11 Ekim 2014 Cumartesi

Nazilli Belediyespor - Hatayspor Maçı Öncesi Analizi.

    8.Hafta da rakibimiz kendi sahamızda HATAYSPOR.
Her zaman olduğu gibi rakibimizi ayrıntılı olarak analiz etmeye çalışacağım.Hatayspor son derece şanssız bir takım.Neden mi ?
Son 2 sezondur Play Off finalinde 1.Lig kapısından dönüyor.2012-13 
sezonunda Play Off finalinde Fethiyespor'a uzatma dakikalarında yedikleri gol ile elenmişlerdi.2013-14 sezonunda yani geçen sezon ise gene Play Off finalinde
bu kez Alanyaspor'a Penaltılar  da elendiler.Ki maç boyunca üstün oynamış,2 topları da direkten dönmüştü.Dramatik bir final oldu.
 Ona rağmen pes etmediler ve gene ciddi paralar harcayarak Şampiyonluğa oynayacak iddialı bir takım kurdular.
 Takımın Başkanlığını kongrede yeniden seçilen Jan BARAM yapıyor.

Teknik Direktör ise geçen sezondan devam eden (önceki sezon da Play Off'larda takımın başındaydı) Ahmet TAŞYÜREK.
  Geçen sezon o kadar iddialıydı ki ''Bu takım Şampiyon olamazsa Antrenörlük hayatıma son vereceğim '' gibi çok iddialı açıklama bile yapmıştı.
  Sezona kötü başlayıp üst üste gelen kötü sonuçlardan sonra taraftarların da istifaya davet ettiği Taşyürek geçen hafta Gümüşhanespor maçından sonra istifasını verdi ancak futbolcular evine giderek kararını değiştirmesini istediler.Yönetim kurulu da istifayı değerlendirip kabul etmedi bu hafta takımın başında tekrar çıktı.

TRANSFER RAPORU

Takımda Kalanlar: Emre Özkurt, Fatih Öztürk, Göksal Özkara, Halil Karataş, İbrahim Taylan Uzunoğlu, Mehmet Akif Şerifoğlu, Murat Türkkan, Ömer Bozan, Özgür Çelik, Serkan Koç
Gelenler: Mustafa Kayabaşı (Balıkesirspor), Selahattin Selçuk Özkan (Orduspor), Polat Keser (Adanaspor), Oktay Pop (Denizlispor), Ekrem Sarıçam (Alanyaspor), Mustafa Kemal Küçük* (Fethiyespor), Alper Kalemci (Göztepe), Halil Zeybek - Necdet Kaba (Yeni Malatyaspor), Bülent Kalecikli (Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor), Murat Uluç (Aydınspor 1923), Osman Berkay Özçelik (Keçiörengücü), Doğan Can Otman (Fatih Karagümrük)
Altyapıdan Yükselenler: Emin Altunay - Ömer Kızıldağ
Gidenler: Mehmet Enes Sığırcı (Mersin İdman Yurdu), Mehmet Ayaz (Karşıyaka), Hasan Küçcük (Göztepe), Caner Bulut (Ofspor), Güney Atılgan - Gürhan Gürsoy - Soner Ergençay (Sarıyer), Onur Garip (Kırklarelispor), Semih Beyaz (Körfez İskenderunspor), Fatih Yılmaz (Gölbaşıspor), Erhan Çatalçam (Fatih Karagümrük), Gökhan Ünver (Keçiörengücü), Bilal Gücüyetmez (Trabzon Akçaabat), Ömer Kısa - Volkan Serim (Kırıkhanspor), Enis Gül (Yeni Diyarbakırspor), Taylan Eliaçık (Mersin Büyükşehir Belediyesi Meskispor)
Kiralık Gidenler: Mustafa Kemal Küçük - Semih Beyaz - Serbay Yağız (Körfez İskenderunspor), Saruhan Kanat (Kırıkhanspor)

(altligler)

 Epey hareketli bir transfer sezonu geçirdiler.Önemli oyuncular ayrıldı önemli oyuncular transfer edildi 7 haftada forma giyen bazı önemli oyuncular kaldı.
Son 2 sezon 16 ve 9 gol atan yıldız Sol açık oyuncusu Güney Atılgan (finalde penaltı kaçırmıştı),Soner Ergençay ve Gürhan Gürsoy (6 gol) Sarıyer'e,5 gol atan Santrfor Volkan Serim Kırıkhanspor'a,4 gol atan Taylan Eliaçık BAL takımı Mersin BŞB.Spor'a gitti.Orta saha oyuncusu Barış Yardımcı'yı 600 bin TL.ye Gaziantepspor'a,genç Stoper Mehmet Enes Sığırcı'yı 675 binTL'ye (6 Ay önce bu oyuncuyu Erzincan Refahiyespor'dan 30 bin TL.'ye almışlardı) Mersin İ.Y.'na sattılar.
8 gol atan Ömer Bozan,6 gol atan İbrahim Taylan Uzunoğlu,Kaleci Fatih Öztürk,Sol bek Emre Özkurt,Stoper Özgür Çelik ,Murat Türkkan,Serkan Koç takımda tutulan oynayan isimlerdi.
 Yeni transferlerden dikkat çeken ise Aydınspor 1923'ten parası ödenmediği için serbest kalan Santrfor Murat Uluç'u 250 bin TL.'ye aldılar.Halil Zeybek,Ekrem Sarıçam,Mustafa Kayabaşı gibi isimlerdi.

10 futbolcu kaldı 14 yeni transfer yaptılar.


Bordo-Beyazlı ekipte 10'u geçen yıldan,14'ü yeni transfer  olmak üzere toplam 24 futbolcu bulunuyor.
Hatayspor'da yeni sezon kadrosundaki 24 futbolcu ile mevkileri şöyle sıralanıyor:
GEÇEN YILDAN KALANLAR:
Halil Karataş    Ön Libero
Ömer Bozan    Forvet
Fatih Öztürk    Kaleci
Serkan Koç    Sağ bek
M. Akif Şerifoğlu    Orta Saha
Murat Türkkan    Stoper
Özgür Çelik    Stoper
Emre Özkurt    Sol bek
İbrahim Taylan Uzunoğlu    Santrfor
YENİLER:
Murat Uluç    Santrafor
S. Selçuk Özkan    Ön Libero
Halil Zeybek    Sağ Açık

Ekrem Sarıçam    Sol Açık
Bülent Kalecikli    Solbek
Osman Berkay Özçelik    Stoper
Polat Keser    Kaleci
Doğancan Otman    Stoper
Oktay Pop    Sol Açık
Emin Altunay    Orta Saha
Necdet Kaba    Sağbek
Mustafa Kayabaşı    Orta Saha
Ömer Kızıldağ    Orta Saha
Alper Kalemci    Orta Saha
Göksal Özkara    Kaleci


http://www.antakyagazetesi.com/H5080-hataysporun-24-kisilik-kadrosu.html

TAKIM KADROSU
24 futbolcu.

* 1.2 milyon TL.oyuncu satışından gelir elde etmelerine rağmen sezonun başlamasına günler kala lisans çıkarmak için gerekli parayı bulmakta güçlük çektiler '1 hafta içinde 1,5m.TL.bulunamazsa lisanlar çıkarılamayacak futbolcular serbest kalacak' haberleri çıktı 26 Ağustos'ta Jan Baram en geç yarına kadar transfer ettikleri üst düzey oyuncuların bonservis ve lisans ücretleri için 550 bin TL.bulunamazsa Hatayspor Pazar günü ilk maça çıkamayacak'' demişti.Ertesi gün 27 Ağustos Perşembe günü hala lisanslar çıkmamıştı ancak son dakikada Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın desteği ile sorun kısmen çözüldü ve lisanslar çıkarılarak lige girildi.Fakat şehirden,siyasilerden hiç destek olmadığı sürekli söyleniyor.

2014-2015 SEZONU

1.Hafta sahalarında Diyarbakır BŞB.Spor'u 2-0 yenerlerken Golleri beklendiği gibi Murat Uluç ve Ömer Bozan atıyordu.


Stat: Antakya Atatürk
Hakemler: Ömer Murat Ülger, Özer Velioğlu, Egemen Eren
Hatayspor: Fatih, Halil (Dk. 65 Emin),  Murat, Ömer (Dk. 87 Alper), Özgür, Emre, Mustafa, Necdet, Ekrem (Dk. 7 Bülent), Mehmet Akif, Murat Türkan
Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor: Levent, Kamil, Ercan, Ercüment (Dk. 68 Emre)  Barış (Dk. 82 Samet), Şehmuz, Yusuf, Sadat, Abdullah, Caner (Dk.68 Agit), Sercan
Goller: Dk. 30 Ömer, Dk. 33 Murat (Hatayspor) 
Sarı kart: Dk. 45 Barış (Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor)

HATAYSPOR:2 DİYARBAKIR B.Ş.BLD.SPOR:0 MAÇIN GENİŞ ÖZETİ
HASAN YETMEZ/HATAY
http://www.youtube.com/watch?v=SnUkp2ki37U

Görüntüler çok net değil ; 
Sol taraftan defansın arkasına doğru hareketlenip pas isteyen Ömer Bozan topu alıp zor pozisyonda sol çaprazdan yarım vole aşırtma sert bir şut ile golü atıyor.
1-0
3 dakika sonra gene defansın arkasına atılan topta hareketlenen Halil Zeybek topu Kaleciden kurtarıp pası Murat Uluç'a aktarıyor Murat Uluç boş kaleye 2.golü atıyor.
 41.dakikada konuk ekibin kontratağında Hatayspor kalesi önemli bir tehlike atlattı. Kaleci Fatih çıkış yaptı ve hamlesinde top yüzüne çarparak kaleye girmekten kurtuldu. O arada kısa süren bir sakatlık da geçirdi. Devreyi Hatayspor 2-0 önde kapadı. İkinci yarıda 66. dakikada Halil Zeybek yerini Emin'e bıraktı. 67. Dakikada Ömer, uygun durumda golü atamadı. 78.dakikada bu kez Murat Kaleciyi de geçti ama boş kaleye topu gönderemedi ve maçı Hatayspor ilk yarıda attığı gollerle 2-0 kazandı.

2-0'lık galibiyete rağmen Teknik Direktör Ahmet Taşyürek maçtan sonra henüz % 40 ile oynuyoruz demişti.
Bu maçta 2.dk.da sakatlanan yeni transfer Sol kanat oyuncusu Ekrem Sarıçam
2 Ay yok.Çok talihsiz bir oyuncu Ekrem.Geçen sezon Fethiyespor'un Şampiyonluğundan büyük rol oynadıktan sonra Alanyaspor'a transfer olmuştu orada da 2.3.maçta sakatlanıpsol diz ön çapraz bağları kopmuş ve 6 Ay sahalardan uzak kalmış sezonu kapatmıştı.Aynı yerden sakatlanmış.
Bu maçta Hatay'lı 2 genç oyuncu oynattılar.
18 yaşındaki orta saha oyuncusu Mehmet Akif Şehirlioğlu ilk kez 11'de başladı.
19 yaşındaki Emin Altunay da 65.dk.da Halil'in yerine oyuna girdi.
HATAYSPOR 11'İ

2.Hafta Düzyurtspor deplasmanında 1-1 berabere kaldılar.

Stat: Ahmet Suat Özyazıcı
Hakemler: Serkan Ergün, Sedat Etik, Fettah Yiğit
Birlik Nakliyat Düzyurtspor: Mustafa, Halit, Emre (Dk. 71 Şafak), Serdar, Gökhan Erdöl, Raif, Selim, Utku (Dk. 46 Hakan), Halil İbrahim (Dk. 89 Gökhan Durmuş), Samet, Gürkan
Hatayspor: Fatih, Halil, Murat Uluç (Dk. 65 Doğancan), Ömer, İbrahim Taylan, Özgür, Emre (Dk. 60 Bülent), Mustafa, Necdet, Mehmet Akif, Murat Türkkan
Goller: Dk. 42 Emre (Hatayspor), Dk. 79 Şafak (Birlik Nakliyat Düzyurtspor)
Sarı kartlar: Dk. 41 Emre, Dk. 64 Serdar (Birlik Nakliyat Düzyurtspor) Dk. 53 Necdet (Hatayspor)
HATAYSPOR 11'İ ; 

  Bu maçta çoğu kişinin favorisi Hatayspor olarak gözükse de Ben bu maçtan beraberlik bekliyordum çünkü Düzyurtspor'un enteresan farklı bir takım olduğunu düşünüyordum.Nitekim duran toptan yedikleri gol ile yenik duruma düşmelerine rağmen iyi oynamışlar ve kendi sayfalarındaki söylemlerine göre ''2.yarı tek kale oynadıkları maçta 1 puanla yetinmek '' zorunda kalmışlar.Düzyurtspor bu ligin sürpriz takımı olmaya devam edecektir.Hatayspor'un golünü frikikten Sol bek Emre Özkurt atmış.Ömer Bozan'ın şutu direkten dönmüş.Murat Uluç ve Emre Özkurt sakatlanmışç


  Hatayspor cephesinde taraftarlar TD Ahmet Taşyürek'e tepkili.
''75 dakika öndesin etkili forvetini çıkarıp defansa adam alıyorsun 
bütün insiyatifi rakibe veriyorsun ve golü yiyorsun '' diyorlar.


TD Ahmet Taşyürek ise 1 puanı kazanç olarak görüyor.

3.Hafta kendi sahalarında Pazarspor ile sürpriz bir sonuçla 2-2 berabere kaldılar.


Stat: Atatürk
Hakemler: Emre Altun, Mehmet Ekmek Yermez, Ali Etlikçi
Hatayspor: Fatih Öztürk, Alper Kalemci (Dk. 51 Mehmet Akif Şerifoğlu), Halil Zeybek (Dk. 72 İbrahim Taylan Uzunoğlu), Murat Uluç, Ömer Bozan, Özgür Çelik, Bülent Kalecikli (Dk. 51 Oktay Pop), Emre Özkurt, Mustafa Kayabaşı, Necdet Kaba, Murat Türkkan
Pazarspor: Onur Bilgin, Hakan Macit, Devrimcan Beyaz (Dk. 47 Aykut Civelek), Uğur Yanıkdemir (Dk. 90+2 Hakan Bozkurt), Serkan Çelik, Burhan Coşkun, Salih Kardeşgiden (Dk. 82 Mülayim Erdem), Nezir Özer, Taner Yıldız, Hasan Güleryüz, Nuh Aşkın
Goller: Dk.30 Özgür Çelik, Dk. 38 Halil Zeybek (Hatayspor), Dk. 42 Salih Kardeşgiden, Dk. 47 Burhan Coşkun (Pazarspor)
Sarı Kartlar:  Dk.17 Alper Kalemci, Dk. 32 Ömer Bozan, Dk. 45 Özgür Çelik, Dk. 87 Murat Uluç (Hatayspor), Dk. 8 Hakan Macit, Dk.19 Devrimcan Beyaz, Dk. 28 Serkan Çelik, Dk. 63 Nezir Özer, Dk. 71 Aykut Civelek, Dk. 90+2 Mülayim Erdem (Pazarspor)
HATAYSPOR 11'İ ; 

Sürpriz sonuç.Şampiyonluk adayı Hatayspor'un favori olduğu bu
maçı kazanacağını düşünüyordum ancak 2-0 öne de geçtikleri maçı
2-2'ye yakalanarak 2 puan kaybetmişler.Pazarspor bırakmayışının
semeresini 1 Altın puan alarak görmüş.83.dk.daki pozisyonu da
değerlendirebilse kazanabilirmiş de.
Hatayspor kötü oynamış,dağınık bir görüntü vermişler.
Maçın Golleri ;
http://www.youtube.com/watch?v=jD7ne4_stcA

Sağ taraftan yapılan ortada Murat Uluç içeri çevirmiş ve kale sahası içerisinde Stoper Özgür Çelik tamamlamış ve takımını 1-0 öne geçirmiş  

2.gol de Halil Zeybek kendi çabası kaptığı topta ile Sağdan girip rakibini geçip Kalecinin üstünden golü atıyor.
 Yedikleri 1.Gol de Hatayspor Kalecisi Fatih Öztürk çok vahim hata yapmış.
Soldan yapılan ortaya hatalı çıkıp kendi oyuncuları ile de çarpışınca boşta kalan topu Nezir ağlara göndermiş 2-1 Dk.43.
2 gol de de defans oyuncusu sanırım Stoper Özgür Çelik affedilmeyecek hata ile penaltı yaptırmış.Sağdan yapılan ortada topu elle kesmiş.Sarı kart da görmüş.Golcü Burhan da penaltıyı gol yapmış.Penaltıyı merkeze vurmuş.


  83.dk.da Pazarspor ani atağında Burhan mutlak bir golü atamamış.
Maç oldukça sert ve gergin geçmiş Hatayspor'dan 5 Pazarspor'dan da
6 toplam 11 oyuncuya sarı kart göstermiş Hakem Emre Altun.


4.Hafta deplasmanda Ankaragücü ile 0-0 berabere kaldılar.

Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Burak Taşkınsoy, Sedat Bayrak, Salim Şanlıer, Ufuk Uğurlu
Ankaragücü: Gökhan Akkan, Selim Teber (Dk. 87 Emir Özbay), Aytaç Öden, Volkan Geyik, Serhat Gülpınar, Levent Kale (Dk. 72 Gökhan Erdoğan), Mehmet Erdem Uğurlu, Gürkan Alver, Mehmet Taşçı, Harun Aydın (Dk. 81 Muhammed Gönülaçar), Mehmet Umut Nayir
Hatayspor: Fatih Öztürk, Emre Özkurt, Necdet Kaba, Özgür Çelik, Doğan Can Otman, Halil Zeybek, Murat Türkkan, Mustafa Kayabaşı (Dk. 80 Selahattin Selçuk Özkan), Ömer Bozan (Dk. 90 Bülent Kalecikli), Mehmet Akif Şerifoğlu, Murat Uluç (Dk. 83 İbrahim Taylan Uzunoğlu)
Sarı kart: Dk. 34 Harun Aydın (Ankaragücü)
HATAYSPOR 11'İ ; 
Hatayspor da 3 maçtır oynayan Stoper tandemi bozulmuş Doğan Can Otman Solak Stoper ilk kez forma giymiş.İlk 2 maç tandem oynayan Murat Türkkan ve Özgür Çelik'den biri Ön liberoya kaydırılmış.Böylece kaybetmemek için daha sağlam bir defansif yapı oluşturmuş Ahmet Taşyürek ve bunu da başarmış.
''Hatayspor ligin 4. haftasında çıktığı zorlu Başkent deplasmanında MKE Ankaragücü karşısında daha iyi oynamasına ve daha çok gol fırsatı yakalamasına rağmen maçı golsüz beraberlikle kapadı. Özellikle ilk yarıda rakibi karşısında 3 net gol pozisyonunu kullanamayan Hatayspor, iki hafta önceki Pazarspor maçına göre çok daha derli toplu ve disiplinli, oyun anlayışı bakımından da daha organize olmuş bir görüntü sergiledi.
    Bordo-Beyazlı ekip; Ömer Bozan, İbrahim Taylan ve Murat Uluç ile 2 olmak üzere, toplam 4 net gol pozisyonundan yararlanamadı.
    İki hafta önce açıklar veren Hatayspor defansı ve Kaleci Fatih, Başkentteki sınavda bu kez hiç hata yapmadı '' (antakyagazetesi)
Hatayspor Teknik Direktörü Ahmet Taşyürek maçtan sonra şunları söylemiş     ''Ankaragücü şu ana kadar oynadığımız en güçlü derli toplu takım görüntüsündeydi.Taraftar baskısının olduğu zorlu deplasmanda oyunun genelinde iyi bir futbol oynadık.Pozisyonlarda bulmamıza rağmen son vuruşları yapamadık.Bu zorlu deplasmandan aldığımız bir puanın değer kazanması için mutlaka Göztepe maçını kazanmamız gerekiyor ''
5.Hafta kendi sahalarında Göztepe ile 1-1 berabere kaldılar.


Stat: Atatürk
Hakemler: Öner Fırat, Nevzat Teker, Burak Gültek
Hatayspor: Fatih Öztürk, Doğan Can Otman, Halil Zeybek,  Murat Uluç, Ömer Bozan, Özgür Çelik, Emre Özkurt, Mustafa Kayabaşı, Necdet Kaba, Mehmet Akif Şerifoğlu (Dk. 51 İbrahim Taylan Uzunoğlu), Murat Türkkan (Dk. 62 Selahattin Selçuk Özkan)
Göztepe: Oğuzhan Bahadır, İsa Ökgöl, Sabutay Alper Bayülgen, Timur Kosovalı (Dk. Mustafa Tahir Babaoğlu), Umut Kaya (Dk. 82 Tolga Çavdar), Ramiz Ok, Burak Keskin, Samet Kartal (Dk. 64 Furkan Alakmak), Halil Akbunar, Ertuğrul Aslan, Mateus Şenkal
Goller: Dk. 46 Timur Kosovalı (Göztepe), Dk. 66 İbrahim Taylan Uzunoğlu (Hatayspor)
Kırmızı kart: Dk. 45 Ertuğrul Aslan (Göztepe)
Sarı kartlar: Dk. 3 Murat Uluç, Dk. 84 Özgür Çelik, Dk. 90 Ömer Bozan, Dk. 90+3 İbrahim Taylan Uzunoğlu (Hatayspor), Dk. 18 Ramiz Ok,  Dk. 30 Ertuğrul Aslan, Dk. 74 Timur Kosovalı, Dk. 90+3 İsa Akgöl (Göztepe) 
İlk yarıda tatsız tuzsuz pozisyonsuz maç olmuş devre biterken 44.dakikada Göztepe Sağ beki Ramiz'in 2.sarıdan atılması ile soyunma odasına 10 kişi gitmiş.2.devre artık 10 kişi Göztepe'nin işi bugün zor Hatay bu maç alır denilirken hemen 2.yarı başında Golcü Timur Kosovalı 4.maçında da boş geçmeyip golünü atmış ve takımını 1-0 öne geçirmiş.Hatayspor'un baskısı Gol geliyorum dedirtmiş 64.dk.da Kaleci Oğuzhan ile karşı karşıya golü kaçırdıktan sonra 67.dk.da 51.dk.da oyuna giren Taylan Uzunoğlu Soldan Ncdet'in yaptığı ortada Murat Uluç'un verdiği pas da beraberlik golünü atmış.
Göztepe diğer maçlarda olduğu gibi gene 2.yarı farklı bir kimlikle oynamış.Hatayspor ise Şampiyonluk adaylarından biri olarak gösterilmesine rağmen gene Onlardan biri olan rakibi karşısında 1 kişi fazla oynama avantajını değerlendiremeyip ''Beraberlikler Takım'' larından biri olduğunu 5.maçında 4.beraberlikle göstermiş.Sonuçta iki takım da 2'şer puan kaybetmiş oldu.Göztepe 1 devre 10 kişi oynadığı için 1 puan kazanç sayılır ama galibiyeti kaçırdıkları da söylenebilir.
HATAYSPOR 11'İ  

6.Hafta deplasmanda Gümüşhanespor'a 3-1 yendildiler.
Stat: Yenişehir
Hakemler: Yiğit Peşin, Can Yamaç, Fatih Kalaycı
Gümüşhanespor: Hasan, Salih Zafer, Tekin (Dk. 86 Selçuk), Hakan (Dk. 69 Ali Osman), İzzet, Yusuf Emre, Muhittin, Fatih Mustafa, Ali Kılıç, Taner (Dk. 79 Caner), Fırat
Hatayspor: Fatih, Doğancan (Dk. 53 Mehmet Akif), Halil, Selahattin Selçuk (Dk. 46 Murat Uluç), Ömer (Dk. 81 Bülent), İbrahim Taylan, Özgür, Emre, Mustafa, Necdet, Murat
Goller: Dk. 39 ve 57 (penaltıdan) İzzet, Dk. 50 Fatih Mustafa (Gümüşhanespor), Dk. 60 Muhittin (kendi kalesine) (Hatayspor)
Sarı kartlar: Dk. 43 Taner, Dk. 45 Hasan, Dk. 73 Fatih Mustafa, Dk. 83 Caner, Dk. 90 Muhittin (Gümüşhanespor), Dk. 31 Selahattin Selçuk, Dk. 45 Halil, Dk. 54 Mehmet Akif, Dk. 71 Emre, Dk. 75 Mustafa, (Hatayspor)
Maçı MAVİ KARADENİZ TV'den izledim.Gümüşhanespor çok iyi oynayarak haklı bir galibiyet aldı.Hatayspor çok kötü oynadı.Orta sahada Hakan Albayrak ve Fatih Mustafa Baydemir'in etkili oyununa,kanat da Tekin ve Santrfor İzzet Akgül'ün ustalığı eklenince Gümüşhanespor'un kazanması zor olmadı.Kaleci Hasan Yaranlı her zamanki gibi iyiydi sadece defans oyuncusu Muhittin'in kendi kalesine attığı golde çaresiz kaldı.2.gol de Hatayspor Stoperinin öldürücü hatası çok pahalıya mal oldu topu kaptırdı Fatih Mustafa Baydemir kaleciyi de çalımlayarak golü attı.Hatayspor kalecisi Fatih 1.gol de İzzet her ne kadar çok ustaca bir plase atmış olsa da o golü yememeliydi.3.gol de Tekin çok etkiliydi aldı penaltıyı haklı olarak İzzet de 2.golünü attı.Gümüşhanespor bu galibiyetle    9 puana ulaşarak 6.sıraya kadar yükseldi.Gümüşhanespor seyircisinin maça ilgisi ise son derece azdı.
  Hatayspor çok kötüydü.Sezonun en kötü maçını oynadıkları söyleniyor.    Çeşitli sorunları olduğu belli.Maddi sorun,sakatlıklar falan gibi.Geçen hafta sonradan girip golü atan İbrahim Taylan Uzunoğlu bu kez 11'de başlamış Murat Uluç yedekteydi.2.yarı başlarken Murat Uluç'u da aldı Ahmet Taşyürek ama çözüm olmadı.Taraftar Ahmet Taşyürek'in istifasını istiyor hatta istifa ettiği yönetimin değerlendireceği söyleniyor ama futbolcuların istifa etmesini istemedikleri de yazılıyor.Bazı taraftarlar Büyükşehir Belediye Başkanının kongrede kendi adamlarını yönetime soktuğu halde şu ana kadar 40 bin TL.verdiğini futbolculara para ödenmediğini yazıyor.
HATAYSPOR TV Sayfası Ahmet Taşyürek hakkında çok ağır bir yazı kaleme almış ; https://www.facebook.com/hataysportv?fref=ts
HATAYSPOR 11'İ ; 
7.Hafta olaylı maçta Kırklarelispor'u 1-0 yendiler.
Stat: Atatürk
Hakemler: Bilal Emektar, Levent Görün, Ahmet Alemdar
Hatayspor: Polat Keser, Halil Zeybek, Selçuk Özkan, Ömer Bozan, İbrahim Taylan Uzunoğlu (Dk. 46 Murat Uluç), Özgür Çelik, Bülent Kalecikli, Mustafa Kayabaşı (Dk. 46 Halil Karataş), Oktay Pop (Dk. 33 Emin Altunay), Serkan Koç, Murat Türkkan
Kırklarelispor: Muhammed Şentürk, Davut Babur, Müslüm Aydoğan, Lokman Akyıldız, Onur Garip (Dk. 80 Hasan Erdi Aslan), Cemal İşleyen, İlkem Özkaynak, Hasan Türk (Dk. 76 Gökhan Demir) (Dk. 90+1 Hasan Can Özkan), Hakan Güvençer, Enis Çeliksu, Deniz Durmuş
Gol: Dk. 62 Murat Uluç (penaltıdan) (Hatayspor)
Kırmızı kartlar: Dk. 76 İlkem Özkaynak, Dk. 80 Müslüm Aydoğan, Dk. 83 Cemal İşleyen (Kırklarelispor)
Sarı kartlar: Dk. 7 Serkan Koç, Dk. 27 Selçuk Özkan (Hatayspor), Dk. 36 Hakan Güvençer, Dk. 65 Enis Çeliksu, Dk. 74 Onur Garip (Kırklarelispor)
Hakem Bilal Emektar, maçın dördüncü hakeminin "8 dakika" olarak gösterdiği kayıp süreyi, "3 dakika" olarak anlayınca karşılaşmayı  90+3. dakikada bitirdi. Dördüncü hakemin uyarısı üzerine hatasını fark eden Emektar, oynanmayan 5 dakikayı da süreye ilave etti ve 90+8. dakikanın tamamlanmasının ardından maçı sona erdirdi.
Olaylı maçı Hatayspor tartışmalı bir penaltı golüyle güç bela kazanabilmiş ama farklı bir kadro çıkarmalarına rağmen gene kötü futbol oynamışlar.
Bu konudaki köşe yazısı şöyle ;


Hatayspor Teknik Direktörü Ahmet Taşyürek enteresandır 3 değişiklik hakkını 2.yarı başlarken tamamlamıştı bile.33.dk.ilk değişiklik ,2.yarıya başlarken de 2 değişiklik birden yaparak galibiyeti kovaladı.
  Kırklarelispor cephesinde ise yukarıda Başkan Can'ın konuşmalarını verdiğim üzere Hakemlere büyük tepki var.

Hatayspor kötü futbol oynamış.
Geriden uzun toplarla oynuyorlar hücumda ve etkisiz kalıyorlar.

Kazandıkları penaltı gerçekten çok komik ve can acıtıcı.Gelen topta Murat Uluç
sırtında rakip stoperin elini hissedince hemen kendini bırakıyor hem de
abartılı şekilde ama Hakem nasıl penaltı çalabiliyor bu pozisyona inanılır gibi değil.Kırklarelispor'lu futbolcular haliyle top yekün çıldırıyorlar.
Rakip 8 kişi kalmasına rağmen 1 pozisyon haricinde net gol pozisyonuna girememiş Hatayspor.Maç sonunda da büyük tepki vardı Hakeme.
Hatayspor taraftarı da 8 kişi kalmış rakibe gol atamadıkları,haksız bir penaltı ile gol buldukları için kendi futbolcularına tepki gösterdi.

HATAYSPOR 11'İ ; 

Türkiye Kupasında kendi sahasında GOP'yı 3-1 yenerek 3.tura çıktılar.
 Bordo-Beyazlı ekibi 3.tura taşıyan golleri Selçuk (Penaltıdan) ve İbrahim Taylan
(2) kaydetti.
Taylan, uzun boy avantajı ile hava toplarındaki üstünlüğü, gol yollarını iyi koklaması, defansın arkasına sarkmaları ve ceza sahasında etkili olması ile biliniyor.

HAKEMLER: Hüdaverdi Savcı** Mithat Levent**Murat Emre**
HATAYSPOR Polat** Alper*(M. Akif), Doğancan** (Özgür) Selçuk***İbrahim Taylan***Bülent**Ö.Berkay**Ömer Kızıldağ**(Ömer Bozan**) Oktay**Serkan**Emin***
GAZİOSMANPAŞA: Ender**Aykut**Mert**Yiğit**Emrah**Engin**Muhammed**Hüseyin**Ertem**Deniz**Onur*

HATAYSPOR TAKIM KADROSU VE MAÇ,GOL,KART RAPORU



MAÇLARINI YÖNETEN HAKEMLER

İKİ TAKIMIN KARŞILAŞTIRMASI

NAZİLLİ BELEDİYESPOR TAKIM KADROSU,MAÇ,GOL,KART RAPORU

MAÇLARINI YÖNETEN HAKEMLER

ARALARINDAKİ MAÇLAR

MAÇIN HAKEMİ SERDAR AKKOÇOĞLU

*******************
7 HAFTANIN ARDINDAN HATAYSPOR NOTLARI 

* Sezona Şampiyonluk adayı olarak girmelerine rağmen üst üste aldıkları kötü sonuçların hayal kırıklığını yaşıyorlar.
* Kulüpte sıkıntılar olduğu belli.Yerel basında son maçtan sonra şurada net ifade edilmiş ; 
''Ayrıca Hatayspor futbolcularını protesto eden, teknik direktör seyirciler acaba Hatayspor kulübüne bu sezon yardım eden oldu mu? Hatay'ın eski Bakanı ile 9 Milletvekili, Büyükşehir Belediye Başkanı, 15 ilçe  Belediye Başkanı, bu kentin işadamları, çiftçileri, zenginleri, geçen sezonlara kulübe yardım edip de bu sezon yardım etmeyenleri, onlara Hatayspor'a yardım etmemeleri telkininde bulunanlara, diğer deyimle “Hatayspor'u içeriden hançerleyenlere” karşı da seslerini bir çıkarabilseler ''
Şehrin dinamiklerinden destek yok.Taraftar takıma ve özellikle Hocaya güvenini kaybetmiş durumda.
* Teknik Direktör Ahmet Taşyürek aldıkları kötü sonuçları sezon başından beri çok fazla sakat oyuncuları olduğunu orta sahada sıkıntı çektiklerini söyleyerek ifade ediyor.Selçuk Özkan diz ameliyatı olmuş yeni iyileşti,Halil Karataş'ın sakatlığı çok uzun sürdü.Sadece 1 maç 45 dakika oynayabildi.Alper Kalemci'nin fazla kiloları,Mustafa Kayabaşı'nın geç transfer nedeniyle sonradan katılması.
İlk maçta Ekrem Sarıçam'ın da geçen sezon ki sakatlığının nüksetmesi ile 2 Ay olmaması,2.hafta Murat Uluç ve Emre Özkurt'un sakatlanması yaşadıkları sorunlar olarak ifade ediliyor.
* 4.ve 5.haftalar hariç her maça farklı 11 ile çıkmışlar.
1.Hafta
2.Hafta
3.Hafta
4.Hafta
5.hafta
6.Hafta
7.Hafta
* 7 maçta da süre alan oyuncuları ; Murat Uluç,Özgür Çelik,Ömer Bozan,Murat Türkkan,Mustafa Kayabaşı.6 maç süre alanlar Kaleci Fatih Öztürk,Emre Özkurt,Mehmet Akif Şehirlioğlu,Necdet Kaba,Bülent Kalecikli,
* 7 maçta 2 galibiyet,4 beraberlik,1 mağlubiyet 8 gol atıp 7 gol yiyip 10 puanla 8.sıradalar.
* Deplasman karneleri : 3 Deplasmanda 2 beraberlik 1 mağlubiyetleri var.
2 gol atıp 4 gol yemişler.2 puanla 11.sıradalar.
* En Golcü oyuncuları 2 gol ile Murat Uluç.1 tanesini penaltıdan diğerini de boş kaleye attı.33 yaşındaki tecrübeli forvet 250 bin TL.'ye büyük ümitlerle transfer
edildi.Şu ana kadar bekleneni verebilmiş değil.7 maçta da süre aldı ancak 3 maçta 90 dakika oynadı son 2 maçtır yedek giriyor 2.yarıda 45 dakika oynadı.


Ne kadar bekleneni veremedi desek de çok dikkat etmemiz gerek bize patlamasın.Hatırlayın geçen sezon Armağan Turhan'ın sonu olan 0-5'lik Altay maçında bize 3 gol attığını.Defansın arkasına Mustafa Kayabaşı'nın atacağı toplarda aman Dikkat diyorum Murat Uluç'a.
Hatayspor'lular da Murat'ın maçı olacak diyor


* Takımın diğer Gol ümidi İbrahim Taylan Uzunoğlu.32 yaşındaki tecrübeli forvet uzun boyu,güçlü fiziği ile dikkat çekiyor.6 maçta 3 kez ilk 11'de çıktı 292 dk.oynadı 1 gol 1 sarı kart gördü.ZTK maçında da GOP'a 2 gol attı.
Pek çok takım gezmiş 3.lig ve 2.lig'lerde Gol karnesi iyi olan bir Santrfor.
259 maçta 67 gol atmış.Geçen sezon devre arasında GOP'dan geldi 12 maçta 6 gol attı özellikle Play Off'da 5 maçta 3 gol attı.Dikkat edilmesi gereken 2.isim.
Geçen hafta Sarıyer'de sonradan girip uzun boyu ile top indiren Yaşar Çetin'in yaptığı gibi iş yapabilir,gol vuruşu da iyidir her ne kadar Murat Uluç gibi O da bu sezon henüz bekleneni verememiş olsa da.
* Sol açık ; Ömer Bozan.7 maçın tamamında 11'de oynayan 530 dakika gibi çok yüksek bir süre alan en güvendikleri oyuncu.7 maçta 1 gol 2 sarı kartı var.
27 yaşında 5.sezonu.Takım Kaptanı.
Geçen sezon 31 maçın 29'un da ilk 11 oynadı 8 gol attı.
* En çok kart gören oyuncu : Stoper Özgür Çelik 3 sarı kart ile ceza sınırında.
Bu oyununu etkileyebilir.28 yaşındaki oyuncu 7 maçın hepsinde 90 dakika oynadı.1 gol 3 sarı kartı var.Her duran topta gol için ileride.Defansta sert ve gereksiz müdahaleleri de olabiliyor.Pazarspor maçında gol attı ancak topa elle oynayarak penaltı yaptırdı ve bunu telafi etti (!)
* Özgür Çelik'in tandem deki partneri zaman zaman değişti.Genellikle geçen sezonda birlikte oynadıkları Murat Türkkan ile oynadılar.(4 maç)
Murat Türkkan.31 yaşındaki tecrübeli Stoper 7 maçta 6 kez 90,1 kez 63 dakika oynadı.4 maçta Stoper 3 maçta Ön liberoda oynadı.İlginçtir sarı kartı yok.
* 3 maçta ise Özgür Çelik'in partneri Solak Stoper Doğancan Otman oldu.
23 yaşındaki genç Stoper geçen sezon Fatih Karagümrük'te 29 maç ilk 11 oynadı.Bu sezon ise 3 maç 11'de çıktı.2 kez 90,1 kez 54,1 kez 25 dk.oynadı.
Gol ve sarı kartı yok.Sarı kart görmeyen Stoperler den biri daha.
* Sağ bek.Necdet Kaba.Son hafta yerini geçen sezondan kalan Serkan Koç'a bıraktı ama 6 maç ilk 11'de oynadı.1 kez sarı kart gördü.29 yaşındaki oyuncu Yeni Malatyaspor'da geçen sezon 27 maçın 25'in de ilk 11'de oynadı.
Serkan Koç.34 yaşındaki tecrübeli oyuncu geçen sezondan kalanlardan.
Düzyurtspor maçında 2 ve geçen haftaki maçta 90 dakika oynadı.1 sarı kart.
* Sol bek.Emre Özkurt.30 yaşındaki oyuncu geçen sezondan kalanlardan.
6 maç 11'de banko oynadı.Geçen hafta yerini Bülent Kalecikli'ye bıraktı.
1 gol 1 sarı kartı var.Duran topları,frikikleri çok iyi kullanıyor.
Düzyurtspor deplasmanında frikikten golü var.
Bu oyuncunun bu özelliğine dikkat oynarsa tabii.
Bülent Kalecikli.25 yaşındaki oyuncu Diyarbakır Bşb.spor'dan transfer.Bu sezon 6 maç oynadı 2 kez ilk 11'de.1 maçta orta sahada oynadı 52 dk.
* Orta Saha.Bu mevkii de istikrarlı olarak değişmeyen tek oyuncu Mustafa Kayabaşı.Balıkesirspor'dan transfer.26 yaşındaki oyuncu 7 maçta 5 kez 90,bir kez 80,bir kez de 46 dakika oynadı.2 sarı kart gördü.Forveti besleyen yaratıcı orta saha oyuncusu.Defansın arkasına atacağı toplara dikkat !
Mehmet Akif Şerifoğlu.Mustafa'nın yanında 4 kez ilk 11'de oynadı altyapıdan çıkan 18 yaşındaki genç oyuncu.
Alper Kalemci.23 yaşında.Elazığspor-Göztepe'den transfer.Mustafa'nın yanında
 1 kez 11'de 52 dakika oynadı.1 kez de 3 dakika.
Selçuk Özkan.29 yaşındaki Ön libero Orduspor'dan transfer.Sezon başı sakatlığı vardı yeni iyileşti.Son 2 haftadır ilk 11'deki yerini alıyor.
* Forvet.Yukarıda Murat Uluç,İbrahim Taylan Uzunoğlu ve Ömer Bozan'dan bahsettim.Bir diğer önemli oyuncu Sağ açık Halil Zeybek.
7 maçın tamamında ilk 11'de başladı 4 maçı tamamladı 3 maçta sonradan oyundan çıktı toplam 585 dk.da 1 golü var.Geçen sezon Yeni Malatyaspor'da 23 maçta 5 gol atmıştı.Flaş transferlerinden biri.
Oktay Pop.26 yaşındaki Sol açık geçen haftaki maçta ilk 11'de başladı 35.dk.da çıktı.Pazarspor maçında da sonradan girerek 39 dakika oynadı.Denizlispor'dan transfer edildi.
* Kalede Fatih Öztürk 7 maçın 6'sın da 11'de oynadı.Hatalı çıkışları ve yediği hatalı goller var.Zaten geçen hafta yerini yeni transfer Polat Keser'e bıraktı.
31 yaşındaki Fatih Öztürk geçen sezondan kalan oyunculardan.16 maç oynadı.
Polat Keser.28 yaşında Antalyaspor'dan transfer.Geçen hafta 11'de oynadı.

* Hatayspor çok tecrübeli oyunculardan kurulu bir takım.mackolik'teki 31 kişilik kadrosundaki 7 tane 18-19 yaşındaki gençlerin yaş ortalamasını düşürmesine rağmen ''Yaş ortalaması 26'' gözüküyor.Yukarıda oynayan oyunculara baktığımızda 18 yaşındaki Mehmet Akif Şerifoğlu'nu çıkarırsak yaş ortalaması 30'a yaklaşıyor.Bu da yaşlı oyuncularda kondisyon sorunu yaratabilir.
* Kağıt üstünde bakıldığında tek tek çoğu isim yapmış yıldız oyuncular.
Murat Uluç,Taylan,Ömer Bozan,Halil Zeybek,Mustafa Kayabaşı,Özgür Çelik,Murat Türkkan,Emre Özkurt,Kaleci Fatih Öztürk v.s.Ki geçen sezondan devam eden oyuncular da var.Mesela defanslarında Kaleci Fatih ile birlikte Stoperler Özgür Çelik,Murat Türkkan,Sol bek Emre Özkurt 4 oyuncu geçen sezondan kalma.
Tek yeni transfer Sağ bek Necdet Kaba.O da son maçta yerini geçen sezondan Serkan Koç'a bıraktı.Stoper de Doğancan oynuyor yeni transfer.
* Bu maçtan taraftar ve basın sürpriz bir sonuç bekliyorlar takımlarının son durumunu bildikleri için ama TD Ahmet Taşyürek biraz da klasik maç öncesi söylemleri gereği iddialı açıklamalar yapmış ; 

NAZİLLİ DE KAZANACAK GÜÇTEYİZ
Teknik direktör Taşyürek, Pazar günü deplasmanda yapacakları Nazilli Belediyespor maçından galibiyetle ayrılmayı hedeflediklerini söyledi.
Zorlu bir ekibe karşı oynayacaklarını belirten Taşyürek, şöyle konuştu:
“Kırklarelispor maçıyla birlikte bir seri yakalamak istiyoruz. Zirve yarışından kopmamamız için bu maç bizim açımızdan oldukça önemli. 
Moral ve motivasyon yönünden iyi durumdayız.
Oyuncularım da gördüğüm kazanma azmi beni sevindiriyor. 
Puan kaybına tahammülümüz yok.
Nazilli’ye kazanmaya geldik. Rakibimizin durumu bizi ilgilendirmiyor. 
Biz kendi işimize bakacağız.
Çıkışımızı göstermek istiyoruz. Hatayspor’un bu yarışta iddialı olduğunu kanıtlayacağız.”
Taşyürek, Nazilli Belediyespor deplasmanında sakatlığı devam eden Ekrem Sarıçam ile Kırklarelispor maçında sakatlanan Oktay Pop dışında eksikleri olmadığını sahaya süreceği kadronun en iyisini yapmaya çalışacağını sözlerine ekledi ''
sporhatay.org.
* Uzun süredir sakatlığı olan takımın kaptanlarından orta saha oyuncuları Halil Karataş da iyileşti geçen hafta 46.dk.da Mustafa Kayabaşı'nın yerine girdi. 
Ahmet Taşyürek son maç 11'in den sakatlanan Oktay Pop'un yerine kimi oynatır bilemiyorum.
Muhtemel 11'leri şöyle ; 

* Bize gelince ; 
Sadece Sofu'nun iyileşmediğini olmayacağını biliyorum ve ''mutlaka sahamızda 3 puan'' kazanmamız gerektiğini biliyorum.
O yüzden kim oynar kim oynamaz hiç bir fikrim yok ve kadro tahmini de yapmayacağım.İnşaallah sahamızdaki galibiyet serimizi sürdürürüz ve 
Göztepe- Bandırma maçının sonucuna göre yeni bir pozisyon alırız.
Tahminim ve gönlüm kazanacağımız yönünde.

İki takım hazırlık maçları dahil 6 kez karşılaşmışlar hepsi berabere bitmiş.
Umarım bu zinciri biz galibiyetle bozarız.

Son not ; Mehmet Öztonga 3 sarı kartlı ceza sınırında.Sarı kart görürse haftaya Altay deplasmanında yok.Hakan Duran da sakat olduğu için Sol bek siz kalabiliriz Sağ beklerden birini kaydırmak zorunda oluruz o zaman onun için dikkatli olmalı Öztonga.

BAŞARILAR. ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN İNŞAALLAH.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder