3 Mart 2015 Salı

2.Lig Kırmızı Grup 25.Hafta Değerlendirmesi !!!

25.HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI
25.HAFTANIN PUAN DURUMU
26.HAFTANIN PROGRAMI

DİYARBAKIR BŞB. - PAZARSPOR : 4-0

Stat: Büyükşehir Belediyesi Tesisleri
Hakemler: Özgür Sepin, Cemalettin Gündoğdular, Halil İbrahim Atabay
Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor: Levent Taşkın, Kamil İçer, Ercüment Balıkçı, Şehmus Özer, Yusuf Yağmur (Dk. 83 Agit Balmış), Erhan Eren, Ferdi Coşkun (Dk. 75 Caner Erdoğan), Sadat Şahin (Dk. 27 Nezir Özer), Abdullah Çetin, Emre Hasan Balcı, Samet Yeniceli
Pazarspor: Fethi Bilgin, Devrimcan Beyaz, Ramazan Erarslan, Taner Yıldız, Mülayım Erdem, Hasan Güleryüz, Tuğay Adamcıl, Serkan Çelik, Aykut Civelek (Dk. 58 Tayyip Kanarya), Ali Görkem Aydın (Dk. 25 Maksut Birben), Ahmet Kuru (Dk. 70 Cem Aktaş)
Goller: Dk. 7 Samet Yeniceli, Dk. 9 Sadat Şahin, Dk. 47 Nezir Özer, Dk. 67 Kamil İçer (Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor)
Sarı kart: Dk. 50 Ahmet Kuru (Pazarspor)
Ev sahibi takım çok erken attığı 2 gol ile maçı erken bitirmiş.4 golün ikisini Stoperleri Samet Yeniceli ve Kamil İçer'in atması da ilginç olmuş.
DİYARBAKIR BŞB.SPOR 11'İ ; 
PAZARSPOR 11'İ ; 

KOCAELİ BİRLİKSPOR - DÜZYURTSPOR : 0-1
Stat: Kocaeli Alparslan Türkeş
Hakemler: Yavuz Çetin, Muhammet Çekin, Muhammed Yıldız
Kocaeli Birlikspor: Fatih, Engin, Ufukhan, Serdar (Dk. 38 Ramazan), Recep, Adnan, Turgay, Sinan (Dk. 77 Burak), Erhan, Atilla (Dk. 46 Üstün), Feyyaz
Birlik Nakliyat Düzyurtspor: Erhan, Samet Altuntaş, Serdar, Gökhan, Hakan, Raif, Selim, Yasin (Dk. 65 Mustafa), Halil (Dk. 82 Yetkin), Samet Aydın, Suat (Dk. 79 Batınay)
Gol: Dk. 10 Gökhan (Birlik Nakliyat Düzyurtspor)
Sarı kart: Dk. 60 Raif (Birlik Nakliyat Düzyurtspor)
Haftanın sürpriz ve Flaş sonucu.Düzyurtspor kümede kalma yolunda Altın değerinde hayati bir 3 puan almış.Kocaeli Birlikspor ise Play Off'a kalmak için mücadele ederken ummadığı bir darbe almış.                                          Maçın Değerlendirmesini İsmail Ertekin şöyle yapmış ;”Düzyurtspor karşısında kötü bir oyun sergiledik. Maçın başında yediğimiz golle oyuna geride başladık. Oyun kurmada zorlandık. İkinci yarıda baskı yaparak birçok gol pozisyonu bulduk.Ancak gol pozisyonlarını değerlendiremedik ''
KOCAELİ BİRLİKSPOR 11'İ ;
DÜZYURTSPOR 11'İ ; 

İNEGÖLSPOR - KAHRAMANMARAŞSPOR : 0-0
Stat: İnegöl
Hakemler: Ömer Murat Ülger, Mehmet Küçük, Resul Özdemir
İnegölspor: Tevfik, Kemal, Semih (Dk. 79 Muharrem), Bilal, Yılmaz, Yasin, Okan, Cihan (Dk. 73 Mahmut), Ersel, Uğur, Ömürcan (Dk. 62 Mümin)
Kahramanmaraşspor: Erman, Koray, Tufan, Recep (Dk. 81 Ramazan), Hakan,  Ali, Hüseyin, Onur, Dündar (Dk. 67 Ahmet), Sinan (Dk. 90 Mehmet) Rıdvan
Sarı kartlar: Dk. 38 Yılmaz, Dk. 50 Semih (İnegölspor), Dk. 57 Hakan, Dk.73 Tufan (Kahramanmaraşspor)
İnegölspor Bandırmaspor ve Göztepe'nin berabere kaldığı haftada büyük fırsat kaçırdı.Altın değerinde 2 puan kaybetti avantajı değerlendiremedi.Yine gol pozisyonu üretmekte zorlanmışlar.
Şaban Yıldırım “7 puan olan puan farkı devam ediyor. Buraya gelen her takım gibi onlar da çok dişli oynadı. Pozisyon üretmekte zorlandık. Yolumuza devam edeceğiz. Yolumuzdayız. Kazansak rakibimiz ile puan farkı 5 puana inecekti. Daha çok maç var. Matematiksel olarak devam ettiği sürece kovalamak gerekiyor. Biz de onu yapacağız.” 
Kahramanmaraşspor ise var gücüyle kümede kalmak için çalışıyor.Geçen haftaki 3-1'lik Kocaeli Birlik galibiyetinden sonra buradan da 1 puan çıkarmak onlar için çok iyi.

İNEGÖLSPOR 11'İ ;
KAHRAMANMARAŞSPOR 11'İ ; 

SARIYER - GÖLBAŞISPOR : 0-0
Stat: Yusuf Ziya Öniş
Hakemler: Öner Fırat, Ömer Faruk Tarakçı, Harun Reşit Güngör
Sarıyer: Osman, Emre Karaman, Eser (Dk. 56 Mert), Mustafa (Dk. 64 Soner), Yaşar, Güney, Ozan (Dk. 80 Eray), Cemre, Fırat Sezer, Hakan, Serhat
Gölbaşıspor: Sadrettin Fırat, Kemal Bersis, Yakup, Berkay (Dk. 89 Murat), Ufuk (Dk. 78 Fatih Şahinoğlu), Timur, Bülent, Nuri, İbrahim, Yakup Ramazan, Fatih Altundağ (Dk. 72 Hüseyin)
Sarı kartlar: Dk. 40 Fatih Altundağ, Dk. 42 Ufuk, Dk. 53 İbrahim, Dk. 90+3 Sadrettin Fırat (Gölbaşıspor), Dk. 80 Cemre (Sarıyer)
Karşılaşmanın 51. dakikada Gölbaşıspor'dan Yakup Razaman, kullandığı penaltı atışında meşin yuvarlağı auta attı.
  Sarıyer Play Off mücadelesi verirken çok önemli 2 puan kaybetti.Çok fazla yorum yapmak istemiyorum Sarıyer taraftarı farklı algılıyor.Sarıyer sitesinde maçla ilgili köşe yazısı şöyle ; 
Gölbaşıspor Teknik Direktörü Adnan Erkan hocam ile konuştum maçın nasıl geçtiği ile ilgili.Sarıyer'in de iyi mücadele ettiğini ancak 1 penaltı ve 4 tane - ikisi 90+'larda olmak üzere - karşı karşıya kaçırdıklarını söyledi.Galibiyeti kaçırmışlar yani.Aldıkları 1 puan da kümede tutunma mücadeleleri için iyidir hiç yoktan.

SARIYER 11'İ ;
GÖLBAŞISPOR 11'İ ; 

TEPECİKSPOR - GÜMÜŞHANESPOR : 3-1
Stat: Tepecik
Hakemler: Celal Bayraklı, Fethi Kayış, Turgay Emre Memişoğlu
Tepecikspor: Ziya, Feyyaz, Recep Onur (Dk. 35 Yasin), Adem İnanç, Adem Çalık, Evren, Metin Tuğlu (Dk. 87 Kemal), İlker, Berk, Yusuf (Dk. 63 Şahinali), Sinan
Gümüşhanespor: Hasan, Salih Zafer, Bilal, Tekin, Hakan Çevik, Yusuf Emre, Süleyman Çelikyurt, Fatih, Ali (Dk.46 Ardahan), Taner,  Fırat
Goller: Dk. 8 Taner (kendi kalesine), Dk.14 Metin Tuğlu, Dk. 88 Şahinali (Tepecikspor), Dk. 22 Fırat (Gümüşhanespor)
Sarı kartlar: Dk. 43 Bilal (Gümüşhanespor), Dk. 62 Yasin, Dk. 71 Evren (Tepecikspor)
Tepecikspor da aynı Kahramanmaraşspor gibi kümede kalmak için var gücü ile mücadele ediyor.Geçen hafta Göztepe'den aldıkları 1 puandan sonra kötü gidişini tüm hızıyla sürdüren Gümüşhanespor'u net bir skor ile yenmişler.Gümüşhanespor santrforsuz oynamaya devam ediyor.Kenarda Ardahan ve Samet Taş var 11'de santrforları yok.
TEPECİKSPOR 11'İ ; 
GÜMÜŞHANESPOR 11'İ ; 

ALTAY - KIRKLARELİSPOR : 0-0
Stat: Menemen İlçe
Hakemler: Ali Zağlı, Ercan Aydın, Yusuf Yaratıcı
Altay: Burak, Ferit, Kürşat Ergun, Emrah, Raşit, Mikail (Dk. 60 Bedri Can), Aziz, Serkan, Gökhan (Dk. 85 Orhan), Hikmet Yiğit, İsmet
Kırklarelispor: Alişan, Davut, Hasan Can, Onur (Dk. 90 Emrah), Cemal, İlkem, Göksel (Dk. 82 Lokman), Salim, Hakan, Enis (Dk. 65 Hasan), Okan 
Sarı kartlar: Dk. 56 Serkan, Dk. 70 Aziz, Dk. 90 İsmet, Dk. 90 Kürşat Ergun, Dk. 90 Bedri Can (Altay), Dk. 40 Enis, Dk. 53 Salim, Dk. 69 Onur, Dk. 90 Davut (Kırklarelispor)
Konuk Kırklarelispor'un 85. dakikada Hakan'la kullandığı penaltı atışını Kaleci Burak kurtardı.
Maçın Özeti ; 
Altay - Kırklarelispor : 0-0
https://www.youtube.com/watch?v=J2L188qcgIQ
Altay yine galip gelemedi.16 maç oldu en son Nazilli Belediyespor'u 1-0 yenmişlerdi bu hafta Nazilli maçı geldi.Kısa özeti izlediğim kadarıyla iki takımda kazanabilirmiş.Tabii 85.dk.da Kırklarelispor'un Hakan Güvençer ile penaltı kaçırması galibiyeti onların kaçırdığını gösterebilir.Kaleci Burak Cengiz 3 hafta üst üste penaltı kurtarmış oldu.Geçen hafta da Gümüşhane'de penaltı kurtarmış ve 1 puanı kazandırmıştı bu hafta da aynısı olmuş 2 haftada 2 puan kazandırarak daha kötü gidişi önlemiş. 
ALTAY 11'İ ; 
KIRKLARELİSPOR 11'İ ; 

BUGSAŞSPOR - ANKARAGÜCÜSPOR : 1-1
Stat: Ostim
Hakemler: Erkan Özdamar, Osman Karakaş, Soner Maraş
BUGSAŞ Spor: Ahmet Üçgün, Rahmi Muhammet, Volkan, Tolgahan, Burak Kara (Dk. 63 Necati), Baki, Cebrail, Ferhat (Dk. 72 Yavuz), Osman, Burak Altıparmak, Ahmet Güven (Dk. 82 Ahmet Baykal)
Ankaragücü: Gökhan Akkan, Metin (Dk. 77 Ali Sinan), Teoman, Mehmet, Harun, Gürkan, Hasan (Dk. 67 Gökhan Erdoğan), Aytaç, Orhan, Muhammed, Levent (Dk. 82 Emir) 
Goller: Dk. 46 Osman (BUGSAŞ Spor), Dk. 85 Orhan (Ankaragücü)
Sarı kartlar: Dk. 4 Muhammed, Dk. 11 Gürkan, Dk. 56 Harun, Dk. 80 Mehmet, Dk. 87 Aytaç, Dk. 90+4 Ali Sinan (Ankaragücü), Dk. 31 Burak Kara, Dk. 76 Osman, Dk. 90+4 Ahmet Baykal  (BUGSAŞ Spor)
Ankara derbisinde Ankaragücü 1 puanı son dakikalarda kurtarmış.Umut Nayir de gittikten sonra gol yollarında zorlanıyorlar.Golden başka pozisyonları yokmuş.
BUGSAŞSPOR 11'İ ; 
ANKARAGÜCÜ 11'İ ; 

HATAYSPOR - NAZİLLİ BELEDİYESPOR : 2-0
Stat: Antakya Atatürk
Hakemler: Mesut Carık, Nurettin Taşkesen, Gürcan Dönmez
Hatayspor: Ozan, Halil, Selahattin, Murat Uluç, İbrahim Taylan (Dk. 58 Erol), Semavi (Dk. 80 Mehmet Akif), Özgür, Emre, Necdet, Cihan (Dk. 89 Emin), Murat Türkkan
Nazilli Belediyespor: Sofu, Lider, Mehmet (Dk. 53 Erdi), Sedat (Dk. 75 Emin), Tufan Zahid, Fatih, Hakan, Saffet Gurur, Yasin, Halil, Caner Hüseyin
Goller: Dk. 4 Cihan, Dk. 10 Halil (Hatayspor)
Sarı kartlar: Dk. 29 Selahattin, Dk. 80 Necdet (Hatayspor), Dk. 14 Hakan, Dk. 43 Halil, Dk. 66 Saffet Gurur, Dk. 84 Yasin (Nazilli Belediyespor)
HATAYSPOR 11'İ 
NAZİLLİ BELEDİYESPOR 11'İ ; 

BANDIRMASPOR - GÖZTEPE : 0-0
Stat: 17 Eylül
Hakemler: Serkan Çınar, Serhan Malkoç, Uygar Bebek
Bandırmaspor: Bekir, Ali Kuleli, Oğuz Kocabal,  İsmet (Dk. 77 Furkan), Serkan, Ozan (Dk. 73 Eren), Ali Serin (Dk. 36 Talha), Hacı Mustafa, Oğuz Özden, Cenk, Yasin
Göztepe: Oğuzhan, İsa, Sabutay, Umut (Dk. 71 Ümit), Burak, Mehmet Erdem, Hasan, Emre (Dk. 46 Halil), Erkan, Emrah (Dk. 89 Tolga), Ertuğrul
Sarı kartlar: Dk. 29 Serkan, Dk. 47 Cenk, Dk. 66 Oğuz Kocabal (Bandırmaspor), Dk. 52 Hasan, Dk. 70 Ertuğrul, Dk. 80 Burak, Dk. 86 Mehmet Erdem (Göztepe)
Bandırmaspor 0-0 Göztepe Maçın Özeti
Video İbrahim Hızlı'dan alınmıştır. (https://vimeo.com/120989314)

Haftanın maçından gol sesi çıkmadı.Bu sonuç 5 puan farkı koruyan Bandırmaspor'a yaradı.Göztepe mutlak kazanması gereken maçı kazanamamış.Üretken de olamamışlar,net gol pozisyonu bulamamışlar,cılız atakları varmış.Bandırmaspor ise saha ve seyirci avantajı ile daha üstün oynamış.Penaltı bekledikleri ve Hacı Mustafa'nın vuruşunun Sabutay ve arkasından direkten döndüğü bir kader anı pozisyonlar olmuş.
 Metin Diyadin haftalar önce '' 1 Mart'da Lideriz'' şeklinde iddialı açıklamalar yapmıştı ama olmadı şimdi sezon sonu Lideriz diyor.Maça tek santrfor Emrah Metoğlu ile başlamış.Umut Kaya 11'de,Mehmet Erdem Uğurlu da sol önde oynamış.Halil'i 11'de başlatmamış 46'da Emre Aygün'ün yerine almış.Bence 11'de başlamalıydı.Umut,Halil iyi oynayamamışlar bu da üretken olmalarını engellemiş genellikle kanatlardan gelmeye çalışmışlar.
 Lider Bandırmaspor oturmuş kadrosu,saha ve seyirci avantajı ve 5 puan önde olmanında avantajı ile daha rahat ve etkili oynamış onlarda golü bulamamış.
  Göztepe 13 maçtır kaybetmiyor ama 6 galibiyet,7 beraberlik de hiç de iyi bir tablo değil.11 Beraberlik ile Sarıyer ile en çok berabere kalan takım oldular.Metin Diyadin ise geldiğinden beri bir fark yaratamadı.Geldiğinde 6 puan fark vardı 15 maçta sadece 1 puan kapatabildi.
 Kalan 9 haftada Bandırmaspor çok avantajlı ama hiç bir öngörü yapılamayacak her hafta her sürpriz sonuca gebe de bir grup Kırmızı grup.İkili averaj avantajı da olduğu için 1 mağlubiyet,1 beraberlik obsiyonları da var Bandırmaspor'un.

BANDIRMASPOR 11'İ ; 
GÖZTEPE 11'İ ; 

25.HAFTANIN PANORAMASI
* HAFTANIN NOTLARI 
- Lider Bandırmaspor takipçisi Göztepe'ye 5 puanlık farkı kapatırma şansı vermedi.
- Göztepe farkı kapatmak için kendi elindeki son şansı iyi kullanamadı.
- Her iki takımın takipçisi İnegölspor da kendi sahasında yine gol pozisyonu üretmekte zorlandığı bir maçta Karamanmaraşspor'u yenemeyerek 2 puan kaybetti ve 7 puan fark devam etti.
- Üst sırlarda haftanın en karlı takımı Hatayspor oldu.
- Kümede kalma mücadelesi veren takımlar Tepecikspor, Kahramanmaraşspor, Düzyurtspor haftayı karlı kapattı.
- Altay'ın nagalipliği sürüyor.16 hafta oldu.
- Kısır bir hafta oldu.Toplam 13 gol atıldı.4 maç golsüz bitti.11 takım gol atamadı.
- 9 maçta 45 sarı kart gösterdi hakemler buna karşılık kırmızı kart göstermediler.
- 2 penaltı vardı ancak onlarda kaçtı.Gölbaşıspor Sarıyer deplasmanında,Kırklarelispor'da Altay deplasmanında penaltı kaçırdılar.

* GRUBUN ''EN''LERİ
- En Fazla Galibiyet : Bandırmaspor (15)
- En Az Galibiyet : Altay,Tepecikspor (4)
- En Fazla Mağlubiyet : Kahramanmaraşspor (14)
- En Az Mağlubiyet : Göztepe (2)
- En Fazla Beraberlik : Göztepe,Sarıyer (11)
- En Az Beraberlik : Kahramanmaraşspor (5)
- En Çok Gol Atan Takım : Göztepe ve Bandırmaspor (39)
- En Az Gol Atan Takım : Altay (17)
- En Çok Gol Yiyen Takım : Tepecikspor (39)
- En Az Gol Yiyen Takım : İnegölspor (15)

* HAFTANIN TAKIMI
- DÜZYURTSPOR
 Kümede kalma mücadelesinde Play Off hesapları yapan Kocaeli Birlikspor'u deplasmanda 1-0 yenerek 3 hayati puan kazandılar.

* HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ
- ÖMER ORTAKUDAŞ  (DÜZYURTSPOR)

HAFTANIN FUTBOLCUSU
- GÖKHAN ERDÖL (DÜZYURTSPOR)
Takımın Golcüsü 7.golünü hayati bir 3 puan getiren gol olarak 9.dk.da Kocaeli Birlikspor deplasmanında attı.

GOL KRALLIĞI

KIRMIZI KARTLAR : 
- Yok.

HAFTANIN SARI KART CEZALILARI : 
Nezir Özer (Diyarbakır B.Ş.B.)
- Ufuk Arslan (Gölbaşıspor)
- Mehmet Taşçı (Ankaragücü)
- Halil Çelik (Nazilli Belediyespor)
- Serkan Sözmen ve Cenk Kaplan  (Bandırmaspor)
- Ertuğrul Arslan  ve Mehmet Erdem Uğurlu (Göztepe)
- Serkan Silan (Altay)
- Enis Çeliksu (Kırklarelispor)

KAÇAN PENALTI : 
- Yakup Ramazan Zorlu (Gölbaşıspor) Dk.51 
- Hakan Güvençer (Kırklarelispor) Dk.85

NOT : ZORUNLU AÇIKLAMA 
1 - Ben burada 25 haftadır hiç bir kulübe ve taraftarına saygısızlık yapmadım,düşüncelerimi kendime göre yazıyorum.Her takıma eşit mesafede 
ve objektif yaklaşmaya çalışıyorum.

Farklı anlamlar yükleyerek kendi takımlarına karşı algı yaratmaya çalıştığım şeklinde görüşler ve saygıdan yoksun cevaplar anlamsız.
Bunu şunun için yazıyorum,bir forumda Nazilli Belediyespor - Sarıyer maçından sonra burada yazdığım yazıya Sarıyerli bazı taraftarlar tepki gösterdiler.Saygı çerçevesinde ben nasıl yazıyorsam cevaplara da hazırım ama böyle olmadı şark kurnazlığı ile satır aralarında kişiliğime saldırılar oldu.

Ben asla kişiliğe girmedim kulüp ve taraftarlar hakkında küfür,hakaret de yapmadım.Sadece Adil yarış olmadığını kendi düşüncelerime göre yazdım.
Nitekim o maçta katledilmemizin etkileri devam etti haksız yere 2 
oyuncumuz sarı kart cezalısı duruma düştü ve bu hafta Hatayspor 
maçında oynayamadı mağlup olduk bu oyuncularımızı aradık.
Canımız yanmaya devam ediyor.

 Biz ilk Sarıyer - Nazilli Belediyespor maçından sonra Sarıyer taraftarının şöyle aşağılama çabalarına hiç bir cevap vermedik mesela.
Polemik devam etmesin diye ayrıldık gittik hala arkamdan sallayan elemanın haberi olsun verecek cevabımız her zaman vardır uzamasın diye gittik.

2-Aynı forumda aynı başlığa Bandırmaspor taraftarı bir kardeşimiz de yorum yazmış ; 
''bandırmaspor65
Balasagun abi bencede kişisel yorumlarında daha dikkatli olmalısın. Her ne kadar art niyetin olmadığını açıklamış olsanda, Bandırmaspor 7 penaltı kazandı diye, Bandırmaspor kollanıyor gibi bir algı yaratmışsın son yazında. Bir takım oyunu ne kadar rakip ceza sahasına yıkarsa, penaltı kazanma olasılığı o kadar artar. Bandırmaspor'un 7 penaltı kazanma sebebi bundan ibaret ''


Bu kardeşimiz yazdığımızı iyi okumamış galiba.Bende zaten aynısını yazmışım ;
İşimize geldiği gibi yorumlamamak lazım.
Kendisi burayı okuduğu için cevap vermek istedim.
Selamlar Bandırmaspor'a Başarılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder