8 Eylül 2021 Çarşamba

2.LİG BEYAZ GRUP 1.HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ !!!

1.HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI

PUAN DURUMU

2.HAFTANIN PROGRAMI

GOL KRALLIĞI
2 GOL : ONUR ARI (ESKİŞEHİRSPOR)

MAÇLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Ev sahibi ekibin bu sezon sıkıntı çekeceği kadro zaafiyetinden görülüyordu zaten.
6 eski 5 yeni transfer ile maça çıkmışlar.Son yeni transfer Erzincan dan Stoper Mehmet Kuruoğlu ayağının tozu ile 11 de idi,yine geçen sezon kadroda olan ancak yeni anlaşılabilen Oğuzhan Demir de aynı şekilde 11 de yer almıştı.
Pazarspor da Kale ve defansta Stoper M.Ensar Çavuşoğlu tamamen yeni transferlerden oluşurken,3.bölge ve Orta sahada Önlibero Kadir Kaan Yurdakul ve forvet arkası Hüseyin Eray Karataş ta eski oyuncu olarak yer almış.
7 numara Onur Civelek,8 numara Kaptan yeni transfer Fatih Ergen ve 10 numara Hüseyin Eray Karataş iyi oynamışlar.Kaleci Tunahan Dikşçi 3 gol yemesine rağmen 3 tane de gol kurtarmış.
Kırşehir ise Erbay Eker ve Hakan Erçelik haricinde 9 yeni oyuncu ile çıkmış.
Santrfor Can Muhammet Vural eski takımına karşı 1 Gol,1 asist ile oynamış.
45+1 de perdeyi açmış ki o dakikaya kadar maç dengede geçmiş.
İkinci yarı 53 te Hakan Erçelik ve 86 da bu sezon Kırşehir de adını gol ve asistlerle sık duyacağımız Tugay Adamcıl da eski takımına 3.golü atarak skoru belirlemiş.
MAÇIN GOLLERİ
Bana göre Haftanın sürpriz sonuçlarından biri.
Tarsus un bu kadrosu ile zayıf ve genç rakibi karşısında rahat kazanacağını düşünüyordum.
Yeniden yapılanmaya giden ev sahibi ekip iyi direnerek,savaşarak 1 puanı kapmayı başarmış.Kaleci Kadem Burak Yaşar,Stoperler Kaptan Ahmet Önay,Can Demir Aktav ve geçen sezon da oynayan yeniden kiralanan Şener Kaya,Adem Eren Kabak haricinde 6 yeni isimle çıkmış.Şehmus Aslan ve Batuhan Altıntaş ta 2.devre girmiş.
Tarsus İ.Y. ise Sefa Durmuş,Alperen Pak,Ahmet Furkan Özcan haricinde 8 yeni transfer ile çıkmış.
Haliyle üstün oynamışlar,4.dk.da topları direkten dönmüş.
Sinan Kurumuş ve Alperen Pak 11 de,Artun Akçakın ve Hüseyin Çolak sonradan 4 santrforla golü bulamamaları enteresan olmuş.
Transfer tahtası kapalı olan ve çoğunlukla genç oyuncularla oynayan Akihsarspor 80.dk.da Bertuğ Bayar ın golü ile hayati 3 altın puan ile başlamış.
Sezonun başlamasına kısa süre kala Golcüsü Haluk Türkeri nin Teknik Direktör Cafer Aydın ile yaşadığı sorun nedeniyle gönderilmesi ile yerine yeni transfer Mehmet Tuğrul Başkan ı 11 de görev veren Zonguldakspor beklemediği bir yenilgi almış.
Zonguldak ın kadrosunun da yetersiz olduğunu düşünüyordum ama bu maçı kaybetmeleri sürpriz oldu,beraberlik normal sonuç diyordum.
Kaleci Sinan Ören,Hakan Çevik,Aykut Emre Yakut ve Emre Kara haricinde 7 yeni transferi ile çıkmıştı.
Ev sahibi ekipte Muhammet Ali Kol 85.dk.da Kırmızı kart görmüş.
MAÇIN ÖZETİ
Maçın özetini izlediğimizde Zonguldak ın daha fazla gol kaçırdığını görüyoruz.
Kornerden gelen topta Bertuğ a o şekilde vahim hata ile vurdurmaları pahalıya mal olmuş.Kaybetmeyi hak etmemişler bence.
Akhisarspor için 3 hayati altın puan olmuş.
1.GOLÜMÜZ
3.GOLÜMÜZ
Kimilerine göre haftanın sürpriz sonuçlarnından biri bana göre asla değil,en 1 puan bekliyordum.
Rüzgarlı bir havada oynanan maçta ev sahibi ekip adeta 1-0 önde başladı.4.dk.da Ümit Can Tokçu nun golü ile yenik duruma düştük.37.dk.da Sağ taraftan kullandığımız duran topta Koray ın kafa vuruşu Emre Keleşoğlu na çarpıp kendi ağlarına gidince eşitliği sağladık.Devre biterken 45+1 de Bünyamin in şutu direkten döndü Mert Çapar tamamladı ve soyunma odasına 2-1 üstünlükle gittik.
İkinci yarı skor üstünlüğü ile rakibi geride kabul edip,kaptığımız toplarla hızlı çıkarak farkı arttırma stratejisi izledik.Ev sahibi ekip zaman zaman baskılı oynadı,bir çizgiden çıkardığımız top vardı.Özellikle sağ kanattan Davut Babür ile çok yüklendiler,bu anlarda sol önde oynayan oyuncumuz Berat ın geri dönüşlerde sıkıntı yaşaması,yardımda yetersiz kalması vardı,Kadir hoca hemen müdahale etti ve 63.dk.da diğer sol bek oyuncumuz Emre Toptan ı Berat ın yerine alarak oraya önlem almaya çalıştı.Aynı dakikada ikili mücadelerle zayıf kalan bir ara yerde kalan Bünyamin in yerine yeni transferimiz Mehmet Özdıraz ı da aldı.
Kırklareli nin Serhat Mermer organizatörlüğünde şuursuz baskısı atlattıktan sonra bu anlarda iki stoperimiz Cenk ve Koray hava toplarında başarılı idi,Kalecimiz Zekeriya da gelen şutlarda sıkıntı yaşamadı.
Beklediğimiz kontra atağı 75.dk.da yakaladık,Mert Çapar Sağ kanattan götürdüğü topra rakibini çalımlamak isterken ceza sahası içinde yerde kaldı sanırım sol bek Canberk düşürdü ve kazandığımız penaltıyı Mehmet Özdıraz gole çevirerek bizi rahatlattı.Bu dakikadan sonra +7 ile beraber kalan sürede 4 ve 5.golleri bulacak pozisyonları da bulduk ama değerlendiremedik.
Neticede ligin ilk maçları zordur,deplasmandan 3 Altın Puanla Harika bir başlangıç yaptık.
Bizim adımıza maçın en iyi oyuncusu etkili futbolu ve 1 gol,1 asist (Penaltı aldırması) ile Mert Çapar dı.
Kırklareli de Santrfor Yaser Hacımustafaoğlu ve Sağ kanat oyuncusu Mahmut Caner Alioğlu eksikti,biz de ise Santrfor İlyas Çakmak,kanat forvet Aytaç Deniz ve Hasan Demir ile Stoper Sefa Korkmaz eksikti.
Ev sahibi ekip 4 eski,7 yeni transferle oynarken,biz ise 6 eski,5 yeni transfer ile çıktık.
MAÇIN ÖZETİ
Özet ten de anlaşılacağı gibi çok zevkli bir maç oldu,İnstagram da Barikat sayfasından maçı izledim.Ev sahibi ekip tecrübeli yıldız isimleri Mehmet Alaaddinoğlu ve Kaptan Üstün Bilgi ile sonuca gitti.
Geçen sezondan devam eden 24 yaşındaki 10 numara Bünyamin Yürür de iyi oyununu golle süsledi.
Ev sahibi ekip Muhlis İstemi,Anıl Şahin,Bünyamin Yürür ve Mansur Çalar 4 eski,7 yeni transferi ile çıkmış.
Uşakspor ise son günlerde yeniden anlaştıkları Noyan Öz ve Resul Türkkalesi haricinde 9 yeni transfer ile çıkmıştı.
Defans organizasyonunda sıkıntılar var çok basit goller yediler.
Tayyip Kanarya 35 metreden harika bir frikik golü attı,bir kafası da direkten döndü sanırım.1 tane daha kafa vuruşu direkten döndü.
Kısacası ev sahibi ekip biraz daha hazırdı ve daha iyi kadrosu var bence.
2 tane daha iyi takviye yaptılar.Sağ bek Murat Uslu ve Stoper Cenk Kaplan tecrübeli isimleri de kadrolarına kattılar.Kadro derinliğini de sağlıyorlar.
Mesut hocanın işi biraz daha kolaylaşıyor.
Uşakspor ise son 2 takviye yaptı.Turgutlu dan Stoper Mete Sevinç ve G.Saray dan 20 yaşındaki Ümit Milli Orta Saha Erkan Süer i 1 yıllığına kiralamış.Geçen sezon Turgutlu da Kiralıktı.
MAÇIN TAMAMI
Buca henüz daha 15.saniyede Isparta defansının bir türlü uzaklaştıramadığı topta Tunç Murat Behram ve Mehmet Fuat Gölbaşı iki Golcüsünün işbirliği ile 1-0 öne geçmiş ancak maça 1-0 önde başlama avantajını kullanamayıp sahasından 2 puan kayıp ile ayrılmış ve bu sonuç daha ilk haftadan Uğur Balcıoğlu hocanın gitmesine neden olmuş.
Buca nın favori olduğu ve bu maçı kazanacağını düşünüyordum zira Isparta henüz yeni takım oluşturuyor,hazır olduklarını sanmıyordum.
Zaten bu tezimi güçlendiren Buca 8 eski 3 yeni transfer (Mustafa Hüseyin Seyhan,Mehmet Fuat Gölbaşı ve Onur Özcan) oturmuş kadrosu ile çıkarken.
Isparta ise 4 eski (Mustafa Diler,Efşan Geçgin,Kadir Turhan,Arif Birşen) ve 7 yeni transferle çıkmıştı.
Maçın tamamını izleyemedim,buradan 1 puan çıkarmak başarı.
Ümit bağladıkları Burak Aydın ın 58.dk.daki golü ile 1 puanla dönmüşler.

MAÇIN ÖZETİ
İLK YARI

İKİNCİ YARI

Eskişehirspor için 900 küsur gün sonra hayati ve süper bir deplasman galibiyeti oldu.Maçı ES TV den de izledim.Çok iyi başladılar maça Onur Arı daha 16.dk.da golü attı,daha sonra da iyi oynmaya devam ettiler 33.dk.da Onur Arı 2.golü attı.
Karacabey ilk yarıda şaşkın ve dağınıktı zaten yeni bir takım kuruyorlar,kadro zaafiyetleri olduğunu düşünüyorum.
İkinci yarıya Karacabey 3 değişiklikle başladı.
Eskişehirspor'un skoru korumak için geri çekilmesi ile çok bastırdılar,bu anlarda ve ikinci yarının büyük bölümünde artı uzatmalarda adeta yerden kalkamadılar diyebilirim ama bunu da normal karşılıyorum genç bir takımla 900 küsur gün sonra deplasmandan 3 puan çıkarmak için her şeyi yapmak zorundaydılar ve bunu başardılar.100 bin liralık galibiyet primlerinin de hemen yatırılması güzel olmuş.
İkinci yarı çok gergin geçti,maçın bitiş düdüğü ile birlikte olaylar oldu ama umarım ciddi bir şey olmamıştır.
Karacabey takımının zamana ve takviyeye ihtiyaçları var özellikle forvet te.
2 yeni isim almışlar zaten hemen.İstanbulspor dan Abdullah Dijlan Aydın (Geçen sezond a Kiralıktı) ve Başakşehir den Enes Karakuş Kiralanmış.
MAÇIN GOLÜ : ÖZGÜR CAN ÖZCAN

Bana göre haftanın maçı idi.
Zirve için iddialı iki takımın maçında ev sahibi ekip Özgür Can Özcan ın 55.dk.da attığı gol ile 3 altın puanı almış.
Geçen sezondan sadece Stoper Mustafa Çakır oynamış,10 yeni transfer ile çıkmışlar.Yeniden anlaşılan Can Erdem kadroda yer almış ama hazır olmadığı için oyuna girmemiş.
Ankara DS ise 5 eski (Kamil İçer,Taner Koç,Çağrı Bülbül,Rahmi Can Karadaş,Serdar Eylik) ve 6 yeni transferli kadrosu ile çıkmış.

HAFTANIN NOTLARI: 

*8 Maçta 4 Deplasman,2 ev sahibi takımı kazanırken,2 maç ta berabere bitti.

*Erzincanspor ve hakları dondurulan Kastamonuspor BAY takımdılar.

*8 Maçta 14 Gol atıldı.

*Sezonun ilk golü 45+1 de Kırşehir Belediyspor dan Can Muhammet Vural dan geldi.

*Sezonun İlk Sarı Kartı Dk.25 Ozan Karabacak (Kırşehir Belediye)

*Sezonun İlk Kırmızı Kartı Dk.85 Muhammed Ali Kol (Zonguldak Kömür).

*İlk haftadan ilk Teknik adam ayrılığı yaşandı.Bucaspor 1928 de Uğur Balcıoğlu ile yollar ayrıldı.

*Bana göre haftanın sürpriz sonuçları,Tarsus un Konya yı yenememesi,Akhisar ve Eskişehir in aldığı galibiyetlerdi.

*Her hafta sürpriz sonuçların alındığı bir grup olacak gibi.

*Bucaspor 1928 - Isparta 32 maçında henüz 15.saniyede Mehmet Fuat Gölbaşı nın attığı gol herhalde bu sezonun en erken gol rekoru olacaktır.

*Golcüler ilk haftadan sahne aldı.Kırşehir de Can Muhammet Vural,Tugay Adamcıl,Akhisar da Bertuğ Bayar,Nazilli de Mert Çapar ve Mehmet Özdıraz,Amed de Üstün Bilgi ve Mehmet Alaaddinoğlu,Buca da Mehmet Fuat Gölbaşı,Isparta da Burak Aydın ,Eskişehir de Onur Arı ve Şanlıurfa da Özgürcan Özcan.

*SON DAKİKA : 

Eskişehirspor'a puan silme cezası.

TFF Kulüp Lisans Kurulu, eksiklerini tamamlayamayan 2. Lig ekibi Eskişehirspor'a 3 puan silme cezası verdi.

HAFTANIN TAKIMLARI

İlk haftadan jest olsun bütün deplasman galibiyeti alan takımları aldım.

NAZİLLİ BELEDİYESPOR

KIRŞEHİR BELEDİYESPOR

AKHİSARSPOR

ESKİŞEHİRSPOR


HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRLERİ

KADİR KAR

HAKKI HOCAOĞLU

MUHAMMET YILMAZ

CEM KARACA

HAFTANIN FUTBOLCULARI

MERT ÇAPAR (NAZİLLİ BELEDİYESPOR)

CAN MUHAMMET VURAL (KIRŞEHİR BELEDİYESPOR)

BERTUĞ BAYAR (AKHİSARSPOR)

ONUR ARI (ESKİŞEHİRSPOR)

KIRMIZI KARTLAR : Dk.85 Muhammed Ali Kol (Zonguldak Kömür)

KENDİ KALESİNE GOL : Dk.37  Emre Keleşolu (Kırklarelispor)

KAÇAN PENALTI : -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder