3 Aralık 2014 Çarşamba

2.Lig Kırmızı Grup 15.Hafta Değerlendirmesi.


15.HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI

15.HAFTANIN PUAN DURUMU

* 9.Hafta Diyarbakır BŞB.Spor - Ankaragücü Maçı Ertelendi.

16.HAFTANIN PROGRAMI

ANKARAGÜCÜ - KIRKLARELİSPOR : 3-0


Stat: Ankara 19 Mayıs
Hakemler: Hasan Avcı, Erdinç Kırıcı, Kamil Çetin
Ankaragücü: Gökhan (Dk. 87 İhsan), Metin, Volkan, Aytaç, Onur, Serhat, Harun, Mehmet Erdem Uğurlu, Levent (Dk. 69 Gürkan), Teoman (Dk. 67 Hasan Ayaroğlu), Mehmet Umut Nayir
Kırklarelispor: Olcay, Davut, Cemal, Hasan Can Özkan, Göksel, Hakan, Lokman (Dk. 53 Gökhan), Salim (Dk. 61 Hasan Türk) Enis (Dk. 79 Murat), Okan, Onur
Goller: Dk. 42 Aytaç, Dk. 72 Mehmet Umut Nayir, Dk. 75 Mehmet Erdem Uğurlu (Ankaragücü)
Sarı kartlar: Dk. 28 Onur Garip, Dk. 31 Hasan Can Özkan, Dk. 80 Murat (Kırklarelispor), Dk. 64 Serhat (Ankaragücü)
Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, “Bugün iyi bir oyunla galip gelmesini bildik" dedi.
Cihan Bal, Metin Aydın, Gökhan Erdoğan, Orhan Evci ve Mehmet Taşcı’dan yoksun bir kadro ile sahaya çıktıklarını söyleyen Kaplan, "Bunca sakat oyuncumuza rağmen bugün iyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Uzun süre sonra Teoman’ı 11’de başlattık, o da iyi bir oyun sergiledi. Hafta içinde sakatlığı nükseden Hasan Ayaroğlu, son 2 gündür hastalığından dolayı idmanlara çıkamayan Mehmet Erdem ve maç öncesi ısınırken sakatlanan Gökhan Akkan büyük bir fedakarlık gösterdiler ve oynadılar.Maçın başından sonuna kadar üstün olan taraf bizdik. Çok pozisyon bulduk ama bazılarını değerlendiremedik. Yine de bugün bu şartlarda 3 gollü bir galibiyet aldık. Bu galibiyetimizi camiamıza ve taraftarlarımıza armağan ediyoruz. Ankaragücü olarak artık geçmişi bir kenara bırakıp ileriye bakmamız lazım. Bu galibiyet bizim için büyük moral oldu. Tüm oyuncularımızı yürekten kutluyorum"

Ankaragücü son 4 maçtır kazanamıyordu.Son haftalarda çıkış yapan Kırklarelispor'u net bir skor ile yenerek moral buldular.Maç başa baş giderken  ilk yarının sonlarında Stoper Aytaç Öden ileri çıkarak 1-0 yapmış.Kırklarelispor'un eşitlik çabaları sonuç vermemiş 72 ve 75'de arka arkaya en iyi 2 oyuncuları Umut Nayir ve Mehmet Erdem Uğurlu skoru belirleyen golleri atmışlar.    Özellikle Umut Nayir'in rakiplerini çalımlayarak attığı gol çok beğenilmiş.
Ankaragücü zor günler geçiriyor.Taraftarlar Sahipsizliğe isyan ederek Tandoğan Tesislerinde kurdukları çadırda açlık grevine başladılar. 
#AnkaragücüMaziOlmasın etiketi ile destek kampanyası yapılıyor.
Ciddi maddi kriz var.Bir darbe daha eski futbolcularından geldi.
Yönetim şöyle bir bilgilendirme yaptı ; 
Ankaragücü'nde bir şok daha. 
Ahmet Gökçek döneminde transfer edilen ancak paraları ödenmeyen Futbolcular Uğur Uçar, Mehmet Çoğum, Kaan Söylemezgiller ve Ankaragücü'nün PTT 1.Ligde mücadele ettiği sezona başlatan antrenör Taner Öcal'ın açtığı davaları kazandığı ve mahkeme masrafları ve faizler hariç 2 milyon 250 bin lirayı aşan alacak davasını kazandığı ortaya çıktı.
Kulüpten bu konuda yapılan açıklama şöyle:
Kulübümüz ayakta kalabilmek, yaşamsal faaliyetlerini sürdürebilmek için haciz ve borçlar ile uğraşırken birde eski yerli futbolcular ve teknik heyet’ten gelen geçmişe dönük borçlar ile karşı karşıya gelmiştir. Alacakları sebebi ile mahkemeye giden ve mahkeme neticesi ;
Futbolcu UĞUR UÇAR 1.175.152,36 TL
Futbolcu MEHMET ÇOĞUM 511.293,67 TL
Futbolcu KAAN SÖYLEMEZGİLLER 494.206,92 TL
Antrenör TANER ÖCAL 52.180,00 TL olmak üzere;
TOPLAM 2.232.832,95 TL ‘nin mahkeme masrafları ve faizler hariç olmak kaydıyla ödenmesine karar verilmiştir. Bu dosyaların yargıtayda temyiz başvurusu yapılabilmesi için bile yaklaşık 36.000 TL tutarın ödenmesi gerekmektedir. Camiamıza duyurulur.
MKE ANKARAGÜCÜ SPOR KULÜBÜ
Öte yandan Ankaragücü Ziraat Türkiye Kupasında dün oynadığı maçta İstanbul'da Başakşehir'e 3-2 yenildi.Bence iyi futbol oynadılar.2-0'dan 2-2'ye getirdiler.Uzatmalar biterken son anda 3.golü yediler.2 topları da direkten döndü.Kırklarelispor maçı 11'inin aynısı sadece o maçta 87.dk.da oyundan çıkan - Isınırken sakatlanmış sakat sakat o dakikaya kadar oynamış - Ümit Milli Kaleci Gökhan Akkan'ın yerine Kalede İhsan Turgut Kirveli vardı.
ANKARAGÜCÜ 11'İ ; 
KIRKLARELİSPOR 11'İ ; 

DÜZYURTSPOR - GÖLBAŞISPOR : 0-0
Stat: Ahmet Suat Özyazıcı
Hakemler: Sertan Bakan, Candaş Elbil, Armağan Çekinmez
Birlik Nakliyat Düzyurtspor: Mustafa, Halit, Samet Altuntaş, Emre, Serdar (Dk. 87 Murat), Gökhan (Dk. 78 Yasin), Selim, Halil, Samet Aydın, Çağdaş, Hakan (Dk. 89 Sezer)
Gölbaşıspor: Sadrettin, Kemal, Yakup, İbrahim, Selahattin, Berkay, Timur, Bülent (Dk. 75 Mehmet), Nuri, Serhat (Dk. 90+3 Fatih), Batuhan (Dk. 89 Ufuk)
Kırmızı kart: Dk. 89 Samet (Birlik Nakliyat Düzyurtspor)
Sarı kartlar: Dk. 30 Çağdaş, Dk. 39 Gökhan (Birlik Nakliyat Düzyurtspor), Dk. 24 Timur, Dk. 32 Selahattin (Gölbaşıspor)
Düzyurtspor evinde gene kazanamadı.Son 5 maçtır sahalarında kazanamıyorlar.
Teknik Direktör Ömer Ortakudaş da şikayetçiydi ; 
Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta sahasında Gölbaşıspor ile golsüz berabere kalarak son 3 haftada 1 puan elde eden Birlik Nakliyat Düzyurtspor’un teknik direktörü Ömer Ortakudaş, en büyük eksikliklerinin gol yollarındaki becerisizliklerinin olduğunu, bu sorunu aşamamaları halinde puan kayıpları yaşamaya devam edeceklerini söyledi.
Ortakudaş, yaptığı açıklamada, alt sıralardan uzaklaşabilmeleri için mutlak 3 puan hedefiyle Gölbaşıspor karşısına çıktıklarını belirterek, "Sahamızda kazanarak bir nebze olsun rahatlamak istiyorduk ancak olmadı. Karşılaşmada çok istekli oynamamıza rağmen aradığımız golü bulamayınca beraberliğe razı olduk. Tamamıyla kontrolümüz altında geçen mücadelenin hakkı beraberlik değildi" dedi.
Özellikle ilk yarıda 5 net gol pozisyonu yakaladıklarını ifade eden Ortakudaş, "Maç farklı skorla bitmeliydi. En büyük eksikliğimiz gol yollarındaki beceriksizliğimiz. Bu sorunumuzu aşmamız lazım yoksa bu şekilde puan kayıpları yaşamaya devam ederiz" diye konuştu.
Alt sıralardan uzaklaşmaları için bir an önce 3 puanla tanışmaları gerektiğini belirten Ortakudaş, devre arasının gelmesiyle kadrolarına golcü takviyesi yapabileceklerini sözlerine ekledi.
Gölbaşıspor ise bu zor deplasmandan puan çıkarmasını bilerek son 4 haftadır yenilmezlik serisi yaptılar.İbrahim Şahin de 1 Ay sonra dönmüş artık.
DÜZYURTSPOR 11'İ ; 
GÖLBAŞISPOR 11'İ ; 

DİYARBAKIR BŞB.SPOR - KAHRAMANMARAŞSPOR : 2-1
Stat: Büyükşehir Belediyespor Tesisleri
Hakemler: Yiğit Peşin, Mert Türk, Nurettin Demir
Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor: Serkan, Kamil, Ercüment, Barış, Şehmus, Yusuf, Erhan, Abdullah (Dk.82 Samet), Ertan, Mansur (Dk.53 Caner), Sercan (Dk.88 Sadat)
Kahramanmaraşspor: İlke, Volkan, Tufan, Onur Berber, Özdağ, Dede, Fahri, Erdinç (Dk.45 Taha), Veli (Dk.72 Sercan), Hayrettin (Dk.12 Mehmet), Ebubekir
Sarı kartlar: Dk. 38 Ertan, Dk.54 Kamil (Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor), Dk. 38 Volkan, Dk. 55 Dede, Dk. 90 Onur Berber (Kahramanmaraşspor)
Kırmızı kartlar: Dk.60 Ebubekir, Dk. 83 Fahri (Kahramanmaraşspor)
Goller: Dk. 56 Ertan, Dk. 90 Sadat (Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor), Dk. 68 Tufan (Kahramanmaraşspor)
Diyarbakır Bşb.Spor 4 haftadır kazanamıyordu nihayet 5.maçlarında çok zorlanarak kazanmışlar.Rakipleri 9 kişi iken 90+2'de galibiyet golünü atmışlar.Kahramanmaraşspor 1-0 yenik durumdayken 10 kişi kalmasına rağmen 1-1'i yakalamış sonra 9 kişi kalmışlar fakat 90+2'de yedikleri gole engel olamayarak kaybetmişler.
DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR 11'İ ; 
KAHRAMANMARAŞSPOR 11'İ ; 

PAZARSPOR - NAZİLLİ BELEDİYESPOR : 1-2
Stat: Arhavi İlçe Stadı
Hakemler: Serkan Ergün, Doğuş Darık, Barış Çarzaplı
Pazarspor: Fetih, Uğur, Cabir, Burhan (Dk. 70 Salih), Ramazan, Şükrü (Dk. 56 Nezir), Hasan, Serkan (Dk. 80 Mülayim) Aykut, Nuh, Ahmet
Nazilli Belediyespor: Sofu, Lider, Bora, Mehmet, Sedat (Dk. 85 Hüseyin), Erdi, Hakan, Saffet, Eren (Dk. 50 Abdullah), Halil (Dk. 75 Tufan), Caner
Goller: Dk. 62 Serkan (penaltıdan) (Pazarspor), Dk. 5 ve Dk. 73 Bora (Nazilli Belediyespor)
Sarı Kart: Dk. 65 Cabir (Pazarspor), Dk. 24 Sedat, Dk. 58 Bora, Dk. 89 Tufan, Dk. 89 Sofu  (Nazilli Belediyespor)

Pazarspor - Nazilli Belediyespor : 1-2 / Pazar Masrafları Bora'dan :))

PAZARSPOR 11'İ ; 

NAZİLLİ BELEDİYESPOR 11'İ ; 

GÜMÜŞHANESPOR - GÖZTEPE : 0-0
Stat: Yenişehir
Hakemler: Bayram Başkan, Halil Kurt, Ertan Başdağ
Gümüşhanespor: Hasan, Salih Zafer, Tekin (Dk. 90 Ali Osman), Hakan (Dk. 82 Bilal), Yusuf Emre, Muhittin, Fatih Mustafa, Ali Kılıç, Taner, Fırat, Ardahan (Dk. 60 Samet) 
Göztepe: Oğuzhan, İsa, Sabutay Alper, Hasan, Enes, Tolga (Dk. 46 Umut), Ramis, Burak, Halil (Dk. 34 Samed), Ertuğrul, Mustafa Tahir (Dk. 53 Timur)
Sarı kartlar: Dk. 13 Ardahan, Dk. 72 Ali Kılıç, Dk. 74 Hakan, Dk. 86 Muhittin (Gümüşhanespor) Dk. 8 Enes, Dk. 49 Ramis, Dk. 56 Burak (Göztepe)
Maçı izleyemedim o yüzden fazla bir yorum yazamayacağım ancak Göztepe'de kayıplar artıyor.Metin Diyadin'de fark yaratamadı.6 maçta 11 puan almış.Suat Kaya ise 9 maçta 16 puan.Metin Diyadin maça enteresan tercihlerle başlamış.Timur Kosovalı,Samed Kartal ve Umut Kaya yedek.Bu 3 oyuncu Göztepe'nin attığı 22 golün 14'ünü atmışlar.Artı 9 asistleri de varmış.
Şöyle de bir haber okudum ; 
 Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta lider Bandırmaspor'un yenildiği, 2'nci İnegölspor'un berabere kaldığı haftada Gümüşhane deplasmanında 0-0'lık skorla 2 puan bırakan Göztepe, teknik direktör Metin Diyadin döneminde gol yollarında suskun kaldı.
 
Suat Kaya'nın görevde olduğu 9 lig 1 kupa maçında 17 gol kaydeden sarı kırmızılı ekip, Metin Diyadin yönetiminde çıktığı 6 lig 1 kupa maçında 7 gol sevinci yaşayabildi. Cizrespor, Pazarspor ve Gümüşhanespor maçlarını golsüz bitiren Göztepe, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor (2-0), Düzyurt (2-0), Ankaragücü (1-1) ve Körfez Birlikspor (2-1) karşılaşmalardında rakip ağları sarsabildi.
 
Göztepe'nin ligde attığı 22 golün 7'sinde imzası bulunan santrfor Timur Kosovalı da Metin Diyadin'le birlikte gol orucuna girdi. Metin Diyadin'in görev yaptığı hiçbir maçta gol atma başarısını gösteremeyen 24 yaşındaki Timur'un gol hasreti 7 maça çıktı. 
 
Timur, pazar günü deplasmanda oynanan Gümüşhanespor maçında da yedek soyundu, ilk kez bir müsabakaya sonradan dahil oldu. Göztepe'nin büyük umutlarla kadrosuna kattığı Mustafa Tiryaki ise Gümüşhanespor maçında kadroya dahi giremedi. Tecrübeli oyuncu, 14 haftada gol atma başarısını da gösteremedi.
 
DİYADİN: "HÜCÜMDA ETKİSİZ KALDIK"
 
Göztepe teknik direktörü Metin Diyadin, gol yollarında büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtirken hücum varyasyonlarını bir türlü yapamadıklarını söyledi, "Gol yollarında sıkıntı yaşadığımızı kabul ediyorum. Ligde ilk yarının bitimine 2 hafta var ve bu süreyi hasarsız bitirmek istiyoruz. Devre arasında özellikle hücum hattı için çalışmalarımız olabilir" dedi. Timur, Mustafa ve Samed'de düşüş olduğunu söyleyen Metin Diyadin, "3 oyuncum mutlaka toparlanacaktır. Onlara inanıyorum" ifadelerini kullandı.
 
Öte yandan Gümüşhanespor mücadelesinin 74'üncü dakikasında tribüne gönderilen Diyadin, Disiplin Kurulu'na sevk edilecek.
 
HALİL VE TAHİR HAFTAYA ZOR
 
Göztepe'de Gümüşhanespor maçında sakatlanan Halil ile Tahir'in durumlarının ciddi olduğu açıklandı. Halil'in sağ arka adalesinden, Tahir'in de sol bileğinden sakatlandığını belirten Metin Diyadin, "İki futbolcumun bu hafta oynayacağımz Kırklarelispor maçında sahada olması zor" dedi. Halil ve Tahir'i zorunlu olarak oyundan çıkardığını da anlatan Diyadin, "Gümüşhanespor maçının 33'üncü dakikasında Halil'i 52'nci dakikasında Tahir'i çıkarmak durumunda kaldım. Bu da tüm planlarımı bozdu" diye konuştu.

Özellikle Timur'un Metin Diyadin geldikten sonra 7 maçtır gol atamaması ilginç.Sakatlığı,1 maç sarı kart cezalısı durumu da oldu tabii.
  Öte yandan Gümüşhanespor cephesi de şunları söylüyor ; 
Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Göztepe karşısında oyuna hakim olan taraf olduklarını ancak aradıkları golü bulamadıklarını belirtti.
Göztepe'nin ligin güçlü ekiplerinden biri olduğunu ifade eden Ceylan, şunları söyledi:
"Rakibimizin gücünü bilerek sahaya çıktık. 90 dakika üstün oynayan taraf bizdik. Sakat olan forvet oyuncumuz İzzet ile stoper Selçuk'un yokluğunu bu karşılaşmada hissettik. Tüm bu eksikliklerimize rağmen ortaya konan oyundan memnunuz. Sporcularımızı kutluyorum. Rakibimiz karşısında oynadığımız güzel futbola rağmen gol yollarındaki suskunluğumuz, bizi 2 puandan etti. Kaçan 2 puana üzülüyoruz ama güçlü rakibimizden aldığımız 1 puan bize teselli oldu."
GÜMÜŞHANESPOR 11'İ ; 
GÖZTEPE 11'İ ; 

TEPECİKSPOR - HATAYSPOR : 1-2
Stat: Tepecik
Hakemler: Mustafa Aydın, Ahmet Karapınar, Necati Şenkeleş
Tepecikspor: Ramazan, Berk, Ferit, Serhat, İlker, Recep Onur (Dk. 58 Sinan), Adem İnanç, İlyas Kubilay (Dk. 70 Metin), Kemal, Adem Çalık, Gökhan Öztürk (Dk. 76 Şahinali)
Hatayspor: Polat, Doğan Can (Dk. 46 İbrahim Taylan), Halil Zeybek (Dk. 16 Emin), Selahattin Selçuk, Murat Uluç (Dk. 86 Necdet), Ömer, Özgür, Emre, Serkan, Halil Karataş, Murat Türkkan
Goller: Dk. 47 Serkan, Dk. 69 Murat Uluç (Hatayspor), Dk. 75 Sinan (Tepecikspor)
Sarı kartlar: Dk. 45 Ömer, Dk. 48 İbrahim Taylan, Dk. 53 Serkan, Dk. 58 Murat Uluç (Hatayspor), Dk. 85 Ferit (Tepecikspor)
Hatayspor kazanmasını bilmiş.Murat Uluç da gol atmaya devam etmiş.
Benim merak ettiğim Tepecikspor'da Sinan Kurumuş neden yedek başladı.58.dk.da oyuna girmiş ve 75'de umutlandıran golü atmış ama yetmemiş.Herhangi bir sakatlığı yoksa ilginç bir tercih olmuş.
Bu hafta Hatayspor - Bandırmaspor maçı var.Sonucu merakla bekliyorum.
TEPECİKSPOR 11'İ ; 
HATAYSPOR 11'İ ; 

BUGSAŞSPOR - İNEGÖLSPOR : 0-0
Stat: Ankara OSTİM 

Hakemler: Burak Taşkınsoy, Mustafa Cüneyt Çalışkan, Önder Çalış

BUGSAŞ Spor: Ahmet Eyüp Türkaslan, Rahmi, Volkan, Tolgahan, Mikail,Ahmet Baykal (Dk. 87 Şahin), Baki, İsmail (Dk. 77 Osman),Necati, Burak Kardeş, Burak Altıparmak (Dk. 90+2 Yavuz)

İnegölspor: Ali, Kemal, Alişan, Bilal, Yılmaz, Yasin (Dk. 76 Mahmut), Mümin, Emrah (Dk. 84 Emre), Uğur, Ömürcan (Dk. 65 Okan), Muharrem

Sarı kartlar: Dk.47 Alişan, Dk. 82  Kemal (İnegölspor), Dk. 74 Necati, 
Dk.85 Baki (BUGSAŞ Spor)
İnegölspor ,Bandırmaspor'un sahasında kaybettiği haftada bir kez daha fırsat tepmiş.Zor deplasman Bugsaş ama hedefin üst lig ise kazanman lazım.Gol yollarında sorun yaşamaya devam ediyorlar.Raif'in yokluğu,Okan Deniz'in gol kabızlığı büyük sorunları.Devre arası takviye yapacaklar şimdiden geçen sezon Kartalspor'da 30 maçta 15 gol atıp Gençlerbirliği'ne transfer olan 21 yaşındaki Ersel Aslıyüksek ile anlaştıkları haberleri var.Ersel GB'de oynama fırsatı bulamadı U21 takımında 4 maçta 1 golü var.
Başkan Eşref Güç şunları söylemiş ; 
Güç, maç sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara’ya galip gelmek için geldiklerini söyledi.

Alınan 1 puanında değerli olduğunu dile getiren Güç, 

“Biz buraya gelirken BUGSAŞ’ı rahatlıkla yenebileceğimizi düşünüyorduk ama biliyorsunuz 90 dakikalar hep zordur. BUGSAŞ’ta küme düşmemeye oynayan bir takım. Buradan aldığımız belki 1 puan bizim için değerli olacaktır. Bandırma kaybetti. Hatay kazandı. Hatay biraz daha yaklaştı. Göztepe berabere kaldı. Yani bu ligde daha çok şeyler olacak. Bu ligde inişler çıkışlar olacak. Önümüzdeki hafta Diyarbakır’la biz kendi sahamızda oynuyoruz. Bandırma zor bir deplasmana gidiyor. Yani bizim ilk yarıyı aslında belki lider bitirme şansımız bile var. Ben hala öyle görüyorum.”dedi.

GOL YOLLARINDA SIKINTI

Gol yollarında yaşanan sıkıntıların hatırlatılması üzerine Güç, şöyle konuştu:

“Bu 1-2 hafta da önemliydi aslında. Burada 1-2 hafta bazı futbolculara belki de şans vereceğiz. Belki de onların önünü açacağız. Bir kere kesin 1 tane forvet kesin alınacak. Ama bu sayı 1 mi 2 mi olabilir. Bu bulduğumuz topçuya bağlı. Şimdi topçu almak için almamak lazım. İnegölspor’a faydalı olacaksa alınması lazım.

 Görüyorsunuz bugün bazı pozisyonlar var. Çok pozisyon kaçtı. Atılmış olsa belki de farklı galip geleceğiz. Emrah’ın bir pozisyonu vardı. Penaltıydı ama ben Emrah’ın yerinde olsam o işi penaltıya bırakmam. Orada vurmak lazım. Bir şeyler yapmak lazım. Emrah penaltı diye düşündü ama maalesef hakem penaltıyı vermedi. Emrah o pozisyona vuramadı sağlık olsun.

 Burada alınan 1 puan bizim aslında değerli olabilir. Şuanda kaybetmiş bir şey yok. Hayat devam ediyor. Ligde yine ikinciyiz.  Fena gitmiyoruz. Bandırmaya geçen hafta kendi sahamızda talihsiz bir maç kaybettik. İnşallah bunları telafi edeceğiz.”


Teknik Direktör Şaban Yıldırım ;

GOL DIŞINDA HER ŞEY YAPILDI
Yıldırım, yaptığı açıklamada, Ankara deplasmanında istediklerini, gol dışında yaptıklarını söyledi.

Fazlasıyla pozisyon bulmalarına rağmen gol atamadıklarını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

“Oyunda bizim açımızdan gol eksikti. Fazlasıyla pozisyon bulduk ama atamadık. Bu tür maçları kazanamıyorsanız, ligin boyu uzun olduğu için kaybetmemek önemlidir. Dolayısıyla da her puanın şu günlerde önemli olduğunu bu haftaki sonuçlardan sonra bir kez daha görmüş olduk zaten. 

Final haftalarına tabiî ki farklı yaklaşacağız. O haftalar daha farklı yaklaşılır ama bu haftalarda kazanmak için sahada her şeyi yapmaya çalışan ama kazanamıyorsak ta sonunda maçı tutan bir takım olmalıyız. Dünde maç öyle geçti.


GOL ATAMADIK

 Tam sayamadım yarın bakacağım istatistiklere ama 7-8 tane belki net pozisyonumuz var. Rakibi de 1 tane pozisyon verdik. Kazanmaya yetecek kadar bir oyun oynadık ama kazanamadık. Önümüze bakıyoruz.

 Daha önümüzde 19 tane maç var. Önemli olan hep söylüyorum oyun olarak gelişebilmek bir noktaya gelebilmek.  Dünkü maç bu açıdan benim açımdan çok önemliydi ve memnuniyet vericiydi. Oyunumuzun yavaş yavaş böyle sağlam bir şekilde çalışmalarla birlikte oturmaya başladığını görüyor olmak bizi çok sevindirdi.”
BUGSAŞSPOR 11'İ ; 
İNEGÖLSPOR 11'İ ; 

ALTAY - KOCAELİ BİRLİKSPOR : 0-2
Stat: Atatürk
Hakemler: Erdem İren, Hakan Karayel, Mustafa Tuncer Bilir
Altay: Burak, Yüksel, Gökhan, Ömer, Hikmet Yiğit, Emrah, Ozan (Dk. 73 İlyas), Fatih, Semavi, Cumhur (Dk. 80 Mikail), Bedri Can (Dk. 80 Raşit)
Kocaeli Birlikspor: Fırat, Emre, Gökhan, Erhan Yılmaz, Adnan, Vedat, Volkan (Dk. 70 Muhammed Burak), Engin, Efe (Dk. 56 Üstün), Erhan Şentürk, Feyyaz (Dk. 76 Turgay)
Goller: Dk. 75 Üstün, Dk. 90+1 Muhammed Burak (Kocaeli Birlikspor)
Sarı kartlar: Dk. 34 Yüksel, Dk. 78 İlyas (Altay), Dk. 79 Üstün, Dk. 90+1 Muhammed Burak (Kocaeli Birlikspor)
Altay yeni Teknik Direktör Serhat Gülleri ile çıktığı ilk maçta gene kayıpta.Ortada bir maç geçmiş Kemal Kılıç'ın 55'de Efe İnanç - Üstün Bilgi değişikliği ile çift santrfor'a geçmesi ile 75'de golü bulmuşlar.Daha sonra bunu korumak için 78'de Feyyaz'ı çıkarıp Turgay Gölbaşı'nı alarak tekrar tek santrfor'a dönmüş.Serhat Gülleri 1.gol den önce hamle yapmış 72'de Ozan Solak'ı çıkarıp İlyas Çakmak'ı almış Santrfor oynayan sağ açık Emrah Kaya'yı yerine çekmiş İlyas'ı da santrfor'a.Halbuki çift santrfor yapsa belki daha farklı olurdu.Golü yedikten sonra 83'de Bedrican ve Cumhur çıkıp Mikail ve Raşit girmiş ama Kemal Kılıç artık istediği skoru almış.2.gol 90+2'de skoru tescillemiş.1.golü de Stoper Ömer'in hatalı geri pasında yemişler.3 Stoper birden oynatmış Fatih Yiğen'i tek Ön libero olarak ortaya sürmüş.Kaleye de Burak Cengiz'i koymuş.
   En ilginci de Serhat Gülleri'nin takımını henüz tanımadığı şeklindeki demeci.Ülkeye yeni gelen yabancı hoca mısın da tanımıyorsun hocam anlayamadım ben bile Altay'ı iyi tanıyorum.  
Altay'ın yeni teknik direktörü Serhat Güller, 2-0 kaybettikleri Kocaeli Birlikspor önünde şanssız bir yenilgi aldıklarını belirtti, şunları söyledi:
"Takımı yeni yeni tanıyorum. Genel olarak iyi mücadele ettik. Rakip kalede tehlikeler yarattık. Oyunun hakkı bu değildi. Bu hafta Tepecikspor'la zor bir maça çıkacağız. Bu ligde her takım bir diğerini yenebiliyor. Kazanıp alt sıralardan uzaklaşmak istiyoruz."
Kocaeli Birlikspor 2 hafta önce İzmir'de Göztepe karşısında yapamadığını bu kez Altay karşısında yapmış.İç saha maçlarını da geçen sezon oynadıkları Körfez Alparslan Türkeş Stadında oynayacaklarmış diye bir haber okumuştum.
ALTAY 11'İ ; 
KOCAELİ BİRLİKSPOR 11'İ ;

BANDIRMASPOR - SARIYER : 1-3


Stat: 17 Eylül
Hakemler: Emre Altun, Ali Etlikçi, Suha Adıyaman
Bandırmaspor: Bekir, Ali Kuleli, Oğuz Kocabal (Dk. 46 Ali Serin), Hakkı İsmet, Serkan, Ozan, Hacı Mustafa (Dk. 46 Doğan), Oğuz Özden, Cenk, Orkun, Yasin
Sarıyer: Osman, Emre Bayraktarbaşı, Emre Karaman, Eser (Dk. 59 Gökhan), Mustafa (Dk. 83 Mert), Yaşar (Dk. 77 Muhammed), Günay, Soner, Hakan, Eray, Fırat
Goller: Dk. 67 Ozan (Bandırmaspor), Dk. 27 Yaşar, Dk. 65 Eray, Dk. 88 Mert (Sarıyer)
Kırmızı kart: Dk. 71 Günay (Sarıyer)
Sarı kartlar: Dk. 5 Cenk, Dk. 61 Oğuz Özden, Dk. 64 Hakkı İsmet, Dk. 90 Serkan (Bandırmaspor), Dk. 16 Fırat,  Dk. 43 Hakan, Dk. 45 Eray (Sarıyer)
Haftanın maçında Flaş bir sonuç çıkmış ortaya.Bandırmaspor malum Lider,Sarıyer ise Bahri Kaya ile birlikte iyice havaya girmiş son 4 maçta aldığı  10 puanla buraya iddialı gelmişti.Açıkcası ben bu maçtan beraberlik sonucu bekliyordum.Maçın sonucunu öğrenince çok şaşırdım.Sürpriz gibi gelebilir ama değil.Sarıyer'in çok iyi 3.bölge oyuncuları var öne de geçtiklerinde korumayı biliyorlar maçı çevirmek onlardan zordur.Orta sahaları da sağlam.
Maçın başında Cenk Kaplan'ın golü ofsayt gerekçesi ile  geçersiz sayılmış.    Yaşar Çetin ile 26.dk.da golü bulmuş Sarıyer.Soldan Günay Şakar getirmiş  Yaşar ön direkte dokunarak uzak köşeye bırakmış.Bandırmaspor 42.dk.da Hakkı İsmet Şimşek ile penaltı kaçırmış.Eray Hakkı'yı düşürmüş.Hakkı'nın vuruşunu Kaleci Osman çıkarmış.
İkinci yarıda Bandırma çok bastırmış çok iyi oynamış özellikle Sarıyer'in Sağ kanadından.Bahri Kaya buraya önlem almak için Sağ açık Eser Yayla'yı çıkarıp Sol bek olan Gökhan Payal'ı Sağ bek'a almış aksayan Eray'ı da Sağ öne sürmüş.Eray ev sahibi takımın bir serbest vuruşu çabuk kullanmak isterken paslaşma hatası yapmışlar araya girip uzaktan Kalecininde kaleyi terk etmesinden 2.golü atmış.                
1 dk.sonra Golcü Ozan cevap vermiş 66.dk.da.70'de daha yeni cezası biten Günay Şakar faulden sonra düdükten sonra da oynamaya devam edince aynı dakika içinde çift sarıdan kırmızı kart görmüş.10 kişi kalmalarına,son 20 dk.Bandırmaspor'un çok iyi baskı kurmasına rağmen gene bir kontra da Eray - Soner işbirliği 3.golü getirmiş.Sarıyer'in bir topu direkten dönmüş.Sarıyer de Kaleci Osman ve Emre Karaman çok iyi direnmişler.
Sarıyer taraftarı yaklaşık 350 kişi iyi bir deplasman yapmışlar.Ev sahibi olarak da 3 bin civarında seyirci soğuk ve yağışlı havada maçı takip etmiş.
Neticede anlatanların aktardığına göre güzel maç olmuş ilk yarı Sarıyer ikinci yarı Bandırmaspor çok iyi oynamış.Bandırmaspor takipçileri İnegölspor ve Göztepe'nin puan kaybettiği haftada farkı arttırma fırsatını tepmiş oldu.
BANDIRMASPOR 11'İ ; 

SARIYER 11'İ ; 


14.HAFTANIN PANORAMASI

* HAFTANIN NOTLARI 
- Sarıyer'in Lider Bandırmaspor'u deplasmanda 3-1 yenmesi.
- Nazilli Belediyespor'un Pazarspor'u deplasmanda 2-1 yenmesi.
- Pazarspor'un 7 maç sonra kaybetmesi.
- Hatayspor'un Tepecik deplasmanından galibiyet çıkarması.
- Göztepe ve İnegölspor'un avantajı değerlendirememeleri.
- Altay'ın yeni Teknik Direktörü Serhat Gülleri ile çıktığı ilk maçta
sahasında Kocaeli Birlikspor'a 2-0 yenilmesi.
- Kocaeli Birlikspor'un Altay deplasmanındaki galip gelmesi.
- Ankaragücü taraftarlarının #AnkaragücüMaziOlmasın sloganı ile
Tandoğan tesislerinde açlık grevi eylemine başlaması.

* GRUBUN ''EN''LERİ
- En Fazla Galibiyet : Bandırmaspor (10)
- En Az Galibiyet : Tepecikspor (2)
- En Fazla Mağlubiyet : Kahramanmaraşspor (10)
- En Az Mağlubiyet : Sarıyer (1)
- En Fazla Beraberlik : Sarıyer (8)
- En Az Beraberlik : Bandırmaspor - Kahramanmaraşspor (2)
- En Çok Gol Atan Takım : Sarıyer (24)
- En Az Gol Atan Takım : Bugsaşspor (11)
- En Çok Gol Yiyen Takım : Tepecikspor (29)
- En Az Gol Yiyen Takım : İnegölspor (9)

* HAFTANIN TAKIMI
SARIYER
Lider Bandırmaspor'u deplasmanda 3-1 yenmeyi başardılar.

* HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ
- BAHRİ KAYA (SARIYER)
Göreve geldiğinden beri takımını gözle görülür bir şekilde ivmelendirdi.
Son 5 maçta 4 Galibiyet 1 Beraberlik 13 puan topladılar.

HAFTANIN FUTBOLCUSU
- OSMAN KURTULDU (SARIYER)
Takımı Lider Bandırmaspor'u deplasmanda 3-1 yenerken 1 penaltı ve sayısız gol kurtararak galibiyet de büyük pay sahibi oldu.

HAFTANIN DİĞER BAŞARILILARI : 
- NAZİLLİ BELEDİYESPOR.
7 maçtır kaybetmeyen Pazarspor'u deplasmanda 2-1 yendiler.
- Bora Yelken (Nazilli Belediyespor)
Başarılı Stoper defansta geçilmez kale olmasının yanı sıra duran toplarda ileri çıkarak 2 gol atma başarısı gösterdi ve galibiyet de pay sahibi oldu.
- KOCAELİ BİRLİKSPOR
Yeni teknik direktörü ile hava yakalamaya çalışan Altay'ı deplasmanda yendiler.
- HATAYSPOR
Alt sıralardan kurtulmaya çalışan Tepecikspor'u deplasmanda yendiler.
- Emre Karaman (Sarıyer)
Bandırmaspor deplasmanında 3-1 kazanırlarken Kaleci Osman Kurtuldu ile birlikte Stoper olarak olağanüstü mücadele ettiler.
- Yaşar Çetin (Sarıyer)
Kurt Santrfor galibiyet kapısını açan ilk golü attı.
- Ahmet Kazım ERTEM (Nazilli Belediyespor Teknik Direktörü)
- Kemal Kılıç (Kocaeli Birlikspor Teknik Direktörü)
- Ahmet Taşyürek (Hatayspor Teknik Direktörü)
- Murat Uluç (Hatayspor)
- Üstün Bilgi (Kocaeli Birlikspor)

GOL KRALLIĞI

KIRMIZI KARTLAR : 
- Samet Altuntaş (Düzyurtspor) Dk.89
- Ebubekir Şentürk (Kahramanmaraşspor) Dk.60
- Fahri Genç (Kahramanmaraşspor) Dk.83
- Günay Şakar (Sarıyer) Dk.70

HAFTANIN SARI KART CEZALILARI : 
- Selahattin Özcan (Gölbaşıspor)
- Abdullah Çetin (Diyarbakır Bşb.Spor)
- Cabir Coşar (Pazarspor)
- Ardahan Gündoğdu (Gümüşhanespor)
- Burak Keskin (Göztepe)
- Hakan Soylu (Sarıyer)

KAÇAN PENALTI : 
- Hakkı İsmet Şimşek (Bandırmaspor) 
Bandırmaspor - Sarıyer 1-3 maçında maç 0-1 iken.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder