9 Mart 2015 Pazartesi

Naz Naz ''Cepten Yemeye Devam Ediyor '' : 0-0


STAT: Nazilli İlçe
HAKEMLER: Mustafa Kürşat Filiz **, Mehmet Vargün ***, Kemal Mavi ***
NAZİLLİ BELEDİYESPOR: Sofu ***, Lider Koç **, Bora Yelken ***, Mehmet Ersavaş ***, Sedat ** (Dk.54 Erdi **), Emin * (Dk.68 Hüseyin Akoğlu *) Hakan **, Saffet Gurur **, Yasin *** (Dk.81 Osman *), Eren *, Caner Hüseyin***
ALTAY: Burak ***, Ferit **, Kürşat Ergün ***, Emrah **( Dk.91 Gökhan Çakır ?), Cumhur, Raşit *** (Dk.82 Ahmet *), Bedri Can ** (Dk.58 Mikail **), Hikmet Yiğit ***, Hüsamettin ***, Yüksel **, İsmet ***
SARI KART: Kürşat, Raşit (Altay)
GOL: -
KIRMIZI KART: -




CEPTEN YEMEYE DEVAM
* Maalesef kazanamadık ve Play Off hedefinde 2 puan kaybettik.
Altay'ın küme düşme potasında olması nedeniyle zor maçtı.Onlarda 2 puan
kaybetti.Onlar için daha elzemdi 2 puan aslında.0-0'a kilitlediler oyunu.
Son 3 maç ve son 8 maçta 5.kez 0-0 berabere kalmış oldular.
* Kısacası biz kendi sahamızda puan kayıplarına devam ediyoruz yani cepten
yemeye devam ediyoruz.
* Altay 16 maçtır maç kazanamamış,son 12 maçta sadece Göztepe maçında       2 gol atmış diğer 11 maçta tek gol atamamış,deplasmanda galibiyeti olmayan haliyle sondan 2.sıraya kadar gerilemiş bir takımdı.İçinde bulundukları durum kazanamama stresi ve baskısı onları çok etkiliyordu.
* Onları anladık da biz niye strese,baskı altına giriyoruz ve bu yüzden son vuruşlarda hata yaparak goller kaçırıyoruz ben bunu anlamıyorum.
 Daha rahat olmamız lazım,daha sakin olmamız lazım.Eldeki imkanlar doğrultusunda bulunduğumuz yer gayet iyi aslında kimse bu takımdan Şampiyonluk beklemiyor.Play Off olsa çok iyi olur olmasa da çok fazla bir şey denemez sezon sonunda çünkü yola çıkarken ''FEDA SEZONU'' denilmiş bu sezon ''TUTUNMA / YAPILANMA'' sezonu gelecek sezon Şampiyonluğa oynama planları vardı.Ha bu saatten sonra bu kadar ayağımıza gelmiş avantajı tepip Play Off'a kalamazsak bu bizi çok üzer yalnız onu söyleyeyim.
* Maç öncesi takımımızda en önemli eksik 9 gol ile bir Sol kanat adamı olarak bu sezon beklenenden de çok iyi performans göstermiş Halil Çelik'in sarı kart cezalısı olması nedeniyle olmamasıydı.Yerine taraftarın da oynamasını çok istediği Emin Yalın oynaması bekleniyordu ve 11'ler açıklandığında bunu görüyorduk ancak şok bir durumda vardı forvetin arkasında oynamasına 
rağmen maç içinde sağ,sol ,en uç olmak üzere forvetin her yerinde tüm enerjisini ortaya koyarak mücadele eden 5 gol,3 asist ile de takımın 
önemli hücum obsiyonlarından olan - zaten Eren 11,Halil 9'dan sonra 
3.golcü oyuncumuz - Tufan Zahid Arslan 18 kişilik kadroda yoktu.
Sakatlığı yoktu o halde sebep ne olabilirdi ? 
Tabii ki Ahmet Hocamızın tasarrufu (!).
* Bu konuyu çok önemsiyorum aynı zamanda beni çok geriyor.
Ahmet Kazım ERTEM hocaya saygı duyuyorum takım için malum sağlığını tehlikeye atacak kadar işine özveri ile sahip çıkan,ciddi mesai harcayan bir hocamız.Her teknik adamın olduğu gibi artıları da var eksileri de.
Artıları ; 
a)Kulüp/takım aidiyeti,işini sahiplenişi.
b)Takımı çok iyi çalıştırması bu sayede fizik kondisyonumuzun iyi olması.
c)Bazı oyuncuların performanslarını arttırması.Örnek : Halil Çelik,Ersavaş,Erdi
d)Disiplini ( * Bu maddeye döneceğim)
e)Sürekli daha iyi olmanın peşinde koşması en basit hataya bile tahammülü olmaması.
f)Lig tecrübesi
g)Yönetim ile uyumlu çalışması.
Eksileri ; 
a)Futbolcularla iletişiminin zayıf oluşu.( * Bu maddeye döneceğim)
b)Taktik,sistem ve oyuna müdahale,oyuncu değişikliklerinde zaman zaman hataları.
c)Saplantı,ezber diyebileceğimiz tercih ve tasarrufları.
d)Genç oyuncuları bakış açısında,onları kazanmada zaafiyeti.
(Ersavaş artık genç oyuncu değil hocam :) )
e)Kenarda kendine hakim olamayıp tribüne gönderilişi.Bu sezon 3.kez atıldı ve bilindiği gibi Sarıyer maçından 8 maç ceza aldı.
f)Bu kenardan sürekli bağırmaları - antrenmanlarda da - futbolcularda stres yaratıyor yapabilecekleri basit hareketlerde bile hata yapıyorlar.
g)Forma adaleti konusu.
* Bu maddeleri iki taraflı çoğaltabiliriz de.
İçlerinden en çok önemsediğim maddeler işaretlediğim Disiplini ve Futbolcularla iletişiminin zayıf oluşu maddeleri.
 Maalesef bu konuda sezon başından beri sıkıntı çekiyoruz.Hoca futbolcu grubunu kafasındaki takım olgusunu yaratmak için belli bir disiplin altına almak isteyebilir bu çok makul ve saygı duyulacak bir şeydir.Ancak bunu sağlarken maalesef sıkıntılar yaşanıyor sağlıklı iletişim kurulamadığı için.
Sezon başından beri en genç futbolcudan 30 yaşında en tecrübeli ve en uyumlu,efendi bir futbolcu ile iletişim hocaya göre disiplin sorunu yaşadı.
Bu normal bir durum değildir.Son örnek Tufan Zahid olayı.
 Tartışmadan dolayı kadro dışı bırakılmış.Hocanın tasarrufudur saygı duyulur ancak tartışılır.Zira bu tasarrufun sonucu ne oldu ,ne faydası,ne zararı oldu ?
Zahid 30 yaşında başarılı,iş ahlakı iyi olan bir futbolcu bu kadro dışı kalma ile disipline edilmiş mi oldu yani.
Kadroda olmamasının ne faydası oldu ? Bana göre hiç aksine takıma zararı oldu. 
Halil cezalı yok,Eren cezadan döndü zaten 11'de yoktu son maçlarda,Caner hasta hasta oynadı ki bir kaç haftadır düşüş var,Sedat tüm iyi niyeti ve çabasına rağmen 19 maçta 1 gol atabilmiş,genç Osman'a güvenilmiyor.
Hal böyleyken elindeki en önemli hücum obsiyonlarından birini ufak bir tartışmadan kadro dışına bırakma lüksümüz yok bana göre.
Zahid bu maçta oynasaydı gol atma ve kazanma şansımız artar mıydı artmaz mıydı ? Tabii ki artardı.Eeeee o zaman bu tasarrufun faydası mı zararı mı olmuş herkesin takdirine bırakıyorum.
* Teknik adamların Disiplin cezası uygulamasının farklı yolları vardır.Ben teknik adam değilim ama futbolu 40 yıldır yakından takip eden bir futbolsever olarak prensip olarak ''kadro dışı bırakma'' yı hiç benimsemem.
Zira o futbolcuya değil takıma verilmiş bir ceza olur.
Profesyonel futbolcu yani ekmek parasını bu işten kazanan futbolcuya en büyük ceza para cezasıdır.Sezon başında Yönetimle birlikte Ödül / Ceza yönetmeliği belirlenir hepsinin karşısına ne verileceği yazılır ve uygulanır.Yönetimler maddi yükümlülüklerini er ya da geç yerine getirdiklerine getirmezlerse TFF yaptırımları da olduğuna göre pekala para cezası uygulanabilir.Takım disiplinini bozacak çok aykırı hareket yapan oyuncuyu zaten takımda tutmazsın sezon başında da iyi araştırarak almaman da lazım.
Çok şükür bizim takımdaki futbolcularımız böyle çok ciddi disiplin sorunu yaratan kendilerini hocadan,yönetimden,takımdan üstün gören,saygısızlık yapan,takımdaşlığa,birlikteliğe zarar veren oyuncu grubu değil.
 O halde Ahmet hocanın bana göre iletişim zaafiyetinden kaynaklanan tartışmalarda hemen kadro dışı bırakma disiplin mekanizmasının takıma zarar vermekten başka bir sonucu yok.
* Dedim ya her teknik adamın disipline etme yolları farklıdır diye.
Eyvallah ama burada ''Egolar devreye girmemeli'' veya ne yapalım Hocanın yapısı böyle denilebilecek kadar basit değil.Hocanın yapısı öyledir eyvallah eskilerin bir lafı vardır ''Can çıkmayınca huy çıkmaz'' diye amenna ama bazen
kişiliğimizden,prensiplerimizden,egolarımızdan taviz vermek gerekir grubun menfaati için.
 Fazla uzattım toparlamak lazım,Başkan ve Yönetim kendilerine göre haklı sebeplerle daha önce yaşadıkları hoca-futbolcular sorunlarından dolayı 'futbolcuya dayalı düzen' olmaması için hocaya destek veriyor,hocanın arkasında duruyor olabilirler ama 'hocaya dayalı düzen' de olmamalı.
İkisi arasında bir düzen sağlanmalı.Evet bu çok zor ama yönetimlerin işi de bunu sağlamak.Umuyorum Başkan ve yöneticiler bu konuda önümüzde tekrar sıkıntılar yaşanmaması için Hoca ve futbolcularla konuşup,gerekli uyarıları yapmalı kanaatindeyim.
* Hoca maçı bir evin çatısından izledi ; 
* Maçla ilgili bir kaç cümle yazacak olursam ; 
İlk yarıda üstün oynamışız hatta tek kale bile oynadığımızı ifade edenler var ama neticeyi değiştirecek vuruşları yapamamışız.İkinci yarıda ise Altay özellikle 4 numaralı oyuncuları Kürşat Ergun Aydın'ın kullandığı tehlikeli duran toplarla etkili olmaya çalışmış,biz bir türlü topu yere indiremeyip şişirme toplarla sonuca gitmeye çalışmışız.
* Emin Yalın beklentileri karşılayamamış ve 68.dk.da yerini Hüseyin Akoğlu'na bırakmış.Hocanın 81.dk.da Yasin - Osman Doğru değişikliği de eleştiriliyor.
Yasin takımın en iyi bir kaç isimden biriyken neden çıkıyor,Osman niye 81'de daha erken girmiyor şeklinde.Bir de 53'de Sedat çıkmış hocanın ezber otomatik değişikliği Erdi girmiş.Sedat kötü oynamış olabilir ama maç 0-0 iken Santrfor çıkarıp defansif orta saha oyuncusu almayı ben anlayamadım aklıma hoca acaba 0-0'ı korumaya mı çalıştı diye geldi.
* Oyuncularımızdan olayları da görerek daha özverili olmalarını beklerdim.
* Tek sevindiğim konu Osman Doğru'nun 81.dk.da da olsa bu sezon ilk kez süre alması ve yine gençlerimiz Onur Yavaş ve Kaleci Ömer Kavurkacı'nın 18 kişilik kadroya alınmasıydı.
* Maçla ilgili olayları ise kınıyorum.Altay seyircisinin ne yapmak istediğini anlamış değilim.Takımın küme düşüyor onu desteklemeye,omuz vermeye mi geliyorsun yoksa ''tribüncü egonuzu tatmin etmek için Holigancılık oynamaya mı '' Görüyoruz saçma salak sağda solda yazıyorlar Nazilli'yi fethettik,adam dövdük şu bu.Bunlar gerzekçe şeyler iyi halt ettiniz ne kazandırdınız derler.
Belki de takımınız bu olaylardan etkilendi zaten 16 haftadır kazanamama stresi var birde bu olaylardan etkilenmiş olamaz mı ?
   Bir de sayfalarında 'hayali senaryo'larla olayları anlatanlar var ya çok komik :)) 
   Evet dün Nazilli'de ''Vandalizm'de Şampiyon oldunuz (!) '' ama 3.Lig'e düşeceksiniz yazık ki.
 Tabii gerekli tedbirleri almayan bu konuda zaaf gösteren Nazilli Emniyeti de maalesef sınıfta kalmıştır.Adamlar ellerinde bira şişeleri,içkili,hapçı v.s.çarşıda,stad etrafında,stad önünde,protokol tribünü girişinde,açık tribünde her yerde taraftarlarımıza saldırıyor her türlü Vandallığı yapıyor ama seyirci kalınıyor.Bir taraftarımızın yüzünde bira şişesi parçalanıyor gözü kör olabilirdi de.Olacak şey değil.Tüm sıkıntıları bizim Göztepe ile dost olmamız kendileri Göztepe ile düşmanlar o yüzden,bütün bu olayların altında yatan temel neden bunun ezikliğidir.

* Altay taraftarının yarattığı Vandalizmde yaralanan Veysel kardeşimize ve ayağı kırılan Polis Memuru Mesut bey'e geçmiş olsun diyorum.
* Bizim taraftara da şunu söylemek isterim evet belki bu maça özgü Altay'lıları kızdırmak için Göztepe atkıları falan açtınız ama şu görüntüler Nazillispor forması,atkısı hariç başka takımların atkı,formaları hiç hoş görüntü oluşturmuyor.Aksine rakip taraftarlara malzeme vermiş oluyoruz.
Siyah - Beyaz'dan başka bir şey görülmemeli tribünlerimizde.
* Artık Cuma günü Tepecik deplasmanına gidiyoruz.
Can derdindeler ki ilk maçta 0-0 kalmış yenememiştik.
3 maçlık duraklama dönemine son verme zamanı.
Zor maç olacak.Kazanmalıyız çünkü arkamızdan rakipler yetişiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder