2 Ekim 2014 Perşembe

Nazilli Belediyespor YİNE LİDER.''Bora'dan Taraftara Bayram Hediyesi '' 1-0


STAT: Nazilli İlçe
HAKEMLER: Mustafa Kürşad Filiz ***, Sedat Bayrak ***, Salim Şanlıer ***
NAZİLLİ BELEDİYESPOR: Sofu *** (Dk.26 İbrahim ***), Bora ***, Mustafa ****, Erdi **, Yunus ** (Dk.57 Abdullah **), Mehmet Öztonga ***, Eren **, Hüseyin Bülbül ***, Arda **, Halil ** (Dk.54 Umut ***), Caner ***
İNEGÖLSPOR: Ali ***, Kemal **, Alişan ** (Dk.85 Yasin *), Bilal ***, Yılmaz ***, Mümin **, Raif ***, Okan ***, Emrah *** (Dk.68 Emre **), Uğur * (Dk.82 Ömürcan **), Muharrem **
GOLLER: Dk.65 Bora (Nazilli Belediyespor)
SARI KART: Mehmet Öztonga (Nazilli Belediyespor) – Kemal, Okan, Muharrem (İnegölspor)
KIRMIZI KART: -



Ahmet Kazım Ertem 
Zorlu bir rakibimizi sahamızdan puansız gönderdik. Maçta Nazilli spor olarak ilk 15 dakika üstün olan taraftık. Daha sonra rakibimiz oyunda dengeyi kurdu ve bizi zor anlar yaşattı. İlk yarıyı gol yemeden kapattık.
Ama  Nazilli spor olarak ikinci yarıda fizik üstünlüğümüzü ortaya koyduk daha coşkulu bir oyun sergiledik. Rakibimize baskı altına aldık golü de bulduk.
Tabi ki golden sonra savunmamız alan daraltması yapıp rakiplerimizi kalemizden uzak tuttu. Rakiplerimize pozisyon vermedi. Gurubumuzun namağlup takımlarından İnegöl sporu yendiğimiz için bütün futbolcularımı kutluyorum. Taraftarlarımıza ilerleyen haftalarda daha güçlü bir Nazilli spor izleteceğiz”
http://www.nazillihaber.org/haber/guclu-rakibimizi-zor-astik/4256/#sthash.DkQCgnu7.qxINeQPI.dpuf

 * MAÇTAN DAKİKALAR
Dk.2; Ev sahibi Nazilli Belediyespor’da sol kanattan Halil’in açtığı ortasında ceza içinde topa yükselerek vuran Hüseyin Bülbül’ün kafa şutunda top üstten auta çıktı.

-Dk.10; Kontratak geliştiren konuk ekip İnegölspor’da Emrah’ın 30 metreden vurduğu sert şutunda top kale direğini sıyırarak auta çıktı.

-Dk.16; Atak geliştiren İnegölspor’da Yılmaz’ın ara pasında defansın arkasına sarkan Raif topla buluştu. Kaleci Sofu ile karşı karşıya kalan Raif’in sert şutun kaleci Sofu iki metreden topu taca çeldi.

Bu pozisyonda Sofu sakatlanarak çıkmak zorunda kalmış (Kaburgasında ödem varmış) yerine İbrahim Karaca girmiş.
Sofu'ya çok geçmiş olsun acil şifa diliyorum.Akşam kendisine de bizzat söyledim ve durumunu sordum batma var MR'dan sonra belli olacak dedi.İnşaallah uzun süreli ciddi bir sakatlık çıkmaz.

49. dakikada İnegölsporlu Okan sağ çaprazdan Nazilli Belediyespor ceza sahasına girdi. Sert şutunda kaleci İbrahim nefis bir refleksle gole izin vermedi.
(GOLLLLLLLL) Dk.65; 
İkinci yarıya hırslı başlayan ev sahibi Nazilli Belediyespor’da Umut’un sağ kanattan kullandığı serbest atışta rakip ceza alanı içinde karambol yaşandı. Son olarak topla buluşan Yunus’un şutunda defanstan dönen topa Eren yükselerek kafa vurdu. Kaleci Ali’yi aşan top üst direğe çarparak oyuna dönerken, atağa destek veren defans oyuncusu Bora topu ağlarla buluşturdu. 1-0.

Dk.68; Siyah İnciler’de Caner’in soldan açtığı ortasında defanstan dönen topa ceza çizgisinde yarım rövaşata vuran Eren’in şutunu kaleci Ali iki hamlede kontrol etti.

70. dakikada Nazilli Belediyespor ikinci golün eşiğinden döndü. Bora'nın soldan ortasına Caner gelişine çok sert vurdu. Meşin yuvarlak çatal olarak tabir edilen iki direğin birleştiği noktadan döndü. Savunma tehlikeyi uzaklaştırdı

Dk.70; Ataklarını artıran Nazilli Belediyespor’da 30 metreden topa sert vuran Mustafa’nın şutunda top yan direği sıyırarak auta çıktı.

Dk.71; Nazilli'nin ataklarını sıklaştırmasıyla açık arayan İnegölspor’da Uğur’un soldan geliştirdiği atakta ceza yayında sırtı dönük topla buluşan Mümin’in düzelterek vurduğu sert şutunda doksana giden topu kaleci İbrahim tokatladı. İbrahim’in tokatladığı top üst direğe çarparak kornere çıktı.

Dk.73; Kontratak geliştiren Nazilli ekibinde Eren’in orta sahadan defansın arkasına açtığı uzun topla rakip ceza alanında buluşur buluşmaz şut çeken Mustafa’ın topu yan ağlarda kaldı.

Dk.82; Beraberlik arayan konuk ekip İnegölspor’da müsait pozisyonda topla buluşan Mümin’in 25 metreden vurduğu sert şutunda top üst direği sıyırarak auta çıktı.

Bu pozisyon dakikalarda yer almamış (veya 70.dk.da Caner'in gelişine sert şutu çataldan döndü denilmiş Caner yanlış yazılmış Eren'mi olacaktı bilemiyorum) ama Eren'in vuruşu üst direkten geri dönmüş büyük şanssızlık
 :((

Maç sonunda haklı olarak takım sevincini taraftarla paylaşmış ;

BORA'DAN TARAFTARA BAYRAM HEDİYESİ



 * Öncelikle galibiyet ve LİDER'liğin devamı için takımı ve teknik heyeti kutluyorum.Bravo aynen devam.
* Zor maç olacağı belliydi.İnegöl de iddialı ve iyi bir takım buraya da kazanmak için gelmişlerdi.O yüzden ortaya futboldan çok mücadele çıkmış.
* İlk yarı pozisyon açısından kısır geçmiş onlar biraz Raif ve Yılmaz ile etkili olmuşlar gole kadar aynen devam etmiş golden sonra oyun hareketlenmiş.
* İlk yarı oyun olarak iyi değil ikinci yarı ise iyi futbol oynamışız.
Aşağıda maçı yerinde izleyen kardeşlerimin yorumlarını koyacağım oradan daha net fikirler elde edilebilir maçla ilgili.
* Bizim 11 beklediğim gibiydi.Sol bek Mehmet Öztonga'nın durumu maç saatinde belli olacaktı oynayamazsa Lider orada oynayacaktı ama Mehmet oynadı

 (Ayaktakiler Soldan Sağa : Halil Çelik,Hüseyin Bülbül,Erdi Zengin,Eren Açıkgöz,Bora Yelken ve Kaptan Sofu Baykal.
Oturanlar Soldan Sağa : Mustafa Öztürk,Caner Bağ,Arda Demiral,Yunus İçuz ve Mehmet Öztonga)
11'i mizin Dizilişi ; 
Ahmet Hoca skoru değiştirmek için Sofu - İbrahim değişikliğinden sonra kalan 2 değişiklikten ilk hamlesini 54.dk.da Halil Çelik - Umut Koçin ile yapmış.Bu değişiklikle Caner'i Halil'in yerine Sol kanada çekmiş.Soldan Caner,Sağdan Mustafa Öztürk ile daha etkili olmuşuz bundan sonra.
Son değişikliği de 65 dk.da golü bulduktan sonra 67.dk.da yorulan Yunus'un yerine daha dinç Abdullah'ı alarak yapmış.
* İnegölspor ise içeride kazandıkları son Kırklarelispor maçı 11'ine Sağ bek Uğur Kavut değişikliği ile çıkmıştı.Açıkcası İleride Mümin,Okan Deniz,Raif Demir üçlüsü ile deplasmanda Lider karşısına çıkma cesaretti böyle çıkmayacaklarını Mümin'in gene bekleyip Okan Deniz Santrfor Ömürcan Sağ açık çıkacaklarını düşünüyordum ama Şaban Yıldırım cesur davranmıştı.
İlk 11 Dizilişleri ;
 * Şaban Yıldırım'ın hamleleri ise golü yedikten sonra 67.dk.da Emrah Dağ - Emre Pehlivan değişikliği,81.dk.da Sağ bek Uğur çıkıp Sağ açık Ömürcan girmiş ve 84'de son değişikliği Sol beklerini değiştirerek yapmış Alişan - Yasin Görkem Arslan.Ancak istediğini alamamış.
* MAÇIN YILDIZI tartışmasız BORA YELKEN.
Sadece gol attığı için değil defansta geçilmez bir kale olduğu için.Abartısız 10-15 kafa topu almış rakiplerinden.Bravo Bora.
Bora İnegöl'lüdür.''Doğduğu yer değil Doyduğu yer'' in hakkını en iyi şekilde verdi.Maçtan önce yazıda yazacaktım atlamışım bunu içime doğdu sanki gol atacağı Bora hemşehrilerini üzebilir diyecektim :))
* Bora'dan sonra öne çıkan isimlerimiz ise Eren Açıkgöz,Caner Hüseyin Bağ ve Kalecilerimiz olmuş.
Eren rakibin 2 tecrübeli stoperi Kemal Hastürk ve Bilal Korkmaz ile çok iyi boğuşmuş,çok iyi mücadele etmiş.Şanssızlığı 2 topu direkten dönmüş.Allahtan birinde dönen topu Bora tamamlamış ve golü atmış.
Caner özellikle 2.devre Halil çıkıp Umut Koçin oyuna girdikten sonra Sol kanada geçip etkili oynamış.
Kalecilerimiz 2 kader pozisyonunu kurtarmış.Sofu 16.dk.da sakatlanma pahasına Golcü Raif'i durdurmuş.Yerine giren İbrahim Karaca da 49.dk.da Okan Deniz'in ve 71.dk.da Mümin'in doksana giden topunu çıkarmış.İbrahim'in güven vermesi sevindirici.
* Ahmet Hoca maç boyunca yerinde duramamış maçı yaşayarak zaman zaman ceketini yere atacak kadar ilginç tepkiler vererek takımını yönetmiş.
Yılmaz Vuralvari hareketleri ilgi çekmiş :))
* Maça ilgi kapalı tribünü hemen hemen dolduracak kadar olmuş hafta içi ve mesai saati içinde olduğu için iyi sayılır.
''Meydan Grubu'' da yerlerini alarak destek vermişler.Kendilerine teşekkür ediyorum.
Tabii değerli dostlarımız da her zaman olduğu gibi yerlerini almışlar ; 
* Başkanlar tribünde.
Her iki İlçenin Belediye Başkanları ve Kulüp Başkanları yerlerini almışlar.
Haluk ve Hilmi Başkanlar her zaman takımı yalnız bırakmazlar zaten.
Ben İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın gelmesine şaşırdım.Aslında 
takıma çok destek veriyor her yere gidiyor ama hafta içi olduğu için gelmesini beklemiyordum.
* Sonuçta ''iyi futboldan ziyade 3 puan'ın daha önemli'' olduğu bir maçı kazandık.Bu tip maçlarda önce 3 puan aranır.İnegölspor Senin rakibin yani 
''6 puanlık'' tabir edilen maçlar bunlar.O yüzden iyi mücadele ederek,taktik değişiklikler,Raif'i durdurma,Sofu'nun erken sakatlık dezavantajına rağmen derken 3 puanı aldık.
* Henüz 6.haftadayız takımın oturması için hala zaman var.1,5 Ay oldu daha.
Ben şahsen yılbaşına kadar uzun bir kredi tanımıştım Hoca ve takıma.
Çünkü destek olmaktan başka şansımız yok.İstikrar önemli.Sürekli 5-6 haftada hoca değişsin gelen hoca devre arasında 10 kişi gönderip 10 kişi yeni transfer yaptırsın nereye kadar böyle gideceğiz ve harcama yapacağız.
* Lig'deki gidişatımız oyun olarak hala istediğimiz seviyede olmasak da hala geliştirmemiz,aksayan yönlerimiz olsa da 6 haftanın 3 haftasını LİDER 
geçmiş  bir takım olarak gayet iyi.
* İlk haftalarda alınan galibiyet ve puanlar iyi oyun olmasa da yeni takımlar 
için her zaman avantaj ve kredi sağlar.Bakınız geçen sezon başı Ersun Yanal'lı Fenerbahçe'ye.Ersun Yanal istemeyerek getirildi - zaten gönderildi - ama 
Adam çok çalışarak ilk haftalarda son dakika golleri sayesinde - şans, çalışma, bırakmama - puanlar aldı ve tırnaklarıyla kazıya kazıya kendisine gerekli olan krediyi ve zamanı kazandı sonra taraftara da kendini kabul ettirdi ve devamında iyi oyunlarla da erken takımı Şampiyon yaptı.
* LİDER olmak zor korumak daha zor.Çünkü artık rakipler Sana daha çok saygı duyacak aynı zamanda daha çok bilenerek,puan almak için gözlerine kestirerek çıkacaklar her maçımıza.
* Haftaya Çarşamba günü Sarıyer deplasmanına gidiyoruz.Namağluplar.
5 hafta beraberlik den sonra Kırklareli'ni deplasmanda geçtiler artık.

* Maçı Stad'da izleyen Değerli kardeşlerimin izlenimlerini koyuyorum ; 

                         YELKENLER BORAAAA :))))))
   ''Bizim LİDER'liğimiz İnegölspor'un da yenilgisiz olması sebebiyle olacak ki koskoca ilk yarı heba oldu diyebiliriz.

İki takımda birbirini ölçüp tartacaktı ama koskoca ilk yarının orta alan mücadelesi şeklinde geçmesi gerçekten tuhaftı.Organize hiç bir atak yoktu iki takım adına da.Tabii ki Raif'in karşı karşıya kaldığı pozisyonda sakatlanma pahasına golü önleyen ve oyuna devam edemeyen Sofu'nun hakkını da yememek gerekir.

 2.yarı önceki haftalara nazaran formundan biraz uzak olan Halil Çelik'e 10 dakika dayanabildi Ahmet Hoca.Yerine giren Umut Koçin'in duran toplardaki ustalığını da es geçmemek lazım ki zaten kullandığı serbest atışından gelen top da oluşan karambol sonucu havadan gelen topu görünce Eren 5'ledi diye düşünürken kaleciyi geçen kafa vuruşu top direkten geri döndü Bora tamamladı.Üst direkler Eren'e Sen bu maçlık dur derken Bora'ya asist yapar gibiydi İnegöl'lü olduğu için sanki.

 Gol ile birlikte taraftar da silkindi kendine güveni gelen futbolcularımız da.Hepsi üst düzey mücadele ettiler o kadar mücadele ettiler ki iki oyuncumuz Caner ve Bora sürekli adalelerini zorlayan kramplarla da mücadele ettiler.

 Golü attıktan sonra üstüne yatmadık Caner ile Soldan ,geçen haftalardaki görüntüsünden uzak olan Mustafa ile de Sağdan kontralarla yüklendik.
Kontra atak futbolunu iyi oynadığımızı söyleyebilirim.Bu şekilde devam ettirebilirsek öne geçtiğimiz maçları zor kaybederiz.

 Bu ataklardan birinde sol köşeden topla buluşan Eren'in şutu uzak köşedeki çatalda patladı.Gol olsaydı baklava üstü dondurma gibi bir şey olacaktı :))
 Ehh be Eren şut'dan sonra o kadar uzun süre secdeye yatılır mı demeden geçemeyeceğim ki direkten dönen top yine bizde kaldı ancak Eren hala secde de olduğu için Ona atılan topu alamadı haliyle.
 Defansı duvar paslarıyla derinlemesine geçmeye çalışan İnegöl'e Bora'nın Dur demesi ,Kaleci İbrahim'in 4 metreden % 100'lük golü önlemesi takdire şayandı.
 Son 15 dakika bu kez şişirme toplarla gol aramaya çalışan İnegöl'ü bu kez havadan hemşehrisi Bora kafa toplarındaki ezici üstünlüğü ile durdurmayı başardı.Evet Bora dün gerçekten enfes,muhteşemdi.Abartısız yerden,havadan en az 20 topu ,atağı kesti.Mücadele örneğinin en üst düzeyini gösterdi.

 Ruhuyla yürekten bu memleketin evladıymış gibi kendi memleketine karşı tek başına göğüs gerdi dersek abartmış olmayız.
 Son an da takımda kalan Bora'ya ve Onun bu takımda kalmasında büyük emeği olan Haluk Başkan'a çok  teşekkür ediyorum.

 Ahmet Hocamızın da hırsı,maçı alma isteği gerçekten müthişti.Oynamayan oyuncuyu oynatacak,yorulmuş oyuncuyu canlandıracak,elinde imkan olsa bencilce davranıp müsait pozisyondaki arkadaşına pas vermek yerine topu ezen oyuncusuna dalacak Yılmaz Vural türünde bir teknik adam.Yardımcı hocalarımız iyi ki yanında :))
ULAŞ DİKİCİ

GÜVEN VE İSTİKRAR KAZANDIK 
'' İlk yarıda her iki takım da durgun bir futbol sergiledi.Ama İnegölspor bizden daha derli topluydu.Hatta maçın büyük bölümünde böyleydi.Ayağa top yapan, organize atak geliştirmek isteyen bir görüntü çizdiler ilk yarıda.

 Biz ise ilk yarıda hatta gole kadar olan bölümde sürekli şişirme toplarla sonuca gitmeye çalıştı.Gol de zaten bir duran toptaki karambolde Bora'nın takipçiliği sayesinde geldi.

Golden sonra her şey değişti taraftar ölü uykusundan uyandı :)) bu da takıma moral oldu.Nazillispor artık ayağa oynarken İnegölspor ise beraberlik golünü bulma telaşı ile bütün defans oyuncularını çıkarıp forvet aldı böylece orta saha diye bir şey kalmadı.Gol den sonra bir çok gollük pozisyona girdik fakat değerlendiremedik.

Dikkatimi çeken bir nokta da Ahmet Hoca oyuncularına sürekli topu geniş alanlara yayın demesine rağmen bizim oyuncuların özellikle de Mustafa'nın aceleci olup çalıma gitmesi ve olgunlaşmaya başlayan kontranın rakip atağa dönüşmesi sonucu adeta küplere bindi :)) Hatta Mustafa'ya bas bas bağırdı.Kendisini sakinleştirmek isteyen yardımcısına susun karışmayın gibi hareketler yaptı.Tabii hocanın bu tepkisi ''kazanma isteği ve skoru tutma isteği ile '' alakalı :)) Yani gayet normal bence.Hoca çok hırslı ve otoriter bu çok hoşuma gitti.Dediğini yapmayanın vay haline :))

 Özetle ; takım kazandıkça güven ve  istikrar kazanıyoruz bir yandan.
Defans bloğumuz çok iyi anlaşıyor.Geçit vermediler rakibe.
Sofu'nun yerine giren İbrahim gayet başarılıydı Sofu kadar başarılı bu güzel.
 10 numaramız Yunus çok vasattı.Ayağında top tutamadı.Hala güvensiz bir durumda.
 Genel manada takım fizik olarak güçlü.Bence eksik olarak oyunu 60 metre alanında oynuyoruz dar alanda oynamıyoruz bu da rakibe yarıyor.
 Ama zamanla hocanın sisteminin oturacağını düşünüyorum.Çünkü hoca kendinden emin.Bunu dün gördüm Ben :))

 LİDER'iz ve bu hava bizi iyi yerlere taşıyacak oyun anlamında ''
OSMAN AKSU

ORTA SAHADA SORUN VAR
'' Gole kadar bir şey yapmadık.İnegöl 65 dakika bizden üstün oynadı.
Maçın yıldızı Bora idi.Eren ve Caner de iyiydiler.
 Eren hemen hemen her hava topunu aldı indirdi.

Caner de 90 dakika mücadele etti.Erdi kötüydü.Gökhan Güney niye oynamıyor bilmiyorum ? Umut Koçin'i de beklediğim gibi bulmadım.İki güzel orta yaptı biri frikik biri korner.Korner den de gol oldu zaten.

  İbrahim net goller çıkardı ama belki Sofu'ya alıştığımdan olacak bana pek güven verici gelmedi.

 Bizim sorunumuz orta sahada.Devamlı şişirme top oynadık dün.
Orta sahada top tutamıyoruz top yapamıyoruz.Organizatör bir oyuncu lazım.
Gole kadar dediğim gibi sanki biz deplasmanda oynuyor gibiydik.
 Yunus'un yanında savaşacak top kazanacak ,top yapıp hem defansı hem Yunus'u rahatlatacak bir oyuncu lazım.Yunus çok yoruldu dün ''
ERDEM SOLAK


NOT : 
Ümit Özmen ve Bahattin Albayrak'a çok teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder