1 Ocak 2014 Çarşamba

Nazilli Belediyespor'da Neler Oluyor ? Krizin Perde Arkasında Neler Var ?


Bilindiği gibi sezonun ilk devresinin son maçı olan Ofspor maçında sonra ''14 (doğrusu 11 ) futbolcunun alacaklarına karşılık TFF'ye başvurdular '' haberi Nazillispor gündemine bomba gibi düşmüş galibiyet sevincimizi kursağımızda bırakmıştı.
 Ofspor maçı yazımızda şöyle değinmiştik  bu konuya ;
''* Aslında geniş bir İlk yarı değerlendirmesi yapmak istiyordum ancak dünden beri duyduğum 14 futbolcunun (doğrusu 11)örgütlü bir şekilde sanki alacakları kalacakmış gibi TFF'ye başvurmaları söylentileri fena halde canımı sıktı ve üzdü.
  Aynı grupta aylardır para almayan,senden iyi sonuçlar alan,senin üstünde bitiren takımlar var.Paranız mı kalacaktı ?
O yüzden fazla bir şey yazmayacağım ''

* O günden bu yana futbolcular tatile çıktı haliyle bu mevzuu küllenmiş gibiydi.Tatil bitip dönmelerinden sonra sanırım yönetim bu futbolcularla uzlaşma görüşmelerine başladı.
  Ard arda önce Kalecimiz Hakan Canbazoğlu ve Sol bek/kanat oyuncumuz Kemal Okyay'ın kadro dışı bırakıldığı haberi geldi şu şekilde ; 
 Kulüp Basın Sözcüsü Gürdal Yüzügüler; “Kulüp Yönetim Kurulumuzun görüşleri ve teknik heyetimiz ile de yaptığımız istişare sonucunda kaleci Hakan Canbazoğlu ve sol bek Kemal Okyay’ın kulüp menfaatleri doğrultusunda süresiz kadro dışı bırakılmasına karar verildi. Büyük bir camia olan kulübümüzün lige verilen arada transfer çalışmaları da devam etmektedir. Teknik Heyetimizin verdiği rapor doğrultusunda 4-5 oyuncu ile görüşmelerimiz sürüyor. En kısa sürede sonuca ulaşıp futbolcuların 2 Ocak’ta başlayacak olan kampta olmalarını sağlayacağız. Devre arasında transfer politikamız geniş olmayacak. Kadromuz yenilmeyerek zaten kendisini ispatlıyor sadece eksik görülen nokta transferler yaparak takımımızı güçlendirmek”
 * Dün de Takım Kaptanlarımızdan Gökhan Çakır ve Hasan Demir'in kadro dışı bırakıldığı haberini duyduk arkasından da resmi açıklama geldi şu şekilde ; 
Basın Sözcüsü Gürdal Yüzügüler; “Kulüp Yönetim Kurulumuzun görüşleri ve teknik heyetimiz ile de yaptığımız istişare sonucunda orta saha oyuncumuz Gökhan Çakır ve defans oyuncumuz Hasan Demir’in kulüp menfaatleri doğrultusunda süresiz kadro dışı bırakılmasına karar verildi” dedi. Teknik heyetin verdiği rapor doğrultusunda transfer çalışmalarının sürdüğünü belirten Yüzügüler, hedefe ulaşacak kadro için nokta transferlerin birkaç gün içinde tamamlanacağını ifade etti.
 * Hal böyle olunca son dönemde Kupada adından gayet güzel söz ettiren takımımız ile ilgili bu havayı dağıtacak bu tip olumsuz haberlerin aslı astarı,nedeni nedir diye üzüntüyle araştırmaya giriştim.
* Her iki tarafından da iddialarını vermeye çalışacağım.
* Buraya verdiğim emek,Nazillispor'u ne kadar sevdiğim pek çok kişi tarafından biliniyordu.Bu yüzden pek çok futbolcu kardeşimle iyi ilişkilerim vardı kendilerinde güven oluşturmuştum.
Kendilerinin çoğuna ulaşarak durumu sordum,görüşlerini aldım.Sağolsunlar bana güvendikleri için uzun telefon görüşmelerinde pek çok şey anlattılar ve olaya tam anlamıyla vakıf oldum diyebilirim.Tabii burada kendilerini zor durumda bırakmamak,bana duydukları güveni boşa çıkarmamak için isim vermeyeceğim.
* Öte yandan tek taraflı olmasın yönetim ve teknik heyet cephesinde de görüş alayım objektif bir değerlendirme yapayım diye onlara ulaşamadığım için bu çevreye yakın sevilen ve bu konuda bilgileri olan bir kardeşimden de görüşler aldım.(2.yazımda da onlardan direkt görüş alabilirsem yayınlarım.)
* Öncelikle şunu belirteyim 'Ben hiç bir tarafta değilim tamamen ortadayım ve Nazillispor tarafındayım'' ''Her zaman söylediğimiz gibi Aslolan Nazillispor'dur.Herkes bir gün gider ama Nazillispor inşaallah sonsuza kadar kalır''
* Evet ''Aslolan Nazillispor'dur'' dedik kişilerin önemi yok dedik ancak ''Nazilli'li li ve Nazillispor'luluk duruşumuz da ''Adil olmaktan,hakkaniyetten geçer'' 
Ortada bir haksızlık varsa onu da ortaya koyup takdiri kamuoyuna bırakmak gerekir.
* Evet çok uzattım sadede gel artık diyenlerinizi duyar gibiyim :))
* En sonda söyleyeceğimi en başta kafadan söyleyeyim benim çıkardığım sonuç ; ''Ortada Para krizi var gibi görünse de asıl sorun Hoca ve oyuncular arasındaki güvensizlik''
* Pek çok takımda olduğu gibi bizim takımda da sezon başından beri bir maddi kriz olmuş.
''Futbolcular 4 Aydır kendilerine taahhütlerin yerine getirilmediğini '' söylüyorlar.
Yönetim ise ''Bugüne kadar Nazillispor'da kimin parası kalmış ki çok ayıp ettiler'' diyor.
Ben de bu görüşteydim başta onu söyleyeyim.
* 3-4 yıldır kulübümüzde şöyle bir ödeme planımız varmış ; 
Plana göre ''Garanti para yani peşinat devre arasına kadar 2-4 taksitli senetler halinde ödenir.
Maç başı ücretleri de devre arasında kim kaç maç oynamış hesaplanıp mesela Bin TL..den maç başı varsa 16 maç oynamış bu 16 bin TL'yi de taksitle alıyorlarmış.
Ki futbolcuların da söylediği geçen yıl mesela hiç bir problem olmamış günü gününe almışlar paralarını.Bu sezonda ilk taksitlerini 1 Ay gecikmeli de olsa almışlar.
 Ancak son 4 Ay'dır para alamadıklarını kimisinin Eylül'den kimisinin Kasım Ayından hala ödenmemiş senetlerinin olduğunu söylüyorlar.
* Yöneticiler ise evet gecikmeler oldu 2 senet var ödeyemediğimiz arada ödemeler yaptık yapacaktık onlar hepsini peşin istiyor diyorlar.
* Sivas maçına kadar sürekli bu konuyu Hocamıza ve Genel menajerimize açmışlar ve her seferinde şu hafta geçsin ödeteceğiz merak etmeyin,olmazsa antrenmana çıkmazsınız,gerekirse kanuni haklarını kullanırsınız şeklinde cevaplar almışlar.
* Bu süreç içerisinde de gerek devamlı oynayan gerek forma şansı bulamayan oyuncularımız gerek sakat oyuncularımız antrenman ve maçlarda gerçekten bizim de gözlemlediğimiz gibi hiç bir olumsuz,lakayt.mücadele etmeyen bir görüntü sergilemediler.Ki zaten Hoca ve yönetimimizin de dile getirdiği gibi 13 maçtır yenilmeyen ve Kupada Son 16'ya kalan bir takım olduk.Aksini yapsalardı yani paramız ödenmiyor diye tavır alsalardı bu başarılar (Ki ben Lig'te 13 maç kaybetmememize rağmen başarılı görmüyorum ) olmazdı değil mi ?
* Sivas maçına kadar böyle gelinmiş.Sivas maçında sonra kendilerine paralarının Asbaşkanımız tarafından ödeneceği söylenmiş.Gene olmayınca ''hep birlikte böyle bir başvuru kararı almışlar '' 
* Evet belki de kabak kadro dışı bırakılan 4 futbolcumuzun başına patlamış gözüküyor ancak öyle değil.11 kişi içinde sürekli ilk 11'de oynayan 8 futbolcumuz da var.
11 futbolcumuz içerisinde 90 bin TL'sinin sadece ilk taksidi 20 bin TL.sini alabilen de varmış,sadece 15-20,27 bin TL.si kalan da varmış.
  Neticede bunlar profesyonel futbolcu bir şey diyemeyiz kimisinin kimsenin bilmediği doğuştan engelli 3 yaşında  bir çocuğu var,kimisinin aldığı aracının 25 bin TL.lik senedi için abisinin dükkanına galeriden 4 kez tip tip adamların basması var yani hepsinin ayrı hikayeleri varmış.
* Ya X futbolcu bu sezon ne oynadı ki,ya Z futbolcu zaten kaç Ay sakattı,Y futbolcu bu sezon ne verdi ki diye söylemler de oluyor.Elbette bunlar da söylenir ancak hoca oynatmıyorsa o futbolcunun yapabileceği bir şey yok 14 maç 1 dakika süre almamış futbolcu var ki mevkiisinde pekala ihtiyaç varken,oynaması gerekirken,artı sakatlanan futbolcu Nazillispor'un maçında sakatlandı yolda yürürken veya halı sahada değil ki.Böyle düşünmek yanlış bana göre.
* Futbolcularımızın hepsi bu takımı çok sevdiklerini,ayrılmak istemediklerini hatta geçen sezondan kalmak için ciddi bir alacak sildiklerini belirtenler var.Ki gene şimdi uzlaşmak için hiç bir yöneticimiz muhatap olmadan direkt Avukat ile şu kadarını verelim (40) kalan 52 bin'i sil teklifi yapılmış.Düşünelim biraz hangimiz bir çırpıda 52 bin TL.alacağını siler ?
Bu kadar ayrıntı vermemeliydim belki ama futbolcular çok üzgün ve bunu bilhassa belirttiler.
İsim vermedim sıkıntı yaşamasınlar gene de.
* Peki Futbolcuların Hoca'ya sitemleri ne ?
Dediğim gibi Hocanın her hafta futbolculara alacaklarınızı ödeteceğim merak etmeyin Siz demesi.Primleri bile kendinin dağıtması,oynayan oyunculara daha fazla oynamayan,sakat oyunculara alacaklarından  ve primden daha az rakam verdirmesi gibi iddialar.
Bununla kalsa iyi.Futbolculara ödeteceğim diye sözler verip olmazsa gerekirse antrenmana çıkmazsınız,gerekirse kanuni haklarını ararsınız deyip yönetime ise daha farklı konuşması devre arası ben Size daha ucuz futbolcular bulurum,seneye şu kadar parayla (düşük bir rakam) bu takımı Şampiyonluğa oynatırım demesi gibi futbolcuların iddiaları var.
Ha bir de kendi maaşının 1 gün gecikmesi (ki yüksek bir maaşı var) halinde aramadığı kimsenin kalmadığı da söyleniyor.
* Futbolcular kısacası hocanın kendilerine ikili oynadığını düşünüyorlar ve kendisine güvenmiyorlar hatta kendisini sevenin takım içinde çok az olduğunu söylüyorlar.
(Tabii ki kimse hocayı veya tersi hoca futbolcusunu sevecek diye bir şey yok herkes işini en iyi şekilde yapacak)
* Hep birlikte hareket ettiklerini kimsenin öncülük etmediğini boş mukaveleye imza atanlar olmasa sayının 11 değil 20 olabileceğini söylüyorlar.
* Tabii tam tersine 11 kişinin içinde vazgeçen,anlaşanlar oldu kabak 3-5 futbolcuya patlayacak onlar da pişman olacak diyen görüşler de var.Bu görüşe futbolcuların Hayır bu doğru değil cevabı da var sürekli check ettim bu görüşleri.
* Toplamda futbolcular 1 trilyon 50 milyar alacak olduğunu iddia ediyorlar.Yönetim ise hayır o kadar değil  350 milyar civarında diye iddia ediyor.Ancak 500-600 milyar arası ve 8 Ocak'ta İddaa'dan gelecek para ile bu kapanacak bilgileri de var.
* Zaten ödenmek zorunda çünkü hukuki süreç işliyor 10 gün gitti 20 gün kaldı.20 gün sonra bu başvuran her futbolcunun alacağı ödenmek zorunda aksi takdirde 'tek taraflı fesih'' hakkı kazanacaklar.Kadro dışı kalan oyuncular dahil kimse ayrılmak istemiyor yalnız.
* Futbolcular ısrarla benden şunu belirtmemi istediler 
''Bizim ne Başkanlarımıza,ne yönetimimize,ne Nazillispor'a bir tepkimiz var.Biz yönetimi ve Nazillispor'u değil Hocayı şikayet ettik TFF'ye'' diyorlar.Tabii bu tartışılabilir bir görüştür.
Ofspor maçında gollerde ''armayı öpmeleri,şeref tribününe Başkanlar ve yönetime değil taraftara koşmaları '' da bir mesaj bence.
* Umarım orta yol bulunur ve uzlaşılır Nazillispor'umuza hiç yakışmayacak bu kötü günler geride kalır.
* Biraz önce yazdığım Hoca yönetime devre arasında ben size daha ucuz oyuncu getireceğim sözleri doğru ve haklı da olabilir.Kendi tanıdığı bildiği uygun maliyetli oyuncular getirecektir.
Ki en son anlaşılan ve ismi geçen futbolcuları da yazacağım.Ancak bu kendi istediği 5-6 tane transfer yaptırmak için böyle futbolcuların dediği ve pek çok yerden kulağımıza gelen iddialar gibi ikili oynama işlerine girerek 5-6 futbolcunun gitmesini neden olacak tavır içerisine gireceğine de inanmak istemiyorum.
* İnsanın aklına şu geliyor 4 Ay futbolcuların paralarının ödenmeyip sonra uzlaşma ile bir kısım alacaklarından vazgeçmeleri gene bir kısmının gitmek zorunda kalması ile kazanılan para ile yeni transferlerin yapılması.
Umarım doğru değildir.
* Umarım bu iddialar üstüne basarak iddaalar diyorum bakın kimseyi suçlamıyorum.
  Futbolcular haklarında yanlış intiba olmaması için bana anlattılar Hoca ve yönetim kanadından da görüşlerini - ulaşamadım - belirtmek isteyen olursa seve seve yayınlarım.
* Şu tespitimi de söyleyeyim Başkanlar ve yönetim Hoca'nın arkasında tam duruyorlar.
Doğrusu da bu aslında futbolcuya dayalı düzen olmaması,futbolcuların birlikte bu tip hareketler yapmaması için hocaya destek verilmesi,yönetimin arkasında durması çok iyi bir şey.
Ancak destek nereye kadar ? Sorgusuz,sualsiz mi destek olmalı ? Hoca 4 Ay da o güveni Size ne kadar verdi denilebilir.
* Oyuncular Kaptanlar bile Başkan'a ve yöneticilere ulaşamadıklarını söylüyorlar.Burada ciddi bir iletişim sorunu var.Belki de gerek Haluk Başkan gerek Hilmi Başkan Kaptanları çağırıp onlarla bu durumları konuşsalardı iş bu durumlara kadar gelmeyebilecekti kim bilir ?
Sadece Özgen Başkan,Orhan Menajer ve Hoca bu krizi demek ki iyi yönetememişler.
* Artık olan oldu daha fazla zarar görmeden bu krizi atlatmamız lazım.
* Tekrar sorun kısa sürede Hayırlı bir sonla noktalanır diyorum.
Şu anda saat 04.43 oldu bu saatte bunları yazıyorsam anlayın bu duruma ne kadar üzüldüğüme ve Nazillispor'u ne kadar sevdiğimi ve önemsediğimi.
* Anlaştığımız söylenen,duyumları gelen futbolcular şunlar ; 
Sezon başında Bayrampaşaspor'dan İnegölspor'a transfer olan(2 yıllık sözleşme) İkizler Soner ve İlker Cihan kardeşler.
İlker 9 maç oynamış 8'i ilk 11'de.5 sarı kartı var.Soner 3 maç oynamış 3'ü de ilk 11'de.1 sarı kartı var.
G.Saray Altyapısından yetişen 24 yaşındaki  ikizlerden Soner orta sahada (Gökhan Çakır'ın yerine) İlker Sol bek miş.
Hocanın geldiği takımı Gaziosmanpaşaspor'dan Kaleci Sofu Baykal1982 doğumlu.
Bu sezon 10 maç hepsinde ilk 11'de oynamış.2 sarı kartı var.
ve Orta Saha - Sağ açık Hicabi Demir.1984 doğumlu.
17 maç (16 lig 1 kupa) oynamış 14'ü ilk 11'de.3 golü,5 sarı kartı var.
Denizlispor'dan daha önce uzun yıllar Sakaryaspor'da Kaptanlık yapan Levent Demiray.
1979 doğumlu 34-35 yaşında.7 maç oynamış 2'si ilk 11'de 1 gol 2 sarı kartı var.
Orta sahada oynuyor.İyi oyuncu ama yaşı var tabii.
*Bu bilgi yanlış çıktı.
Bir oyuncu daha var  Erzurum BŞB.'dan ismini bilmiyorum 1995 doğumlu Ön libero dendi.
Baktım kadrolarına 1994 doğumlu Furkan Dumlu ve Furkan Çağlı isimli 1994 doğumlu 2 orta saha oyuncuları var.Hocanın eski takımı bu takım.
Gene Şanlıurfaspor'un kadro dışı bırakılan Kaptanı Sağ beki İzzet Kaya'nın da anlaştığı söylenmişti ama bu transfer yalanlanmış sanırım.
Bu oyuncu da 1977 doğumlu 36-37 yaşında.Bucaspor,Karabükspor,Göztepe'den hatırlıyoruz ama zamanında iyiydi tabii ama yaşı var.
* Bu oyuncuların çoğunun Hocanın eski öğrencileri olduğu görülüyor.
* Açıkcası ön yargılı olmak istemem ancak hiç birinin hedeflerimiz doğrultusunda fayda sağlayacağını düşünmüyorum.Levent Demiray'ı alıyorsan orta saha elimizdeki Muzaffer'in ne eksiği var ?
* Bu takımın eksiği çok iyi kanat oyuncuları ve Mugdat harici bir tabelacı Golcü.
Hiç olmazsa Altay'dan bırakılan Murat Uluç'u alsaydık.Aydınspor'a gidiyormuş galiba.
* Golcü demişken Muğdat demişken Onu da kaybedebiliriz,onunla ilgili de sıkıntılar var 5.kadro dışı her an olabilir Allah korusun diyelim.

1 yorum:

  1. Böyle giderse seneye 3 ncü Ligdeyiz daha sonraki senede amatörde ve kulüpte kapanır. O kadar emeğe yazık oldu.

    YanıtlaSil