23 Mart 2015 Pazartesi

Naz Naz'dan Yine Galibiyet Yok : 0-0 !!!


STAT: Nazilli İlçe
HAKEMLER: Yiğit Peşin ***, Osman Karataş ***, Utku Tunavelioğlu
NAZİLLİ BELEDİYESPOR: İbrahim ****, Lider **, Bora ****, Hüseyin *** (Dk.81 Saffet Gurur ***), Hakan ***, Caner Hüseyin ** (Dk.72 Sedat *), Erdi *(Dk.65 Abdullah **), Mehmet Ersavaş ***, Halil ***, Tufan Zahid **, Eren *
BANDIRMASPOR: Bekir **, Hakkı İsmet ***, Furkan ***, Serkan **, Muharrem Ozan *** (Dk.77 Eren Görür **), Talha **, Volkan *** (Dk.80 Ali Kuleli **), Celal ***, Cenk **, Yasin ***
GOLLER: -
SARI KART: Hüseyin, Bora, Mehmet Ersavaş (Nazilli Belediyespor) – Volkan, Cenk, Talha (Bandırmaspor)
KIRMIZI KART: -
YİNE YENEMEDİK !!!
* Maalesef yine olmadı :(( 5.maça çıktı Galibiyet özlemimiz.
* İşin düşündürücü yönü artık her şey klasikleşti.Maç öncesi şok eksik oyuncu haberleri,klasik kadro,klasik değişiklikler,klasik gol kaçırma hastalığımız ve sonucunda klasik kazanamama ve puan kaybı :( 
* Ve 5 haftadır cepten yiyince artık 5.sırayı yani Play Off hattına 3 gol averajı ile de olsa Sarıyer'e hediye ettik (!)
* Maç öncesi kadrolar açıklandığında yine bir şok yaşadık.Yasin Yener ile Kaleci ve Kaptanımız Sofu Baykal bu kez 18'de bile yoktu.Yasin'in hafta içi sakatlık haberini duymuştuk ama yetişebilir diye düşünüyordum.Ama Sofu bana tam bir sürpriz oldu.Acaba dedim bu kez Piyango Sofu'ya mı vurdu ama öyle değilmiş yüksek ateş nedeniyle maç sabahı halsiz kaldığı için kadrodan çıkarılmış serum tedavisine devam ediyordu.Kendisine çok geçmiş olsun diyorum.
* İlk 11'imiz ve Dizilişimiz şöyleydi ; 
Kalede İbrahim,Yasin'in yerine de Erdi vardı.
* Bandırmaspor ise kart cezaları ve sakatlıkları nedeniyle 5 eksiği ile gelmişti.Oğuz Kocabal,Hacı Mustafa Karabulut,Onur Bektaş,Oğuz Özden ve Ali Serin yoktu.Bu nedenle 16 kişilik kadro ile gelmişlerdi.Beklediğim 11'den sadece Sağ kanatda Ali Kuleli yerine Volkan Yılmaz vardı.

* Maç mücadele gücü yüksek ve tempolu olmuş.Bandırmaspor her iki devrenin başlarında 10-15 dakika etkili olmuş.4-5 pozisyonları var 4.dk.da Yasin Palaz'ın 25 metreden kullandığı serbest vuruşu Kalecimiz İbrahim 90'dan almış
Hakkı İsmet ve Furkan şutları üst direği sıyırarak auta gitmiş.İkinci yarı başında Furkan pasında Yasin'in şutunu İbrahim iki hamlede kontrol etmiş.83'de Eren Görür’ün arka direğe pasında topla buluşan Hakkı’nın müsait pozisyondaki şutunda top kaleci İbrahim’i aşarak yan ağlarda kaldı.
* Bizim ise ilk yarıda daha az ama özellikle ikinci yarıda olmak üzere tam 10 net gol pozisyonumuz var.İlk yarıda 42.dk.da Erdi'nin füzesi üst direkten dönmüş
+1 verilen ilk yarının son dakikasında Halil % 99'lük golü kaçırmış.Sol çaprazdan vurduğu sert şutunda kaleci Bekir’i geçen top direği sıyırarak auta çıkmış.
* İkinci yarıda kaçırdığımız pozisyonlardan bazıları ; 
Dk.47; İkinci yarıya hızlı başlayan Siyah İnciler’de Tufan’ın sağ kanattan açtığı ortasında penaltı noktasında yükselerek topa sert vuran Eren’in kafa şutunu kaleci Bekir iki hamlede kontrol etti.
Dk.51; Siyah İncilerin geliştirdiği kontratakta rakip ceza alanında üst üste iki net pozisyon yakaladı. Caner-Tufan ikilisinin paslaşarak girdiği rakip ceza alanında ortasında topla buluşan Eren’in şutunda kaleci Bekir’den dönen topunda ceza yayı üzerinde buluşan Mehmet Ersavaş’ın sert şutunda kaleci Bekir’i aşan top üst direği sıyırarak auta çıktı.
Dk.59 Halil Çelik'in şutu kalecide kaldı.
Dk.61 Halil Çelik ceza sahası içinde düşürüldü hakem devam dedi.
Dk.67; Nazilli ekibinde Halil’in sol kanattan attığı pasında topla buluşan Mehmet Ersavaş’ın 30 metreden vurduğu sert şutunda 90’a giden topu kaleci Bekir tokatlayarak kornere çeldi.
Dk.69; Sol kanattan Eren ile kontratak geliştiren Eren’in şutunda kaleci Bekir’den dönen topta, boş kaleye vuran Tufan’ın şutu üst direği sıyırarak auta gitti. Nazilli boş kaleye topu gönderemeyerek mutlak golden oldu.
Dk.90; Sol kanattan köşe atışı kullanan Nazilli ekibinde Tufan’ın ortasında arka direkte yükselerek vuran Bora’nın şutunda kaleci topu oyuna çeldi.
Dk.90+4; Maçın son saniyelerinde orta sahadan atılan uzun topla buluşan Eren, kaleci Bekir ile karşı karşıya kaldı. Bekir’i çalımlayan Eren’in ayağına dolanan top kalecinin önünde kalırken, maçın orta hakemi bitiş düdüğünü çalarak skoru ilan etti.
* Maç öncesi Yasin Yener'in sakatlığı ve Sofu'nun hastalığı ile başlayan şanssızlığımız maç içerisinde Erdi,Hüseyin Bülbül ve Erdi'nin yerine giren Abdullah'ın sakatlıkları ile devam etmiş.Abdullah'ın sakatlanması ile +4 dakikayı değişiklik hakkımızı kullandığımız için 10 kişi oynamışız.Tabii bu sakatlıklar da bizi etkilemiş.Yasin Yener'in yerine oynayan Erdi iyi mücadele ediyorken 63.dk.da sakatlanıp çıkıyor Abdullah giriyor.79'da Hüseyin Bülbül sakatlanıyor Gurur giriyor böylece 2 değişiklik hakkımızı zorunlu olarak kullanmışız ki bu Emin Yalın veya Osman Doğru'yu hamle olarak alma şansımızı bitirmiş.Sadece 70.dk.da Caner - Sedat değişikliği hamlesi yapmış ki bu değişiklik de taraftarlar arasında tartışılıyor.
* Maçın bizim adımıza en iyi isimleri Top 3 olarak ; Mehmet Ersavaş - İbrahim Karaca ve Tufan Zahid Arslan olmuş.Mehmet Ersavaş Yasin'in de yokluğunda Orta sahayı adeta tek başına sırtlamış Ahhh o 30 metreden 90'a giden topunu Kaleci Bekir çıkarmasa gol olsa harika olacakmış.Aferin Mehmet diyorum.Kaleci İbrahim de uzun süredir oynamamasına rağmen kurtardığı 2 mutlak gol pozisyonu ile görevini çok iyi yapmış,Sofu'yu aratmamış.Tufan Zahid Arslan ise her zamanki gibi çalışmış,çabalamış.Altay maçında olmaması aklıma geliyor neyse ....
* Maçtan dikkatimizi çeken bir önemli not ; maalesef kornerleri etkili kullanamıyoruz.7-8 korner kullandık neredeyse hiç etkili olamadık.Halil kullanıyor çoğunlukla hep ön direğe rakip oyuncunun kafasına atıyor.Bu konuya da dikkat çekmek istiyorum.

* Sakatlanan Erdi,Hüseyin Bülbül ve Abdullah'a geçmiş olsun diyorum.
Hüseyin Bülbül 4.sarı kartını görerek cezalı duruma düştü.
* Gelelim en önemli konuya ve sorunumuza ; ''Gol kaçırma hastalığı'' Lider ile oynanan böyle bir maçta bile 10 gol pozisyonu kayıtlara geçip gol bulamıyorsak üzülmemek,dövünmemek elde değil.Maalesef her maçta böyleyiz.Gerek şanssızlık,gerek beceriksizlik,gerek bencillik/egoistlik, gerek formsuzluk,gerek forvet oyuncularımızın yetersizlikleri v.s. v.s.nedeniyle böyle bir sorun yaşıyoruz.Bu yüzden Başkan'dan tut teknik heyet,futbolcularımız ve biz taraftarlar herkes üzülüyor.En önemlisi de ''takımın hedefleri ile teknik direktör ve futbolcuların bireysel hedefleri sekteye uğruyor '' Bu kaçan goller yüzünden belki de inşaallah olmaz tabii ama Play Off'u ve oradan üst lige çıkma şansını kaçırabiliriz. Teknik adamlar ve futbolcular da kariyerlerine eklenecek muhtemel bir başarıyı kaçırmış olacaklar.
* O yüzden kimseyi kırmadan,dökmeden günah keçisi ilan etmeden bu soruna çözüm bulmalıyız.Biz taraftarlar duygusal davranabiliriz ve maçlarda anlık tepkiler verebiliriz gol kaçıran futbolcularımıza misal son dakikadaki Eren'in kaçırdığı o pozisyonda saç baş yoldu taraftarlarımız,tepkiler de olabilir anlık duygu patlaması ile bunlar doğaldır Eren başta olmak üzere diğer gol kaçıran futbolcularımız bunlardan alacakları dersleri alsınlar ama çok fazla alınmasınlar.
Bizden çok üzüldüklerini de biliyoruz.
Eren ile konuştum ''çok üzgün olduğunu söyledi.Bende istemezdim böyle olmasını ,hala kendime gelemedim dedi.Taraftarların 2 puanımızı çaldın ''demesine daha çok üzüldüğünü söyledi.
Ben de kendisine bunların doğal şeyler olduğunu üzülmemesi gerektiğini söyledim.
Her futbolcu gol kaçırabilir futbolda olan şeyler bunlar ama bundan sonra daha dikkatli olmalılar.Antrenmanlarda daha fazla gol çalışması mı olur,maçlara iyi konsantre olmak mı olur bilemiyorum artık daha fazla gayret göstermelerini bekliyoruz.Hocamızdan da daha farklı alternatifler bekliyoruz Tufan Zahid'in Santrfor oynaması,Osman Doğru'ya şans verilmesi ama sol kanat da değil Santrforda gibi.
* Biz Nazilli Belediyespor taraftarları olarak her zaman takımın (Başkan,yönetim,teknik heyet,futbolcular) arkasındayız.İnanın biz başka takımları da takip ediyoruz bizim kadar futbolculara sahip çıkan başka takım taraftarı yok.Bizde pekala bize ne arkadaş profesyonel futbolcu bunlar para kazanıyorlar o golleri kaçırmayacaklar,atacaklar diyebilirdik ama yapmıyoruz.
* Bakın Bandırmaspor maçından önce şöyle bir yazı hazırladık
 ''Nazilli Belediyespor Facebook Sayfamızda'' yayınlamak üzere ama Futbolcular kısmındaki şu bölümden alınmasınlar diye vazgeçtik moralleri bozulur diye.
''4- Futbolcularımız
 Profesyonellik bilinci ile hareket ederek antrenmanlarda ve maçlarda''sadece futbolu düşünerek'' özveri ile sorumluluklarını yerine getirmeliler.
 Arma için oynamalarını pek beklemesek de kendi kariyerleri ve gelecekleri için oynamaları da yeterli.Diğer takımları küçümsemek değil ancak Düzyurt,Bugsaş,Gölbaşıspor'da değil Nazilli Belediyespor'da oynadıklarını unutmamalılar.
Özel hayatlarına da dikkat etmeli,sosyal hayatlarında olsun sosyal medyada olsun ''Nazilli Belediyespor futbolcusuna yakışır'' şekilde davranış sergilemeliler,kulübü,şehri temsil ettiklerini de akıllarından çıkarmamalılar ''
* Bir de diğer kulüplerin taraftarlarından bir kaç örnek verelim ; bakın Hatayspor taraftarı bir mağlubiyetden sonra ne yazmıştı ; 
İnegölspor taraftarının tepkisi ; 

Ve dünkü maçtan sonra Lider Bandırmaspor taraftarı bakın neler yazmış ;
 ''Bu ruhsuz delikanlı(!) .bnelerin kıtabını s..mek farz oldu. G.tleri kalkmıs ama Bandırma da çarşıda gezebilecekler mi bakalım ''
Ve yine maçtan sonraki haber ; 
'' Maç sonunda şehirden ayrılmak için otobüslerine yönelen Bandırmasporlu futbolcular ve teknik heyet ile taraftarlar arasında tartışma yaşandı. Bandırmasporlu futbolculara ruhsuz oynadıkları gerekçesiyle tepki gösteren taraftarlar Teknik Direktör Mustafa Çapanoğlu ile tartıştı. Teknik patron ile itişmelerin yaşandığı olaya emniyet ekipleri müdahale ederek olası kavgayı önledi ''
 * Bu örnekleri görerek futbolcu kardeşlerimiz ne kadar şanslı olduklarını bir kez daha görüyorlar umarım.Ve bundan sonra kalan 6 maçta daha çok çalışarak,daha çok konsantre olarak,işlerine daha çok sarılarak hem kendilerini hem biz taraftarları sevindirmeliler.
* Biz kalan 6 maçtada kendilerine sonsuz ''TEK YUMRUK HEP DESTEK TAM DESTEK ''diyoruz.Onlarda inşaallah gelecek haftaki Bugsaşspor maçından başlayarak karşılığını verecek ve bu taraftara PLAY OFF hediye edeceklerdir buna inanıyoruz ve kendilerine Başarılar Diliyoruz. 
* Bandırmaspor buradan aldığı 1 puanı bence kazanç olarak görmeli.Eksiklerine ve bu kadar gol kaçırdığımız bir maçtan 1 puan iyidir onlar için.Fark 2'ye indi.Baskı iyice artacaktır üzerlerinde.Başarılar diliyorum bundan sonraki maçlarında hak eden Şampiyon olsun.
* Son olarak Nazilli'mizin sevilen simalarından Yaşar BANDIRMA'yı kaybettik.Allah rahmet eylesin,taksiratını affetsin Ailesine ve Nazilli'li hemşehrilerimize sabır diliyorum.Acımızı paylaşan Göztepe,Bandırma ve İnegölspor taraftarlarına da teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder