25 Ocak 2014 Cumartesi

Nazilli Belediyespor - Alanyaspor Maç Öncesi !!!!

Karşılaşmanın Hakemleri ; 
VOLKAN ŞEKER (ORDU BÖLGESİ)
MEHMET ŞENGÜL SAMET ÇİÇEK
(D) GÖKHAN ÖZBULUT


  Evet Hayırlısı ile 2013-2014 sezonunun 2.devresinin ilk maçına çıkıyoruz.
Önce İlk yarı Puan durumunu hatırlatalım ; 
Görüldüğü gibi 2.sıradaki rakibimiz ile aramızda 9 puan fark var.Mutlak kazanarak aradaki puan farkını 6'ya indirme fırsatımızın olduğu bir maç.
  Zor bir maç olacak tabii Alanyaspor güçlü bir takım.Devre arasını nasıl geçirdiler bir bakalım ;
Öncelikle ara transferde 2 tane önemli transfer yaptılar.
Bugsaşspor'dan 27 yaşındaki forvet Ali Kuleli (14 maç 13'ü ilk 11,2 gol,4 sarı kart) 
Kahramanmaraşspor'dan 27 yaşındaki orta saha oyuncusu Şamil Ünal (Göztepe'de de oynadı.15 maç oynamış 11'i ilk 11)
2 Futbolcu ile de 1,5 yıllık sözleşme imzaladılar.
Şamil'i Göztepe'den tanıyorum.Almanya patentli bir Orta saha oyuncusu.Orta sahanın ortasında oyun kurucu,pas dağıtıcı olarak görev yapıyor. Antalyaspor, Akseki Aromaspor, Orhangazispor, Ispartaspor, Çorluspor, Sivasspor, Zeytinburnuspor, Tokatspor, İskenderun Demir Çelikspor ve Göztepe'de top koşturdu. 
Ali Kuleli kanatlarda ve forvet arkasında görev yapabiliyor.Kariyerinde 217 maçta 30 gol atmış.
Daha önce Gaziosmanpaşa, Tokatspor ve Bugsaşspor'da forma giydi.Alanyaspor sezon başında da
istemiş ama Bugsaşspor vermemiş.
 Takımdan ayrılan isim ise Caner Öztel oldu.
İlk yarının ardından yaklaşık 3 hafta süren bir hazırlık kampı geçiren Alanyaspor oynadığı maçlarda Fenerbahçe'yi 2-1, Çanakkale Dardanelspor ve Çankırıspor'u 2-0'lık skorlarla geçti. 
Fenerbahçe'yi Gökhan Kaba ve Aydın Çetin'in goleriyle  2-1,Çankırıspor'u Aydın Çetin ve Süleyman Varlık'ın golleriyle 2-0 yendi.
Alanyaspor'da sakatlıktan yeni çıkan kaleci Haydar Yılmaz, Kerem Gülbahar ve Gökhan Kaba ile sakatlığı süren Ünal Noyan karşılaşmada forma giymedi.(20.01.2014)

Fenerbahçe Maçında FB TV'dan izlediğimiz üzere gayet diri ve etkili bir takım görüntüsü verdiler.
Hak ederek kazandılar.Şu kadro ile sahada yer aldılar ; 
ALANYASPOR: Ethem (3), Alper (3), Adem (2) (Dk. 66 Mertgül (2), Koray (3), Gökalp (3), Timuçin (2) (Dk. 70 Ünal (1), Onur (2) (Dk.66 Kazım (2), Emre (2) (Dk.46 Ali (2), Burak (3), Efecan (2) (Dk. 82 Süleyman (1), Gökhan (3)
   İlk 11 dizilişleri de şöyleydi ; 

Özellikle defansın göbeğinde tandem oynayan 2 Stoper Koray Çölgeçen ve Gökalp Seçal ağır olmalarına rağmen sete set hücumlarda Emenike ve sonra giren Webo ile iyi boğuştular ve durdurmayı bildiler.
Gökalp güçlü fiziği ile çok sert yıldırıcı bir Stoper görüntüsü verdi.
  Kanatlarda oynayan Sağ da Efecan ve Sol da Burak Uça çabuk hücuma çıkıyorlar.Efecan'ı zaten Adanaspor ve Kartalspor'dan tanıyorum çok etkili bir Sağ açıktır.
 Sadece kanatlardan değil göbekten de hücuma hızlı çıkan bir takım Alanyaspor.Zaten oradaki ilk maçta 2.golü böyle yemiştik.Defansın önünde 31 yaşındaki Onur Acar Ön libero olarak pas alış verişini iyi yapabilen,ayağı düzgün bir görüntü verdi.Önlerinde Antalyaspor'dan kiralık Emre Akbaba ve yanında Timuçin de iyi oynadılar.Sağ bek Alper Tursun sık sık ileri çıkıyor vasat bir görüntü çizdi.Ancak Sol bek olarak oynayan Kaptan Adem ise en zayıf halkaydı.Arkasına çok adam kaçırıyor,çok aksıyor.Oynarsa buradan yani Sağ kanadımızdan çalışmalıyız.
 Santrfor Gökhan Kaba tecrübesi ile zaten sezonun ilk yarısında da 9 gol atarak yüksek maliyetini karşıladı diyebiliriz.Biliyorsunuz Gökhan Kaba sezon başında Nazillispor ile görüşmeye gelmiş prensip anlaşmasına varılmıştı ancak çok pahalı haberleri ile özellikle de Alanya basınından bu tip haberler yayılmıştı ve iş bozulmuştu.

Nazilli çıldırdı

Nazilli Belediye Başkanı Alıcık, Urfaspor'dan transfer olan Gökhan Kaba'nın maliyeti olan 400 bin TL'yi kendisinin karşılayacağını açıkladı ve futbolcuya imzayı attırdı

Gökhan Kaba başka takımlarla da görüştü ve kaderin garip cilvesi bize çok pahalı derlerken kendileri transfer ettiler.Ve Gökhan Kaba geç katılmasına,antrenman eksikliğine rağmen ilk yarıda 16 lig 2 Kupa 18 maç oynadı 9'u ligte 1'i kupada 10 gol attı ve Golcülüğünü gösterdi.
   Sadece Gökhan Kaba değil takımda etkili başka forvetlerde var.Tecrübeli Aydın Çetin (14 maç oynamış 7'si ilk 11 2 gol atmış)  ki Fenerbahçe maçında da 2.yarı girerek golünü attı.Fethiyespor'dan aldıkları ilk maçta bize gol atan Ekrem Sarıçam (Ekrem sezonun ilk maçlarında sakatlandı ve çapraz bağ ameliyatı oldu.6 maç oynamış 1 golü var O da ilk maçta bize) ,Ünal Noyan .20 yaş.10 maç oynamış 5'i ilk 11 golü yok ve devre arasında da Bugsaşspor'dan Ali Kuleli.
********
Alanyaspor sezon başında da kadro yatırımı yapmıştı ve Mali kaynak arayışındaydı.
Devre arasında da 2 önemli transfer yaptılar ve hala kaynak arayışı konusu devam ediyor.

Şampiyonluk formülü '2 milyon lira'
Sezon başından bu yana maddi sorunları aşmaya çalışan turuncu yeşilli yönetim, şampiyonluk için 2 milyon lira kaynak arıyor.
22.01.2014 Çarşamba

ALANYASPOR Genel Koordinatörü Mevlüthan Çavuşoğlu, takımın sezon sonunda şampiyonluk hedefine ulaşabilmesi için 2 milyon liraya ihtiyaçları olduğunu söyledi. Alanya Televizyonu'nda yayınlanan ve Ercan Yıldırım'ın sunduğu Basın Tribünü adlı spor programına konuk olan Çavuşoğlu, ligin ilk haftasından bu yana kulübün tüm mali yükünü yönetim kurulu üyelerinin çektiğini kaydetti. 
2 MİLYONA İHTİYAÇ VAR

Yönetim kurulunun şu ana kadar 1 milyon 100 bin lira katkı yaptığını belirten Çavuşoğlu, "Bunun yanında 2 yönetim kurulu üyemizden ve bir dövizciden 600 bin lira borç alındı. Kulübün dışarıya 400 bin lira, futbolculara ise 550 bin lira borcu bulunuyor. Sezon sonuna kadar da 2 milyon liraya ihtiyacımız var" dedi. 

TRANSFER OLABİLİR

Devre arası çalışmalarını da değerlendiren Çavuşoğlu, "Çalışmalar sorunsuz ve başarılı geçti. Bugsaşspor’dan Ali Kuleli ve Kahramanmaraşspor’dan Şamil Ünal'ı kadromuza dahil ettik. Hücuma yönelik bir oyuncu daha transfer etmek için çalışmalarımız sürüyor." diye konuştu. 
http://www.haberalanya.com.tr/root.vol?title=sampiyonluk-formulu--392-milyon-lira-39&exec=page&nid=606193

***********
Ve takımlarındaki son durum ; 



 ''Alanyaspor'da yarın oynanacak olan Nazilli Belediyespor maçında 5 oyuncu forma giyemeyecek. Sakat olan Ekrem ve Ünal'ın yanı sıra kırmızı kart cezalısı olan Burak ile sarı kart cezalısı olan Emre yarınki maçta forma giyemeyecekler. Bu oyunculara sakatlığı geçen ancak antrenman eksiği olan Kerem de eklendi. Alanyaspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak bu oyuncu da maç kadrosuna almadı. Kerem, Emre ve Burak yardımcı antrenörlerden Mustafa Camunak nezaretinde bugün ve yarın çift antrenman yapacaklar. Nazilli Belediyespor - Alanyaspor karşılaşması yarın (Pazar) saat 13.30'da Nazilli İlçe Stadyumu'nda oynanacak. Mücadeleyi Ordu bölgesi hakemi Volkan Şeker yönetecek. Öte yandan çok sayıda yönetim kurulu üyesi ve futbolsever yarınki maçta Nazilli'de takımı yalnız bırakmayacak ''

Alanyaspor, pazar günü deplasmanda oynayacağı Nazilli maçı hazırlıklarını dün yaptığı antrenmanla sürdürdü. Çalışmaya sakat olan Ünal ile alt adalesinde ağrıları olan Aydın dışında tüm futbolcular katıldılar. Sezonun ilk haftalarında sakatlanan ve çapraz bağ ameliyatı olan Ekrem, takımdan ayrı düz koşu yaptı. Sakatlığı nedeniyle uzun süredir kaleci antrenmanı yapamayan Haydar ise dün eldivenlerini takarak kaleci antrenörü Haluk Kaplan nazeretinde özel çalışma yaptı. Alanyaspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak dün yapılan antrenmanda takıma çift kale taktik maçı yaptırdı. Alanyaspor, hazırlıklarını bugün yapacağı taktik idman ile büyük ölçüde tamamlayacak.


EKSİKLER VAR


Bu önemli maç öncesi Alanyaspor'da sarı kart cezalısı olan Emre, kırmızı kart cezalısı Burak ve sakat olan Ünal forma giyemeyecekler. Sakatlık döneminden yeni çıkan ve takımla birlikte antrenmanlara  bugün başlayacak olan Kerem'in de Nazilli maçında forma giymesine zor gözüyle bakılıyor. Hazırlık döneminde serçe parmağı kırılan Haydar'ın ise maça kadar iyi duruma gelmesi bekleniyor. Gökhan Kaba ve Timuçin'nin durumları ise perşembe günü belli olacak. Alanyaspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, "Bu kadroda herkes oynar, sorun yok" dedi. 


'Sorun yok'  
(MEHMET ALTIPARMAK)
Alanyaspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, "Kadromuzda yer alan tüm futbolcular sakat veya cezalı değilse oynar, bizde eksik oyuncu kavramı yok, olmamalı da"
  Alanya yerel basınından Son durumları hakkındaki haberleri verdim.
Toparlayacak olursak eksikleri şunlar ; 
Emre Akbaba (Sarı kart cezalısı) - Orta Saha - Önemli eksik.F.Bahçe'ye karşı ilk 11'de oynamıştı.
16 lig maçının hepsinde ilk 11'de oynadı.
Burak Uça (Kırmızı Kart cezalısı) - Sol kanat - Önemli eksik.F.Bahçe'ye karşı ilk 11'de oynamıştı.
14 lig maçının 11'in de ilk 11 oynadı ve 7 gol attı.
Ünal Noyan - Sakat - Santrfor
Kerem Gülbahar - Sakatlıktan çıktı.- Önemli eksik - Orta saha.14 lig maçının 13'ün de ilk 11 oynadı.
Ekrem Sarıçam - Sakat - Santrfor.
Haydar Yılmaz - Serçe parmağı kırıldı maça kadar hazır duruma gelir.-Kaleci-
Oynamazsa önemli eksiklik çünkü 17 maçın hepsinde banko kaledeymiş.İyileşmiş ama.
Gökhan Kaba - Santrfor -  Durumu Perşembe belli olacak deniyordu ama oynayacak.
Timuçin Aşcıgil - Santrfor - Durumu Perşembe belli olacak deniyordu ama oynayacak.
   Bu eksiklerin ışığında şu 11 ile çıkacaklarını düşünüyorum.Yeni transferler Şamil ve Ali Kuleli oynayacaktır.


* Koray Çölgeçen olacaktı Çalışkan yanlış yazılmış.
Fenerbahçe maçında Kalede Haydar'ın sakatlığı nedeniyle Ethem vardı.Hazırlık döneminde serçe parmağı kırılan Haydar iyileşti ve maça yetiştirildi.Stoper de Koray ile birlikte Gökalp oynamıştı.
Gökalp ligte yedek Stoper 6 maç oynamış,Süleyman Varlık As Stoper olarak yerini alacak.
Orta Sahada Ön libero Onur Acar ve Timuçin yerini alırken Emre ve Kerem'in yerine Şamil veya Kazım Dülger oynayabilir.Sol kanat Burak Uça'nin yerine ise Ali Kuleli'nin oynayacağını tahmin ediyorum.
Sağ açık Efecan oynar.Forvet'te ise Gökhan Kaba oynayacaktır.İlerleyen dakikalarda Aydın Çetin girebilir.
   Daha önce dediğim gibi Sol bek Adem oynarsa o bölgeden ataklarımızı yapmamız lazım çünkü çok açık veriyor arkaya çok adam kaçırıyor.Biz de sanırım Hicabi oynayacak Sağ açık.Etkili olmalı.

   Bize gelince ; 
Bir önceki yazıda ayrıntılı değerlendirme yapmıştım.Tekrar yapmayayım.
Hocamız Taşkın Güngör maçla ilgili şöyle demişti ; 
TAKTİK DEĞİŞECEK
Bazı futbolcuların paralarını alamadıkları gerekçesiyle TFF’ye başvurmaları neticesinde sıkıntılı bir devre arası geçirdiklerini ifade eden Teknik Direktör Taşkın Güngör, ligin iddialı takımlarından Alanyaspor ile oynayacakları karşılaşmada değişik bir taktik uygulayacaklarını söyledi. Güngör, "Takım içindeki bu değişimler devre arası gerçekleştiği için pek uygun bir devre arası geçirdiğimiz söylenemez. İlk maçımızı ligin favorisi gösterilen Alanyaspor ile oynayacağız, zorlu bir maç olacak. Yeni yaptığımız transferlerin takıma uyum sağlamaları ne kadar kısa zamanda olursa, biz de o kadar başarılı oluruz. Özellikle Tunç’un sakat olması ve Muğdat’ın gitmesi hücum alanında bize sıkıntı yaşatabilir. Ama değişik bir taktik uygulayarak bunun da üstesinden geleceğiz” dedi.
(Aydın Denge gazetesi)
   Takımımızda eksikler belli.Hüseyin Akoğlu,Ali Setirekli,İsmail Baydil,Tolga Akyüz ve Tunç sakat.
Yeni transferlerimizden Soner'in de Hatay hazırlık maçında Çapraz bağları kopmuş büyük talihsizlik kendisine çok geçmiş olsun diyorum :((
 Mehmet Taş iyileşti oynar mı bilemiyorum.Bora'nın da kasığında hafif ağrı varmış ama oynayacaktır sanıyorum.
   Hoca taktik antrenmanlarında sık sık oyuncu denemeleri yapmış.
4-3-3 denemiş.
   Benim ideal 11'im bu ama bu maçta farklı olacaktır çünkü Tunç sakat.
Tahmini şöyle bir 11 ve dizilişle çıkacağız sanıyorum ; 
Açıkcası merak ediyorum kadroyu.Kim oynarsa oynasın herkes elinden geleni yapacaktır.Hoca yeter ki '' İlk maçımızı ligin favorisi gösterilen Alanyaspor ile oynayacağız, zorlu bir maç olacak '' dediği gibi Alanya favori diye korkmasın çekinmesin.Tabii korkmasın,çekinmesin derken haldır haldır saldırmasın temkini elden bırakmasın gene de :)) Rakip ligin favorisi diye maçın favorisi demek değil o yüzden 1 puan için değil galibiyet için oynamalıyız.
  Tabii kontrollü oynamak lazım.Alanyaspor çok hızlı hücuma çıkan bir takım.
Özellikle Sağ kanattan Efecan'a Hakan Duran'ın çok dikkat etmesi gerekiyor.Göbekten de açık vermemeliyiz.Orta sahadaki eksikleri bizim için avantaj bana göre.Gökhan Kaba'yı da özellikle kim alacaksa Yusuf veya Bora bire bir de yıldırmalı,kolay geçilmemeliler.
 Yukarıda bahsettiğim gibi defanslarının sol tarafı zayıf.Stoper de Koray Çölgeçen ağır ve her an hata yapmaya müsait.17 gol yemişler maç başına 1 gol demek.
31 gol atmışlar.9 tanesi Gökhan Kaba'dan,7 tanesi oynayamayacak olan Burak'tan,5 tanesi gene oynayamayacak olan Emre'den,Aydın Çetin 2,Stoperler Koray 2,Süleyman 1 gol,Ekrem 1,Kazım 1 gol.
  Artık Hayırlısı.3 ihtimalle bir maç.İnşaallah 3 puan bizim olur.
Bu maçta ve ligin 2.devresinde takımımıza Başarılar diliyorum.
2013-2014 sezonunun 2.yarısı Hayırlı Uğurlu Olsun.
Allah kazasız belasız,sakatlıksız bir dönem nasip etsin tüm futbolculara.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder