6 Ekim 2014 Pazartesi

Sarıyer - Nazilli Belediyespor Maç Öncesi Analizi.


   7.Hafta da rakip deplasmanda ''Beyaz Martılar  ''  SARIYER
Her zaman olduğu gibi rakibimizi ayrıntılı analiz etmeye çalışacağım.

  Sarıyer 1940 yılında kurulmuş 1982-94 ve 1996-97 yıllarında 1.Lig (Süperlig) de memleketimizin Medar-ı İftiharı Rıdvan Dilmen dahil pek çok yıldızın da oynadığı bir dönem 4.Büyük adı ile bile anılmış bir İlçe takımı.Düşüşe geçip bugünlere gelmesinin en önemli sebebinin ''90'lı yılların sonunda bölgede inşaatların yasaklanması ve akabinde zengin iş adamlarının Sarıyer'den el çekmeleri ve kulübü yüz üstü bırakmaları '' gösteriliyor.

  Maçlarını tamamı koltuklu ve üstü kapalı 8.500 kişilik Yusuf Ziya Öniş Stadında oynuyor.Kapalı tribün bilet fiyatlarını yönetim bu sezon 10 TL.yapmış.

  Sarıyer geçtiğimiz sezonu 2.Lig Beyaz Grupta önce Mehmet Birinci sonra Beyhan Çalışkan daha sonra da Bahattin Güneş'in Teknik Direktörlüğün de 34 maçta 34 puan toplayarak 14.sıra bitirdi.Küme düşen 16.Dardanelspor'un 36 puanı vardı.Yani sadece 2 puan fark ile kümede kalmayı başardı.

 Bu sezona ise ticari ve meslek hayatlarında son derece başarılı hatta içlerinde Sanatçı Ferhat Göçer'in de bulunduğu iddialı iyi bir yönetim ile girdiler.
Kulüp Başkanı raporlara göre kulübün 4,5m.TL'lik borcunun 2m.TL.sinin kendisine olduğu (1,5m.TL'de bağış yapmış) Saffet AKKOYUN tekrar seçildi.



  Teknik Direktörlüğe geçen sezon bizim grupta Play Off oynayan Diyarbakır BŞB.Spor'un Teknik Direktörü Turhan Özyazanlar getirildi.
 Turhan Özyazanlar imzadan sonra şöyle demişti ''Herkesin beğeniyle izleyeceği,ses getirecek bir takım olacağız.Bu sezon yer aldığımız grupta rakip takımların değil kendi oyunumuz belirleyici olacak.Önceliğimiz gücümüzü arttıran oyuncuları kadroya katarak beklenen başarıları elde etmektir ''

Futbol Koordinatörlük veya  Genel Menajerliğe de yıllarca İstanbul BŞB.Spor'da bu görevi yapmış Kamil Dizar getirildi.

TRANSFER RAPORU

Takımda Kalanlar: Abdülkerim Balcıoğlu, Emre Bayraktarbaşı, Emre Karaman, Ferdi Adıgüzelli, Hakan Soylu, Kadem Burak Yaşar, Muhammed Türkmen, Sami Gökteke, Semih Kaya, Yunus Emre Birinci

Gelenler: Osman Kurtuldu (Kartalspor), Serhat Akyüz (Ankaragücü), Emirhan Ergün - Fırat Arıkan (Bandırmaspor), Eray Açıkgöz (İnegölspor), Yaşar Çetin (Bugsaşspor), Güney Atılgan - Gürhan Gürsoy - Soner Ergençay (Hatayspor), Günay Şakar (Tepecikspor), Bilal Turgut (Kocaeli Birlikspor), Mert Somay (Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor), Mustafa Soytaş (Körfez İskenderunspor), Eser Yayla (Eyüpspor)


Kiralık Gelenler: Berat Çetinkaya (Beşiktaş), Gökhan Payal (Sivasspor)

Gidenler: Cemre Atmaca (Orduspor), Serhat Gülşen (Tepecikspor), Melih Rahman Nişancı (Eyüpspor), Hamza Gezmiş (Sakaryaspor), Ömer Şengöz (Derincespor), Murat Hacıoğlu (Etimesgut Belediyespor), Kılıçarslan Kopuz - Sinan Pektemek (Kocaelispor), Abdurrahman Kırmacı (Gebzespor),
 Emre Bayraktarbaşı (Sol bek-Kırklarelispor) * Bu oyuncu geri döndü.


 10 futbolcu tutulup 14 + 2 kiralık toplam 16 yeni transfer yaptılar.Transferler isim yapmış ve pahalı oyuncular ve transfer planlamasının hatalı olduğu bazı mevkiilerde eksik oyuncular varken bazı mevkiilerde yığılma olduğu taraftarlardan tarafından sık ifade ediliyor.Taraftarlar geçen sezon attıkları 
gollerle takımı kümede tutan ,9 gol ile Cemre Atmaca ,8 gol ile Sinan Pektemek (Beşiktaş'lı Mustafa Pektemek'in ağabeyi)'in gönderilip Mert Somay v.s.gibi isimlerin alınmasını yanlış bulduklarını forumlarda yazıyorlar.

Transfer edilen isimler arasında bu ligin tanınmış,bilinen kendini ispatlamış oyuncuları var.Hatayspor'dan Orta saha oyuncuları Güney Atılgan,Gürhan Gürsoy,Soner Ergençay,Bugsaşspor'dan geçen sezon 8 gol atan pivot santrfor Yaşar Çetin,Diyarbakır BŞB' den forvet Mert Somay (geçen sezon 11 gol atarak takımını Play Off'a soktu),Kocaeli Birlikspor'dan Ön libero Bilal Turgut,Tepecikspor'dan Orta sahanın solunda oynayan geçen sezon 9 gol atan Günay Şakar,Eyüpspor'dan Sağ kanat Eser Yayla,Bandırmaspor'dan Stoper Fikret Arıkan,Ankaragücü'nden Stoper Serhat Akyüz,Kartalspor'dan Kaleci Osman Kurtuldu gibi.

 Taraftarların ve pek çok kişinin görüşü transferde kadro mühendisliğinde hata yapıldığı şeklinde.Aynı mevkii de benzer oyuncular varken mesela Orta saha ve kenarlarda oynayabilecek Günay,Güney,Gürhan,Soner,Eser,Yunus Emre,Mert Somay gibi Santrfor da Yaşar Çetin yalnız.Gene Serhat Akyüz,Berat Çetinkaya,Fikret Arıkan,Emre Karaman,Gökhan Payal gibi çok sayıda Stoper varken Sol bek de Emre Bayraktarbaşı yalnız ve sadece 1 maç oynayabildi Gökhan Payal oraya çekildi.Gene Sağ bek yok Eray Açıkgöz Sağ açıkken son dönemde bek'e çekildi diye burada da Sağ bek oynatılıyor.

Teknik kadro geçen sezon yaşadıkları korkulu rüyayı görmemek için gol atabilen kim varsa sanki almışlar gibi :)) Günay,Güney,Yaşar,Mert,Eser,Gürhan gibi.
Bu 6 oyuncu geçen sezon toplam 49 gol atmış.

2014 - 2015 LİG SEZONU

1.HAFTA
SARIYER - DÜZYURTSPOR : 2-2

Stat: Yusuf Ziya Öniş
Hakemler: Bahattin Şimşek, Kamil Çetin, Ercan Aydın
Sarıyer: Osman, Emre Bayraktarbaşı, Emre Karaman, Eser (Dk. 89 Mert), Mustafa, Yaşar, Güney, Günay, Soner, Eray, Fırat (Dk. 67 Gökhan)
Birlik Nakliyat Düzyurtspor: Mustafa, Halit, Emre (Dk. 66 Utku), Serdar, Gökhan, Raif, Selim, Halil İbrahim, Samet (Dk. 74 Şafak), Gürkan, Çağdaş (Dk. 14 Hakan)
Goller: Dk. 6 ve 12 Güney (Sarıyer), Dk. 18 Gökhan, Dk. 61 Serdar (Penaltıdan) (Birlik Nakliyat Düzyurtspor)
Sarı kartlar: Dk. 11 Raif, Dk. 67 Samet, Dk. 75 Şafak, Dk. 90 Gürkan (Birlik Nakliyat Düzyurtspor), Dk. 60 Fırat, Dk. 63 Güney, Soner (maç bittikten sonra) (Sarıyer)

SARIYER 11'İ 

DÜZYURTSPOR 11'İ
   Sezonun ilk maçı taraftarın bir üst lige çıkabilmek için iddialı kadro kurulmasının da etkisiyle ''O SENE BU SENE'' sloganı ile tribünleri doldurmasının da etkisiyle bu güzel atmosferde Sarıyer maça fırtına gibi girdi.
Daha 6.dk.da Günay Şakar'ın soldan getirip yaptığı ortayı Güney Atılgan çok iyi tamamlayarak durumu 1-0 yaptı.



12.dk.da kazanılan Penaltıyı gene Güney değerlendiriyor ve 2-0 yapıyor.
Görüntülerde penaltının oluşumu yok.Kolay çalındığı yazılıyor forumlarda.
18.dk.da gelişen Düzyurtspor atağında görüntüdeki oyuncunun geriye çıkardığı pası Golcü Santrfor Gökhan Erdöl dönerek ve düşerken vuruyor ve Kaleci Osman'ın da ileri çıkmasından yararlanarak durumu 2-1 yapıyor.
61.dk.da görüntüler de yok Sarıyer Stoperi Fikret Arıkan'ın eline çarpan top da Hakem penaltı vermiş Serdar Üçüncü'nün golü ile durum 2-2 olmuş.
Son yarım saat de Düzyurtspor oyunu soğutmak istemiş,Sarıyer pozisyon bulmakta zorlanmış.90+1.dk.da kazanılan serbest atışta top direkte patlamış.
TD Turhan Özyazanların skoru değiştirmek için son yarım saat de 67.dk.da Stoperleri Fikret - Gökhan Payal değişikliği,89.dk.da Mert Somay'ı alması 
garip karşılanmış ve tepki çekmiş.
Sarıyer'in hiç hazır olmadığı ve bu nedenle favori çıktığı maçta ligin yeni takımı karşısında 12 dk.da 2-0 yapmışken galip gelememesi şok yaratmış.
Kaleci Osman Kurtuldu,Stoper Fikret Arıkan ve Sağ bek Eray Açıkgöz'ün sahanın en kötü isimleri olduğu belirtiliyor.2 gol de de Eray ve Fırat büyük hataları olduğu Kaleci Osman'ın da 1.gol de yenilmeyecek golü yemesi tartışılıyordu.
Güney Atılgan (2.yarıda yoruluncaya kadar),Günay Şakar (çok iyi toplar taşıyıp pozisyonlar hazırlamış Sol kenar adamı olarak),Santrfor Yaşar Çetin tecrübesi ve kalitesi ile yararlı olur deniyor,Orta sahada Soner Ergençay'ın da ilk yarı iyi 2.yarı sahada yok olduğu da kritik edilmiş.Takımın kondisyonu da yeterli görülmemiş.Defansın çok kolay çalım yediği de belirtilmiş.Orta sahada sadece Mustafa Soytaş'ın iyi mücadele ettiği de.Yanında oynatılan Eser'in kötü olduğu.
 Sarıyer son 3 sezondur lige puan kayıpları ile başlıyordu geleneği bozmadı.

2.HAFTA
PAZARSPOR - SARIYER : 0-0
Stat: Yenişehir
Hakemler: Ekrem Gerginci, Memhet Uğur Alptekin, Selman Timur
Pazarspor: Onur, Hakan, Devrimcan, Uğur, Cabir, Burhan, Salih, Nezir (Dk. 86 Emre), Taner, Hasan (Dk. 76 Mülayim), Nuh
Sarıyer: Osman, Eser (Dk. 43 Bilal), Mustafa, Yaşar (Dk. 55 Mert), Güney, Gökhan, Günay, Soner (Dk. 87 Muhammed), Eray, Serhat, Fırat
Sarı kartlar: Dk. 90 Mülayim (Pazarspor), Dk. 39 Eray, Dk. 90 Muhammed, Dk. 90 Mustafa (Sarıyer)
PAZARSPOR 11'İ ;
SARIYER 11'İ ; 
MAÇTAN DAKİKALAR:
5. dakikada Devrimcan’ın pasında Uğur, şutunu çekti. Top direğin içine vurarak geri döndü.
21. dakikada Devrimcan’ın serbest vuruşunda, kaleci Osman topu son anda direk dibinden çıkardı.
32. dakikada Salih’in köşe atışında Nezir’in ön direkten kafa şutunda top yandan dışarı çıkarken ilk yarı 0–0 sona erdi.(14 numara Gökhan Payal)
(İki Stoperleri 90 Serhat Akyüz ve 84 Fırat Arıkan )
46. dakikada Uğur’un ortasında Salih’in penaltı noktası üzerinden yaptığı yarım vole vuruşta top kalecide kaldı.
58. dakikada Hasan’ın ceza alanı dışından şutunda top kalecide kaldı.
Kalan dakikalar sonuç vermedi ve ikinci yarıda yaptığı değişikliklerden de sonuç alamayan Pazarspor sahadan golsüz beraberlik ile ayrıldı.
7 Uğur Yanıkdemir  84 Serhat Akyüz'e karşı.
Kaptan 9 numara Yaşar Çetin ve Kaleci Osman Kurtuldu
77 Eray Açıkgöz,8 Mustafa Soytaş,90 Fırat Arıkan,17 Günay Şakar
Tipik bir beraberlik maçı olmuş.Maç sahanın bakımı nedeniyle Rize de oynanmış.Sarıyer taraftarı mutsuz 2 haftada alınan 2 beraberlikten. Hava güzel,stad güzel,seyirci baskısı yok 1 puanı zor kurtarıyoruz
diyorlar.Transferlerden,kadrodan da memnun değiller. Sarıyer'li futbolcular da sonuca gidememekten gergin olsalar gerek 5 sarı kart görmüşler Pazarspor'da sarı kart gören oyuncu yok.

3.HAFTA
SARIYER - ANKARAGÜCÜ   : 1-1

Stat: Yusuf Ziya Öniş
Hakemler: Murat Orhan, Zekeriya Bakıntaş, Mutlu Çiğdem
Sarıyer: Osman, Bilal, Mustafa, Mert, Güney (Dk. 72 Muhammed), Gökhan, Günay (Dk. 82 Gürhan), Soner (Dk. 58 Eser), Eray, Serhat, Fırat
MKE Ankaragücü: Gökhan Akkan, Volkan, Mehmet Umut (Dk. 89 Teoman Safa), Serhat, Mehmet Erdem Uğurlu, Mehmet Taşçı, Harun, Gürkan, Selim Teber, Aytaç (Dk. 46 Metin Aydın), Orhan (Dk. 62 Levent) 
Goller: Dk. 48 Mehmet Umut (Penaltıdan) (MKE Ankaragücü), Dk. 59 Eser (Sarıyer)
Sarı kartlar: Dk. 50 Mustafa, Dk. 63 Eray, Dk. 68 Eser, Dk. 90+4 Mert (Sarıyer), Dk. 51 Volkan, Dk. 71 Harun, Dk. 78 Metin Aydın, Dk. 80 Selim Teber, Dk. 90+4 Gürkan (MKE Ankaragücü)
Sarıyer 1-1 Ankaragücü MaçınÖzeti ; 

http://www.youtube.com/watch?v=-oTVuAc98cE

SARIYER 11'İ ; 

ANKARAGÜCÜ 11'İ ; 

Sarıyer 3/3 beraberlik yaptı.2.yarı başında ceza sahası dışından Selim
Teber 90 numara Fikret Arıkan'ın müdahalesi ile içeri düşmüş verilen penaltıile 0-1 olmuş.Dışarıdan içeri atıyor gibi.
 60.dk.da Eser Yayla  25 metreden sağ  ayaklı olmasına rağmen sol ayağı ile attığı gol ile beraberliği sağlamış.
Sonrasında iki takımda skoru değiştirememiş.
Turhan Özyazanlar bazı değişiklikler  yapmış kadroda Santrfor
Yaşar Çetin'in yerine Mert Somay oynamış.Eser Yayla yedeğe çekilmiş Bilal Turgut oynamış.Stoper Emre Karaman yerine Fırat Arıkan oynamış
Sarıyer de Osman,Gökhan Payal,Serhat Akyüz ve Soner Ergençay iyi
oynamış. Mert Somay hayal kırıklığı yaratmış.Sağ bek Eray Açıkgöz çok kötü oynamış.Kaleci Osman 3 net golü çıkarmış.
Sarıyer'in kadrosunu ben de çözemiyorum net sağ bek sol bekleri yok
devşirme adamlar oynatıyorlar.Sağ ayaklı Gökhan Payal sol bek oynuyor
Eray Açıkgöz aynı şekilde Sağ bek oynuyor,Stoper Emre Karaman ilk
haftadan sonra kesildi. 
4.HAFTA    
GÖZTEPE - SARIYER : 0-0
Stat: Atatürk
Hakemler: Mesut Carık, Mehmet Kağan Bingül, Nurettin Taşkesen
Göztepe: Oğuzhan, İsa, Sabutay, Mustafa (Dk. 65 Enes), Timur, Umut (Dk. 68 Cihan), Burak, Samed (Dk. 77 Furkan), Halil, Ertuğrul, Matteus
Sarıyer: Osman, Berat, Eser, Mert (Dk. 90 Yaşar), Güney (Dk. 84 Günay), Gökhan, Soner, Gürhan (Dk. 78 Muhammed), Hakan, Eren, Serhat
Sarı kartlar: Dk. 37 İsa, Dk. 85 Timur (Göztepe), Dk. 20 Eser, Dk. 60 Serhat (Sarıyer)
Maçın Özeti ; 
GÖZTEPE 11'İ ; 

SARIYER 11'İ ;
Göztepe sahasında 117 gün sonra taraftarının (5 bin civarındaymış) önüne çıktığı maçta Sarıyer engelini geçemeyerek Şampiyonluk yolunda çok önemli 2 puan kaybetti.
Maçın başındaki Göztepe'nin karşı karşıya kaçırdığı  pozisyon ; 
Az farkla üstten auta gidiyor 
Daha sonra 17.dk.da Sarıyer'in net pozisyonu var karşı karşıya.Pası veren oyuncu sanırım Solak birisi olduğu için Gürhan Gürsoy Güney'e Al da At pası veriyor ama Güney'in vuruşunu Oğuzhan kornere çeliyor ; 
Sarıyer'in kullandığı uzak mesafeden bu duran topta geriden çıkan oyuncu dokunamıyor Kaleci Oğuzhan son anda müdahalede bulunuyor ve net bir pozisyonları kaçıyor ;
Göztepe kornerinde karambolde boşta kalan topa kimse dokunamayınca Kaleci Osman topa sahip oluyor ;
2.yarıda Göztepe kornerinde kafa vuruşunu Kaleci Osman kurtarıyor.
Sarıyer'in bu maçtaki Stoperleri 2 Berat Çetinkaya ve 84 Serhat Akyüz
hava toplarında etkisizdiler.Özellikle Berat Timur'a çok vurdurdu.
Bu kafa vuruşu da Kaleci Osman'ı geçip direkten geri geldi.Kaleci Osman'ın bu ortaya hatalı çıkışı da dikkat çekiciydi.
Göztepe atakları daha çok Sarıyer'in Sağ tarafından geldi.Sağ bek Eray Açıkgöz çok zorlandı.Göztepe Sol beki İsa Akgöl Sol açık gibi oynadı.
şu ortaya da dokunamadılar.
Sarıyer'in kornerinde kafa vuruşuna çizgiye yarım metre sırtı dönük oyuncu topukla tamamlamak istedi vuramadı mutlak gol pozisyonuydu ; 
Sarıyer kontra atağında Göztepe defansının anlaşmazlığında Soldan giren oyuncu ortaya çıkarmak yerine Kaleye vurmayı tercih etti ve Kaleci Oğuzhan'a teslim etti topu.
Göztepe'nin son dakikalardaki ataklarında Soldan yapılan ortada ve kafa ne ayak vuramıyorlar ve mutlak gol kaçıyor.Kaleci Osman'ın çıkışı gene biraz hatalı ,
Gene Sol bek İsa Sol açık gibi girip sert vuruyor ama Kaleci Osman kurtarıyor ; 
  Sarıyer cephesinden taraftarlar 4/4 beraberlik den memnun değiller.Turhan Özyazanlar her hafta değişik oyuncularla farklı 11'ler oynatıyor.Bu hafta da Günay Şakar'ı kesmiş 84'de Güney Atılgan ile değiştirmiş.Taraftarın oynamasını istediği Santrfor Yaşar Çetin ise 89'da Mert Somay'ın yerine girmiş.

5.HAFTA
SARIYER - GÜMÜŞHANESPOR : 2-2

Stat: Yusuf Ziya Öniş 
Hakemler: Levent Aktan, Osman Gökhan Bilir, Fırat Zengin
Sarıyer: Osman, Eser, Mert, Güney, Gökhan, Soner, Gürhan, Hakan (Dk. 46 Yaşar), Eray, Serhat, Fırat (Dk. 46 Günay)
Gümüşhanespor: Hasan, Salih Zafer, Bilal, Tekin (Dk. 73 Ali Osman Aydoğan), Hakan (Dk. 70 Fatih Mustafa), İzzet (Dk. 86 Samet), Yusuf Emre, Muhittin, Ali Kılıç, Taner, Fırat
Goller: Dk. 24 İzzet, Dk. 35 Taner (Gümüşhanespor), Dk. 69 Yaşar, Dk. 90+2 Mert (Sarıyer)
Kırmızı kart: Dk. 45 Bilal (Gümüşhanespor)
Sarı kartlar: Dk. 40 Serhat, Dk. 42 Mert, Dk. 44 Gürhan, Dk. 46 Yaşar (Sarıyer), Dk. 40 Hakan, Dk. 44 Yusuf Emre, Dk. 45+1 İzzet, Dk. 59 Taner, Dk. 85 Hasan (Gümüşhanespor)
Maçın Özeti ; 
Sarıyer - Gümüşhanespor 2-2 (0-2'den sonra ama özet)
http://www.youtube.com/watch?v=nYnM2cVZ9_E

SARIYER 11'İ ; 
GÜMÜŞHANESPOR 11'İ ; 

Sarıyer de büyük beklenti oluşturan ancak onu yerine getiremeyen takımlardan biri.Enteresan bir şekilde ''5'' rakamına bağladılar.5.haftada 5 beraberlik  5 gol atıp 5 gol yiyip 5 puan almışlar :)) 

Evet ''Beraberlikler Kralı '' demek lazım.(Geçen sezon da ilk 6 hafta berabere kalmışlardı.)Tüm maçlarında berabere kaldılar.
Ellerinde Yaşar Çetin,Mert Somay,Hakan Soylu,Güney Atılgan,Günay Şakar gibi Golcü oyuncular var ancak maç kazanamıyorlar.Geçen sezon Diyarbakır BŞB.Spor ile ve Mert Somay ile orada iyi işler çıkarıp beraber Sarıyer'e gelen Turhan Özyazanlar bir türlü ideal bir 11 kuramadı.Farklı bir takım kimyaları var.Bazı mevkilerde bolluk bazı mevkilerde yokluk var.Mesela Eray Açıkgöz Sağ bek oynuyor.
Beraberlik serisi bu hafta yenilgi ile sona erecekti yalnız.Gümüşhanespor 2-0 öne geçtiği maçta 90+3'de Mert Somay'ın nihayet dedirten golüne engel olamayınca Haftanın sürprizini yapma ve 2 puan daha alma şansını kaçırdı.Turhan Özyazanlar 0-2 geride girdiği soyunma odasından Hakan Soylu ve Stoper Fikret Arıkan'ı çıkarıp Yaşar Çetin ve Günay Şakar'ı alarak hamlesini yapmış ve 70'de Yaşar Çetin 90+3'de de Mert Somay'ın golleriyle 1 puanı kurtarıp beraberlik serisini bozmamış.
24.dk.da Orta sahada Hakan Soylu'nun kaptırdığı topta gelişen Gümüşhanespor atağı sonucunda üst üste 2 kez Kaleci Osman'dan dönen topu 3.kez vurup ağlara gönderen İzzet Akgül takımını 0-1 öne geçirmiş.
 Sarıyer rüzgara karşı ve ağır zeminde bir türlü oyunu kuramamış.Gene kaptırdıkları topta Sağ bek Taner Koç 40 metreden vurmuş kalesinde olmayan Osman bu şutu beklemediği için ağlara gitmiş 0-2.                                         (*Osman kalesini çok boşaltıyor zaten)
Maçın kader anı : İlk yarının son dakikasında 2-0 galipken hakemi alkışlarla protesto eden Bilal Isak resmen takımına ihanet edip kendini attırmış.

İkinci yarıya Turhan Özyazanlar Hakan Soylu'nun yerine Yaşar Çetin'i alıp Mert Somay ile birlikte çift santrfor'a dönmüş.

Ağır sahada 0-2'den sonra Gümüşhane çok geriye çekilmiş Sarıyer haliyle oyunu tek kaleye çevirmiş.

Dk 70 Yapılan ortada Yaşar Çetin Kaleci Hasan Yaranlı'nın affedilmez hatasıyla topu elinden kaçırıyor Hasan, boş kaleye atıyor Yaşar Çetin.
90+3'de frikikten sonra karambolde defanstan sekip boşta kalan topu Mert Somay beraberlik golü olarak kaleye atıyor.2-2
  Bu golün ardından 90+2'den sonra (+5 uzatma verilmiş ) 3 net pozisyon daha bulmuş Sarıyer 2 tanesini gene kaçırmış 1 tanesini kaleye atmış ama Hakem faul gerekçesiyle saymamış.
* Enteresandır Turhan Özyazanlar 0-2 gerideyken 2.yarıya çıkarken 2 değişiklik yapmış ama 3.değişiklik hakkını bir türlü kullanmamış.Beraberlik golünü de 90+2'de bulabildiler halbuki.
   Maçtan sonra da olaylar çıkmış Sarıyer taraftarının Gümüşhanespor taraftarına saldırdığı iddiaları var.Sarıyer taraftarı sadece Gümüşhanespor'lulara değil Turhan hocaya da tepki gösteriyor her hafta farklı oyuncularla oynadığı kendi getirdiği Mert Somay'dan vazgeçemeyip Yaşar Çetin'i oynatmadığı (İlk haftalarda Yaşar oynuyor Mert yedekti) takımın yarısının kanat yarısının stoper oyunculardan kurulduğu,ağ ayaklı futbolcunun Sol bek oynatıldığı (Gökhan Payal),iki Emre'nin Emre Karaman ve Emre Bayraktarbaşı'nın oynatılmaması her hafta söyleniyor zaten  v.s. şeklinde eleştirileri var.
http://www.lacivertbeyaz.net/ sitesinden İbrahim Balcı'nın köşe yazısındaki eleştiriler de şöyle ; 
''Sarıyer takımı iyi değildi.  Önce takım teşkili ve sonra da futbol olarak başarılı değildi. Teknik adamlar “Ben yaptım oldu” derse, mensup olduğu takım ağır bedeller öder. Kimin aklına gelir, sağ ayaklı bir futbolcunun sol bek oynatılacağı… Yine kimin aklına gelirdi maç boyu hata yapan Gürhan’ın, Eser’in,  Güney’in, Mert’in oyunda tutulacağı… Hatta maç gitti gidiyor derken üçüncü futbolcu değiştirmek hakkının kullanmamakta neyin nesi? Ağır ve çeltik tarlası gibi bir sahada takımı pıt pıt paslarla yerden oynatmanın anlamı ne ola? Maç boyu havadan gelen bütün topları aşıran bir Yaşar vardı ve aşırdığı topları kafa ile rakip kaleye gönderebilecek ya da şuta dönüştürebilecek yanında kimse yoktu? Peki, gol nasıl atılacak? Her takımın eksik kalması mı beklenecek? Yorgunluktan mücadele edemeyecek duruma gelenin yerine Emre Karaman’ın alınmaması neden? Bu takımda Emre hem de iki Emre yedek bekletiliyorsa, ortada mutlak bir sorun vardır derim…

İyi veya kötü Sarıyer 2-0 yenik durumdan beraberliği kurtardı ve ipten döndü. Bu sonucu da futbolcular temin etti.  Onları verdikleri zor mücadeleden dolayı tebrik etmek gerek. 

Ama şunu da hatırlatmak isterim. Futbolcu arkadaşlar şunu iyi bilmeli. Zaman geçtikçe diğer kulüplerin transferde futbolculara ödedikleri paralar da belli olmaya başladı. Nedense Sarıyer her kulüpten fazla ödemiş futbolcularına… 
Yani demek istediğim Sarıyerli her hangi bir futbolcunun anlaşma yapmak suretiyle aldığı transfer ücreti diğer kulüplere oranla çok yüksek. Bu paralar neden verildi? İyi bir kadro kurmak, transfer edilen futbolculardan iyi randıman alabilmek için! Hani nerde? Beş maçta beş beraberlik bu mu çok iyi kadro, bu mu çok iyi futbol ya da futbolcu performansı? Olmaz böyle şey! 

Başta başkan olmak üzere tüm yöneticiler, sonra seyirciler sizden önce iyi futbol sonra beraberlikler değil, galibiyetler bekliyor. Kendi sahanızda kazanamazsanız nerede kazanacaksınız?

Sarıyer’in yeterli kondisyonu olmadığı görülüyor. Ancak bunu da normal karşılamak gerekir. Zira futbolculara yüklenir, erken forma sokarsın, bir süre iyi gider sonra erken çöküş başlar bunun da önü alınamaz. İnanıyorum ki teknik elemanlar bunu düşünüyordur.
İnce eleyip sık dokumalı ve fazla puan kaybı olmadan ara transfere gelinmelidir. Takımın bir iki eksiği olabilir, bu da tamamlanarak üst sıralar ile mücadele edilebilir ''

6.HAFTA   
KIRKLARELİSPOR - SARIYER : 0-3
Stat: Lüleburgaz 8 Kasım
Hakemler: Deniz Kükrek, Enes Vahit Çavuş, Emrah Ünal
Kırklarelispor: Olcay, Davut, Müslüm, Emrah (Dk. 70 Enis) Gökhan (Dk. 76 Onur), Lokman, Cemal, Salim, Hakan, Hasan, Okan (Dk. 45 Deniz)
Sarıyer: Osman, Eser, Mert (Dk. 83 Bilal), Güney (Dk. 46 Günay), Gökhan, Soner, Gülhan (Dk. 46 Yaşar), Sami, Hakan, Eray, Serhat
Gol: Dk. 62 Mert, Dk. 79 ve Dk. 89  Eser (Sarıyer)
Sarı kartlar: Dk. 62 Olcay, Dk. 77 Davut (Kırklarelispor), 
Kırmızı kart: Dk. 41 Salim (Kırklarelispor)  
KIRKLARELİSPOR 11'İ ;

SARIYER 11'İ ;
Kırklarelispor maça iyi başlamış.7.dakikada Lokman ceza sahasına süratle girmiş Kaleci Osman ayaklarına yatarak golü önlemiş.
22.dk.da Güney'in şutu yandan auta gitmiş.
39.dk.da Gökhan Demir'in şutu Kaleci Osman'da kalmış.
Ve Kader anı : 41.dk.da Salim Kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakmış.
2.yarı 10 kişi Kırklarelispor ancak 70.dk.ya kadar direnebilmiş sonrasında 3 gol.
70.dakikada kaleci Olcay'dan dönen topu Mert ağlara gönderdi: 0-1.
78.dakikada Davut'un müdahalesi ile Eser yerde kaldı. Verilen penaltı atışını Eser kullandı, kaleci Olcay'dan dönen topu iyi takip eden Eser topu ağlara gönderdi: 0-2.
89.dakikada Eser ceza sahası üzerinden çektiği sert şutla kaleci Olcay'ı avladı: 0-3.
Enteresandır Turhan Özyazanlar geçen haftaki Gümüşhanespor maçının ilk yarısını 0-2 geride kapattıktan sonra Günay ve Yaşar'ı almıştı 2.yarıya çıkarken bu defa da aynı şekilde çıkan oyuncular farklı olsa da 2.yarıya Günay ve Yaşar ile başlamış.Bu defa 3.değişikliği unutmamış 83'de Mert Somay'ın yerine Bilal Turgut'u almış.
Taraftarın ''haftalık klasik eleştirisi : ''Yaşar,Günay ve Emre Karaman niye ilk 11'de yok '' gene yapılmış :))
 *****
Sarıyer Kupa da ise kendisi gibi yedek ağırlıklı bir kadro ile çıkan Turgutluspor'u 3-0 yenerek tur atladı ve  ile eşleşti.
Türkiye Kupası Eleme Maçı
http://www.youtube.com/watch?v=fs4TpjDhGb4


İKİ TAKIMIN KARŞILAŞTIRILMASI


SARIYER
Kaleci Osman Kurtuldu 6 maçın hepsinde ilk 11'de oynadı.
Eray Açıkgöz aynı şekilde.Gökhan Payal kupa ile birlikte 7 maçın 6'sın da.
Serhat Akyüz 6 maçın 5'sin de.Fikret Arıkan 5/5,Soner Ergençay 7/7
Güney Atılgan 7/6,Eser Yayla 7/6

Maçlarını Yöneten Hakemler ve Kart Raporu

NAZİLLİ BELEDİYESPOR
Maçlarını Yöneten Hakemler ve Kart Raporu

İKİ TAKIMIN BİRBİRLERİ İLE YAPTIKLARI MAÇLAR


HAKEM : YAVUZ ÇETİN
Bu sezon 3 maç yönetmiş hepsi bizim gruptaki maçlar.
3 sarı 1 kırmızı (Altay-Ankaragücü),4 sarı (Düzyurt- Tepecik),3 sarı (Gölbaşı - Göztepe) toplam 10 sarı 1 kırmızı (Çift sarı kart'dan Altaylı Hüsamettin Yener)
Kariyerinde 65 maç yönetmiş.30 ev sahibi % 46,9 deplasman % 14,26 beraberlik % 40.Sarı kart : 332 (5,11),Kırmızı kart :18 (0.28)
* Deplasman takımları çok az kazanmış yönettiği maçlarda.


6 HAFTA SONUNDA SARIYER NOTLARI !!!

* 6 maçta 5 beraberlik 1 galibiyetleri var.''Tam bir Beraberlik Takımı''
İlginçtir geçen sezon da ''İlk 6 hafta da 6 Beraberlikleri'' vardı.
* 6 Hafta sonunda transfer de kadro mühendisliğinde hata yaptıkları görülüyor.
5 tane stoperleri,bir sürü kanat oyuncuları var sağ bek sol bekleri ve santrfor mevkiilerinde az oyuncuları var. 
* 6 Hafta sonunda hemen hemen yeni transferlerle oynadıkları görülüyor.
Geçen sezondan kalan Hakan Soylu en çok süre olan oyuncu.3 maç 11'de başlayıp 226 dk.süre almış.Emre Karaman ve Emre Bayraktarbaşı 1 maç (İlk hafta) 90 dk.oynadılar.Sami Gökteke 1 maç 90 dk.,Muhammed Türkmen 3 maçta sadece 34 dk.süre aldı.
* Yeni transferlerden en çok süre alanlar: Kaleci Osman Kurtuldu ve Eray Açıkgöz (6 maç hepsi 90 dk.),Gökhan Payal ( 6 maç 5 ilk 11, 474 dk.),Serhat Akyüz (6 maç 5'i ilk 11 hepsi 90 dk.),Soner Ergençay (6 maç hepsi ilk 11 507 dk.),Fırat Arıkan (4 maç ilk 11 293 dk.),Güney Atılgan 6 maç hepsi ilk 11 517 dk.) ,Eser Yayla (6 maç 5'i ilk 11 432 dk.)
* En Golcü oyuncuları ; 3 Gol Eser Yayla,2 Gol : Güney Atılgan ve Mert Somay.
* En çok kart gören oyuncular ; Eray Açıkgöz,Mert Somay,Gürhan Gürsoy,Serhat Akyüz 2'şer sarı kart.
* 6 Hafta da üst de verdiğim bazı oyuncular devamlı oynamalarına rağmen her maç farklı 11 ile çıkmışlar.Aynı 11 iki hafta üst üste çıkmamış.
 1.Hafta Düzyurt Maçı

2.Hafta Pazarspor Maçı

3.Hafta Ankaragücü Maçı
4.Maçı Göztepe Maçı
5.Hafta Gümüşhanespor Maçı 
6.Hafta Kırklarelispor Maçı
* Kaleci Osman Kurtuldu.Tüm maçlarda 90 dakika oynadı.İncelediğim tüm maçlarda çıkışlarda hata yaptığı görülüyor.İleri çıkıyor hatta bu yüzden Gümüşhane maçında 40 metreden gol yemiş.Yan toplarda da hatalı çıkışları var.
* En stratejik yer Stoper tandemi 3 maç Serhat Akyüz - Fırat Arıkan hariç
diğer 3 maçta hep değişmiş.Özellikle son 3 sezonun en istikrarlı defans oyuncusu  stoper Emre Kahraman'ın ilk hafta hariç oynatılmaması eleştiriliyor.
Fırat Arıkan saatli bomba çok hata yapan Stoperlerden.
Serhat Akyüz ise defansın sigortası gibi bizim Bora'ya karşılık diyebiliriz.
Berat Çetinkaya da sadece Göztepe maçında oynadı pek iyi değildi.Tüm hava toplarını Timur Kosovalı aldı.
* Sağ ve Sol bek mevkiilerin de zaafiyetleri var.Sağ bek de Eray Açıkgöz oynadı tüm maçlarda ama en çok eleştirilen ve defansın zayıf halkası denen yer bu bölge.Eray Açıkgöz bizim Eren'in Abisi Sağ açık oynuyordu son 2-3 sağ bek'e evrildi haliyle sıkıntı çekiyor burada.O yüzden bizim Halil Çelik ve maçın gidişatında Caner gene buraya geçerse bu taraftan etkili olabiliriz.
Sol bek de geçen sezon oynayan Emre Bayraktarbaşı ilk haftadan sonra kesilip
Sağ ayaklı ve asıl mevkisi Stoper olan Gökhan Payal oynatıldı.
Son Kırklarelispor maçında ise bu kez Gökhan Payal yerine Stopere çekildi Sol bek'e gene geçen sezondan kalan Sami Göktepe ilk kez geçti.
Sağ ve Sol kanatlardan etkili olmamızı bekleyebiliriz.
* Orta sahalarının çok yumuşak olduğu,sert mücadeleci oyunculardan ziyade teknik oyunculardan kurulu olduğu görülüyor.Takımda tek defansif ön libero olan Bilal Turgut sadece 1 kez 11'de oynadı.
Biraz da Mustafa Soytaş var ilk maçlarda oynayan.
Soner Ergençay,Günay Şakar,Eser Yayla,Güney Atılgan,Gürhan Gürsoy,Hakan Soylu oynuyor daha çok.
Zaten bu mevkii de de arayışlara girdi başlarda Turhan Özyazanlar ancak Soner,Gürhan,Hakan Soylu,Güney ve Eser 5'li orta sahasını oturttu diyebiliriz.Çünkü son maçlarda sürekli bu 5'li oynuyor.
Soner Ergençay
Gürhan Gürsoy
* Santrfor mevkiisinde önce Pivot Santrfor özelliğinde olan Yaşar Çetin ile başladı.1.90 boyundaki oyuncu geçen sezon Bugsaşspor'da 25 maçta 19 maçta ilk 11'de oynadı 8 gol attı.Biraz ağır kalıyor ama bitiriciliği,hava topları iyi.Devamlılık sorunu da var.Kupa ile birlikte 6 maçta 2 golü var.
Yaşar ilk yedek obsiyon ama Günay ile birlikte.
İlk 2 hafta ilk 11'de oynattı Turhan Hoca Yaşar'ı ancak 3.haftadan beri ''taraftarların büyük oğlu '' :)) dedikler ve daha önce de Sarıyer de oynayan ama beğenmedikleri Mert Somay'a formayı veriyor.Mert Somay'ı zaten yanında getirdi geçen sezon Diyarbakır BŞB.Spor da birlikte çalıştılar ve Mert Somay 37 maç 34'ü ilk 11'de attığı 11 gol ile Play Off'a girmelerinde büyük rol oynamıştı.
Kupa ile birlikte 7 maçta 2 golü var.
* Güney Atılgan.Sol kanat ve forvet arkası oyuncusu.Takımda yıldız oyuncu denilebilecek tek oyuncu.Son 2 sezon Hatayspor da iyi performansı vardı.Önceki sezon 35 maç 32'si ilk 11'de 16 gol,geçen sezon 37 maçın 34'ün de ilk 11'de
9 golü var.Play Off finalinde Alanyaspor'a karşı Mehmet Ayaz ile birlikte penaltı kaçırıp takımın kaderi ile oynamışlardı bir nevi ve 2 sezonun ardından ayrıldı.
* Kenardan skoru değiştirmek için B Planında kullandığı Yaşar Çetin ve Günay Şakar var.Son 2 maç Gümüşhanespor maçında 0-2 iken ve Kırklarelispor maçında 0-0 iken 2.yarı başında 2 değişiklik birden olarak girdiler.
Günay Şakar taraftarın da çok sevdiği ve oynamasını istediği isim.Orta sahanın solunda iyi top taşıyıp pozisyon hazırlayabilen bir oyuncu.
* Takımın kondisyon sorunu olduğu yazılıyor sürekli.O da son 2 sezon Tepecikspor'un istikrarlı başarılı oyuncularındandı.Önceki sezon 27 maç 25'i ilk 11'de 7 gol,geçen sezon 32 maç 30'u ilk 11'de 8 gol attı.Dikkat edilmesi gereken oyunculardan biri.
* Hakan Soylu.Tanıdık bir isim.2012-13 sezonunda Ofspor'da attığı 13 gol ile Gol umudu Santrfor olarak almıştık.7 maç oynayabildi biz de bazı sorunlar nedeniyle Batman Petrolspor'a kiralandı.2. sezonu Sarıyer de.Geçen sezon 31 maç oynadı 29'u ilk 11'de ve 3 gol attı.Burada Orta sahada oynuyor.
* Eser Yayla.3 golle takımın en golcüsü konumunda Sağ kanat oyuncusu.
İlk maçlarda orta saha ortasında da oynadı.İstikrarlı bir oyuncu.Son 4 sezon Eyüpspor da 32 maç 6 gol,24 maç 5 gol,31 maç 6 gol geçen sezon da 31 maç   6 gol ile oynadı.6 gol ortalaması var diyebiliriz.
* Turhan Özyazanlar'ın 3 Aydır takımın başında olmasına rağmen hala takımı oturtamaması,hata yapan oyuncularda ısrar etmesi ve geçen sezondan bir fark yaratamaması eleştiriliyor.Üstelik transferlerin pahalı olması da tabii eleştirileri arttırıyor.
* Defanstaki sorunlu yapılarına rağmen grubun 3 namağlup takımından biri.
* İç sahada galibiyetleri yok 3 beraberlikleri var.5 gol atıp 5 gol yemişler.
* 2 maç gol atamadılar Pazarspor ve Göztepe deplasmanlarında.
* Yalnız son 2 maç da rakipleri 2.devreleri 10 kişi oynadı.Belki de bu avantajla Gümüşhanespor maçını 0-2'den 2-2'ye,Kırklarelispor'u da 0-3 yendiler.

* Maçın enteresan hikayelerinden biri de Açıkgöz kardeşlerin 6.kez karşı karşıya gelecek olmaları.Golcü Santrforumuz Eray Açıkgöz ve Abisi rakip Sağ bek Eray Açıkgöz daha önce 5 kez rakip olmuşlardı.Bu ikisi ; 
Eren İskenderun DÇ forması Eray İnegölspor forması giyerken ; 
Eren Kırklarelispor,Eray İnegölspor forması giyerken ; 

*  Herhangi bir eksikleri var mı bilmiyorum 6 maçın ışığında ve özellikle kazandıkları son 0-3'lük maçtaki kadroyu pek değiştirmeyeceğini düşünerek muhtemelen şöyle bir 11 ile çıkacaklarını düşünüyorum ;
Son Kırklarelispor maçı 11'i bu.Ondan önce Stoper de Fırat Arıkan oynuyor,Gökhan Payal da Sol bek oynuyordu.Sami Gökteke ilk kez oynadı.
Fırat Arıkan çok hata yapıyordu.O nedenle böyle bir deneme yaptı sanırım.
Diğer isimler artık oturdu.B Planı gerektiğinde Yaşar Çetin girerek çift Santrfora geçiyorlar.Yaşar ile beraber Günay Şakar da giriyor.Günay Sola geçince Güney forvet arkasına geçiyor.

* BİZE GELİNCE ; 
Takım Bayrama LİDER girmenin keyfi ile moralli.Bayram da da mesai yaptılar ancak profesyonellik de bu da var.
Ahmet Hoca da röportajında umutlu mesajlar vermiş ; 
Röportajın tamamı ; 
http://www.nazilliadalet.org/spor/ertem-nazillide-futbol-oynamaya-oynatmaya-uygun-her-turlu-ortam-var-h1216710.html

Hilmi Başkan da kesilen Kurban'dan sonra ; 
Birlik ve beraberliğin üst seviyede olduğunu ifade eden Kulüp Başkanı Hilmi Volaka; “Teknik heyetimiz ve futbolcu kardeşlerimiz bayramı çalışarak geçiriyor. Bizde birlik ve beraberliğimiz adına aileleriyle kesemedikleri kurbanı beraber kesmek istedik. O aile ortamını yaratmak istedik. Kendilerine özverilerinden ve başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Sarıyer maçı hazırlıklarımız son hızıyla sürüyor inşallah deplasmandan güzel sonuçla döneceğiz. Herkese şimdiden emekleri için teşekkür ediyorum” dedi.
Haber Kaynağı: ÜMİT ÖZMEN

Yani takımın havası iyi.Sofu maalesef iyileşemiş yok ,Hakan Duran zaten yok.Halil Çelik ve Arda Demiral da yokmuş.O durumda İnegölspor maçındaki değişikliklerden sonraki 11'e Lider de girebilir.
Muhtemel 11'i miz ; 
Bu kadroda ben Zahid'i koydum Ahmet Hoca Umut Koçin'i de oynatabilir forvet arkasında.Halil'in yokluğunda Caner sola geçer maç İnegöl maçındaki gibi.
Hüseyin Bülbül yerine Gurur Yazar'ı da oynatabilir.

* Maç ağır beraberlik kokuyor.Sarıyer zaten tam bir ''Beraberlikler Takımı''
5 beraberlikleri var 3'ü kendi sahasında.Patlamayı da geçen hafta rakip bir devreyi 10 kişi kalmış olmasına rağmen yaptılar aslında bunu sürdürüp LİDER takımı da yenerek iyice havaya girmek hedefleri.
Bizim de hedefiniz iyi gidişimizi  dolayısıyla liderliğimizi sürdürmek.
Zor maç olacak.
Kaybedeceğimizi düşünmüyorum.Önce beraberlik sonra ibre bize doğru.
İnşaallah kazanıp döneriz.Sakatlık,kaza bela olmasın.

BAŞARILAR. ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN İNŞAALLAH.


NOT : Ümit Özmen,nazilliadalet.org,Facebook Nazillispor Sayfası,tff.org,lacivertbeyaz.net,mackolik.com'a teşekkürler.
Videolar da kaynak yazıyor zaten.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder