9 Eylül 2021 Perşembe

Nazilli Belediyespor - Pazarspor Maçı Öncesi Rakip Analizi.

Uzun süre sonra sahamızda seyircili maçı Pazarspor ile bitirmiştik,yine Pazarspor ile açıyoruz.
Her hafta olduğu gibi Rakibimizi tanıtmaya çalışacağım.

KULÜP BAŞKANI : MUSTAFA TAŞKIN

TEKNİK DİREKTÖR : SELÇUK YILDIRIMKAYA

STAD : İLÇE STADI (2.442)

GEÇEN SEZON NE YAPTILAR ?

2.Lig Kırmızı Grubu 50 Puanla 12.bitirdiler.

BU SEZON HEDEFLERİ NE ?

Kümede kalmak olmalı.

TAKIM KADROSU : 

*29 Futbolcu.

TRANSFER RAPORU : 

GELENLER : (19) Fatih Ergen (Önlibero-Kırıkkale),Yusuf Ağın (Orta Saha-Çengelköy),Berk Kervankıran (Sağ kanat-Karabük),Erkan Cam (Sağ bek-Osmaniye),Muhammed Emin Balcılar (Orta Saha-52 Ordu),Mehmet Demirözü (Stoper-Karaköprü),Ömer Can Laçin (Kaleci-Yozgat),Tunahan Dikişçi (Kaleci-Çengelköy),Burak Özdemir (Sağ kanat-Ankara DS),Birkan Yılmaz (Stoper-18-Manisa FK-Kiralık),Emrah Öztürk (Sol bek-Efeler 09 Spor),İlhan Topatar (Sağ kanat-Ç.Rize U19-Kiralık),Muhammed Mustafa Yıldırım (Santrfor-19-İstanbulspor-Kiralık),Oğuzhan Eskiköy (Merkez Orta Saha-1922 Konya),Okan Sarı (Santrfor-19-Ç.Rize U19-Kİralık),Uğur Can Semizoğlu (Sağ kanat-20-Ç.Rize-Kiralık),Utku Tan (Önlibero-19-Ç.Rize-Kiralık),Yiğit Can Buber (Santrfor-19-Ç.Rize U19),Atakan Ekiz (Sol bek-Adanaspor),

GİDENLER : (10) Aykut Civelek (Ankara DS),Savaş Çakır (Batman Petrol),Mete Karahan (Önlibero-Nazilli Belediye),Taha Gür (Sağ bek-Yeni Malatya),Ömercan Öndaş (Stoper-Batman Petrol),Şahinali Terzi (Zonguldak),Mustafa Güngör (Kaleci-Iğdır),Feyyaz Aydil (Forvet-Etimesgut),Emre Akgün (Stoper-Hekimoğlu),Ceyhun Sarı (Orta Saha-Yomra),

KALANLAR :(10) Muhammet Ensar Çavuşoğlu (Stoper),Muhammet Nişancı (Önlibero),Eray Yüksel (Sol bek),Hüseyin Eray Karataş (Forvet arkası),Hakan Aydın (Forvet),Melikhan Sarı (Kaleci),Kadir Kaan Yurdakul (Merkez Orta Saha),Oğuzhan Demir (Kanat forvet),Onur Civelek (Kanat Forvet),Erdem Karahan (18-Kaleci)

TAKIM ANALİZİ : 

*Yeni Hoca Selçuk Yıldırımkaya ile sezona giriyorlar.

*Geçen sezon 12.olan takımda 35 maçta 16 gol atan Eren Karadağ Ç.Rize den Kiralıktı kulübüne döndü.7 gol atan Feyyaz Aydil Etimesgut'a gitti.31 maçta 6 gol atan Savaş Çakır Batman a gitti.

*Diğer Golcüler 38 maçta 8 gol atan Onur Civelek,21 maçta 4 gol atan Hakan Aydın ve 30 maçta 4 gol atan Hüseyin Eray Karataş takımda kaldı.

*19 transfer yaptılar.Çoğu genç oyuncu ve Ç.Rize den Kiralık genç oyuncu çok.Transferin son günlerinde çok oyuncu katıldı,yoksa kamp döneminde kadro sıkıntı yaşadılar.Atakan Ekiz (3 Eylül),Mehmet Kuruoğlu (2 Eylül),eski oyuncuları Muhammed Emin Balcılar (29 Ağustos),Mehmet Demirözü (29 Ağustos),Kaleci Tunahan Dikişçi (26 Ağustos),Kaleci Ömer Can Laçin (27 Ağustos) v.b. gibi.

*Kendi oyuncuları Onur Civelek ve Oğuzhan Demir (2 Eylül) de sonradan anlaşma yaparak takıma katıldılar.

*Yeni transferlerden Kaptan Zafer Ergen eski oyuncuları,2 sezon önceki Şampiyon kadronun önemli oyuncularından biriydi.Yine Orta Saha oyuncusu Yusuf Ağın ı geçen sezon Çengelköy den tanıyorum yeteneği olan bir genç oyuncu 21 yaşında.

*Ligin ilk maçında kendi sahalarında Kırşehir Belediyespor'a 3-0 yenildiler.

Şu 11 ile çıktılar ; 

Değişiklikler ; Dk.60 Oğuzhan Demir (Muhammed Emin Balcılar)
Dk.72 Kadir Kaan Yurdakul (İlhan Topatar)
Dk.85 Mehmet Kuruoğlu (Mehmet Demirözü)
Dk.85 Erkan Çam (Uğur Can Semizoğlu)

MAÇIN GOLLERİ 
Maalesef maçın tamamını bulamadım.
Kadir Hoca bizim programda sosyal medyadan izlediğini söylemişti ben o linki bulamadım maalesef o yüzden oyuncu bazlı teknik analiz yapamayacağım :(
Ancak maçla ilgili bizzat sahada maçı yaşayan kaynağımdan bilgi aldım.

Özet olarak şöyle ; ''Savunma hatları çok kötü, geriden oyun kurarak çıkmaya çalışıyorlar ama beceremiyorlar,en az 3-4 top kaybettiler o şekilde savunmadan çıkarken. 
(Benim notum : 3.golü zaten böyle yemişler) 

Fatih Ergen'i topla buluşturmaya çalışıyorlar sürekli, O da formsuzdu ama ayakları çok iyi tabi kötü oynarken 1 şut atar ya da pas atar kilit açar yani.

7 (Onur Civelek) ve 10 (Hüseyin Eray Karataş) numaraları da fena oyuncular değil.

Bu maça göre konuşursak ; duran top,ekstra bir pas ya da şut dışında gol atma ihtimalleri de çok azdı ''

*Kaynağımın dediği gibi savunma hatları çok dağınık ve hiç hazır değiller bunu gollerde de görebiliyoruz zaten.Kaleci Tunahan da çıkarabileceği golleri yemiş ama bunun dışında 3 tane de net gol kurtarmış.

11 i incelersek ki aynı 11 in çıkacağını düşünüyorum.Belki Kalede Melikhan Sarı (23) ya,Stoper de Mehmet Demirözü (24)'ne ve Muhammed Emin Balcılar'a  görev verebilir Selçuk hoca.

KALE de 25 numara TUNAHAN DİKİŞÇİ oynadı.25 yaşında yeni transfer.Geçen sezonu HEASK ve Çengelköy de 8+10=18 maç oynayarak geçirdi.

SAĞ BEK te 55 numara ERKAN ÇAM oynadı.25 yaşında,Osmaniyespor dan geldi,19 maç oynadı geçen sezon.

SOL BEK te 64 numara ATAKAN EKİZ oynadı.25 yaşında,Adanaspor dan geldi,O da geçen sezon Osmaniye de Kiralık olarak 17 maç,1 gol ile oynadı.

STOPER tandeminde ; 4 numara MUHAMMET ENSAR ÇAVUŞOĞLU oynadı.19 yaşındaki genç oyuncu geçen sezon 8 i ilk 11 de 14 maç oynadı.

Diğer STOPER , MEHMET KURUOĞLU.31 yaşındaki oyuncu 2 Eylül de takıma katıldı ayağının tozu ile 11 de başladı.Geçen sezon Turgutluspor ve 24 Erzincan da 17 maçta 1 gol,3 sarı,1 kırmızı kart ile oynadı.

*Stoper tandemindeki uyumsuzluk nedeniyle 58 numara MEHMET DEMİRÖZÜ ne görev verebilir.24 yaşındaki oyuncu geçen sezon Şile Yıldız ve Karaköprü de 24 maçta 1 gol,4 sarı kart ile oynamış.

ORTA SAHA da ; 6 numara pozisyonunda aynı numara KADİR KAAN YURDAKUL oynadı.21 yaşındaki oyuncu hırslı,mücadeleci futbolu ile geçen sezon 33 maçta 3 gol,7 sarı kart ile oynadı.

MERKEZ ORTA SAHA 8 NUMARA pozisyonunda 8 numara FATİH ERGEN oynadı ki 27 yaşındaki oyuncu 1 sezonluk aradan sonra yuvaya döndü.2 sezon önce Şampiyon oldukları sezonda 28 maçta 5 gol ve 11 sarı kart gibi yüksek kart oranı ile Şampiyonluğa katkı yapmıştı.Takım Kaptanı ve Orta Sahada tıpkı geçen hafta Kırklarelispor analizimde bahsettiğim Serhat Mermer gibi takımın oyunu yönlendiren ismi,ayakları iyidir,ilk hafta formsuz olabilir ama iyi oyuncu olduğu için Dikkat edilmeli.

FORVET ARKASI 10 NUMARA pozisyonunda, 10 numara HÜSEYİN ERAY KARATAŞ oynuyor.23 yaşındaki oyuncu geçen sezon 30 maçta 4 gol,6 sarı kart,Şampiyonluk sezonunda ise 23 maçta 2 gol,5 sarı,1 kırmızı kart ile oynamıştı.İlk haftanın az sayıdaki iyi isimlerinden biri olmuş.Dikkat edilmesi gerekir.

3.BÖLGE de - KANATLAR da ; geçen sezondan ama takıma geç katılan (2 Eylül) iki isim var. 7 numara ONUR CİVELEK.23 yaşındaki oyuncu,takımda geçen sezondan devam eden en iyi oyuncu konumunda zira 39 maçta 8 gol ile oynamıştı.Şampiyonluk sezonunda ise 20 maçta 5 gol,8 sarı kart ile oynamıştı.Dikkat edilmesi gerekir.

11 numara OĞUZHAN DEMİR.24 yaşındaki oyuncu geçen sezon 7 maçta 1 gol,Şampiyonluk sezonunda 14 maçta 5 gol ile oynamıştı.

*Oğuzhan Demir in yerine yuvaya dönen eski oyuncuları MUHAMMED EMİN BALCILAR da oynayabilir.25 yaşındaki oyuncu geçen sezon 52 Orduspor da 27 maç 3 gol,7 sarı kart ile oynadı.

SANTRFOR ise 9 numara HAKAN AYDIN oynadı.28 yaşındaki oyuncu geçen sezon 9 kez ilk 11 de 22 maçta 5 gol ile oynadı.Kendisini Hekimoğlu Trabzon dan tanıyorum,2018-19 sezonunda kendileri ile çekiştiğimiz sezonun Nazilli deki maçında 1-0 önde iken 61 de oyuna girip bizi Şampiyonluktan eden golü 81 de atıp 82 ve 89 da çift sarıdan Kırmızı kart görmüştü.29 maçta 9 gol atmıştı o sezon,sonraki 2 sezon düşüş gösteriyor ama Dikkat edilmesi gereken bir oyuncu.Transfer sezonun başlarından bize de önerildiğini duymuştum.


*Yani ilk maçta geçen sezondan 6 oyuncuları vardı,Fatih Ergen i de sayarsak 7 eski oyuncuları vardı.Ancak işte Kale ve savunma hattı yeni olunca (Sadece stoperin biri Muhammet Ensar Çavuşoğlu vardı geçen sezondan) uyumsuz,dağınık bir görüntü sergilemişler ve basit goller yiyerek mağlup olmuşlar ancak ilk golü yedikleri 45+1'e kadar oyun dengede gitmiş.
*Pazarspor zaten hep sezona iyi başlamıyor,sonradan oturuyor takımları.
Geçen sezon da ilk 3 maçta 0 puan,Şampiyon oldukları sezon ise ilk 4 maçta 3 puan almışlardı.
*İlk 11 de geçen sezondan yarıdan fazla oyuncuları olmasına rağmen henüz hazır değiller.Bu durumda 2.hafta karşılaşmak avantaj sayılabilir.
*Tabii en büyük avantajımız Kadir Kar hoca.Bu takımı çok iyi tanıyor,2 sezon önceden öğrencileri de var.Bu nedenle en iyi şekilde rakibi analiz edeceklerdir.
Benim çok fazla şunu yapmalıyız,bunu yapmalıyız dememe gerek yok.
Bireysel kalitelerine göre Dikkat edilmesi gereken oyuncuları yazdım.
Defansları uyumsuz,topla çıkarken sıkıntı yaşıyorlar o zaman ne yapmak lazım önde basmak lazım ve Orta Sahada organizatör Fatih Ergen e oyunu yönlendirme imkanı vermemek lazım sadece bu basit önlemleri söyleyebilirim.
*Seyircili sezonu Pazarspor ile kapatmıştık,yine Pazarspor ile açıyoruz.
Pandemi nedeniyle yarıda kalan 2019-20 sezonunda 08 Mart 2020 de 3-1 yenilmiştik ve bu kayıp 3 puan ile Play Off'u 1 puanla kaçırmıştık.
*Pazarspor ile enteresan bir rekabetimiz var.
Sahamızdaki son 4 maçı kaybettik maalesef.
Ancak deplasmanda son 4 maçta 3 galibiyet,1 beraberlik aldık.
Sahamızda bu kaybetme şanssızlığını artık kıralım ama dikkatli olalım.
İlk hafta bizim deplasmanda 3 gollü galip gelmemiz,onların sahalarında 3 gollü yenilgisi asla ve asla rakibi çantada keklik gördürmesin,dediğim gibi sahamızda kaybetme şanssızlığımız da var ters gelen bir takım burada bize.

*MAÇIN HAKEMİ : BURAK AKDAĞ (KONYA BÖLGESİ)
Geçen sezon 3.Lig'te maç yönetmeye başlamıştı.
Sanıyorum ilk kez 2.Lig'te görev yapacak.
TFF sitesi maalesef Hakem,oyuncu bilgilerini Kişisel verileri koruma kanunu v.s. nedeniyle şikayet yüzünden göstermiyor.

*HAVA DURUMU : 
Maç saatinde Hava Güneşli ve 30 derece civarında olacak.

*YAYIN : 
EGE TV Sponsor bulabildiği takdirde maçı yayınlamak istiyor.
Yayının teknik bir maliyeti var en azından bunun karşılanması lazım.
Nazillimizin iş,ticaret insanlarından İnşaallah bu konuda destek gelir.

*SONUÇ OLARAK ; 
Takım moral kondisyon olarak,fizik olarak iyi durumda.
Maç kondisyonu olarak zaman lazım,eksiklerimiz var ama maça çıkacak oyuncularımızda bu eksikliği hissettirmeyeceklerdir.
Çantada keklik bir maç değil ama maçın favorisi biziz.
Herhangi bir kazaya imkan vermeden kazanacağımızı düşünüyorum.

Uzun süre sonra seyircimizin,taraftarımızın önüne çıkıyoruz.
Pandemi koşulları gereği maça giren taraftar sayımız düşük olabilir,giren taraftarlarımızın sadece takımımızı desteklemesi,kulübümüze ceza aldıracak eylemlerden kaçınması gerekiyor.Bu konuya dikkat edelim lütfen nacizane.

BAŞARILAR.ALLAH YARDIMCIMIZ,ŞANSIMIZ BOL OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder