14 Eylül 2021 Salı

2.LİG BEYAZ GRUP 2.HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ !!!

2.HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI

PUAN DURUMU

3.HAFTANIN PROGRAMI


GOL KRALLIĞI
3 GOL SERDAR DELİKTAŞ (PENDİKSPOR)
2 GOL : ONUR ARI (ESKİŞEHİRSPOR)

MAÇLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Zirve yarışının iddialı ekiplerinden ev sahibi ekip geçen hafta Şanlıurfa deplasmanında kaybetmişti.
Kırklarelispor ise sahasında Nazilli Belediyespor a kaybetmişti.
İlk hafta kaybeden iki ekibin mücadelesinden ev sahibi ekip oyuna ikinci yarı başında giren Golcülerinden Mücahit Can Akçay ın golü ile kazanmasını bilmiş.
Kırklarelispor ilk haftadan 2 değişiklikle (Stoperde Uğur Adem Gezer yerine Ferhat Görgülü,Sağ kanat ta Mahmut Caner Alioğlu da geçen hafta golü atan Ümit Can Tokçu nun yerine) çıkmıştı.Yaser Hacımustafaoğlu hala sakat ve yok.
2/0 ile başladılar,artık gelecek hafta Eskişehirspor maçını kazanmak isteyeceklerdir.
*NOT : Bu arada Kırklarelispor tarafından bilgi akışı o kadar kötü ki Teknik Direktör Bilgin Erdem in ilk maçın ardından İstifa ettiğini bu maça Kaleci Antrenörü ki onu da ismi araştırarak kendim buldum Ali Can Özçelik ile çıktıklarını tesadüfen sosyal medyada bir yorumda öğrendim.
Bu maçın esame listesinde baktım Bilgin Erdem ismi yok,geçen hafta vardı.
Ne Kırklarelispor un sosyal medya ve resmi iletişim kanallarında ne de yerel medyada hiç bir haber yok.
Ülke futbolunun 2.Lig takımı ve Yıl 2021 İletişim Çağındayız (!)


MAÇIN ÖZETİ
Özeti izlediğimizde çok ilginç bir maç olduğunu görüyoruz.
Geçen haftayı Kastamonuspor nedeniyle BAY geçen,25 milyon harcayıp Şampiyonluk için çok iddialı ve pahalı bir takım kuran Pendik Serdar Deliktaş ın Hat-trick i ile Çağrı Giritlioğlu nun 52.dk.da Kırmızı kart görmesi ile kalan dakikaları 10 kişi oynamasına rağmen zor da olsa kazanmasını bilmiş.
Serdar Deliktaş ın 2.golü Harika.
Ancak tartışmalı pozisyonlar var.
İlk kazandıkları gol de Penaltı nasıl verilmiş anlayamadım ?
90+ da Zonguldak ın Emre Karanın kafası ile ofsayt nedeniyle sayılmayan beraberlik golünde görüntülerde topun ayaktan çıktığı anı göremiyoruz,çok kritik karar ofsayt olmayabilir.
Zonguldak yerel medyası da isyan ediyor.
Pendik in o kadar iyi kadrosu var ki Görkem Bitin bile 80.dk.da Serdar Deliktaş ın yerine oyuna girebiliyor.
Emir Alagöz çok iyi oynamış.
Pendik haftaya Buca ya gidiyor.Zorlu bir deplasman,sıkı bir maç olur.
Zonguldak 2/0 ile başlamış oldu.
Kadro sıkıntıları vardı,transferin son gününde bizim eski forvetimiz Atilla Yıldırım'ı aldılar.Atilla 62.dk.da oyuna girmiş ve 90+1 de 2.golü atmış.
İlk gol 67.dk.da Ercüment Eray Ataklı dan gelmiş,güzel goldü görüntülerde izlediğim.
Sonradan oyuna giren 77 numara Oğuzhan Matur da iyi oyunuyla dikkati çekmiş.

 ''Sezonun ilk deplasman maçına çıkan Zonguldak Kömürspor, ilk hafta Akhisarspor’la oynadığı maça göre farklı bir tertiple sahaya çıktı.

Kırmızı kart cezalısı Muhammed Ali Kol, Pendikspor maçında yer almadı. Kol’un yerine kadroya stoper Selim Şahin dahil edildi. İlk maçta ilk onbir oynayan Muhammet Çelik kulübeye çekilirken, Ertuğrul Şenlikoğlu onbir şansı buldu. Bu iki değişiklik dışında Sinan, Hakan, Osman Paşa, Sefa, Aykut Emre, Şahinali, Emre Kara, Tuğrul ve Ercüment ilk 11’de yer alan isimler oldu.

Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Cafer Aydın, geçen sezondan kalan cezası nedeniyle ilk maçta olduğu gibi deplasman maçını da yine tribünden izledi. Yedek kulübesinin hemen arkasında oturan Aydın, yardımcıları aracılığıyla taktikler verdi.

BÖYLE PENALTI MI OLUR?

23’üncü dakikaya girilirken gelişen Pendikspor atağında kaleci Sinan yerinde müdahalesiyle rakip hücum oyuncusunun topa hamle yapma şansı vermedi. Bu sırada rakip oyuncu yere düştü. Sinan’ın hiçbir teması olmamasına rağmen hakem Alim Kandemir direkt penaltı noktasını gösterdi. Bu ağır karara çok sinirlenen Sinan ve arkadaşlarının yoğun itirazı kararı değiştirmedi. Sinan, itirazlar neticesinde Sinan sarı kart gördü.

NET GOLE OFSAYT BAYRAĞI!

Uzatma süresinde beraberlik golü için yüklenen Zonguldak Kömürspor’da Oğuzhan Matur sol kenarda topu Şahinali’ye aktardı. Topu kontrol edip önüne alan Şahinali, ceza sahasına ortaladı, çizgi halindeki rakip savunmanın arasından ok gibi fırlayan Emre Kara, kalecinin önde olduğunu gördü ve kafayla aşırtarak topu ağlarla buluşturdu. Fakat ikinci yardımcı hakem Yusuf Susuz’un ofsayt bayrağını kaldırması üzerine maçın hakemi Alim Kandemir golü iptal etti. Maç esnasında ve sonrasında izlenen görüntülerde ofsayt olmadığı açık ve net görünen golün iptal edilmesi Zonguldak Kömürspor’u mutlak beraberlikten etti.

Karşılaşma, ev sahibi ekibin 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

Puan alabileceği maçtan bariz hakem hatalarıyla yenik ayrılan Zonguldak Kömürspor’da maçtan sonra hakemlere büyük öfke vardı.

 (safakgazete.com)


MAÇIN ÖZETİ
İLK DEVRE
İKİNCİ DEVRE
Bana göre Haftanın maçında haftaya Pazarspor deplasmanında aldığı 3-0 lık farklı galibiyetle Lider giren ev sahibi ekip yine sahasında Uşakspor u 3-1 ile geçen iddialı rakibini 61.dk.da Can Muhammet Vural ın yerine giren 2.Santrfor Hasan Kaşıkara nın 73.dk.da attığı gol ile yenerek 3 Altın Puanla Averaj ile Liderliğini sürdürdü.
İlk devreyi izledim,Kırşehirspor biraz daha iyiydi ama pozisyon bulamadı.
Amed Sportif orta sahada kalabalık bir blok oluşturarak,rakibin etkili ayakları Can Muhammet Vural,Tugay ve Hakan Erçelik e imkan vermediler.
İkinci yarıda sonuca gitmeyi bilmişler.
Amed Sportif Mesut Hocanın oyun planı ve beklentisinin gerisinde kalmış gibi.
Gelecek hafta Nazilli maçı Şampiyon yaptığı eski takımına karşı takip edilmeye değer bir maç olacaktır.
Naz Naz Koray'ın Altın Kafası İle 3 Altın Puan Buldu : 1-0 !!!

MAÇIN TEK GOLÜ : DK.12 SİNAN KURUMUŞ
Şampiyonluğun ve bu maçın favorisi Tarsus,geçen sezona göre güç kaybetmiş Erzincan ı Golcüsü Sinan Kurumuş ile geçmeyi bilmiş.
Yeni takım olduklarını,6-7 haftaya ihtiyaçları olduklarını söylüyorlar.
Son dakikada Erzincan ın kaçırdığı gol ile maçın 1-1 bile bitebileceğini söylüyor maçtan sonra Teknik Direktör Ergün Pembe.
Yapılan yorumlarda takımın iyi oynamadığı sadece ilk 15 dakika iyi oynadıklarını,Erzincan ın 4 net gol kaçırdığı.Kaleci Abdülaziz,4 numara Uğur Arslan Kuru,6 numara Abdüssamet Karnuçu ve 47 numara Azad Filiz in iyi oynadığını kanatların kötü olduğunu söylüyor taraftarları.
Takıma ciddi yatırım yapan Başkan Şahin Kırbıyık ise mutsuz.
30 milyon harcadığını bunu hibe edeceğini,hepsini zaten ödediğini sadece 1 taksitleri kaldığını,şehirden hiç bir destek olmadığı gibi sevgi saygı da görmediğini söyleyerek sezon sonunda bırakacağını söylüyor.
Erzincan ise güçlü ve pahalı rakibi karşısında iyi oynadığı maçtan puansız dönmenin üzüntüsünü yaşıyor.
Ethem Erboğa nın gidişinden sonra Golcü sorunu çektiklerini söylüyorlar,Ozan Papaker olmasına rağmen.
Geçen haftayı beraberlikle kapatan iki takımın maçından yine beraberlik çıkmış.
Tabii deplasmandan puan çıkaran Konya ekibi haftayı karlı kapatmış oluyor.
Isparta ilk yarıda çok etkili olmuş,Burak Aydın ile 4,Gökdeniz Varol ve Gökhan Yılmaz ile 6 pozisyondan yararlanamamış.
Konya 8 kişi ile defans yapmış ancak ikinci yarı daha farklı bir strateji ile oynayıp gol pozisyonlarında Isparta Kalecisi Alp Arda yı geçememişler.
Ev sahibi ekipte 89.dk.da Şamil Başaran İkinci sarıdan Kırmızı kart görmüş.
Maçın en iyi isimleri Isparta dan Kaleci Alp Arda ve Gökdeniz Varol,Konya dan Çağrı Yağız Yasak ve Güray Gazioğlu olmuş.

MAÇIN İLK DEVRESİ

MAÇIN İKİNCİ DEVRESİ
MAÇ SONU 
Maçı ES TV den izledim.
Ev sahibin gençleri yine iyi savaştı,iyi direndi ve önce 10,sonra 9 kişi kalmalarına rağmen Şampiyonlukta iddialı güçlü rakibine geçit vermedi ve 1 puanı kopardı.
Yalnız çok agresifler,gereksiz sertlik yaparak takımlarını yalnız bıraktı Hasan Ulaş Uyğur ve Tolga Yakut.Bu durum ileride daha çok sıkıntı yaratır.
Tabii vakit geçirmek için bol bol yerde yatmaları da eleştiriliyor ama yapacak fazla bir şeyleri yok güçlü rakipleri karşısında puan ve can derdindeler.
50 numara Stoper Bartu Göçmen ve 9 numara Onur Arı yı iki haftadır beğeniyorum.Onur tüm hava toplarını alıp indiriyor.
Şanlıurfa da ise sol kanat oyuncusu Muhammet Enes Durmuş u beğendim.
Şanlıurfa için kayıp 2 puan diyebiliriz rahatlıkla.
Gürses Hoca arayışta kadroda haliyle eleştiriliyor.
Can Erdem,Muhammet Raşit ve Mustafa Durak ın 11 de oynaması isteniyor.
Pozisyonları vardı ama aman aman oyunu domine edemediler.
Ben maçı ES TV den izledim,GÜNEYDOĞU TV de vermiş,oranın Spikerinin Eskişehirspor Kalecisi 16 yaşındaki genç Cengiz Alp Köseer e vakit geçirdiği için hakaret etmesi hiç hoş olmamış.
Zonguldak Deplasman galibiyeti ile lige moralli başlayan Akhisar kendisinden daha güçlü rakibi karşısında iyi direnmesine rağmen 72.dk.da Mustafa Hüseyin Seyhan ve 90+2 de Yusuf Yıldırım ın gollerine engel olamayıp kaybetmiş.
Geçen hafta Isparta beraberliğinden sonra şok bir karar ile Uğur Balcıoğlu ile yollarını ayıran Buca Tolga Doğantez ile ki geçen sezon Uğur Hoca Onun yerine gelmişti çıktığı maçtan 3 puan ile ayrılmasını başarmış.
Akhisar da forvet Mert Efe Çölbeyi nin yetersizliği eleştiriliyor.
Buca Tolga Doğantez ile ilk maçından galibiyetle ayrılmış oldu.
Haftaya Pendik i ağırlayacaklar,güzel ve zor bir maç olacak.

HAFTANIN NOTLARI: 

*8 Maçta 1 Deplasman,5 ev sahibi takımı kazanırken,2 maç berabere bitti.

*Karacabey ve hakları dondurulan Kastamonuspor BAY takımdılar.

*8 Maçta 11 Gol atıldı,geçen hafta 14 gol atılmıştı.

*Haftanın Olayı : Nazilli Belediyespor'un 1-0 kazandığı Pazarspor maçında Bünyamin Karataş ve Mehmet Özdıraz ile 2 Penaltı kaçırması.

*İlk haftadan İki Teknik adam ayrılığı yaşandı.Bucaspor 1928 de Uğur Balcıoğlu ile yollar ayrıldı yerine Tolga Doğantez yeniden getirildi.

Kırklarelispor da Bilgin Erdem de ayrılmış,bu hafta Kaleci Antrenörü Ali Can Özçelik ile çıkmışlar.

*Bana göre haftanın sürpriz sonucu Şanlıurfa nın Eskişehir i yenememesi idi.

*Her hafta sürpriz sonuçların alındığı bir grup olacak gibi.

*Maçların yayınını TRT nin aldığı söyleniyordu ancak henüz net bir bilgi yok,böyle bir icraat ta yok.Sadece Doğu ve Güneydoğu Bölgesi takımlarının 1 maçını TRT KURDİ yayınlıyor her hafta.

HAFTANIN TAKIMI

BUCASPOR 1928

HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ

TOLGA DOĞANTEZ (BUCASPOR 1928)

HAFTANIN FUTBOLCUSU

SERDAR DELİKTAŞ (PENDİKSPOR)

KIRMIZI KARTLAR : 

Dk.52 Çağrı Giritlioğlu (Pendik)

Dk.89 Şamil Başaran (Isparta 32)

Dk.80 Hasan Ulaş Uyğun (Eskişehir)

Dk.85 Tolga Yakut (Eskişehir)

KENDİ KALESİNE GOL : Yok.

KAÇAN PENALTI : 

Dk.29 Bünyamin Karataş (Nazilli Belediyespor)

Dk.90+3 Mehmet Özdıraz (Nazilli Belediyespor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder