26 Ekim 2021 Salı

2.LİG BEYAZ GRUP 9.HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ !!!

9.HAFTANIN SONUÇLARI
PUAN DURUMU
10.HAFTANIN PROGRAMI
GOL KRALLIĞI
MAÇLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ
MAÇIN GOLLERİ
Maçın ikinci yarısını izledim,zaten maç 0-2 idi kopmuş gibiydi 55 de Can Erdem ile 0-3 oldu.Bu dakikadan sonra Şanlıurfa oyunu rölantiye aldı.
3 maçlık kazanamama serisinden sonra yeni hoca Serdar Bozkurt ile kazandılar.
Ev sahibi ekip 70 de oyuna sonradan giren yedek forveti Berat Vardal ile şeref sayısını buldu derken,son dakikalarda forvete gönderdikleri Stoper Hakan Çevik in kafa golü ile 87 de 2-3 e geldi oyun acaba 3-3 olur mu dedik Zonguldak herşeyini verdi bunun için ama 90+4'te Çağlar Birinci nin harika frikik golü skoru belirledi.
Şanlıurfa kadro kalite ve tecrübe farkı ile deplasmandan 3 puan çıkararak yarışı sürdürdü.Pendik ile maç sayıları eşitlendi ve 6 puan fark var aralarında.
Şanlıurfa da beğendiğim Muhammed Enes Durmuş yine iyi oynadı.
Devrim Taşkaya gibi iyi bir kanat forvet bile yedek giriyor.
Zonguldak 9 maçta 13 puanla 7.sırada.Bu kadro ile bulundukları yer iyi,sezona 3/0 ile başlamalarına rağmen Şenol Demir in gelmesi ile iyi çıkışa geçmişlerdi.
Çok gergindiler maçta 6 sarı kart gördüler.
Teknik Direktör Şenol Demir in maçtan sonraki açıklamaları şöyle '' Şenol Demir, Urfa karşısında şansız bir yenilgi aldıklarını belirterek şunları söyledi” Öncelikle Şanlıurfa maçına değinirsek maça çok iyi başlamıştık. İlk 30 dakikada yakaladığımız pozisyonlar var. Birini değerlendirsek sonuç çok farklı olurdu. Grubumuzun en iyi kadrosuna sahip bir takımla başa baş mücadele sergiledik. Biz yakaladığımız pozisyonları kaçırdık ama rakibimiz kaçırmadı.
1-0 geriye düşence moral motivasyon açısından biraz düştük. Soyuna adasına 1-0 geride girsek ikinci yarı bizim için daha iyi olacak diye beklerken 45. dakikada 2. Golü yedik. Buna rağmen ikinci yarıda skora yakalamak için her şeyi yaptık. Maçı TV canlı yayınladı. Yediğimiz 2 gol ofsayt kokuyor. Üçüncü golde ise başlangıçta oyuncumuza yapılan bariz faul verilmiyor. Gol aradığımız dakikalarda üçüncü golü kalemizde görünce tamamen işler zora girdi. Buna rağmen yine maçı bırakmadık. Bulduğumuz gollerle skoru 3-2’ye getirdik. Uzatma dakikalarında etkili olamadık. Deneyimli oyunculardan kurulu rakibimiz panik yapmadı. Uzatma bölümlerinde oyunu rakip kaleye yakabilseydik beraberlik golünü bulabilirdik. Ama olmadı. Rakip son saniyede frikikten bir gol daha buldu ve maçı 4-2 kaybettik. Bu maçı artık unutmalıyız. Önümüzde dana çok müsabaka var. (Bay) haftasına kadar 3 tane zorlu müsabaka bizi bekliyor. Bu 3 müsabakadan maksimum puanları almak zorundayız. Çünkü 13. Haftadan sonra 2 haftayı (Bay) geçeceğiz. Kırklareli , Pazar ve Amed maçlarından alabildiğimiz kadar puan alıp BAY haftasına biraz daha rahat girmek istiyoruz. Aksi durumda sıkıntıya düşeriz. Onun için bu 3 maçı çok iyi değerlendirmeliyiz”
MAÇIN GOLLERİ
İLK YARI
İKİNCİ YARI
Bu maçın da ikinci yarısını izledim.
Eskişehirspor yine amatörce,basit goller yiyerek daha ilk yarıda havlu atmış.19.dk.da Bartu Göçmen ile kendi kalelerine attıkları gol ile perdeyi açmışlar.
İlk yarı 3-0 bitmiş.
Sezon başından beri en büyük sıkıntıları çok kolay gol yiyorlar.
Yine öyle olmuş.Golcüleri Onur Arı nın da 4 Sarı kart cezası nedeniyle yokluğu etkilemiş.Buğra Çağlıyan da aynı şekilde 4 Sarı kart cezalısı idi.
Ancak Yorumcu veya Spikerin de dediği gibi Konya takımında da genç oyuncular var Eskişehir de olduğu gibi ama arada farklar var skoru belirledi zaten.
Gerçekten de koskoca Eskişehir de hiç mi kaliteli genç futbolcu yok ?
Bu arada Eskişehirspor da geçen haftaki 0-4'lük Buca maçında sonra Cem Karaca ile yollar ayrılmış ve Suat Kaya göreve gelmişti.Suat Kaya bu kadro ile ne yapabilir bilemiyorum vallahi ve neden tercih etti acaba devre arası transfer tahtasını açarız mı dediler yoksa bu kadro ile yapılacak çok fazla bir şey yok.
Ev sahibi ekip geçen hafta Nazillispor dan 1 puan almanın morali ile çıktığı maçta 33.dk.da Mustafa İnan ile öne geçmesine rağmen 87.dk.da Kamil İçer in golüne engel olamayarak son 4 maçından da galibiyetle ayrılamamış oldu.
Çok ilginç bir durumları var,8 maçın 6 sında öne geçmişler bunun 5 inde skoru koruyamamışlar.Bu sorunu çözmeleri lazım.
Taraftar Erman Kılıç a tepkili istifasını istiyor ama yönetim arkasında duruyor.
Aynı şekilde Ankara DS de de yönetim Ersin Aka nın arkasında duruyor.
Onlar da 8 maçta 2 galibiyet,2 beraberlik,4 mağlubiyet ile üst lig için kurulmuş iyi bir kadroya göre bence başarısızlar.
Naz Naz Tarsus'tan Puanı Söke Söke Aldı : 1 - 1 !!!
Nazillispor Tarsus'ta bana göre galibiyeti kaçırdı.
Tarsus ta Hüseyin Kalpar da gönderildi.


İLK YARI
İKİNCİ YARI
Maçı izleyemedim canlı,tekrarını da şu anda vaktim yok izleyemedim,Perşembe günü Ispartaspor Analizi için bu videoları izleyeceğim.
Isparta sezon başından beri en kötü oyununu oynamış.
Golcü Burak Aydın ın Pendik maçından cezası bitmesine rağmen yedek bırakılması eleştiriliyor.Diğer forvetlerin golü yok iken yedek bırakılması gerçekten enteresan.
5 oyuncu değişiklik hakkını da kullanmışlar ama Onu almamışlar,herhalde bir sorun olsa gerek.
Maç boyunca 2 tane pozisyon bulabilmişler.
Isparta sahasında 4 maçtan sadece Tarsus u yendi,diğer 3 maçı kazanamadı.
Ancak deplasmanlarda daha iyi oynuyor.4 Deplasmandan yenilmeden 3 galibiyet,1 beraberlik ile döndüler bu nedenle Nazillispor un dikkatli olması lazım.
Konuk Kırşehir yakaladığı pozisyonlarda Kaleci Alp Arda yı geçememiş.
Son 4 maçta 1 kez kazanmalarına rağmen 8 maçta 14 puanla 4.sıradalar.
İLK YARI
İKİNCİ YARI
Maçın tamamını izleyemedim sadece golleri izledim.
Akhisar 59 da Golcüsü Bertuğ ile öne geçmiş,bu pozisyonda Uşak defansı ofsayt için çıkarken Bertuğ kıl payı geride ve gelen bilinçli kafa pasını çok iyi indirip golü atmış.Kaptan Bertuğ Bayar 8.maçta 5.golünü attı.
Ancak 1 dakika sonra 60.dakikada çok basit gol yemişler.
Kornerden gelen topta bomboş vurulan kafa vuruşunu Kaleci Emircan Seçgin sektirince Onur Güler yakın mesafeden tamamlamış.Kalede 2 maçtır Halil Yeral yok,Emircan oynuyor Halil niye yok bilmiyorum yedekti belki O da formsuzdu.
Beraberlik iyi skor derken ki beklediğim bir sonuç olacaktı ancak 84 te Resul Türkkalesi ceza sahası dışından takımı adına +2 puan daha getiren golü atmış.
Kaleci Emircan bu topu da izlemiş.
Akhisar lige 3/2 ile başladıktan sonra son 6 maçtır kazanamıyor,son 5 maçı kaybetti.5M,1B aldı ve 7 puanla düşme hattında.
Uşakspor 2 maç sonra galip gelerek 8 maçta 10 puanla 11.sırada yer aldı.
Haftaya Lider Pendik i konuk edecekler.Pendik in kopup gitmemesi için çelme takmaları lazım.
MAÇIN GOLLERİ
MAÇIN TAMAMI
EG TV de Her Çarşamba 12:00 yaptığımız KİM KAZANIR ? Programımızda Partnerim olan Sevgili Suat Deniz in Başarılı sunumu -''Vurursa Gol Olur Vurdu Golll ''  :) - ile anlattığı maçta ev sahibi Buca son 2 maçta galibiyetin morali ile çıktığı maçta şok bir mağlubiyet aldı.
27.dk.da Saruhan ın uzun nokta pasında Mehmet Fuat Gölbaşı çok güzel göğsü ile alıp indirip şık bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirmiş.Tabii burada Karacabey defansının Onu bu kadar rahat bırakması da büyük eksi idi.
Karacabey maçı bırakmayarak 45+2 de Maçın yıldızı 10 numara Bekir Can Kara nın duran topundan doğan pozisyonda topu ağlara Muhammed Rıdvan Özdemir göndermiş.1-1  İkinci yarı başında Sol bek Ahmet Eren çok güzel bir vole golü ile takımını 1-2 öne geçirmiş.Buca nın cevabı 90+5 te Tunç Murat Behram ile gelmiş.
Ancak 90+6 yı gösterirken Bekir Can Kara takımına +2 puan daha getiren Altın golü atmış.Karacabey adeta Dejavu yaşatmış.Amed maçında da 90+2'de yemişlerdi beraberlik golünü ama 90+7 de Enes Karakuş galibiyet golünü atmıştı.
Buca 3/3 yaparak daha üst sıra şansını tepmiş 9 maçta 13 puanla 4.sırada yer alıyor.İbrahim Cezayir ile yollarını ayırdıktan sonra yeni teknik adam kimi getirdiler hiç bir yerde bilgi bulamadım sayfalarında bile yazmıyor,yardımcı antrenör Ertunga Kuşhan mı geldi mackolik te öyle gösteriyor belli değil.
 Karacabey 7 maçta 7 puanla 14.sırada yer alıyor.
MAÇIN ÖZETİ
MAÇIN GOLÜ
İLK YARI
İKİNCİ YARI
Ev sahibi ekip Lider Pendik in BAY geçtiği haftada Muhlis İstemi nin golü ile 3 puanı alarak 2.sıradaki yerini korudu ve maç fazlası ile puan farkını 1 e indirdi
ancak dün gece şok bir haber geldi Mesut Toros ile yollar ayrılmış.
Sebebi bilemiyorum ama Mesut Hoca yönetimsel baskı ve müdahaleleri sevmez hiç eyvallahı yoktur bırakır gider.Muhtemelen oynanan oyunu beğenmedi yönetim ve bu konuda tazyikleri oldu ve ipler koptu.
Pazarspor 4/4 ile iyi bir çıkış yaptıktan sonra geçen hafta sahasında Kırklarelispor'a takılmıştı 1-1 ile,bu maçtan da puansız dönmüşler ama 8 maçta 13 puanla 6.sırada yer alıyorlar.

HAFTANIN NOTLARI : 
*8 Maçta 3 Deplasman,2 ev sahibi takımı kazanırken,3 maç berabere bitti.
*Pendikspor ve hakları dondurulan Kırklarelispor BAY takımdılar.
*8 Maçta 24 Gol atıldı.En gollü maç Zonguldak - Şanlıurfa 2-4
*8 Maçta 50 Sarı kart gösterildi.Hiç Kırmızı kart gösterilmedi.
1922 Konyaspor hiç kart görmedi.
*Hafta içi Ziraat Türkiye Kupası Mesaisi var gruptaki bazı takımların.
Eyüpspor - Bucaspor 1928
Akhisarspor - Bergama Belediyespor
Amed Sportif - Tarsus İdman Yurdu
Samsunspor - 1922 Konya
Vanspor - Zonguldak Kömür
Erzincan - 52 Ordu
Kırşehir - Darıca 
Serik - Pazar
Ankara DS - Yomra
Uşak - Nevşehir
Kırklareli - Osmaniye
Bodrum - Isparta 
Karacabey - Şanlıurfa
Eskişehir - Iğdır
Erzurum - Nazilli
Gençlerbirliği - Pendik
*Teknik Direktör kıyımı devam ediyor.
Bu hafta da Mesut Toros,Hüseyin Kalpar ayrıldı.

*İlk 9 Haftada 10 Takımda Teknik Direktör Değişiklikleri Oldu :  

1922 Konya : Hakan Ünal - Devriş Deniz

Şanlıurfaspor : Gürses Kılıç - Serdar Bozkurt

Zonguldak Kömürspor : Cafer Aydın - Şenol Demir

1928 Bucaspor : Uğur Balcıoğlu - Tolga Doğantez

Tarsus İdman Yurdu : Ergün Penbe - Hüseyin Kalpar - Gürses Kılıç

Uşakspor : Serkan Afacan - Veli Özdemir

Karacabey Belediyespor : İbrahim Cezayir - ?

Eskişehirspor : Cem Karaca - Suat Kaya

Pendikspor : Levent Devrim - Osman Özköylü

Amed Sportif  : Mesut Toros - ?

24 Erzincan : Erman Kılıç - ?

*Kırklarelispor : Bilgin Erdem (*1 Hafta gitti,geldi.)

HAFTANIN TAKIMI

KARACABEY BELEDİYESPOR

HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ

MEÇHUL KİŞİ  (KARACABEY BELEDİYESPOR)

*Kulüp şirketleştiği halde Kurumsal olarak o kadar kötü yönetiliyor ki İbrahim Cezayir gittikten sonra kim geldi göreve hiç bir yerde,kendi sayfalarından dahi bilgi yok.Takım resmi bile yok.

HAFTANIN FUTBOLCUSU

BEKİR CAN KARA (KARACABEY BELEDİYESPOR)


HAFTANIN DİĞER BAŞARILILARI
ŞANLIURFASPOR
UŞAKSPOR
SERDAR BOZKURT (ŞANLIURFASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ)
VELİ ÖZDEMİR (UŞAKSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ)
MUHAMMED ENES DURMUŞ (ŞANLIURFASPOR)
RESUL TÜRKKALESİ (UŞAKSPOR)
AHMET EREN (KARACABEY BELEDİYESPOR)
MUSTAFA APARDI (1922 KONYA)
ŞENER KAYA (1922 KONYA)
MUHLİS İSTEMİ (A.SPORTİF)
MERT ÇAPAR (NAZİLLİ BELEDİYESPOR)
KORAY BAYKARA (NAZİLLİ BELEDİYESPOR)
KAMİL İÇER (ANKARA DS)
ALP ARDA (ISPARTA 32)
BERTUĞ BAYAR (AKHİSAR)
MEHMET FUAT GÖLBAŞI (BUCA)

-GRUBUN ''EN'LERİ''
- En Fazla Galibiyet : (6) Pendik
- En Az Galibiyet : (1) Kırklareli,Erzincan,Eskişehir
- En Fazla Mağlubiyet : (6) Eskişehir
- En Az Mağlubiyet :(1) Isparta,Pendik,Şanlıurfa
- En Fazla Beraberlik : (4) Erzincan,Kırklareli
- En Az Beraberlik (0) : Pendik
- En Çok Gol Atan Takım : (14) Pendik,Zonguldak Kömür
- En Az Gol Atan Takım : (6) Erzincan,Akhisar
- En Çok Gol Yiyen Takım : (23) Eskişehir
- En Az Gol Yiyen Takım :  (3) Isparta

SARI KART CEZALISI
4 SARI KART 
Hakan Çevik (Zonguldak Kömürspor)
Mümin Talip Pazarlı (24 Erzincan)
Sezgin Coşkun (Eskişehirspor)

KIRMIZI KARTLAR
*Yok

KENDİ KALESİNE GOL
*Yok

KAÇAN PENALTI
*Yok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder