12 Eylül 2013 Perşembe

Nazilli Belediyespor - Bozüyükspor Maç Öncesi Değerlendirmesi !!!


   Alanyaspor yenilgisinden sonra bizim için Lig bu hafta başlıyor.
Bozüyükspor'u tanıyalım önce ; 

BOZÜYÜKSPOR


KULÜP BAŞKANI : CENGİZ ÖZKAN

TEKNİK DİREKTÖR : ERGİN IŞIK
TRANSFER RAPORU :


2013-2014 TAKIM KADROSU
(tff resmi sitesi)

   Bozüyükspor yeni sezona ciddi sıkıntılarla başladı.Yepyeni bir takım oluşturdular.Altliglerden 70'e yakın futbolcu denediler ancak 1 tanesini bile beğenmediler.Kadro oluşturmakta sıkıntı çekerken imdatlarına Kulüp Başkanları Cengiz Özkan'ın çok sık dile getirdiği Eskişehirspor'un yeni Başkanı Mesut Hoşcan söz verdi bize yardım edecek cümlesi gerçek oldu ve içlerinde kendi yetiştirdikleri ve 2009-2010 sezonunda 4 büyüklerin gözdesi olan ''Wonderkid'' denilen Onur Bayramoğlu (Beşiktaş,Gençlerbirliği ve Eskişehirspor) da olan 9 futbolcuyu kiralık olarak aldılar.



Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan ligin ilk maçına saatler kala lisans krizini de çözmede yardımcı oldu.Bozüyükspor şu pankart ile de teşekkür etti ; 
Yani Bozüyükspor bir nevi ''Eskişehirspor'un Pilot Takımı'' mahiyetinde.
   Bu maçta 9 kiralık oyuncudan Tarık Mayhoş,Gökhan Köseoğlu,Nuri Fatih Aydın,Onur Bayramoğlu direkt 11'de,Volkan Can ve Ahmet Tuna Akıl sonradan girmişler.Yani 6 tanesi forma giymiş.

Evet Bozüyükspor sanırım alacağı olan eski oyuncularına borçları nedeniyle TFF'den lisans çıkaramıyordu.Bu krizin çözülmesinde 2006-2008 yılları arasında bizde de oynamış 36 yaşındaki tecrübeli kaptanları Serdar Göçerler'in de büyük payı var.Serdar sosyal paylaşım sitesindeki sayfasından şu açıklamayı yapmıştı ; 
ARKADAŞLAR SEVGİLİ BOZÜYÜKSPORLULAR BUGÜN YAŞADIĞIMIZ OLAYLARIN KLÜBÜMÜZÜN DÜŞTÜĞÜ YALNIZLIĞIN KLÜBÜMÜZÜN KAPANMASINA SAYILI DAKİKALAR VARKEN BAŞKANIMIZ CENGİZ ABİMİN VE DEĞERLİ YÖNETİM KURULUMUZUN SEVGİLİ TARAFTARLARIMIZIN , FUTBOLDAN EKMEK YİYECEK GENÇLERİMİZİN ,GELECEKLERİ KAPANMASIN İSTEDİM.YILLARDAN BERİ SÜREGELEN.../ VEFASIZLIĞA ,DEĞERSİZLİĞE,DIŞLANMIŞLIĞA,SAYGISIZLIĞA,YALNIZLIĞA,/....BÜTÜN BU DEĞERLERİMİZİN UNUTULMADIĞINI GÖSTERMEK İÇİN BÜTÜN HAKLARIMDAN 3...KEZ DAVAMI GERİ ÇEKEREK VAZGEÇİYORUM.BİZİ YALNIZ BIRAKANLARA İNAT BU LİGE KATILIYORUZ .............SAYGILARIMLA..SERDAR GÖÇERLER..........

Serdar Göçerler gerçekten Adam gibi Adamdır.Bana sayfasından ''Haftaya maçımız naz naz nazillisporumuzla abim selamlar gelince görüşürüz'' yazmış sağolsun keşke görüşebilseydik ama maalesef çünkü ben Nazilli'de değilim cevapta nezaketi için teşekkür ettim,başarılar diledim.Kendi futbolcularımızın çoğundan bile (bir kaç tane kadirşinas futbolcumuz var) selam sabah yokken hiç tanışmamamıza rağmen mesaj atması sağlam karakterini bir kez daha gösteriyor.

Gene taraftarların Mustafa Bahadır Hoca'nın yazısı diye koydukları yazı ; 
Mustafa Bahadır Hocamızın Yazısını Aynen Yayınlıyoruz
------------------------------------------------------------------
TEŞEKKÜRLER MESUT BAŞKAN...
Saat 17:30 Bozüyükspor 2013-2014 sezonunda yapması gerekenleri tamamlayamadı.Yönetim kurulu aralıksız harıl,harıl çalışıyordu yeni sezona dahil olalım lisansları yaptıralım diye.Ama bir türlü olmuyor geçmişten gelen borçlar önüne çıkıyor ve dosyalar birer birer yıgın halindeydi.yönetim kendi imkanlarının dışında ekonomik çözümler arıyor,bulamıyordu.Bu arada birçok kapı çalındı,telefonlar edildi,kimi açmıyor kimi olumsuz konuşuyordu.Yani bozüyükspor küme düşmeye adaydı sanki.İşte tam bu anda ESKİŞEHİRSPOR Külüp başkanı sayın MESUT HOŞCAN aradı...
...BEN OLAYLARA ŞAHİTTİM...Bedava yazmak yok ....CANLI ŞAHİTİYİM OLAYLARIN.
Spor severlerin bilmesi en doğru olandır.Bugün BOZÜYÜKSPOR ipten dönmüştür.
Yönetim kendi imkanlarıyla Mesut başkandan gelen yüklü meblayı birleştirip transfer işerini çözme gayretine girmiştir.Bu yazının yazıldığı saatte bile çalışıyorlardı.Bursaya gidecekler ve yarın saat 16:00 a takımı sahaya süreceklerdir.Yazık gördüklerime çok üzüldüm.Keşke hiç şahit olmasaydım.Tebrikler yönetici kardeşlerim....TEŞEKKÜRLER MESUT BAŞKAN.


   İşte bu şartlarda son dakikada lisansları yetiştirip kendi sahalarında ligin ilk maçı Körfez FK maçına çıktılar ;

İlk hafta kendi sahalarında Körfez FK ile 2 kez geriye düşmelerine rağmen 90+2.dakikada Gökhan Köseoğlu'nun attığı golle 2-2 berabere kaldılar.





Şu 11 ve dizilişle başladılar ; 

Kalede 30 yaşında geçen sezon Manavgat Evrensekispor'da 29 maç oynayan İskender Genç oynamış.
Sağ bek Eskişehirspor'dan kiralık gelen Tarık Mayhoş.23 yaşında geçtiğimiz sezonu Keçiörengücü'nde kiralık geçirdi 34 maç oynadı.
Sol bek gene Eskişehirspor'dan kiralık gelen ve henüz Şubat ayında Profesyonel yapılan 20 yaşındaki Gökhan Köseoğlu.Ve ilk profesyonel maçında 90+2'de ileri çıkarak takımına 1 puanı getiren beraberlik golünü attı.
Stoperler ; Cem Karahan.32 yaşında geçtiğimiz sezon Giresunspor'da sadece 9 maç oynamış.
Hüseyin Keleş.30 yaşında,geçtiğimiz sezon Çankırıspor'da 30 maç oynamış.

Orta sahanın ortasında ; Onur Bayramoğlu.23 yaşında Eskişehirspor'dan kiralık.Geçtiğimiz sezon G.Birliği'nde 2 maç ZTK,Karşıyaka'da 2 maç 4 maç oynadı.

Yanında gene Eskişehirspor'dan kiralık 18 yaşındaki  Nuri Fatih Aydın oynadı.Geçtiğimiz sezon hiç oynamadı.Nuri sanırım defansif Ön libero gibi oynuyor.

Sağ kanat da geçtiğimiz sezon Belediye Bingöl'de 22 maç oynayan 21 yaşındaki Yusuf Duman oynamış.
Sol kanat da geçtiğimiz sezon Keçiörengücü'nden gelen ve Bozüyükspor'da 10 maç oynayan 23 yaşındaki Zihni Aydın oynamış.Zihni orta saha ortasında da oynayabiliyor.Takım Kaptanı.
Forvet arkasında 31 yaşında geçtiğimiz sezon Ünyespor ve Turgutluspor da 22 maç oynamış Ogün Özcan oynamış.
İleride tek forvet olarak ise 31 yaşında geçtiğimiz sezon Ünyespor'da 21 maç 2 golle oynamış Santrfor Serdar Akdoğan oynamış ve 1.golü atmış.

57.dakikada Yusuf'un yerine Fatih Uyar (30 yaşında,geçtiğimiz sezon Çamlıdere Şekerspor'da 26 maç oynamış ) girmiş.Sol kanat oyuncusu diye geçiyor.
84.dakikada Onur Bayramoğlu'nun yerine 22 yaşında geçtiğimiz sezon Kayseri Şekerspor'da 25 maç oynamış Veysel Can oyuna girmiş.
89.dakikada ise Ogün Özcan'ın yerine gene Eskişehirspor'dan kiralık 20 yaşında geçtiğimiz sezon Bursa Nilüfer Belediyespor'da 24 maç oynamış Ahmet Tuna Akıl girmiş.

Hakem Denizli bölgesinden Ümit Öztürk çok kötü yönetim göstermiş,tribünlerden büyük tepki görmüş.6 Oyuncuları sarı kart görmüş.Kaleci İskender Genç,Hüseyin Keleş,Ogün Özcan,Nuri Fatih Aydın,Zihni Aydın ve sonradan oyuna giren Ahmet Tuna Akıl.

İlk yarıyı penaltıdan yedikleri 1-0 mağlup bitirmişler.Artı Körfez çok gol kaçırmış,topları direkten dönmüş oyunu domine etmişler.

  İkinci yarı daha etkili olmuşlar.Körfez'in bir topu daha üst direkten döndükten sonra Serdar Akdoğan ile beraberliği yakalamışlar.

Sonra kornerde kademe hatası yapıp arka direkte eski oyuncuları Ferit'i  bom boş bırakıp kafayla 2.golü yemişler.


5 dakika uzatma verilmiş 90+2'de duran top organizasyonunda topa yükselen Sol bek Gökhan Köseoğlu ile 2-2 beraberliği sağlamışlar.


 Maçı Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ve bazı oyuncular da izlemiş.

Fotoğraflar ; https://www.facebook.com/Bozuyuksporluyuz sayfasından alınmıştır.

  Görüldüğü gibi Bozüyükspor yepyeni bir takım kurmuş.Geçtiğimiz sezondan 1 oyuncu oynamış sadece.23 Yaşındaki kanat oyuncusu Zihni Aydın'ı da Kaptan yapmışlar zaten.
Ne ilginçtir ki Alanyaspor'da geçen sezondan sadece 1 oyuncu ile çıkmıştı.
''Eskişehirspor'un Pilot Takımı '' hüviyetindeler ve onların sayesinde Lig'e katılabilmişler.
  Tecrübeli oyuncuları da var çok genç oyuncuları da.Bu kadronun oturması zaman alacaktır.
Ona rağmen geçen hafta kendilerinden daha güçlü bir takım olan Körfez FK karşısında hakemin kötü yönetimine rağmen 2 kez geriye düştükleri maçı 90+2'de de olsa attıkları golle berabere bitirip 1 puanı kurtarmasını bilmişler.
 Kağıt üzerinde zayıf  ve karşımızda hiç şansı yok bir takım görünüyorlar.

Bize gelince ; 
  Alanyaspor maçının 13 dakikalık özeti şurada ; 

13 Dakikalık Maçın Özeti
Kaynak : www.nazillispor.org
https://www.facebook.com/SiyahBeyazNazNaz
 — Nazilli Sayfası'da.


Özetlerden gördüğüm kadarıyla kötü ve vasat arası bir futbol oynamışız.Buna rağmen hakemin de hatalarına rağmen beraberlikle bile dönebilirmişiz.2.yediğimiz gol öncesinde Barış'a açık faul var ancak orta sahadan atılan uzun topta Yusuf'un bire birde geçilmesi vahim hata.Aynı şekilde 1.gol de topu bir türlü uzaklaştıramamamız Mehmet Taş'ın rakibe atması ve vurdurmak vahim hata.Bunun gibi daha çok Şampiyonluğa oynayan bir takımın yapmayacağı,yakışmayacak amatörce hatalar yapmışız.
Özellikle defansımız çok kötü oynamış.Bora herhalde gol atmasına rağmen kariyerinin en kötü maçını oynamıştır.Sağ bek olmayan Hüseyin Akoğlu,Sol bek Kemal ikinci yarı Kemal çıkıp Zahid girdikten sonra Sol bek'e çekilen Barış haliyle yeri değil ,Stoper Yusuf kötü oynamışlar.
Santrfor da Tunç hakkındaki düşüncelerim gibi golcü kimliğinden yoksun gibi göründü.
Gökhan,Muğdat ve Aykut'un çabaları yetmemiş.Aykut'un şutunun direkte patlaması büyük şanssızlık olmuş.Attığı gol de ofsayt var mı yok mu pek anlaşılmıyor.
  Bir de gözlemlediğim topu bir türlü rakipten alamıyoruz,çok rahat çalım yiyoruz adeta top rakibin ayağındayken gölge savunma yapıyoruz.Isırıcı bir rakibe basma yok.
  Armağan Hoca bu sorunlara çözüm bulacaktır mutlaka.Belki Stoper'de Hasan'ın denenmesiyle belki Sağ bek Hasan Yaşar'ın iyileşmesiyle veya Lider'in hazırlanmasıyla,Sol bek'te Hakan Duran'ın rekabete sokulmasıyla çare aranacaktır.
  Orta sahada da Ali Setirekli'nin de kullanılması faydalı olabilir.
Rakibin nispeten zayıf oluşu ve iyi bir futbolla farklı galibiyet hedefiyle şöyle bir 11 ile çıkacağımız tahmin ediyorum ; 
Tahmini 11 tabii bu.Sağ bek'te başka bir isim de oynayabilir.Bora'nın yerine Hasan Demir de olabilir.Hüseyin Akoğlu'nu ben orta sahaya yerine aldım hoca ne düşünür bilemem tabii.
Ali Setirekli veya Samet Bülbül de olabilir yerine.
  
 Sonuç ; Her iki takıma özellikle kendi takımımıza başarılar dilerim.
Futbol kağıt üstünde oynanmıyor elbette ancak  fazla zorlanmadan kazanacağımızı hatta farklı bir galibiyet bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder