24 Ekim 2021 Pazar

Naz Naz Tarsus'tan Puanı Söke Söke Aldı : 1 - 1 !!!

MAÇIN ÖZETİ
   Mücadele ve Puan için takımı,teknik heyeti kutluyorum.
Bana göre galibiyeti kaçırdık yine de Şampiyonluğun ağır favorilerinden Tarsus deplasmanından puan çıkarmak galibiyet kadar önemlidir.

Tarsus bu maça dönüm / çıkış maçı olarak görüyordu,şehir bu maça kilitlenmiş,taraftarlar bir gece önce takımı ziyaret edip moral vermiş mutlaka kazanmak zorunda oldukları bu maça,eksikleri olsa da moralli çıkmışlardı.
Kaybettikleri maç ta olan son Kırşehir maçından 3 değişiklik ile çıkmışlardı.
Sakatlıkları nedeni ile Sol bek Muharrem Doğan ve Ferhat Duman ın yerlerine önceki maçta kendi mevkiisi orta sahada oynayan 35 yaşındaki Kaptan Nurullah Kaya Sol bek e çekilmiş,Ferhat Duman ın yerine de 6 numara Abdussamed Karnuçu forma giymişti.Forvet te geçen maçta oynayan Hüseyin Çolak ın yerine Artun Akçakın vardı.Golcü Sinan Kurumuş ise sakatlığı nedeniyle kadroda yoktu tıpkı kanat oyuncusu Okan Baydemir gibi.
Tarsus un 11 ine baktığımızda zaten zayıf yerleri olan Sol bek te Nurullah Kaya sürprizi vardı Muharrem Doğan ın yerine.Nurullah hem gol yedirdi bireysel hata yaparak ve Mert Çapar karşısında koridor oldu,ikinci yarıya Hüseyin Kalpar Nurullah ın yerine bir Sağ bek olan Tufan Kelleci yi Sol bek e alarak başlamak zorunda kaldı.
Maçtan sonra Hüseyin Kalpar da gönderildi.
Tarsus ta sorun bence 30 milyon gibi büyük paralarla kurulan kadrodan bir an evvel başarı isteniyor,paralar da peşin ödenmiş büyük baskı var oyuncular üzerinde.Tek tek bireysel olarak iyi oyuncuları iyi kadro var ancak takım olmak sorunları var bu da bu baskı ile her geçen gün işleri zorlaştırıyor.
Biz de ise son Erzincan maçından 3 değişiklik vardı.
Forvet te İlyas Çakmak ın yerine Muhammet Ali Aydın,orta sahada Bünyamin Karataş ın yerine Sıddık Çelik ve kanat ta Aytaç Deniz in yerine Sol bek oyuncumuz Emre Toptan Sol kanat ta oynuyordu.
Bana göre çıkabilecek en iyi 11 idi.
Kadir Kar ve ekibi rakibi iyi analiz etmişlerdi.
Rakibin en kuvvetli yer Sağ kanatlarına karşı iki sol bekimiz Selçuk ve Emre yi arkalı önlü oynatarak önlem almışlardı.Emre  hücuma yönelik te iyi oynadı.
Ancak Selçuk yediğimiz gol de 1,60 lık Yasin e kafa vurdurdu,Niyazi karşısında ve Emre de çıktıktan sonra Niyazi nin yerine Yılmaz Basravi girdikten sonra da zorlandı.
Ben de maç öncesi Tarsus Analizimde şunları yazmıştım ;
''Bir kere kesin olarak en etkili yerleri kanatları.
Sağ da Sağ bek Sefa Durmuş ve önünde Yılmaz Basravi (Niyazi Batuhan Salman),Sol da Sol bek Muharrem Doğan ve önünde Cengiz Ötkün (Okan Baydemir)
Dolayısıyla kanatlara önlem almak şart kere şart.
Özellikle Sağ kanat Yılmaz Basravi çok çok etkili oynuyor.
Uşak maçında tozunu attı Sağ kanadın bir de gol attı.
Sol da 7 numara Cengiz Ötkün de kısa,çabuk pırpır bir oyuncu.
İçeri girip te vurabiliyor.
Tabii zayıf karınları da beklerin arkaları.
İki bekleri Muharrem Doğan da,Sefa Durmuş ta hücumcu bekler.
Ancak arkaya çok adam kaçırıyorlar,özellikle de Sol bek Muharrem Doğan arkaya çok adam kaçırıyor buradan işleyebiliriz.
Kısaca kanatlarla ilgili ; Sağ önleri etkili sol arkaları zayıf ''
Yazdıklarım bire bir çıktı.
Sağ dan etkili olamadılar çünkü Kadir Hoca da benim gibi düşünmüş ve önlem almıştı.Çapar ı da Sağ kanat oynatarak Muharrem oynadığı zaman bile en zayıf yerleri olan Sol bek lerinden Nurullah Kaya dan Çapar çok etkili oldu.
Demek ki Çakma Analizci (!) biraz bu işi biliyormuş :)

 Orta Sahada Bünyamin ilk kez kesilmişti,Sıddık 1 maç aradan sonra 11 de yerini almıştı.Eski maçlardaki Sıddık ı göremedim aslında ama 62 de Özdıraz ile ikisi çıkıp Mete Karahan ve Aytaç Deniz çıktıktan sonra takım daha geriye gitti çünkü ilk yarı erken bireysel hata ile gol yememize rağmen çok iyi oynadık.
Yani ikinci yarı yapılan değişiklikler bize yaramadı aslında.
Yine de Tarsus un zaman zaman kurduğu baskıyı savuşturup son bölümde de biri direkten dönen,biri frikik olan bunlarda baş rol de Bünyamin vardı  ve 90+2 de Aytaç ın cılız şutu ile bulduğumuz pozisyonlar vardı.İlk yarıda ise Mert Çapar Sağ kanat ta oyunu domine etti,Emre de sol dan iyi kilit paslar verdi biri asist oldu Mert e,birinde Özdıraz ayağından fazla açtı Kaleci de kaldı,birinde de Sıddık ofsayta düştü ki bu ofsayt konusuna ayrıca değineceğim.
İki takım da uzun toplarla Santrforlarının indireceği toplarla ve biz de Ersavaş Onlar da Azad Filiz in zaman zaman kilit pasları ile pozisyon aradılar.
Maç boyunca bizim frikik dahil 7 pozisyonumuz vardı,Tarsus un biri 72 dk.daki Artun un karşı karşıya kaçırdığı Zekeriya nın gol deki hatasını affettirdiği pozisyon ve 2-3 tane daha Zekeriya nın başarılı olduğu pozisyonlar vardı.
Maçın hakkı beraberlik gibi görünse de bana göre bizim hakkımızdı.
Eğer Çapar ilk yarıda biraz daha dikkatli olsa ve kafayı kaldırıp arkadaşlarını görmeye çalışsa ilk yarıda 2.golü bulabilirdik.Mert i eleştirmiyorum bana göre bizim adımıza Maçın en iyi oyuncusu idi.
Bünyamin in oyuna 79 da giren Ahmet Gökbayrak ın kilit pasında soldan girip direğe nişanladığı pozisyon çok kritikti onu gol yapmalıydı.
Takımın mücadelesini çok beğendim.
Kora kor adeta savaştılar.Kaptan Mehmet Ersavaş Çakırcalı Mehmet Efe gibi idi :) 
Takım olarak ta elektriklenmelerde birlikte hareket etmeleri,birbirlerini kollamaları önemliydi.
Beğenmediğim noktalar ; artık forvet konusunda bir şey demeyeceğim.
Tamam Muhammet Ali Aydın golden önce ilk pası verdi,mücadele etti falan ama ofsayta düşmesi,top kaptırması hatta Özdıraz bir pozisyonda kızdı kendisine v.s. de vasatı aşamayan bir performans sergiledi yine.Yani 79 da giren +6 dk.ile birlikte 17 dk.süre alan Ahmet Gökbayrak ta aynısını yapabilirdi ki Bünyamin e Al da At kilit pasını attı gol olsaydı il asistini yapmış olacaktı.
İkinci konu Ofsaytlar.
Nazillispor takımı maalesef Ofsayt nedir bilmiyor evet acı ama böyle.
5 kez ofsayta düştüler bir iki tanesinde oyuncu arkadaşı ofsayt ta diye mecburen atmayıp döndü dolaştı ve topu kaptırdı.Dikkat edin arkadaşlar ya bu kadar ofsayta düşmek olmaz.
TOP 3
1-MERT ÇAPAR
2-KORAY BAYKARA
3-EMRE TOPTAN
Koray ı çok beğeniyorum Maşaallah ı var.
Tabii Ersavaş ve Onur u da beğendim.Onur Demir ,Mert Er ile birlikte 1 kez aradan Artun u kaçırdılar onun haricinde iyi savaştılar.
Maalesef Aytaç formsuz.Berat 79 da girdi.Hasan Demir girmedi.
Yani takımın 3 tane kanat oyuncusu kenarda,taktik gereği de olsa Onların yerine Sol bek arkadaşları Sol kanat ta oynuyorsa Onlar da biraz düşünmeliler artık.

SON 3 Maçtır yenik duruma düşüyoruz,erken gol yiyoruz,ancak beraberliğe çevirebiliyoruz.Konsantrasyon sorunu var demektir.Bunu gidermek lazım.

Haftaya Isparta geliyor,kritik maç.
Play Off oynama hedefimiz varsa Isparta bunun için rakiplerimizden biri.
Yani 6 puanlık bir maç,kazanmamız lazım.
Tabii bu maçtan önce Çarşamba günü Erzurum da ZTK maçımız var.
Isparta da Bodrum da oynayacak aynı şekilde.
Hoca rotasyon uygulayacaktır,görmek istedikleri oyuncuları 11 de oynatacaktır.
Ahmet Gökbayrak,İlyas Çakmak,Efe Binici,Sefa Korkmaz gibi oyuncular şans bulabilir.Tabii rotasyonlu 11 benzemez kadro ile deplasmanda bir üst lig takımına karşı fazla bir şey beklememek lazım.Yani Ahmet Gökbayrak,Efe Binici kötü oynarsa al işte hani bu adamlar oynasın diyordun hocam diye kimse dememeli.
Bizim ilk hedefimiz Lig olmalı,kupada nereye kadar gidebilirsin belli.
Her iki maçta da Başarılar diliyorum.
Allah yardımcımız olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder