21 Eylül 2021 Salı

2.LİG BEYAZ GRUP 3.HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ !!!

3.HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI

PUAN DURUMU

4.HAFTANIN PROGRAMI


GOL KRALLIĞI
3 GOL SERDAR DELİKTAŞ (PENDİKSPOR)
3 GOL : ONUR ARI (ESKİŞEHİRSPOR)

MAÇLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Bence haftanın sürpriz sonucu.
Lige iyi başlayamayan ev sahibi ekip güçlü rakibini yenmeyi başararak kötü gidişata dur demiş.
Maç boyunca çok iyi futbol oynayan Pazarspor ilk yarıda pozisyon dahi vermeden oyunu domine etmiş.Henüz 8.dk.da maçın oyuncusu 8 numara Kaptan Fatih Ergen ceza sahası dışından attığı şutla perdeyi açmış.
23.Dk.da 6 numara Kadir Kaan Yurdakul un ceza sahasında 4 numara Kamil İçer tarafından düşürülmesi ile kazanılan penaltıyı yine Fatih Mergen kullanarak 2.golünü atarak 2-0 yapmış.
33.Dk.da Ankara DS un kazandığı korner atışında Pazarspor oyuncusu topu uzaklaştırmaya çalışırken topu kendi kalesine göndermiş.TFF sitesinde kayıtlarda Serdar Eylik geçmiş.
İkinci yarı başında 52.dk.da Hüseyin Eray Karataş ın getirdiği topta Fatih Mergen in ağlara gönderdiği topu eski bir Pazarspor oyuncusu Ankara DS Kaptanı Aykut Civelek elle kesince hem Kırmızı kart görmüş takımını 10 kişi bırakmış,kazanılan penaltıyı bu kez 10 numara Hüseyin Eray Karataş gole çevirmiş.3-1
70.dk.da karambolde top Erkan Çam ın sırtına çarpıp ağlara gitmiş.3-2
Pazarspor iyi futbol oynayarak haklı bir galibiyet ve 3 puan almış.
Tabii 52.dk.dan itibaren Ankara DS un 10 kişi oynaması da etken olmuştur.
Pazarspor da Kaptan 8 numara Fatih Ergen 2 gol ve başarılı futbolu ile maçın oyuncusu olmuş.Bizim maçta da beğenmiştim.
Pazarspor bu galibiyetle 3 maçta 3 puanla 13.sırada yer alırken.
Ankara DS ise yine 3 maçta 3 puan ve averajla 10.sırada yer almış.
İLK DEVRE
İKİNCİ DEVRE
MAÇIN GOLLERİ 
Maçın ilk yarısını ve ikinci yarısını zaman zaman izledim.
Ispartaspor haklı olarak kazandı ancak ev sahibi ekip çok kötü oynadı,çok zayıf ne yaptığını bilmeyen dağınık bir takım görüntüsü verdi.
Ispartaspor 20 yıl sonra çıktığı 2.lig'te bu galibiyet ile ilk galibiyetini almış oldu.
Erzincanspor 8.dk.da Sefa Küpeli ile 1-0 öne geçtikten sonra adeta maç bitti sandı galiba.13.dk.da kornerden gelen topu Mustafa Diler ceza alanı içine gönderdi,dönen topu Golcü ve fırsatçı Burak Aydın ceza sahası içinde topu kafa ile tamamladı ve eşitliği sağladı.
40.dk.da Erzincan defansının en kötü oyuncusu Stoper Yunus Emre Çakır Mustafa Diler i düşürdü ve penaltı yaptırdı,sarı kart gördü,penaltıyı kullanan Kadir Turhan ilk devreyi 2-1 kapatmalarını sağladı.İkinci yarıda 70.dk.da Yunus Emre Çakır ceza sahsı dışında yaptığı faul nedeniyle  2.sarı kartı ve kırmızı kartını gördü.Bu faulden kazanılan frikiği Arif Birşen 73 te ağlara göndererek fişi çekti.1-3
Ispartaspor da 70 numara Sağ kanat Taner Gümüş harika oynadı.
Kayserispor dan Kiralanan Genç oyuncu Erzincan defansının sol tarafını felç etti.
Covid 19 nedeniyle 14 gün Karantina da olduğu için ilk 2 hafta forma giyemedi.
Orta Sahada 32 numara Mustafa Diler de çok iyi oynadı.
Ev sahibi ekip bu hayal kırıklığı mağlubiyetinden sonra 2 maçta 0 puanla son sırada yer alırken,Ispartaspor 3 maçta 5 puanla 7.sırada yer aldı.
Gelecek hafta Isparta - Tarsus Akdeniz derbisi haftanın maçı olmaya aday bir maç.
Transfer yasağı nedeniyle bir kaç isim hariç genç oyuncularla mücadele eden
herkesin buradan da düşer dediği Akhisarspor yanıltmaya,şaşırtmaya devam ediyor.3.Haftada 2.galibiyetini yine deplasmanda aldı.
İlk hafta da Zonguldak deplasmanında 1-0 yine Bertuğ un golü ile kazanmışlardı.
Kaptan yine sahnede idi.45+3'te Penaltı kaçırmış ancak 79 da perdeyi açmış.
90+3'te 10 numara Yusuf Cihat Çelik 2.golü atmış.
Ev sahibi ekip 1 dk sonra 90+4'te Hacı Ömer Doğru ile cevap vermiş.
Maçtan sonra 1922 Konya cephesinin hakeme penaltılarının verilmediği için teknik heyet ve futbolcular olarak tepkileri olmuş.
1922 Konya ilk 2 hafta 0-0 lık 2 beraberlikten sonra ilk yenilgisini aldı ve 2 puanla 15.sırada haftayı tamamladı.
Akhisarspor ise 3 maçta 6 puanla 6.sırada yer aldı.
MAÇIN ÖZETİ
Ev sahibi ekip maça iyi başladı.Henüz 6.dk.da Eyüp ü Kaleci Umut ceza sahası dışında düşürdü ve Kırmızı kart gördü.Kalan dakikaları 10 kişi oynayan Uşakspor 44.dk.da Kaleci Sinan Ören in auta giden adamı düşürmesi ile kazandığı penaltıyı Mehmet Boztepe ile gole çevirerek 3 altın puan ile dönmüş.
İki takımın da pozisyonları var özeti izlediğimde.
3 maçta galibiyet alamayan ev sahibi ekibin 4 maç cezası olan Hocası Cafer Aydın ile yollar ayrımış.Yeni hoca gelinceye kadar takımı Barış Şeref çalıştıracakmış.
Uşakspor bu galibiyetle 2 maçta 3 puana ulaşarak 11.sırada yer aldı.
Sanırım Mehmet Boztepe nin şutu vardı çizgiyi geçti mi geçmedi mi tartışması olan Hakemler devam dedi.

İLK DEVRE
İKİNCİ DEVRE
İyi maç oldu,iki takım da elinden geleni yaptı.
Ev sahibi ekip henüz 6.dk.da Berat Ali Genç ile erken gol bulsa da Eskişehirspor maçı bırakmadı 36 da Berkay Tanır eşitliği sağladı.Devre biterken Mahmut Caner Alioğlu 44 te Kırklarelispor'u 2-1 öne geçirdi.
Eskişehirspor maçı yine bırakmadı,78 de Golcüsü Onur Arı ile 2-2 yi buldu ancak
83 te Emre Balkı ile gülen taraf ev sahibi ekip oldu.
Genç oyuncuların mücadelesi yüksek ama tecrübesizlikten defansta bireysel hatalar çok yapıyorlar.
Eskişehirspor da kanat tan orta sahaya çekilen Berkay Tanır 1 gol,1 asist ile takımı adına en iyi isim olmuş.
Onur Arı 3 gole ulaştı Gol Krallığında Serdar Deliktaş ile zirveyi paylaşıyor.
Kırklarelispor için de kritik maçtı.
Geçen hafta Bilgin Erdem yoktu bu hafta dönmüş.
Ön bölgede Yaser in sakatlığı falan sorunları var,Başkan 1-2 haftaya daha ihtiyaç duyuyoruz,sonrasında hedefimiz yine ilk 5 diyor.
Cem Karaca “Bu skoru hak etmedik”
Eskişehirspor teknik direktörü Cem Karaca “Oyuna kötü başladık. Takım halinde istediklerimizi yapamadık. Her şeye rağmen yine 2-2’yi bulduk. O dakikadan sonra 1 puanı kurtarmak istedik ama bireysel hatalardan dolayı gol yedik ve 3-2 kaybettik. Bu bize iyi bir ders olacak. Önümüzdeki maçlarda inşallah bu hataları yapmayız. Altyapıdan gelen oyuncular, artık kendilerini bu lige adapte etmeleri lazım. Bazıları hala altyapıda kalmış. Topu 4 kere dürtmeye çalışıyorlar, pozisyon hatası yapıyorlar, 3 golü de bireysel hatadan yedik. Taktiksel olarak her şeyi yaptık, en sonunda 4-4-2’ye döndük. Golü de bulduk ama maalesef skoru koruyamadık. Biz yolumuza devam ediyoruz. Önümüzdeki maçı taraftarımızla beraber inşallah daha iyi skorla çıkarırız ''
Volkan Başkanın önemli açıklamaları var buraya da koymak istedim.
Yasa çıkmadan Türk futbolu düzelmez”
Kırklarelispor ve aynı zamanda 2.ve 3. Lig Kulüpler Birliği Başkanlığını yürüten Volkan Can, Kırklareli-Eskişehirspor maçı öncesi ES TV’ye özel açıklamalar yaptı.
Kırklarelispor-Eskişehirspor maçı öncesi ES TV’ye açıklama yapan Kırklarelispor Kulüp Başkanı ve 2. Lig Kulüpler Birliği Başkanı Volkan Can, “Kulüpler Birliği Yasası çıkmadan Türkiye Futbolu düzelmez. Türkiye’de kulüp başkanı oluyorsak borçları kendi üzerimize almamız lazım. Dernek statüsüne geldiğimizde gördüğünüz gibi Eskişehir olsun, Gaziantep olsun, Malatya olsun, Bursa olsun, borç batağına sürüklenip bu günlere geliyorlar” dedi.
ES TV MAÇ ÖNCESİ ÖZEL YAYINA KONUŞTU
Maç öncesi özel yayında Murat Dağtekin’in konuğu olan Can, Türk futbolunun kurtuluşu için, kulüpler birliği yasasının bir an önce çıkması gerektiğini söyledi.
BORÇLARI KENDİ ÜZERİMİZE ALMAMIZ LAZIM
Başkan Volkan Can yaptığı açıklamada, “Kulüpler Birliği Başkanlığını yapıyorum. Buradan ilk önce kulüplerimize seslenmek istiyorum. Ben bunu federasyon toplantısında da söyledim, Kulüpler Birliği Yasası çıkmadan Türkiye Futbolu düzelmez. Türkiye’de kulüp başkanı oluyorsak borçları kendi üzerimize almamız lazım.
ES ES SÜPER LİGİ HAK EDİYOR
Dernek statüsüne geldiğimizde gördüğünüz gibi Eskişehir olsun, Gaziantep olsun, Malatya olsun, Bursa olsun, borç batağına sürüklenip bu günlere geliyorlar. İnşallah Eskişehirspor’un en kısa zamanda eski günlerine dönmesini istiyoruz. Başarılar diliyorum. Büyük bir camia Süper Lig’i hak ediyorlar.
İSİMLERİ DUYULSUN DİYE CAMİALARI BATIRIYORLAR
Tabii bu Kulüpler Birliği Yasası çıkmadığı sürece kulüp başkanlarının bu borçları üstlenmediği sürece olmaz. Biz çok bastırıyoruz. Çünkü biz mesela mütevazi bir takımız. Bütçemiz belli. Bir futbolcuya en fazla 400-500 bin TL civarında para veriyoruz. Yöneticilere de yüklenmek istemiyorum ama seçim zamanı geliyorlar, kendi isimleri duyulsun diye camiaları batırıyorlar.
GÜNÜ KURTARIYORUZ
500 bin TL’lik futbolculara 2-3 milyon TL para veriyorlar, sonra çekip gidiyorlar. Bu borçlar üstlerine kalmadığı sürece Türk Futbolu düzelmez. En son yapılan toplantıda da Nihat başkana aynısını söyledim. Bir an önce bu yasayı çıkartalım. Mesela ben kendi genel kurulumda aldığım kararla benim kendi dönemimde yaptığım borçlardan ben mesulüm.
Ben bu kulübü bıraktıktan sonra kulübün borcu 5 milyonsa geliri ne kadar 2 milyon, 3 milyonu ben kendi cebimden ödeme taahhüttü verdim. Bunu her kulüp yaparsa Türk Futbolu düzelir. Bunu yapmadığımız sürece de isim vermeyeyim 3-4 tane takım, yıllık gelirleri 2 milyon TL ama sen bir futbolcuya 2 milyon TL verirsen bu kulüpler batıyor. Günü kurtarıyoruz” dedi.
TAKIMI AYAKTA TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ
Diğer taraftan kulüp başkanı olarak yaşadığı sıkıntıları da dile getiren Başkan Can, “Biz biraz yaş ortalamasını ufaltmak istedik. Çünkü bizim gibi kulüplerin alıp satması lazım ayakta kalması için. Bizim gelirimiz yok. Biz iki sezondur belediyemizden 1 TL para almadan kulübü yönetmeye çalışıyoruz. Kaç kulüp vardır liglerde herkesin arkasında birileri vardır bizde kimse yok. Sıfır sabit gelirle 13 yıldan beri takımı ayakta tutmaya çalışıyoruz. İnşallah sesimizi duyarlar da burada Kırklarelispor olduğunu, sadece seçim zamanları buraya gelmemelerini sağlarız” dedi.
TÜRK FUTBOLU ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ
Ayrıca Kulüpler Birliği Yasasının çıkmamasını isteyenler olduğunu da aktaran Başkan Can, “Kulüpler Birliğinde atıyorum 94 tane üyemiz var bunun 75-80 tanesi destek veriyor. Çünkü 14-15 tanesi belediye kulübü olduğundan dolayı onların işine gelmiyor. Bizim işimize geliyor. Hodri meydan, çıkalım varsa gücünüz Eskişehirspor’un başına geçin ama kendi paranızla geçin. Gücünüz yoksa, belediye verecek, valilik verecek, sponsor verecek böyle başa geçip de millete hayal satmayın. Geride enkaz kalmasın. Türk Futbolu çöplüğe döndü. Kapanıyor takımlar.
KULÜPLER İLETİŞİM İÇİNDE OLMALI
Malatyaspor Yeni Malatya oldu. Gaziantep işte Gazişehir oldu. Bunlar değişik şeyler. Biz bu Türk Futbolunu kurtarmak istiyorsak günü kurtarmamamız lazım. Bir de biz futbolcu, teknik direktör ve menajerlerin içine düşmüşüz. X bir kulüp diyor ki ben bu sporcuya 500 bin TL verdim öbürü diyor ki aman ben 1 milyon vereyim. İletişim halinde olmamız lazım. Bu sene işte bunu sağladık. Kulüp başkanları birbirimiz ile konuşuyoruz, ‘Arkadaşım sen bu futbolcu ile ilgileniyor musun? Başkanım diyorum ismi bile gelmedi.’ Bu oyunlara düşmememiz lazım. Futbol anca böyle kurtarabiliriz. Bunun için çalışıyoruz” dedi.

ES TV ye de Başarılı yayınları içni Tebrik ve Teşekkür ediyorum.


Yazık Oldu 🙁 Yenilgiyi Hak etmedik 1-0 !!!

MAÇIN ÖZETİ
İLK DEVRE
İKİNCİ DEVRE
Özeti izlediğimizde ev sahibi ekibin çok gol kaçırdığı adeta tek kale oynadığı görülüyor.Karacabey az öz gelip 2 kez eşitlik golü atmış.
Son sözü Mustafa Durak söylemiş ceza sahası dışından attığı şutla.
Çok şut atmışlar.
Geçen hafta Eskişehir deplasmanında 0-0 beraberliğinden sonra taraftarlar Mustafa Durak,Can Erdem ve Muhammet Raşit Yöndem in oynamasını istemişlerdi,Gürses hoca Onları duymuş Can Erdem 69 da girmiş ama Mustafa Durak ve Muhammet Raşit Yöndem oynamış,Behlül Aydın da 11 de başlamış
Mustafa ve Behlül golleri atmışlar.
Diğer golü geçen hafta da iyi oynadığını,beğendiğimi yazdığım 12 numara Muhammet Enes Durmuş'tan.
Karacabey Belediyespor Teknik direktörü İbrahim Cezayir, deplasmanda oynadığımız Şanlıurfaspor maç sonu değerlendirmesi yaptı.
''Deplasmanda oynadığımız Şanlıurfa maçından puan ya da puanları hakkedecek mücadele ve takım ruhumuzu sahaya yansıttık.
Oynayan oynamayan tüm Oyuncularımı böylesi güzel bir mücadele verdikleri için kutluyorum. Oyun disiplini ve oyun planımızı sahaya yansıtarak kaybetmemek ve kazanmak İçin her şeyi yaptık. İki kez geri düşmemize rağmen hızlıca geri dönüş reaksiyonları verdik. Bu bir takım için çok değerlidir. Sahada vazgeçmeyen bir Takım ruhumuz vardı. Son 10 dakika yakaladığımız net fırsatları değerlendirebilseydik puan ya da puanlar ile dönebilirdik.
Gerçekten çok iyi hazırlanıp çok iyi oynadığımız maçta, eksikliklerimizi görüp, geliştirip hafta sonu oynayacağımız Kırklarelispor maçına en iyi şekilde hazırlanacağız.
Sakat olan ve aramıza yeni katılan oyuncularımızın gelmesi ile daha güçlü bir Teco Karacabey takımını taraftarlarımıza izleyeceğiz.
Son olarak, deplasmanda gösterdikleri muhteşem mücadele için takım oyuncularımı tekrar yürekten kutluyorum.
Bu mücadelemizi ve oyunumuzu puana dönüştürüp hızlı şekilde tırmanışa geçmek istiyoruz.
Şanlıurfa spor kulübünü tebrik eder , gösterdikleri misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum ''



Haftanın maçında Şampiyonluğun favorilerinden Pendik,ikinci yarı başında 48.dk.da Emir Alagöz ile bulduğu golü korumasını bilerek,zor deplasmandan takılmadan dönmüş.
Görkem Bitin bu hafta da 88 de girmiş.
Buca sahasında 2.kez puan kaybediyor.
4 puanla 8.sırada yer aldı.
Pendikspor ise 2 maçta 6 puanla 5.sırada haftayı kapatıyor.

HAFTANIN NOTLARI: 

*8 Maçta 4 Deplasman,4 ev sahibi takımı kazanırken,berabere maç bitmedi.

*Tarsus İ.Y. ve hakları dondurulan Kastamonuspor BAY takımdılar.

*8 Maçta 25 gol atıldı bu rekor,geçen hafta 11 gol atılmıştı.

*3 maç 3-2 ev sahibi ekiplerin galibiyeti ile bitti.

*8 Maçta 36 Sarı,3 Kırmızı kart gösterildi.

*İlk haftadan İki Teknik adam ayrılığı yaşanmıştı.Bucaspor 1928 de Uğur Balcıoğlu ile yollar ayrıldı yerine Tolga Doğantez yeniden getirilmişti.

Kırklarelispor da Bilgin Erdem geçen hafta yoktu bu hafta dönmüş.

Ve Zonguldakspor da 4 maç cezası olan Cafer Aydın sahaya inemeden gönderildi.

*Bana göre haftanın sürpriz sonucu Pazarspor'un Ankara DS u yenmesi idi.

*Her hafta sürpriz sonuçların alındığı bir grup olacak gibi.

*Maçların yayınını TRT nin aldığı söyleniyordu ancak henüz net bir bilgi yok,böyle bir icraat ta yok.Sadece Doğu ve Güneydoğu Bölgesi takımlarının 1 maçını TRT KURDİ yayınlıyor her haftad demiştim geçen hafta aynen böyle devam ediyor.TRT nin aldığı da yok.Yayın yapmak isteyen yerel kanallar TFF ye ve kulüplere paylarını ödeyerek yayınlayabiliyorlar.

HAFTANIN TAKIMLARI

AKHİSARSPOR

Transfer yasağı olan,genç bir takımla 2.kez Deplasmanda kazandılar.

UŞAKSPOR
6.Dk.da 10 kişi kalmalarına rağmen eksiksiz gibi iyi oynayıp 3 puanla döndüler.

HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRLERİ

MUHAMMET YILMAZ (AKHİSARSPOR)

SERKAN AFACAN (UŞAKSPOR)

HAFTANIN FUTBOLCULARI

BERTUĞ BAYAR (AKHİSARSPOR)


MEHMET BOZTEPE (UŞAKSPOR)
ZAFER MERGEN (PAZARSPOR)

TANER GÜMÜŞ (ISPARTASPOR)


HAFTANIN DİĞER BAŞARILILARI

ISPARTA 32 SPOR

PENDİKSPOR

TARIK SÖYLEYİCİ (ISPARTA 32 SPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ)

LEVENT DEVRİM (PENDİKSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ)

MUSTAFA DİLER (ISPARTASPOR)

EMİR ALAGÖZ (PENDİKSPOR)

MUSTAFA DURAK (ŞANLIURFASPOR)

MUHAMMET ENES DURMUŞ (ŞANLIURFASPOR)

MEHMET ALAEDDİNOĞLU (AMED SPORTİF)

YUSUF CİHAT ÇELİK (AKHİSARSPOR)

EMRE BALKI (KIRKLARELİSPOR)

MAHMUT CANER ALİOĞLU (KIRKLARELİSPOR)

BERKAY TANIR (ESKİŞEHİRSPOR)

KIRMIZI KARTLAR : 

Dk.51 Aykut Civelek (Ankara DS)

Dk.70 Yunus Emre Çakır (Erzincan)

Dk.6 Umut Kaya (Uşak)

KENDİ KALESİNE GOL : 

Dk.70Erkan Çam (Pazarspor)

KAÇAN PENALTI : 

Dk.45+3 Bertuğ Bayar (Akhsarspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder