
7 eksikle çıktıkları alt sıralardaki rakiplerinden Düzyurtspor karşısında
6 puanlık maçı kazandılar.
- BÜLENT ÇENET (NAZİLLİ BELEDİYESPOR - ANKARAGÜCÜ MAÇI HAKEMİ)
Sadece Ankaragücü'nden 2 futbolcuya sarı kart gösterdi.Maçın önüne çıkmadı.

HAFTANIN CEZA TAHTASI : 
- ALTAY
Kendi sahasında lig sonuncusuna kaybederek kazanamama serisisini
7 maça çıkardılar ve düşme hattına 2 puan farkları kaldı.
- SARIYER
Kendi sahasında kaybetti.
- GÖLBAŞISPOR
Kendi sahasında kaybetti.
- GÖZTEPE
16.maçta 9.kez puan kaybetti.Ağır favori olduğu lig'de bir türlü
bunu gösteremiyor.
-ANKARAGÜCÜ
Kötü oynayarak farklı bir yenilgi aldılar.
- BUGSAŞSPOR
Deplasmanda kazanırlarken takım halinde 6 sarı kart gördüler.
ALİ ZAĞLI (K.MARAŞ - DÜZYURT MAÇI HAKEMİ)
KM Spor'dan 7 sarı,1 kırmızı,Düzyurtspor'dan 4 sarı,1 kırmızı
toplam 11 sarı ,2 kırmızı kart göstererek belki de rekor kırdı (!)
- ÖMER MURATÜLGER (Kırklarelispor Maçı Hakemi)
5+4 = 9 sarı ,1 kırmızı kart gösterdi.
- BORA BUDAK (HATAY-BANDIRMASPOR MAÇI HAKEMİ)
3+6 =9 sarı kart gösterdi.Bandırmaspor'lular şikayetçi.

GOL KRALLIĞI

KIRMIZI KARTLAR : 
- Nuh Aşkın (Pazarspor) Dk.15
- Emre Balak (Kocaeli Birlikspor) Dk.90+3
- İsa Akgöl (Göztepe) Dk.71
- Kemal Hastürk (İnegölspor) Dk.60
- Onur Berber (Kahramanmaraşspor) Dk.62
- Selim Akbulut (Düzyurtspor) Dk.62

HAFTANIN SARI KART CEZALILARI : 
- Baki Mercimek (Bugsaşspor) * (8) 2.kez
- Hakan Güvençer (Kırklarelispor) * (8) 2.kez
- Murat Kürüm (Kırklarelispor)
- Gökhan Caba (Altay)
- Feyyaz Alış (Tepecikspor)
- Bekir Sevgi (Bandırmaspor)
- Oğuz Özden (Bandırmaspor)
- Yılmaz Özeren (İnegölspor)
- Tufan Deniz Gelen (Kahramanmaraşspor)

KAÇAN PENALTI : 
- Yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder