20 Ekim 2014 Pazartesi

Altay - Nazilli Belediyespor : 1-0 (Düşüşe Devam) !!!


STAT: Alsancak
HAKEMLER: Ali Şükrü Beldüz **, Sedat Yavanoğlu **, Burak Cansız **
ALTAY: Burak ***, Yüksel ***, Fatih **, Ömer ***, Serkan ***, Cumhur ** (70 Osman **), Semavi ***, Raşit ** (64 Tahir **), Mikail *** (86 İsmet), Emrah **, Hüsamettin ** 
NAZİLLİ BELEDİYESPOR: İbrahim *, Hakan *, Hüseyin *, Bora *, Arda **, Tufan **, Erdi ** (64 Yunus **), Caner **, Halil **, Eren * (73 Sedat *), Mustafa * (86 Umut)
GOLLER: Dk. 82 Ömer 
SARI KARTLAR: Hüseyin, Caner, Yunus (Nazilli), Cumhur, İsmet (Altay)
Altay, 2. Lig Kırmızı Grup'un Ege derbisinde Nazilli Belediyespor'dan üç puanı tek golle aldı: 1-0. Grupta zirve mücadelesi veren iki Ege ekibinin mücadelesinde, 82'de Ömer'in attığı golle gülen Altay, dördüncü sıraya yükseldi. 
Maç karşılıklı ataklarla başladı. 
16. dakikada Nazilli Belediyespor ceza alanında oluşan karambolde Ömer'in vuruşunda top direği sıyırdı. 
22'de Semavi'nin uzun pasıyla buluşan Emrah'ın orta şut karışımı vuruşunda top dışarı gitti. 
41'de Emrah'ın derinlemesine pasıyla İbrahim ile karşı karşıya kalan Hüsamettin'in şutu kaleciden döndü.

İkinci yarıda da karşılıklı ataklar vardı. 
62'de Nazilli Belediyespor lehine verilen frikiği kullanan Hakan'ın sert şutunda savunmaya çarpan top Halil'in önüne düştü. Bu futbolcunun yakın mesafeden vuruşunda kaleci Burak topu parmaklarıyla son anda kornere çeldi. 
(* Not : Pozisyon böyle olmamış yazan muhabirin yanlış anlatımı var.Görüntülerde Hakan ortalıyor kafayı en son Halil Çelik vuruyor Kaleci kornere çeliyor)
68'de Semavi'nin yüksek pasında Mikail, kaleci İbrahim'in üzerinde aşırdığı top kaleye giderken, araya giren Bora çizgiden önce topu çıkararak mutlak gole izin vermedi. 
82'de Mikail'in (*Semavi olacaktı) kullandığı frikikte topu iyi takip eden Ömer, plaseyle Nazilli filelerini havalandırdı: 1-0. Maç 1-0 Altay'ın üstünlüğü ile sona erdi. 
MEHMET DEMİRPOLAT (Yeni Asır)

Altay Teknik Direktörü Mesut Toros
 "Liderliği kaptırıp yara alan bir rakiple karşılaştık. İlk yarıda 2 net fırsat kaçırdık, hiç pozisyon vermedik. İkinci yarıda oyunu forse ettik. Yaptığımız hamleler olumlu karşılık verdi. Golü de çalışılmış bir duran top organizasyonundan bulduk. Kazandığımız için çok mutluyuz. Altay emin adımlarla yoluna devam edecek." 
(ajansspor.com)

Siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Ahmet Kazım Ertem, üzgün olduklarını ifade etti.Maçın tipik bir orta saha mücadelesi şeklinde geçtiğini ifade eden Ertem, “82.dakikada gelen bir yan topta kalemizde gol gördük. Mağlup olduğumuz için üzgünüz. Futbolda bu tip olaylar maalesef oluyor. 
Yenilgiyi telafi etmek için çalışacağız''
http://sesgazetesiaydin.com/news.php?fn_mode=fullnews&fn_id=31716



Maçın Kısa Özeti 
https://www.youtube.com/watch?v=SlBAlaZpSzw


KÖTÜ GİDİŞAT
* Maalesef kaybettik.Kötü gidişat,düşüş devam ediyor :((
* Açıkcası fazla bir beklentim yoktu zaten o yüzden fazla üzülmedim.Çünkü 
oyun ve sonucu artık tahmin edebiliyorum.Maç öncesi Analizi yazımın sonunda şunu yazmıştım ; 
''Duygusal değil gerçekçi tahmin : 
Beraberlik büyük ihtimal.Ondan sonra da Altay galibiyeti.
Kazanma şansımızı az görüyorum maalesef.İnşaallah beni yanıltır futbolcularımız.Utanmaya bile razıyım yeter ki kazanalım :)) ''
Maalesef yanılmadım :((
* 6.sıraya geriledik.Play Off hattının dışına çıktık.Diyarbakır Bşb.eksik 2 maçını da kazanırsa 7.sıraya düşeceğiz.
Maç boyunca izleyenlerin dile getirdiği ve kısa özet de 2 duran top 1 kanat atağı toplam 3 pozisyonumuz var.
İlkinde ilk yarıda Caner Sol'a Halil'e çok iyi pas veriyor.Ancak Halil öyle bir kesiyor ki sanki gol olmasın diye ve Eren'in kafası yerine arkaya ve Altay Sol beki kornere atıyor topu.
2.pozisyon ; İkinci yarıda Hakan Duran'ın kullandığı duran topta kafalardan seken topa en son Halil Çelik kafayı vuruyor ancak Kaleci Burak son anda kornere çeliyor. 
3.Pozisyon : 2.Duran topumuz ; gene Hakan Duran kullanıyor Yunus'un kafası üst den auta gidiyor.
* 11'imiz şöyle ; 
Geçen haftaki 11'den 5 değişiklik var.Sedat Debreli,Metehan Özlü,Abdullah Temircan,Mehmet Öztonga ve Lider Koç'un yerine Eren Açıkgöz,Mustafa Öztürk,Caner Bağ,Hakan Duran ve Arda Demiral oynamış. 
Değişiklikler ise Erdi,Mustafa,Eren çıkmış Yunus,Umut Koçin,Sedat girmiş.
* Altay 11'i ise şöyle ; 
* Bizim kadro işine dönersek ; Hoca kafasında belli bir kadro belirlemiş her hafta dön dolaş bir kaç değişiklikle aynı isimleri oynatıyor.Diğer isimleri ise silmiş gibi.
Ama haftaya Tepecik maçında mecburen o yüzlerine bakmadığı her hafta ''Hazır Ol '' diye gazladığı ama gene oynatmayı bırak kadroya almadığı bazı isimleri belki oynatacaktır.O da ''belki''
* Evet kadro istikrarı iyi bir şeydir Hocalar kısa zamanda kadroyu oturtup güvendiği verim aldığı isimlerle istikrarlı bir şekilde oynamak ister.
Ama sonuçlar iyi değilse ısrar etmek niye ? Bazı yenilikler yapmak gerekmez 
mi ? Gerek sistem gerek hiç şans vermediğin oyunculara şans vererek takımdaki gidişata çözüm bulmaya çalışılır.Ama görüyoruz ki öyle olmuyor.
* Mesela takım orta sahada üretkenlik sıkıntısı çekiyor.Ön libero diye oynatılan oyuncuların kapasiteleri belli.O halde niye Akoğlu,Ersavaş gibi isimlere şans verilmez.Gene takım gol bölgesinde sorun yaşıyor.Gol atma sıkıntısı var,ileride oynayan Eren Açıkgöz yalnız kalıyor,yardım gelmiyor deniyor.O halde neden 1 kez bile Çift Santrfor oynatılmaz.Gene neden A2 takımımızın Golcüsü Osman Doğru'ya şans verilmez ? Osman kadroya bile alınmıyor.
* Hocanın ezberi var hep aynı şeyler,aynı değişiklikler haliyle ''aynı oyun '' ve ''aynı sonuçlar '' Dün mesela 74'de Eren çıkmış Sedat girmiş.Niye ikisi birlikte oynamaz hocam ? İlla tek santrfor oynatacağım diye sözleşmende madde mi 
var ? 
* Hocaya belli bir süre kredi vermek lazım dedim ve arkasında durdum.9 Lig+1 Kupa = 10 maç oldu.Ama görüyoruz,bakıyoruz,duyuyoruz hiç de ilerisi için ışık göremiyoruz.E o zaman kusura bakma hocam Nazillispor Senden daha değerli o yüzden eleştireceğim ve eleştiriyorum.
* Niye destek verdik ? Artık takım belli bir istikrara kavuşsun her sene 2 TD değiştirmesin,her gelen hoca da 10 oyuncu göndertip 10 oyuncu aldırmasın ki kulübün geliri,bütçesi belli zaten paralar boşa gitmesin istikrar ve başarı gelsin diye.Ama olmuyor ki.
Yönetime bir şey diyecek halimiz yok  - ha belki transferde isimler konusunda eleştirebiliriz Onda da belki hocanın istediği isimler alınmıştır - çünkü hocanın eline 32 kişilik kadro verdi Adamlar FEDA dedikleri sezonda.
İş hocada yani.Helvayı yapacak hoca.
* Her hafta Hoca'dan bir atraksiyon,bir yenilik hamle bekliyoruz gidişatı değiştirecek ama aynı.Haliyle hoca da her maç sonrası aynı şeyleri söylüyor :)) 
 ''Futbolda bu tip olaylar maalesef oluyor.Yenilgiyi telafi etmek için çalışacağız''
* Fazla uzatmayacağım oyunculara yaklaşımı,ilişkileri konusunda da olumsuz duyumlar var onlara hiç girmeyeceğim.Tepecik maçı son şansı.
Eğer o maç kazanılamazsa - ki kazansak da her şey tamam olmayacak - hocam hiç ikiletme gerekeni yap.Ha ben bırakmıştım yönetim kabul etmedi de diyebilirsin ama bu kez dilemem tabii ama mazaallah aksi bir sonuçta bırak.
* Bu hafta zaten Suat Kaya (Göztepe),Orhan Şerit (Kahramanmaraşspor), Armağan Turhan (Tepecikspor) gitmişler. Yani başarılı olamayan gider doğanın kanunu bu ne yazık ki.
* Ben aslında sezon başında ilk 8 içi hedef demiştim ama iyi başlangıç ve Liderlik'den sonra Play Off yapabiliriz diye beklentimi yükselttim hatta geçen sezon Giresunspor'un 18 puan geriden gelip Şampiyon olduğunu hatırlayıp,grubun da zorlu olduğu herkesin herkese çelme takabildiği bir gruptan neden aradan sıyrılmayalım demeye de başlamıştım.Bunu 22 kişilik dar kadrosu ile şimdilik Bandırmaspor yaptı gözüküyor.
Bilemiyorum daha önce de yazdım Ben belki de bu takımdan kapasitesinden daha fazlasını istiyorum belki de yapabilecekleri bunlar.
* Kalan 8 hafta da 4 içeride 4 deplasman maçımız var.8 puan garanti bu mantalite devam ederse rahatlıkla diyebiliriz :))
* Şöyle de gol yenmez arkadaş amatör takım mı bu ;
 Adam orta sahaya yakın çok uzak mesafeden dolduruyor herkes bakıyor en başta da eşlik eden Hüseyin Bülbül rakip Stoperlerden biri Ömer Arslan bom boş arkadan gelip golü atıyor.Hani Adam paylaşımı ? 
Kaleci İbrahim de oradan top gelinceye kadar hareketlenip çıkıp vurmalıydı Kalede sabit çakılı kalmış. ne yazık ki.Bu duran toplar hem defans hem ofans olarak çalışılmıyor mu ? (Altay Teknik Direktörü ''Golü de çalışılmış bir duran top organizasyonundan bulduk '' ) Mutlaka çalışılıyordur çünkü en önemli silah artık duran toplar.Umarım çalışılıyordur ve çalışıldığı halde bir anlık konsantrasyon hatasından olmuştur.Zaten Türk futbolunun en önemli sorunlarından biri de bu maalesef.Türk futbolcusunun eksikliği de.
* Maçla ilgili çok fazla söyleyecek bir şey yok ama maça giden kardeşlerimizin yorumlarını da koyalım o kadar yol gittiler neticede ; 

TARAFTAR KÖŞESİ

'' Maçta beklerimiz vasattı.Hakan Duran sakatlıktan çıktığı için daha tam hazır değildi.Kalecimiz Hatay maçındaki yaptığı hatalı çıkışların hiç birini yapmadı.

Halil Çelik her zaman ki gibi mücadeleci ve azimliydi.Caner Hüseyin Bağ ve Mustafa'daki form düşüklüğü devam ediyor.Bu ikiliye nazaran Tufan Zahid kötünün iyisiydi.Eren pek varlık gösteremedi 1-2 pozisyonu var.

Erdi her zamanki gibi vasattı.Yaptığı bir hata gol olarak geri dönüyordu.
Takımda kondisyon üst düzey.Zaten aldığımız puanları da bu mücadele yapısına borçluyuz lakin takım boş koşuyor.Bal yapmayan Arı gibi.

Takımda orta sahada organizatör oyuncu eksikliği her maçta kendini belli ediyor.

Ama ne olursa olsun 1 puan almalıydık.Altay öyle üst düzey takım değildi.Orta sahalarında Semavi vardı bütün toplar Onda buluştu,pasları O dağıttı.Takımın Lideriydi.

Bizim Liderimiz yok sıkıntı burada.Bizdeki diğer bir sıkıntı da herhalde Hoca ile futbolcu diyalogları.Bence iletişim eksikliği var.

Ahmet Hoca ağır Abi rolünü takınıyor bence kendine biçtiği rolden sıyrılıp Babacan Abi rolüne bürünmesi lazım.Böyle yaparsa hem kendi hem takımın selameti açısından çok daha iyi olur.

Kendi adıma Şampiyonluk gibi bir beklentim yok.Play Off ümidim de zayıf ama iyi bir arkadaşlık,kardeşlik ve takımdaşlık ile neden olmasın ? 

NUMAN ŞENGÜN

 Bir diğer kardeşimin de izlenimleri var kendisi isminin yazılmasını istemedi sağolsun Sen kendi yorumun gibi yaz Abi dedi fakat belirteyim gene bunu ;

''Maçta 500-700 arasında Altay'lı,20 kadar da Biz vardık.

Altay topla daha fazla oynayarak baskı kurmaya çalıştı.İlk yarıda çok net 2 
% 100'lük pozisyondan Altay yararlanamadı.İki pozisyonda da Kalecimizle karşı karşıya kaldılar birini auta attılar birinde Kalecimiz başarılıydı.

En diri futbolcumuz Bora Yelken'di.

Golü de kontra atağa yakalanarak yedik.
Gol yemeyelim diye sanırım Caner'di kıvırcık saçlı oyuncumuz faul yaptı.
Biz de kendi aramızda Oooo çok iyi yaptı yoksa golü yiyecektik derken ortayı yapan Semavi idi sanırım altı pasın içine gönderdiği topta golü yedik.Bana sorarsan Kalecimiz çıkıp vurmalıydı topa.

Adam altı pasa orta yapıyor Kaleci çıkmıyor topa.Son dakikalarda biz de net sayılabilecek 2-3 pozisyon yakaladık ama beceri burada sahneye çıkıyor işte Adam arka direğe orta açıyor bizim 2 Nazilli'li topçu kafa vuramıyor.

Valla hop oturup hop kalktık Abi.Bizim kanat oyuncuları hep arka direğe orta yaptı hepsi boşa gitti,attıkları yerde kimse yoktu.90. dakikada ilk defa 2 adam boş yakalıyor atamıyorsun.Atamazsan yenilirsin tabii.Altay'ın net olarak 4 pozisyonu vardır.

Bizim de ilk yarıda bir şey yoktu ikinci yarının sonlarında 2 tane hatırlıyorum.
Kaleyi hiç zorlamadılar ki.Biz ceza sahasına geldiler mi heyecanlanmaya başlıyorduk o derece yani.Altay tribünleri ilk yarının ortalarında birden karıştı nedenini anlayamadık.Hatırladıklarım bunlar ''

NAZİLLİSPORLU BİR TARAFTAR


NOT : 
Giriş resmi ve Video Altay Gazetesinden ve Maçın karnesi Yeni Asır'dan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder