9 Ekim 2014 Perşembe

Nazillispor'a Sarıyer Freni : 0-0 !!!!

Sarıyer: 0 - Nazilli Belediyespor: 0
Stat: Yusuf Ziya Öniş
Hakemler: Yavuz Çetin, Engin Gökçe, Atilla Ünlü
Sarıyer: Osman, Eser, Mert, Gökhan, Günay (Dk. 81 Ferdi), Soner, Gürhan (Dk. 70 Yaşar), Sami, Hakan, Eray, Serhat
Nazilli Belediyespor: İbrahim, Lider, Bora, Mustafa (Dk. 84 Yunus), Erdi, Abdullah, Mehmet, Eren, Hüseyin, Umut (Dk. 74 Tufan Zahid), Caner Hüseyin (Dk. 61 Metehan Andaç)
Sarı Kartlar: Dk. 57 Soner (Sarıyer), Dk. 73 İbrahim, Dk. 74 Mehmet (Nazilli Belediyespor) 
(Fotoğraflar Sarıyer Facebook Sayfasından)

************
1 PUAN İYİDİR Mİ ? 
* Beklenen sonuç.
Sarıyer zaten hep söylediğimiz gibi ''Tam bir beraberlikler takımı'' idi.
6 maçta 1 Galibiyet 5 Beraberlikleri vardı kendi sahalarında oynadıkları 
3 Maçtan da Beraberlikle ayrılmışlardı.Geçtiğimiz sezon da ilk 6 maçları beraberlikle bitmiş 7.maç da galibiyet almışlardı.Ne tesadüf ki (!) 2 sezon
üst üste 7.hafta sonunda 6 beraberlik 1 galibiyetleri oldu.
 Bizim Ahmet Hoca da maça beraberlik öncelikli bir strateji ve kadro ile çıkınca zaten faklı sonucun ortaya çıkması çok mümkün değildi olmadı da.
* Maç öncesi verileri ve görüntüye göre beklentim beraberlikti bunu zaten 
maç öncesi yazımda yazdım ama isteğim elbette beraberlik değil 
galibiyet idi. O yüzden maçtan sonra maçla ilgili edindiğim bilgiler
''1 Puan'ı kurtardığımız'' ''Kazanamıyorsan kaybetme'' prensibi 
gereği ''1 Puan da iyidir'' dense de bu sonuca sevinemiyorum.
* Maç öncesi kadrolar açıklandığında bizim 11'de benim tahminimden 
2 farklı değişiklik görülüyordu.Zahid yerine Umut Koçin ,Yunus yerine 
de Abdullah vardı. Özellikle Yunus'un yerine Abdullah'ın olması Hocanın 
Erdi ile birlikte Çift defansif orta saha ile çıkması orta sahada üretkenlik,yaratıcılıktan önce mücadele ve rakibi bozmayı düşündüğünü gösteriyordu.Umut Koçin de sezon başından beri  ilk kez 11'deydi.
Geçen hafta İnegölspor maçında başlayan 11'den Sofu sakatlığı 
geçmediği için,Arda ise soğuk algınlığı nedeniyle kadroda yoklardı.
 Sarıyer 11'in de ise beklediğimden farklı olarak tek değişiklik Sol kanat ve forvet arkası oynayabilen yıldız oyuncuları Güney Atılgan'ın 18'de olmamasıydı.
Yerine gene iyi bir oyuncu olan ve taraftarların 11'de oynamasını çok istediği Günay Şakar almıştı.
* Maçı izleme imkanımız olmadığı için maç sırasında bahis sitelerinden canlı 
skor takibi ile takip ettik maç sonrası da Sarıyer yerel basınından ve Sarıyer taraftarının sosyal medya hesaplarındaki yorumlarından bilgi alabildik.
Tabii Sarıyer cephesi kendi açılarından yorumluyorlar maçı.
Bizim cepheden sadece Ahmet Hocanın maç sonrası verdiği demeç var.
Sarıyer cephesi ile Ahmet Hocanın görüşleri birbiri ile örtüşmüyor.
* Sarıyer cephesi yerel basını,taraftarları ''bizim hiç pozisyonumuz olmadığını,
90 dakika beraberlik için gelmiş olduğumuzu,kendilerinin 2 toplarının direkten döndüğünü,çizgiden top çıkardığımızı,Kalecimiz İbrahim'i doksandan top çıkardığı v.s. şeklinde Sarıyer'in galibiyeti kaçırdığı hatta ''Lideri 
elimizden kaçırdık '' diyorlar.
Ahmet Hoca ise cizgi gazetesi'ne  şöyle söylemiş ; 
" Öncelikle Sarıyer takımını tebrik ediyorum. Mücadeleci bir futbol sergilediler. İki takım içinde çok zorlu bir maçtı. Sarıyer geçtiğimiz hafta kazanmış ve bunu seri haline getirmek istemişti ligin namağlup takımına karşı çok iyi oynadık. 
İlk yarıda sayısız pozisyon yakaladık ama gole çeviremedik
İkinci yarıda taktiksel planlar yaparak görevimizi yerine getirdik zorlu deplasmandan puanla döndük''
 Şu kalınlaştırdığım yer şaşırtıcı 'İlk yarıda sayısız pozisyon yakaladık ama gole çeviremedik' demiş Sarıyer tarafından söylenenler ve maç sırasında takip ettiğimiz de Sarıyer'in 3 korneri olduğu bizim ise kornerimizin bile olmadığını düşününce Hocanın açıklamasının bu kısmına şaşırdım.İkinci devre için söyledikleri ise doğru zaten söylediği gibi taktiksel planlar,oyuncu değişiklikleri ile 1 puanı aldık onu diyor 'görevimizi yerine getirdik zorlu deplasmandan puanla döndük '' şeklinde.
Devletin resmi ajansı Anadolu Ajansı (AA)'na şunları söylemiş ; 
Teknik Direktör Ahmet Kazım Ertem, lider olarak gittikleri Sarıyer deplasmanında tek puan alarak 3. sıraya düştüklerini bu nedenle üzgün olduklarını belirtti.
Önemli olanın sezon sonundaki liderlik olduğunu ifade eden Ertem, şöyle konuştu:
"Biz zorlu deplasmanına galibiyet ve liderliğimizi sürdürmek için gitmiştik. Her iki yarıda da goller kaçırdık. Bazen olmadı mı olmuyor. Şanssız oluyorsunuz. Sarıyer deplasmanında da şans bizden yana değildi. Son vuruşu bir türlü yapamadık. İyi futbol oynadığımızı söyleyebilirim. Oyuncularımızın saha içerisindeki mücadelelerinden memnunum. Lig uzun bir maraton. Daha ligin başındayız. Ligin zirvesindeki takımlar arasında çok az puan farkları var. Bir galibiyet ile sıralama hemen değişiveriyor. Liderliği kaybettiğimize üzüldük, tek tesellimiz aldığımız bir puan."
* Özgen Başkanımızın maçın pozisyonlarıyla ilgili bilgi notu ; ''İlk yarı 0 pozisyonu var Sarıyer'in ikinci yarı 80'den sonra 3,bizim ise ilk yarı 2 ikinci yarı 1 net pozisyonumuz var ''

* Maçın kırılma anı : 89.dk.da Sarıyer'in sonradan oyuna giren genç oyuncusu Ferdi'nin şutunun direkten dönmesi dönen topa Mert Somay'ın vuruşunun da direkten dönmesi.
* Bir de 90+1'de Sol bek Sami'nin ortasında Eser Yayla bom boş pozisyonda kafa ile auta atmış.
* Kalecimiz İbrahim'in Soner'in şutunu doksandan çıkarması da söyleniyor.
* Orta sahada yoğun pres uygulamışız geriden uzun toplarla çıkarak pozisyon bulmaya çalışmışız ama net şu pozisyon okumadım bir yer de.
* Sarıyer'in son deplasman galibiyetinin verdiği hava ile hafta içi olmasına rağmen Sarıyer seyircisi tribünleri doldurmuş ve iyi bir atmosfer yaratmış.
Sarıyer bu etki ile daha aktif oynamış.Özellikle 2.yarıda bizim Ahmet hoca'nın yaptığı değişikliklerin de onların ekmeğine yağ sürdüğü ifade ediliyor.
Sarıyer lacivertbeyaz sitesinden İbrahim Balcı'nın yazısından bir bölüm ;
  ''Maçın ilk yarısı durgun, ikinci yarısı hareketli geçti. Her iki devrede de rakibin etkili bir atağı ve gol pozisyonu yoktu. Rakip oyunu beraberlik üzerine kurgulamış, fazla açılmadan oyunu götürmek istiyordu. Öylede oldu. Ne var ki ikinci yarıda ezildi. Çünkü rakip takım teknik direktörü sahanın en iyilerinden 99. No. lu Caner ve 80 No.lu Umut’u oyundan alınca Sarıyer savunması rahatladı ve oyunu hâkimiyeti altına aldı. Taktik savaşından galip çıkan Sarıyer teknik direktörü oldu. Çünkü Yaşar’ı oyuna alınca, rakip defansın hava toplarına olan üstünlüğünü kırdı. Bu da Sarıyer’in baskısı getirdi ''
* Kalecimiz İbrahim 73.dk.da sarı kart görmüş.Kaleciler nasıl sarı kart görür ya çok aşırı itirazdan ve çok büyük ihtimalle ''vakit geçirmeye çalışmaktan'' 
Eğer 2.şık ise ki muhtemelen öyledir zaten ''maçın özeti '' demektir bu.
* Zaten ilk kornerimizi 87.dk.da kullanmışız.Sarıyer 5.kornerini 80.dk.da kullanmış.
* Maçı Stad'da izleyen Malatyaspor taraftarı bir kardeşimin Objektif yorumu 
şöyle ; ''Abi selam sarıyer galibiyeti kaçırdı diyebilirim. Üç net gol pozisyonunu değerlendiremediler. Sizinkiler 3. Bölgede cok sıkıntı yaşadı bugün ''
* Bir de maç sanki bizim Eren ile Abisi Eray'ın karşılıklı dostluk maçı havasında gibiydi.Bu yönde de çok algı oluşturuldu.Ben de maç öncesi yazımda buna değindim çünkü haber değeri taşıyordu ama sürekli maçtan 3 gün önce 2 gün önce 1 gün önce,maç öncesi,maç sonrası gündeme getirilmesi ne bileyim beni rahatsız etti.Maç sonrasında da şu fotoğraf da da görülüyor top toplayıcı çocukların arkasındaki ikili Eren ve Abisi.
* Yazı biraz eleştirel bakış açısı ile oldu çünkü gerçekten Nazillispor'un kazanamaması beni üzüyor,beraberlikler beni tatmin etmiyor.
Hele maç öncesi Sarıyer taraftarının bizim için ''Çakma Lider Nazilli''
maç sonrası ''Bu takım nasıl Lider olmuş'' ,''  bunlar nasıl lider olmuş, biz nasıl yenemiyoruz insan hayret ediyor. adamlar kalemize bile gelemediler. bir puana oynadılar..'' ,''Ezildiler '' şeklindeki sözleri kanıma dokundu.
  Artı eğer Şampiyon olmak,Lider'liklerimizin devam etmesini istiyorsak 
''Her maça kazanma parolası ile çıkmak zorundayız '' ve '' Deplasmanlarda maç kazanmalıyız'' Sadece iç saha galibiyetleri yetmez bir yere kadar getirir.
(Hiç takımı,hocayı eleştirmiyorsun diyenler de umarım görmüşlerdir)

* Ha maçın görüntüsünden '' 1 Puanı kurtardığımız.Yani 1 puan kazanç''
gibi görünüyor ama beni tatmin etmedi.
* Artık hafta  sonu Hatayspor maçı var.Kazanıp içerideki galibiyet serisini sürdüreceğiz ve aynı hafta oynanacak Göztepe - Bandırmaspor maçının berabere bitmesini de bekleyeceğiz.Başarılar diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder