18 Eylül 2020 Cuma

RAKİBİMİZİ TANIYALIM : FETHİYESPOR !!!


KULÜP BAŞKANI : ESAT BAKIRCI

TEKNİK DİREKTÖR : MESUT TOROS

STAD : İLÇE STADI (6963 KİŞİLİK)

TAKIM KADROSU : 

KALECİLER
Serkan Demirol (31),İlksen Kuttekin (21),Halil Kaşlı (19)
DEFANS
SAĞ BEK
İbrahim Ethem Sevinç (29),Erkan Kapar (21),
SOL BEK
Bülent Kalecikli (30),Mehmet Sacit Yolcu (19)
STOPERLER
Sabri Turgut (33),Hayrullah Çelik (31),Mert Özmen (23)
ORTA SAHA
ÖN LİBERO
Berkay Öztuvan (28),Kazım Dülger (30) * Çapraz bağlar sakatlığı var.
Kutay Yokuşlu (21),Mert Çölgeçen (19),Murat Berkay Demir (20)
MERKEZ ORTA SAHA
Cemal Şener (23),Oğuzhan Bayram (19)
ON NUMARA
Turgay An (33),Harun Kahraman (20),Talha Bulut (19)
FORVET
SOL KANAT
Anıl Arıcıoğlu (20)
SAĞ KANAT
Anıl Gir (30),Serhat Mutlu (23),
SANTRFOR
Emre Torun (27),Feyzullah Şahin Güneş (24),Yasin Uzunoğlu (19)

TRANSFER RAPORU

GELENLER : (10) Berkay Öztuvan (Ön libero-Kırşehir Belediyespor),Bülent Kalecikli (Sol bek-Ofspor),Kutay Yokuşlu (Ön libero-Altay-Kiralık),İlksen Kuttekin (Kaleci-G.Birliği-Kiralık),Hayrullah Çelik (Stoper-Turgutluspor),Emre Torun (Santrfor-Eyüp),Serhat Mutlu (Kanat-Bağcılar SK),Murat Berkan Demir (Ön Libero-Altay-Kiralık),Oğuzhan Bayram (Orta Saha-Alt yapı),Mehmet Sacit Yolcu (Sol bek-Alt yapı)

*Burak Taşdemir (Sol kanat-Kırşehir) ve Emre Tekin Pınar (Santrfor-Hollanda) ile sözleşme imzalamışlardı ancak yollar ayrıldı.Aynı şekilde Kocaelispor dan Stoper Murat Şimşek ile anlaştıklarını duyurmuşlardı fakat oyuncu İskenderun FK ya gitmiş.
GİDENLER : (12) Burak Özbakır (Sağ kanat-Karakoçan FK),Halil İbrahim Cenik (Santrfor-Osmaniye),Muhammet Yılmaz (Santrfor-Çatalcaspor),Mert Caymaz (Ön libero-Arnavutköy),Aykut Sarıdoğan (Ön libero-Arnavutköy),Erdi Bakırcı (Stoper-Kahramanmaraş),Enes Dada (Gölcük),Erkan Gök
Tolunay Yurtseven (Sol kanat-Tuzla-Kiralıktı döndü),Emre Bekir (Sol bek-Alanya Kiralıktı döndü.),Eren Erdoğan (Sol kanat-Altay Kiralıktı döndü),Sabri Can (Kaleci-Bolu Kiralıktı döndü)

HAZIRLIK MAÇLARI
Fethiyespor -Kemerspor 2003 :1-1 Gol : Emre Tekin Pınar
Fethiyespor-Erbaaspor :0-0
Fethiyespor-Çarşambaspor : 1-0 Gol Yasin Uzunoğlu
*Maç çıkan olaylar nedeniyle yarıda kaldı.

MAÇ İÇİN NE DEDİLER ?
Teknik Direktör Mesut Toros “Öncelikle hayırlı sezonlar diliyorum. İyi bir hazırlık geçirdiğimizi düşünüyoruz. Kısa bir dönem olmasına rağmen çok iyi çalıştık. Üç haftalık hazırlık dönemi vardı. 4. Hafta lig başlayacaktı. Bütün takımlar aynı sistemde çalıştı. Şartlar eşit. Önümüzde de zorlu bir Nazilli maçı var. Biz zoru kolaya çevirmek için elimizden geleni yapacağız. Takımımız çok istekli ve arzulu. Bugünden itibaren çalışmalarımıza tekrar başlayıp her zaman ki gibi en iyi şekilde çalışıp maç gününü bekleyeceğiz. Maçlar seyircisiz oynanacak ama benim Fethiyeli seyircilerimizden istediğim güzel bir sinerji yaratmaları. Gönülleri, kalpleri, ruhları bizimle birlikte olsun. Bizler de aynı duyguları paylaşacağız. Ancak bize öyle destek olabilirler. Umarım kısa zamanda da bu seyirci olayı çözülür. Maç Pazar günü saat 19:00’da. Maç gününe kadar gece antrenmanı yapacağız. Bunu yapmak zorundayız biliyorsunuz uzun zamandır hem maç olmadı hem antrenmanlar da olmadı. Nazilli takımını iyi tanıyoruz. Maçları izletilip analizleri yapıldı. Oyuncularımıza bunları aktaracağız. Tabi o gün tek düşüncemiz iyi mücadele etmek, savaşmak ve maç şansımızın yanımızda olması”

Kaptan Sabri Turgut ''Kamp dönemini çok iyi geçirdik,çok iyi hazırlandık.İnşaallah evimizde güzel bir galibiyetle lige başlarız.Taraftarlarımız yanımızda olmayacak.İnşaallah güzel bir başlangıç yapıp onlara da hediye ederiz.Daha önce Nazillispor da forma giydim,Fethiyespor'a karşı oynadım.Güzel maçlar olmuştu.Şimdi Nazilli ye karşı Fethiyespor forması giyeceğim.En iyi şekilde mücadele edeceğiz ve kazanacağız ''

Nazilli Belediyespor Teknik Direktörü Hasan Şermet “Lige hazırız. Ligin ilk maçı, iyi bir maç olacak. İyi hazırlanıyoruz. Eksiğimiz yok” 

MAÇIN HAKEMİ
Tekirdağ Bölgesinden Serkan Eryılmaz
TFF Daha İlk Haftadan Skandal Bir Hakem Ataması Yapmış.
Geçen sezon Fethiyespor'un 3-0 Kazandığı Erbaa Maçının Hakemini Atamışlar.
Maç 2-0 iken Erbaa'nın nizami içeriden çıkan golünü vermemiş.Böylesine erken final niteliğindeki önemli maça geçen sezon Fethiye'nin maçında şaibeli bir karar vermiş,geçen sezon 3.lig'te 9,önceki sezon 8 lig + 1 kupa 9 iki sezonda 3.Lig'te sadece 18 maç yönetmiş tecrübesiz bir hakemin verilmesi çok yanlış.Umarım maçın ağırlığını kaldırabilir.

HAVA DURUMU
20 Eylül Pazar Günü Maç Saatinde Hava açık ve sıcaklığın 25 derece civarında olması bekleniyor.



ANALİZ : 

  Geçen sezon 26 maçta 10 Galibiyet,8 Beraberlik,8 Mağlubiyet 38 Puanla 8.bitirdiler.28 gol attılar,25 gol yediler.

 Teknik Direktör Mesut Toros ile yola devam ediyorlar.Toros,geçen sezon Mustafa Ceviz'in ayrılmasından sonra 01 Mart'ta göreve başlamış,liglerin durdurulmasına kadar 3 maçta görev yapabilmişti.Bu 3 maçta içeride 1 beraberlik,1 mağlubiyet,deplasmanda da 1 mağlubiyet almıştı.

 Kadrolarının çoğunu korudular 15-16 futbolcu kaldı,10 yeni transfer yaptılar,11 oyuncu da ayrıldı.

Hazırlıklara 21 Ağustos'ta başladılar.İlk dönem Fethiye de çalıştılar,daha sonra Afyon da kampa gittiler ve burada 3 Hazırlık maçı yaptılar.Kemerspor ile 1-1,Erbaaspor ile 0-0 berabere kaldılar,Çarşambaspor maçı 1-0 önde iken yarıda kaldı.Kemer maçında tek golü atan Emre Tekin Pınar gönderildi.

Takımı muhtemel 11 üzerinden analiz edecek olursak ;
Kalede Serkan Demirol ;31 Yaşında,geçen sezon 26 maçta 25 gol yedi.Geçen sezonu iyi geçirdi.3.Lig'in üstünde bir Kaleci.Penaltı kurtarması ile de ünlü bir Kaleci,Sivas 4 Eylül de oynarken sezonda 5 Penaltı kurtarmıştı.Şanlıurfa'yı kupadan penaltılarla eledikleri maçta 3 Penaltı kurtarmıştı.Oynarsa Penaltıcımız Murat Can olur bu konu teknik ekipçe analiz edilmeli.
Takımın en önemli kozlarından.
Defansın Sağında geçen sezondan devam eden İbrahim Ethem Sevinç var. 29 Yaşındaki oyuncu geçen sezon 23'ü ilk 11 de 24 maçta forma giydi.6 Sarı kart gördü.Çabuk,güçlü ileri geri çalışan bir bek ama zaafı zaman zaman yerini kaybediyor.
Alternatif isim 21 Yaşındaki Erkan Kapar geçen sezon 9 maç oynadı.
Defansın Solunda
geçen sezon oynayan Hüseyin Rüzgar,Emre Bekir,Erdeniz Yıldız ve Ufuk Boncukçu ayrıldı.Yeni transfer ve eski oyuncuları 31 Yaşındaki Bülent Kalecikli oynayacak.Bülent Kalecikli 2012 ve 2015 de oynamıştı ve 2.Lig Şampiyonluğu kadrosunda bulunan bir oyuncu.Tecrübeli ileri geri çalışan iyi bindirmeler yapan bir bek.
Stoperler ; Kaptan Sabri Turgut 33 yaşında,geçen sezon 22'si ilk 11 de 24 maçta 7 sarı,1 kırmızı kart ile oynadı.Bizim eski oyuncumuz iyi tanıyoruz,havadan iyidir ama yerden ve arkaya atılan toplarda ağır kalır.Kart potansiyeli de yüksek.
Mert Özmen ; 23 Yaşındaki oyuncu geçen sezon 22 maç hepsi ilk 11 de,2 gol,8 sarı kart ile oynadı.Ayağı düzgün,havadan iyi ama O da ağır bir oyuncu.Sabri ile İkisinin oynamasını bekliyorum zira Hayrullah yeni geldi Sabri ile Mert'in geçen sezondan bir uyumu var.İkisinin de gördüğü kartlar zaten zaaflarını gösteriyor.
Hayrullah Çelik ;31 Yaşında, geçen sezon Turgutluspor da Şampiyonluk yaşayan Altay kökenli oyuncu geçen sezon 26 maçta 2 gol,4 sarı kart ile oynadı.Daha dengeli bir stoper ama Mesut Toros'un geçen sezondan Sabri-Mert tandemini bu maçta bozacağını düşünmüyorum.
Orta Sahada Ön libero olarak eski oyuncumuz yeni transfer Berkay Öztuvan'ı bekliyorum.28 Yaşındaki oyuncu geçen sezon 2.Lig'te Kırşehir Belediyespor da 13 maçta 531 dakika süre ile pek iyi bir sezon geçirmemiş.Temposu düşük bir oyuncu.
Eğer Berkay ı hazır görmezse Mesut hoca geçen sezon Başakşehir den Kiraladıkları genç oyuncu Harun Kahraman oynayabilir.Altay dan Kiralanan Kutay ve Murat Berkan gibi genç oyuncular var ama eski oyuncularını öncelikli düşünüyor Mesut Toros,Burak Taşdemir de bu yüzden ayrılmış hazırlık maçlarında bile eski oyuncularını oynatmış.

8 Numara pozisyonunda Tirespordan tanıdığım ve beğendiğim bir oyuncu Cemal Şener var.23 Yaşındaki oyuncu geçen sezon 24 maçta 1 gol,8 sarı ve 1 kırmızı kart ile oynadı.Sol ayağını iyi kullanan,oyun görüşü iyi olan bir oyuncu,aynı zamanda çok agresif kart sayısını fazlalığından bunu görebiliyoruz.
10 Numara pozisyonunda 33 Yaşındaki tecrübeli oyuncu Turgay An var.Geçen sezon 16'sı ilk 11 de 20 maçta 5 gol,3 sarı kart ile oynadı ancak bir önceki sezon Kırşehir'in Şampiyonluğunda 33 maçta 16 gol ile Gol Kralı olarak büyük katkısı olmuştu.Duran topları iyi kullanan,uzaktan şutlarına dikkat edilmesi gereken bir oyuncu ancak yakın markajda etkisiz kalıyor zira fazla koşmayan,oyunda pek görünmeyen,temposu düşük top ayağında iken etkili olmaya çalışan bir oyuncu.Cepheden kaleyi gördü mü iyi vurur.
*Dikkat edilmesi gerekir.
İleri Üçlü Fethiyespor'un en kuvvetli yeri ki Emre Torun daha 2-3 gün oldu geleli.
Sol kanat ta alt yapıdan yetişmiş geleceğin yıldız adaylarından 21 Yaşındaki Anıl Arıcıoğlu oynuyor.4 Sezondur forma giyen genç oyuncu geçen sezon 21'i ilk 11 de toplam 27 maçta 5 gol,4 sarı kart ile oynadı.Pek çok Süperlig kulübünün radarındaki oyuncuyu bu maçta G.Saray'ın da izleyeceği bilgisine ulaştım.
Santrfor da oynayabilen güçlü,kuvvetli,devamlılığı olan genç oyuncu mutlaka önlem alınması gereken ciddi bir tehdit.
Sağ kanat ta O da iyi bir oyuncu olan Anıl Gir oynuyor.30 yaşındaki oyuncu geçen sezon çapraz bağ sakatlığı geçirdiği için 15'i ilk 11 de 19 maçta 7 gol ile oynadı.2 sarı ve 1 de kırmızı kartı var.Bir önceki sezon Sultanbeyli de 33 maçta   16 gol ile oynamıştı.En son maçını 26 Ocak'ta oynadı,iyileşti ve hazır.
*Dikkat edilmesi gereken oyunculardan biri daha.
Santrfor da çok çok yeni transfer henüz 3 günlük Emre Torun oynayacaktır zira başka alternatifleri yok,Feyzullah Şahin Güneş sakat,alt yapıdan bu sezon profesyonel yapılan 19 Yaşındaki Yasin Uzunoğlu ancak maçın gidişatında süre alabilir diye düşünüyorum ama hiç belli de olmaz 11 de başlatabilir.
Emre Torun'u Tokat ve Bugsaş tan tanıyorum etkili bir forvet idi.
27 Yaşında,1.88 boyunda ve Solak forvet oyuncusu geçen sezon Eyüp'te iyi bir sezon geçirmedi aslında,lig'te 5 kez 11 de 13 maçta 2 gol 3 sarı kart,ZTK da 2 maçta 11 de oynadı.Toplam 15 maçta 7 kez 11 de 2 gol attı.
19 Yaşındaki Yasin Uzunoğlu ise 3 sezon alt yaş takımlarında toplam 39 gol attıktan sonra bu sezon Profesyonel yapıldı.Hazırlık maçında gol attı.
ÖNEMLİ NOTLAR :
*Fethiyespor'a mevkii mevkii baktığımda ; Kaleci iyi ,defansta bekler iyi,stoperler en zayıf karınları,orta saha aynı şekilde vasat,ileri üçlü iyi özellikle kanatları en iyi yerleri.
*Avantajları muhtemel 11 de geçen sezondan 8 oyuncunun olması nedeniyle oturmuş birbirini tanıyan bir kadrolarının olması.Sadece Sol bek Bülent Kalecikli ki O da eski oyuncuları 2 kez oynamıştı 3.kez yuvaya döndü,Orta Sahada Berkay ve Santrfor Emre Torun.
*Kaleci ve defans 4'lüsünden 3 oyuncu geçen sezondan,sol bek Bülent Kalecikli de dediğim gibi zaten eski oyuncuları.Bu tabii ki önemli avantaj.
Bize göre Kale ve defans fazla değişmedi.
*Ofansif güçleri iyi.İleri üçlü ve arkalarındaki Turgay An her ne kadar geçen sezon 26 maçta 28 gol atmış olsalar da kariyerlerindeki gol güçleri belli.
*En etkili yerleri kanatlar demiştim,gerçekten iki Anıl da süratli,güçlü,kuvvetli santrfor özellikleri olan yani aslında ''Kanat forvet'' tabir edebileceğimiz oyuncular.Değişmeli de oynuyorlar kanatlarda.Sol da oynayan genç Anıl Arıcıoğlu daha iyi ki zaten G.Saray'ın takibinde bir oyuncu.Bizim beklerde kimler oynayacak bilmiyorum Sol da Oktay belli de Sağ da ya Sinan ya da Tamer kim oynayacaksa kesinlikle çok dikkatli olmalılar.
*Emre Torun daha yeni geldi takıma uyumu yok ama senelerdir bu liglerde oynuyor kanatlarda bu kadar iyi oyuncular varsa iyi servis gelecektir o yüzden Stoperlerimizin kendisine dikkat etmesi lazım.
*Orta Sahada Turgay An'ın şutlarında Zekeriya'nın dikkatli olması lazım,bence Mehmet Ersavaş'ın kendisini yakın almasında fayda var,oyunda pek görünmez ama her an tehlikeli olabilecek bir oyuncu.
*Orta Sahada Cemal Şener etkili olabilir,burada daha çok baskı yapmalıyız.
*Defansta bekleri iyi ileri geri çalışıyorlar ama tabii arkaya atılan toplarda bizim kanatlarda kim oynayacaksa Mert,Aytaç,Hasan,Batuhan iş yapabilmeli.
*Gelelim en zayıf yerlerine ; Stoperler.
Havadan iyiler ama yerden ve arkaya atılan toplarda ağırlar.Bizim mutlaka buradan ekmek yememiz lazım.Evet hava toplarında etkili olabilecek Muhammet Ali ve Murat Can gibi santrforlarımız var ama bence ortaları bel hizasında veya yerden yapmak lazım.Kanatlardan Mert,Aytaç veya diğerleri kim oynarsa içeriye doğru sızmalılar.
*Duran toplar; her iki takım için de önemli silah.Hem ofansif hem defansif pozisyonları çalışmışlardır.
*İki takımı karşılaştırırsam ; 
-Hazırlık dönemi iki takım da 4 haftalık bir çalışma dönemi geçirdi.
Onlar şehir dışında Afyon da kamp yaptı.
Onlar 2,5 Hazırlık maçı yaptı,biz sadece 1 bu açıdan gerideyiz.
-Teknik Direktörler ; Onlarda Mesut Toros devam ediyor,kadrodan çok oyuncu kaldı yazdığım gibi geçen sezondan 8 oyuncu var 11 de,biz de ise hoca değişti Hasan Hoca yeni geldi,yeni oyuncular var tahmini 11 i yazmayayım 5-6 yeni oyuncu olabilir.Hasan Hocanın bu lig'lerde üst üste Play Off ve Final oynama başarıları aradaki bu dezavantajı bence ortadan kaldırıyor.
*Kaleye baktığımızda ; iki kaleci de iyi bir fark göremiyorum.
*Sağ beklerde,Biz de Sinan ve yeni transfer Tamer var,açıkcası İbrahim Ethem'i daha önde görüyorum bizimkilerden.
*Sol beklerde,bizim Oktay Kancı ve Bülent Kalecikli.Bülent daha tecrübeli tabii 2.Lig Şampiyonluğu da var.Oktay'ın fizik avantajı bu farkı giderebilir mi bilemiyorum yine de Bülent'i daha önde görüyorum.
*Stoperlerde,Sabri-Mert tandemi ile bizim Stoperler kimler oynar bilemiyorum ama bu mevkii de bizi önde görüyorum.
*Orta Sahada,Berkay-Cemal-Turgay üçlüsüne,bizim 3'lüyü yine yazmayayım ortada diyebilirim bizim avantajımız kenardan gelebilecek iyi orta saha oyuncularımızın da olması yani rotasyonumuz geniş.En azından onları yazayım Mehmet Ersavaş,Zafer Özden,Ufukcan Engin,Bünyamin Karataş,Mehmet Akif Şerifoğlu.
*3.Bölgede,kanatları bizden açıkça iyi,bizim burada avantajımız rotasyonumuzun geniş olması alternatiflerimiz var yani.
*Santrfor Golcü konusunda ise ,Emre Torun ve bizim Murat Can ve Muhammet Ali.
Kesinlikle biz öndeyiz.
*Genel olarakta zaten onlara göre bizim üstünlüğümüz ;rotasyonumuzun geniş olması.Yani maçın gidişatında kenardan gelip oyuna girip hamle yapabileceğimiz oyuncularımız var,onlarda 11 haricinde çok az hamle şansları var genç oyuncuları var bazıları Kiralık yeni geldi zaten.Mesela Emre Torun'un yedeği 19 yaşındaki genç Yasin Uzunoğlu.Bizim ise ya Murat Can ya Muhammet Ali.
*Gece maçının olması nispeten sıcaklık açısından da iyi.Maç saatinde 25-26-27 derece civarında bir sıcaklık olması bekleniyor.Antrenmanlarımızı da maç saatine göre yapmışızdır diye düşünüyorum.
*Maçın Hakemi maalesef beni tedirgin ediyor,tecrübesiz olması bir yana,geçen sezon Fethiye maçı yönetmiş ve rakibin golünü vermemiş,buna TFF MHK nasıl dikkat etmemiş anlayamıyorum.Umarım maçın önüne geçmez,maçın ağırlığını kaldırabilir ve maçın kaderini etkilemez.

Sonuç olarak ; her iki takım da 6 Ay sonra ilk kez resmi maçta sahaya çıkacaklar,5 Ay sonra 1 Aylık bir çalışma dönemi geçirdiler.Bu nedenle iki takımın da hazır olduğunu düşünmüyorum,seyir zevki açısından iyi bir maç geçmeyebilir.
İlk maçlar zordur o nedenle ezeli rakibimiz ile deplasmanda yapacağımız bu maçtan puan ya da puanlarla dönmek,puansız dönmemek lazım.
Buna da inanıyorum,yenileceğimizi düşünmüyorum.
Takımı hiç izlemediğim için net şekilde kazanırız diyemiyorum o açıdan 
0 ve 2 olur diyorum sonuca.Kaybetsek te telafisi var lig uzun ama tabii kötü başlamak moralleri bozar.
Hayırlısı Olsun.
Sakatlıksız,kazasız belasız bir sezon olması dileklerimle Başarılar diliyorum.
İnşaallah Sezon Sonunda Bir Üst Lige Çıkarız.

NOT 1-Maçın yayını konusunda misli.com dan henüz bir açıklama yok.
NOT 2-Covid testlerinden inşaallah iki takımdan da bir sorun çıkmaz,beklenen kadrolarla maç oynanır.
NOT 3-Lisanslar çıkıyor,bizim 22 oyuncunun lisansı çıktı,Fethiyespor da ise sabah 17 idi,şu an saat 18.30 Cuma 11 e düşmüş lisanslı oyuncu sayısı ama hepsini çıkaracaklardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder