3 Eylül 2021 Cuma

Kırklarelispor - Nazilli Belediyespor Maçı Öncesi Rakip Analizi.

  2021-2022 Sezonunu Kırklarelispor deplasmanında açıyoruz.

Sakatlıksız,kazasız,belasız başarılı bir sezon diliyorum.

Her sezon olduğu gibi her hafta rakiplerimizi analiz etmeye çalışacağım.

KULÜP BAŞKANI : VOLKAN CAN

TEKNİK DİREKTÖR : BİLGİN ERDEM

STAD : ATATÜRK (3.750)

GEÇEN SEZON NE YAPTILAR ?

2.Lig Kırmızı Grubu 70 puanla 4.bitirdiler.Play Off Çeyrek Finalinde Kırşehir Belediyespor a elendiler.

BU SEZON HEDEFLERİ NE ?

*Herhangi bir hedef duymadım Başkan ve Hocadan.

TAKIM KADROSU : 

*19 Futbolcu

TRANSFER RAPORU : 

GELENLER : Mehmet Cinpir (Kaleci-Pendik),Mahmut Caner Alioğlu (Sağ bek-Pendik),Harun Özcan (Forvet-Eyüp),Canberk Özdemir (Sol bek-Sakarya),Şevki Çınar (Sol-Sağ kanat-Orta Saha-Sivas Belediye),Muhammet Yeşil (Stoper-Eyüp),Serhat Mermer (Orta Saha-Kırşehir),Berat Ali Genç (Sol kanat-Pendik),Yaser Hacımustafaoğlu (Forvet-Pendik),Oytun Özdoğan (Kaleci-Y.Malatya-Kiralık),Ahmet Hakan Şahin (Forvet-Hatay),Ferhat Görgülü (Stoper-FC Emmen),Ali Ateş (Sol kanat-Gaziantep FK),Kemal Bayrak (Stoper-Fenerbahçe)

GİDENLER : İbrahim Sürgülü,Serkan Özmen,Bahadır Taşdelen ve Ersel Aslıyüksek (İnegölspor),Hakan Arslan (Karacabey),Murat Yılmaz ve Mert Sinan Pekesen (Ankaraspor),Yunus Emre Yalçın (Bayburt),Arda Hilmi Şengül (Bolu),Berkan Turan (Keçiörengücü),Umut Kaya (Uşak),Fatih Cerlek (Velimeşe),Hamza Özdemir (Karacabey),Kubilay Akyüz (Sol kanat-Van)

KALANLAR : Ümit Can Tokçu (Önlibero *Edirnespor da Kiralıktı.25 maçta 2 gol attı.)Davut Babür (Sağ bek-Kaptan),Emre Balkı (Sağ kanat),Emre Keleşoğlu (Merkez Orta Saha),İsmail Ayaz (Önlibero),

HAZIRLIK MAÇLARI : 

Kırklarelispor 2 Fethiyespor 1 Goller : Ümit Can Tokçu (2)

Kırklarelispor 1 Sakaryaspor 1 Gol : Mahmut Caner Alioğlu

Kırklarelispor 3 El Qadsia SC (Kuveyt) 2

TAKIM ANALİZİ : 

Geçen sezon 70 puanla normal sezonu 4.bitirerek Play Off'a kaldılar.Play Off Çeyrek finalinde Kırşehir e elendiler.Başarılı bir sezondu.

Bilgin Erdem hoca tekrar yuvaya döndü.Bu avantaj olacaktır.Bu takımın başında 118 maça çıkmış,1,43 puan ortalaması tutturmuş,Kırklarelispor ile özdeşleşmiş bir teknik direktördür.

Geçen sezon ki takımdan gol yükünü çeken 18 maçta 8 gol atan 2 oyuncu Murat Yılmaz ve Bahadır Taşdelen,32 maçta 7 gol atan Mert Sinan Pekesen,14 maçta 7 gol atan Görkem Bitin ayrıldı.Bunlarla birlikte devamlı oynayan İbrahim Sürgülü,Yunus Emre Yalçın,Ersel Aslıyüksek,Arda Hilmi Şengül,Serkan Sözmen,Berkan Turan,Kaleci Umut Kaya,Hamza Özdemir,Fatih Cerlek gibi isimler de ayrıldı.

Yerlerini doldurmak için 14 transfer yaptılar.Pendikspor dan 4 oyuncu aldılar.Kaleci Mehmet Cinpir,Sağ bek / Sağ kanat Mahmet Caner Alioğlu,Sağ/Sol kanat Berat Ali Genç ve Santrfor Yaser Hacımustafaoğlu ile Kırşehir den Önlibero Serhat Mermer en dikkat çekici isimler.

Yeni bir takım oluşturuyorlar.

Muhtemel 11'leri ;

Bu 11 e girebilecek alternatif isimler Kaleci Oytun Özdoğan,Stoper Muhammet Yeşil,Önlibero İsmail Ayaz,Ön libero Ümit Can Tokçu,Kanatlar Berat Ali Genç,Ali Ateş,Santrforlar Ahmet Hakan Şahin ve Harun Özcan kenardan gelecekler.

Geçen sezon ki başarıyı tekrarlayacaklarını düşünmüyorum.Orta sıralarda yer alırlar gibi görünüyor ama Volkan Başkan son güne kadar transfer yapabilir,son 2 günde 4 transfer yaptı.Tabii devre arası transferi de var daha.

Yıllardır tek başına takımı 2.lig'te yarışmacı bir şekilde tutuyor Volkan Can Başkan bu anlamda takdiri hak ediyor.

Gelelim bizim maçta beklediğim Muhtemel 11 Analizine ; 

4-1-4-1 dizilişi ile oynuyorlar.

KALEDE Pendikspor dan yeni transfer MEHMET CİNPİR var.
32 Yaşındaki oyuncu geçen sezon 20 maç oynadı.İyi ki Kaleci,konsantrasyonu yerinde olduğu zaman gol yemesi zor.Cepheden ve yan toplarda iyi tabii zaman zaman yan toplarda hataları da oluyor.En büyük zaafı ayaklarının iyi olmaması bu nedenle geri paslarda ciddi hata yapabiliyor.Ön alanda baskı yapmamız lazım özellikle Mali nin veya Ahmet oynarsa santrforlarımızın pres yapması önemli.
Yedek Kaleci olarak 16 yaşındaki genç ERKAM MECİT ERGİNSOY vardı ancak bir kaç gün önce Fenerbahçe de sözleşmesi biten ve Yeni Malatyaspor a transer olan ve oradan kiralanan 23 yaşındaki OYTUN ÖZDOĞAN var.
SAĞ BEK : DAVUT BABÜR 
Takım Kaptanı.34 yaşındaki tecrübeli oyuncu 7 sezondur bu takımda forma giyiyor.İleri çıkmaya çalışıyor ama çok çıkışları yok.
SOL BEK : CANBERK ÖZDEMİR 
25 Yaşındaki oyuncu Sakaryaspor dan yeni transfer.8 sezon sonra ilk kez bir başka takımda oynayacak.
Hareketli ileri çıkan bir bek,önündeki oyuncuyu döndürür.Ancak arkaya adam kaçırıyor ve pozisyon bilgisi de iyi değil.
STOPERLER : UĞUR ADEM GEZER 
27 yaşındaki oyuncu Edirnespor dan yeni transfer.Geçen sezon 16 maçta 2 gol ile oynadı.Sakaryaspor hazırlık maçında edindiğim izlenim ağır ve ayakları iyi değil.
MUHAMMET YEŞİL 
21 yaşındaki genç oyuncu Eyüpspor dan Kiralandı.
Geçen sezon Zonguldakspor da Kiralık olarak 15 maçta 5 sarı,1 kırmızı kart ile oynadı.Onun da ayakları pek iyi değil,geriden oyun kurmada Stoperler rol alıyor zaten.Adem e göre biraz daha atletik ve hızlı.
Stoper yedekleri yoktu,2 gün önce Hollanda FC Emmen takımından FERHAT GÖRGÜLÜ yü transfer ettiler.30 yaşındaki Solak Stoper Tarsus un kampına da katılmıştı zira bir hazırlık maçında vardı sanırım deneme sürecinde idi zira geçen sezon FC Emmen de 5 maç oynamış.

ORTA SAHA
ÖN LİBERO (6 NUMARA) SERHAT MERMER
32 Yaşındaki oyuncu Kırşehir Belediyespor dan yeni transfer.
Geçen sezon 36  maçta 7 sarı kart ile oynadı.Takımın dinamosu ve oyunu kuran,yönlendiren oyuncu.Herşey onda bitiyor,beklerin kademesine girer,çok koşar.Mutlaka orta saha oyuncularımızın Ona oyunu yönlendirme imkanı vermemeleri için baskı yapmaları lazım.
MERKEZ ORTA SAHALAR - EMRE KELEŞOĞLU 
25 Yaşındaki oyuncu 3 sezondur bu takımda ve 27-35-36 maç gibi istikrarlı bir maç oynaması var.Geçen sezon 36 maçta 2 gol,6 sarı kart,önceki sezon da 35 maçta 2 gol,8 sarı kart ile oynadı.Çok koşan,mücadeleci bir oyuncu.
Burada alternatif isimlerden biri ÜMİT CAN TOKÇU - 22 Yaşında,geçen sezon Edirnespor da Kiralıktı 24 maçta 2 gol ile oynadı.

ŞEVKİ ÇINAR 
26 yaşındaki oyuncu son 2 sezonu Sivas Belediyespor da geçirdi.
Geçen sezon 40 maçta 3 gol,3 sarı kart ile oynadı.Daha ofansif oynuyor,solak,ayağı iyi,sık sık uzaktan şut denemeleri var.
3.BÖLGE - KANATLAR - 
SAĞ KANAT - MAHMUT CANER ALİOĞLU
24 yaşındaki oyuncu,Pendikspor dan yetişme ve oradan yeni transfer.Sağ bek ve Sağ önde oynuyor.
Burada Sağ bek te Davut Babür olduğu için Sağ kanatta oynuyor.
Hızlı,yetenekli,adam eksiltebilen,dinamik bir oyuncu.Sakarya hazırlık maçında ceza sahası dışından sağ ayak içi ile çok güzel uzaktan bir gol attı.Yalnız zaafı kolay sinirlenebilen bir oyuncu.
SOL KANAT - EMRE BALKI 
26 yaşındaki oyuncu,3 sezondur bu takımda.Geçen sezon 39 maçta 5 gol,5 sarı kart ile oynadı.Hızlı,çabuk bir kanat forvet,zaten Sakarya hazırlık maçında Yaser in yokluğunda ileride forvet olarak oynadı.Ayakalrı iyi,adam eksiltme,şut özelliği olan İyi oyuncu.
Kanatlarda alternatif isimler ;  BERAT ALİ GENÇ 
28 yaşındaki oyuncu Pendikspor dan yeni transfer.Geçen sezon 27 maçta 5 gol ile oynadı.Her iki kanatta da oynayabilen,biraz kalın bir oyuncu,top saklar,gol bölgesine girer gol da atar ama oyun içinde çok düşüş gösterir.
Son Sakarya hazırlık maçında ikinci yarıda forvet te Emre Balkı nın yerine oynadı.
ALİ ATEŞ 
22 oyuncuyu 2 gün önce Gaziantepspor dan Kiralandı.Geçen sezon Osmaniye de Kiralık olarak 7 maç oynadı.
SANTRFOR 

YASER HACIMUSTAFAOĞLU

30 Yaşındaki oyuncu.Pendikspor dan yeni transfer.Geçen sezon 26 maçta 7 gol,5 sarı kart ile oynadı.Sırtı dönük iyi oynar,iyi fiziğine rağmen teması sevmez.Oyun içinde tembeldir ama tekniği,oun bilgisi iyidir,stoperi sırtına almak ister.Son Sakarya hazırlık maçında sakatlığı nedeniyle yoktu.Bu maçta oynayacak mı bilmiyorum ?

Santrfor alternatifleri ; 

HARUN ÖZCAN - 21 yaşındaki oyuncu Edirnespor dan yeni transfer.Geçen sezon 29 maçta 6 gol,9 sarı kart  ile oynadı.

AHMET HAKAN ŞAHİN - 22 yaşındaki oyuncu.Hatayspor dan yeni transfer.Geçen sezon İnegöl de 16 maçta 1 gol ile oynadı.


HAKEM : ÖMER TOLGA GÜLDİBİ

Kocaeli Bölgesi Hakemi.Geçen sezon 9 maç yönetmiş.

HAVA DURUMU : 

Maç saatinde hava Çok bulutlu 23,24 Derece civarında olacak.

* Takımımıza gelince ; 

Sakatlıkları nedeniyle oynayamayacak olan İlyas Çakmak,Aytaç Deniz,Sefa Korkmaz ve Hasan Demir gibi eksiklikler hariç takımın fiziksel ve mental açıdan hazır olduğunu düşünüyorum.Kırklarelispor un son hazırlık maçı olan Sakaryaspor maçını da izleyip rakip analizi yapmışlardır diye düşünüyorum.

Şu muhtemel 11 ile çıkacağımızı düşünüyorum.Tabii karar hocanın bu benim tahminim.

Elbette rakibi analiz edip önlem alınacak yönler ve isimler belirlenmiştir ve önlem alınacaktır fakat önlem alacağız diye kendi oyunumuzu oynamaktan da imtina etmemek lazım.Çok çekinilecek bir rakip değil zira Onlar da yeni bir takım kurdular hala takım oluşturuyorlar bugün bile transfer yaptılar ve 19 kişi olabildiler.
Muhtemel 11 lerinde 3 geçen sezondan 8 yeni transfer oyuncu var.
Bu bizim için avantaj henüz takım olamadılar.
Maçın şifreleri ; 
-Sağ ve Sol kanat ta oynayan oyuncularına Mahmut Caner Alioğlu ve Emre Balkı ya dikkat.
-Yaser oynarsa döndürmemek,stoperimiz Koray yüksek ihtimalle kucağına alması lazım.
-Orta Sahada Önliberoları Serhat Mermer in oyunu yönlendirmesine izin vermememiz lazım.
-Uzaktan şutlarda Zekeriya dikkatli olmalı.
-Kaleciye geri paslarda pres yapmak hataya zorlamak lazım.
-Aynı şekilde stoperlerin de ayakları iyi değil onlara da önde basmak lazım.
-Sol be Canberk arkaya adam kaçırabiliyor Sağ tarafımızdan yüklenebiliriz.
-Ve duran toplar.Hem savunmada hem bizim kullandıklarımızda önemli olacaktır.

SON DAKİKA : Takımımız bu sezon başında Sakaryaspor a transfer olan ancak yolları ayıran bu liglerin tecrübeli ve iyi oyuncularından (Karagümrük ve Tuzlaspor da Şampiyonluk,oynadığı takımlarda üst üste 7 kez Play Off oynama başarısı göstermiş) 30 yaşındaki Mehmet Özdıraz ı gece yarısı operasyonu ile kadrosuna kattı ve lisansını çıkararak maç kadrosuna dahil etti.Mehmet Özdıraz kanatlarda ve forvet arkasında oynayan bir hücum oyuncusu.İyi bir fırsat transferi diyebiliriz.

Sonuç olarak ; İlk maçta iyi oyundan ziyade iyi mücadele bekliyorum ki zaten bu sonucu getirir.Yenilmeden dönmek,puanla lige başlamak iyidir.
En az 1 puan bekliyorum.
5 Eylül Nazilli'mizin Kurtuluş Gününde 3 Puan Güzel Bir Hediye Olur İnşaallah.

BAŞARILAR.ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder