13 Eylül 2021 Pazartesi

Naz Naz Koray'ın Altın Kafası İle 3 Altın Puan Buldu : 1-0 !!!

  Galibiyet için teknik heyeti,takımı kutluyorum.3 Puan Hayırlı Olsun.
Bu galibiyetle aynı zamanda son 4 sezon Nazilli de Pazarspor'a kaybetme şanssızlığımızı da kırmış olduk.
Aynı zamanda son 10 sezon sonra üst üste 2 galibiyetle başlamış olduk.

ŞAMPİYONLUK kupamızı da aldık,bir kez daha Hayırlı Uğurlu Olsun.

Maça her iki takımda maç öncesi yazdığım yazıda belirttiğim gibi beklediğim kadrolarla çıktılar.Sadece Pazarspor da 1 değişiklik vardı.

NAZİLLİ BELEDİYESPOR 11 İ
Geçen hafta Kırklarelispor deplasmanında kazanan 11 i haliyle bozmamıştı Kadir hoca.
PAZARSPOR 11 İ
Sol kanat ta Oğuzhan Demir in yerine Muhammed Emin Balcılar ile başlayabileceğini yazmıştm,öyle yapmış ama Oğuzhan Demir de kadroda yoktu sebebini bilemiyorum.

Maça gelince ; golü bulabilmek için çok zorlandık,sonunda Pazarspor defansını  ve gününde olan Kaleci Tunahan ı Koray ın Altın kafası ile geçebildik ama bu kadar zor olmamalıydı.Maçı izlemeyen birisi 1-0 ı görünce zor kazanmışlar diye düşünebilir ama neler kaçtı neler baştan not tutuyordum artık saymayı bıraktım kaçan pozisyonları.Herhalde abartısız 8-9 pozisyon vardı,2 penaltı kaçtı,1 top direkten döndü galiba,galiba diyorum zira ikinci yarı uzun süre yayın açısı yeterli değildi.

Pazarspor tipik Karadeniz inatçılığı ve agresifliği ile oyunu kör dövüşüne,orta sahada sıkıştırmak istedi.10 kişi kaldılar ama kalmadan önce de akan oyunda pek bir pozisyonları yoktu,sadece uzaktan şutlarla Kalemizi yoklamaya çalıştılar,hatırladığım bir tane sol kenardan duran top kullanırken verilen pası Kaptan Fatih Ergen in şutu az farkla üstten auta gitti.

Biz 2 stoperimizin daha çok kesici,hamle özellikli olmasından dolayı,oyun kurmada ayakları pek iyi olmadığı için oyunu Önliberomuz Mehmet Ersavaş kurdu ve daha çok uzun paslarla ki Sağ kanat ağırlıklı Berat üzerinden oynamaya çalıştık.
Bilemiyorum neden daha çabuk ve etkili sol kanat Mert Çapar dan oynamadık,belki de rakip analiz yaptığı için Mert e kademeli savundu bu nedenle Mert i sadece 1 kez Bünyamin in arkaya çakırmasında Kaleciyi de geçmek isterken Penaltı da alabilirdi kıl payı Kaleci topa dokunup taça atabildi bu pozisyonda görebildik.
Geçen sezon da bunları yaşamıştık 3.lig'te,Nazilli ye gelen takım 1 puan için gelip 10 kişi kapanıyor,orta sahada oyunu kilitlemeye çalışıyor bir yarım saat,45 dakika açmak için uğraşıyorduk ve yerden kalkmıyorlardı bu sezon da aynı görüntüleri görecek gibiyiz.
Çok uğraştık kilidi açmak için,Mali nin güzel bir şutu vardı ceza sahası dışından Kaleci son anda kornere attı.Kornerler,şutlar derken maç öncesi yazdığım Pazarspor un uyumsuz stoperlerinin arkasına atılan topta sanırım Bünyamin in pasında Berat ı Sol bek Atakan Ekiz kademeye girerken düşürdü ve Penaltı kazandık.Neden son adam Kırmızı kart değil diye düşünülebilir ama artık kural değişti ''Sportmenlik dışı ve kasıtlı haller dışında '' Sarı kart gösteriliyor.
Ancak Atakan Ekiz 3 dakika sonra yine aynı faulü yaptı ve bu kez ikinci sarı ve kırmızı kart ile 32.dk.da atıldı.
Penaltı tam zamanında gelmişti aslında yani çabalayıp,açıklarını yakalamış ve gol fırsatını elde etmiştik ama maalesef Bünyamin kötü bir vuruşla atacağı köşeyi tahmin ettirerek kaçırdı.
Bünyamin aslında Penaltıcımız ve atardı bunları ama bu kez hani derler yani ''inanarak vuracaksın'' diye bu kez inanmadan kötü vurdu.
90+da aynı şekilde Mehmet Özdıraz da bu kez Kalecinin soluna kötü vurdu O da kaçırdı.LİDER lik şansını da tepmiş olduk ki zaten 29.dk.da Bünyamin o penaltıyı gole çevirseydi maç çok daha farklı olurdu,rakip gol geciktikçe 10 kişi ile iyice direncini arttırdı.
*Bu maçtan çıkarılacak derslerden biri de bu ''Penaltıların daha çok çalışılmasıdır''
Penaltıları gole çevirmenin ne kadar önemli olduğunu Şampiyonluğu Son dakika Penaltısı ile kazanmış bir takım olarak daha iyi bilmemiz lazım.
Murat Can Bölükbaşı na da buradan Selam ve Sevgilerimi ileteyim :)

Galibiyet golünü bulabilmek için çok çabaladık ve başardık,yoksa çok yazık olurdu gerçekten bu kadar emeğe.
Mackolik te İstatistikler gördüm buraya da alayım.
Pazarspor un bir kaç rakamı beni şaşırt tı nasıl 23 tehlikeli pozisyon,16 serbest vuruş onlarda yanlışlık olmalı.
Bizim 23 şut,8 i isabetli ve kurtarılmış,15 korner,1 direkten dönen top,2 kaçan penaltı maçın özeti.
Tek kale oynadık,oyunu domine ettik.
Kadir Hoca da hamlelerini yaptı oyunu çözmek için.
Geçen hafta olduğu gibi aynı dakikalarda 62 de Berat - Emre Toptan değişikliği yaptı.70 de de 2 değişiklik Sıddık ve Cenk in yerine Mehmet Ozdıraz ve Onur Demir girdi.90+2 de de Bünyamin in yerine Hasan Yurtseven girdi.
Cenk - Onur Demir değişikliğini anlayamadım bilemiyorum sakatlığı mı oldu,Onur da ilk kez oynamış oldu.Fiziği bir stoper fiziği gibi değil ama demek ki oynayabiliyor bu şekilde.
Yalnız golü 83 de bulduk ki artık biraz sağdan soldan ortalarla da doldur boşalta da dönmüştük çünkü rakip iyice gömülmüştü kendi ceza sahasına ve hava toplarının çoğunu da vurdular özellikle 18 numaralı stoperleri Mehmet Kuruoğlu,Mali sanırım 1 tane vurabildi,bu anlarda hazırlık maçlarında goller atan ve iyi performans gösterdiği söylenen diğer santrforumuz Ahmet Gökbayrak ın da alınmasını beklerdim çift santrfor da olabilirdi oraları iyice karıştırabilirlerdi veya Mali ile değişebilirdi ama Kadir Hoca düşünmedi demek ki.
İlk maçta da süre almadı,ilerleyen maçlarda süre alacaktır.
Benim bu maçla ilgili hocaya tek eleştirim bu olabilir.

Takımın istek,arzu ve hırsını iyi gördüm.
Bitiriciliklerde biraz telaş biraz da beceriksizlik oldu,bunlar çalışılacaktır.
Bireysel performanslarda,Koray çok iyi idi,sağlam bir kesici stoper ve kornerde kritik kafa golünü de attı.
Mehmet Ersavaş her zamanki gibi idi,takımın olmazsa olmazı.
Bünyamin ve Sıddık iki 8 numara gibi oynuyorlar,ayakları iyi,top yapabiliyorlar ancak biraz daha tempo yapmalılar.
Mert Çapar bu maçta durgundu dediğim gibi artık ilk önlem alınan oyuncumuz gibi.Mali,Berat bekler hepsi çalıştılar,bastılar tabii Mali den de artık siftah bekliyoruz :) aslında 2.penaltıda tope eline almıştı kullanmak için yanlış görmediysem belki de golünü atacaktı ama Hocanın kenardan uyarısı ile Mehmet Özdıraz attı ki geçen hafta Kırklareli de 3.golü atmıştı Penaltıdan.

Neticede ; kayıpsız geçmemiz gereken bir maçı ki bizde burada son 4 sezondur ters gelen bir ekipti geçmeyi başardık.


Şimdi Amed deplasmanı var.İlk ciddi test maçı,hocanın da dediği gibi kendimizi,nerede olduğumuzu görmemiz açısından çok önemli bir maç olacak.
Dün Kırşehir de yenildiler ilk yarıyı izledim,golü ikinci yarı yemişler maçın tamamını izleyip sonra analizini yapacağım.
Klasik olarak ''Yenilmeden dönelim,en az 1 puan ile dönelim '' diyelim.
Başarılar dileyeyim.

*Stad daki reklam panolarımızın çoğu hala boş maalesef.Bu üzücü :(
Yönetimin Şehirden hiç bir destek alamıyoruz serzenişi haklı.
Kombine biletler için de destek olalım.
Akmasa da damlasın,bu kombine ve bilet gelirlerinin çok bir şeyi yok sadece Stad ın masraflarını çıkarsın yeter.

Maç yayını için Numan Şengün kardeşime ve Nazilli Belediyespor Sayfasına Teşekkürler.

Pazarspor ile ilgili bir cümle ; beklediğimden zayıf buldum.
Özellikle 7 numara Onur Civelek,8 numara Fatih Ergen ve 10 numara Eray Karataş tan daha iyi oyun bekliyordum,tehlikeli olabilirler diye düşünüyordum etkisiz kaldılar.9 numara Santrfor Hakan Aydın zaten ikinci yarıya başlamadı,değişti.
Sadece Kaleci Tunahan Dikişçi tek başına direndi,adeta devleşti farkı önledi.
Selçuk hocaya ve Pazarspor'a bundan sonraki maçlarda Başarılar dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder