12 Eylül 2020 Cumartesi

Nazillispor'da Flaş Transferle Kadro Tamamlandı !!!

     Bir önceki yazımda o zamana kadar yapılan 9 transfer ile iç transferde anlaşılan ve geçen sezondan devam edilen oyuncularla birlikte 2020 Model Nazillispor'u değerlendirmiştim.Edindiğim bilgiler doğrultusunda eksik mevkiilere genç bir sol bek alternatifi,bir iki yönlü orta saha ve uygun fiyata,hareketli çıkış yapabilecek bir forvet arayışı var demiştim.4 transfer birden yapılarak transferi kapattık.

 Tabii ki Murat Can Bölükbaşı Bombası hiç beklemediğim hoş bir süpriz oldu.Uzun süredir peşinde idik ancak çok yüksek ücret istemesi,üst ligleri hedeflemesi nedeniyle bu transferin olmasını imkansız görüyordum.Hatta Hasan Şermet hoca bu konuda muhabirimizin sorduğu soruya şöyle demişti ''Şu an için Nazilli bu transferi yapacak pozisyonda değil biraz seviye atlaması lazım. İnşallah bunu birlikte başaracağız”  

 Yine Hasan Hoca ile ilgili yazdığım yazıda şöyle demiştim ''Karacabey de İlker Afşar gibi 14 Gol atmış bir Golcü,Muğla da 20 gol atmış Muratcan Bölükbaşı gibi bir Golcü Nazillispor da da bulmalı.Nazillispor'un Yeni Transferi Muhammet Ali Aydın bakalım Hocanın yeni Murat Can'ı olacak mı ? ''  

Ve kendisi de yönetim ile birlikte ikna çabalarında bulunmuş ve mutlu sona ulaşılmasında ciddi katkı sağlayarak kendisine kavuşmuş oldu.Yüksek rakamlardan uygun bir rakama inmesi de bu transferin gerçekleşmesini sağlamış.

Murat Can çok büyük silah gerçekten,öyle ki 27 Maçta 20 Gol atarak Gol Kralı olarak müthiş bir sezon geçirdiği Muğlaspor da alınan 41 puanın 30'unda doğrudan katkısı olmuş,27 maçın 16 sında gol atmış adeta takımı tek başına sırtlamış.

20 Golün dağılımına baktığımızda 8 Ayak,7 Penaltı ve 5 Kafa Golü var.7 Penaltı dikkat çekici ama Penaltı atmak ta meziyet ister,Murat Can lig'te 7 Penaltının hepsini gole çevirmiş,Kupada Penaltılarda elendikleri Karşıyaka maçında sadece Penaltı kaçırmış.Demek ki Penaltıcımız da belli oldu,Sedat Cengiz'i aramayacağız.

Murat Can'ı çok fazla anlatmaya gerek yok,her şekilde gol atar,çok iyi top saklar,sürati,çabukluğu normal,gol vuruşu iyi.

Murat Can'ın Babası da Teknik Direktör.En Son Batman Petrolspor'da çalışan Murat Bölükbaşı hoca.

 İmza törenindeki söylemleri ve sonrasında gazetemize verdiği röportajdan buraya istekli bir şekilde geldiği,Hasan Hocayı çok sevdiği ve takdir ettiği,geçen sezon arkasında oynayan Mehmet Akif'in olması,ayrıca Zafer,Bünyamin,Polat gibi oyunculardan takımı iyi tanıdığını söylemesi,heyecanı,arzusu beni ümitlendiriyor.

Bu Flaş ve zor transfer ile aynı şekilde diğer transferlerin gerçekleşmesini sağlayan başta Belediye Başkanımız Kürşat Başkan olmak üzere,Kulüp Başkanımız Soner Yelkovan ve yöneticilerimiz,hocamız,idari menajerimiz kimin emeği varsa hepsini kutluyorum.

 Ufukcan Engin'in transferi de aynı şekilde zor oldu ama o da mutlu son ile bitti.Geçen sezonu iyi geçiren ve kalmasını istediğimiz oyunculardan biriydi.21 yaşındaki yetenekli orta saha oyuncumuz İstanbulspor'dan bonservisini alabilmek için kendisi de özveri göstermiş,takımımız da devam edebilmek için gösterdiği bu tutum da takdire şayan.Orta Saha rotasyonumuza önemli güç katacaktır.

Batuhan Kayıkçı transferi,açıkcası kanat oyuncu transferi beklemiyordum sürpriz oldu,herhalde bir fırsat doğdu.Batuhan G.Saray Altyapısından yetişmiş U16-17 takımlarında yeteneği belli olan bir oyuncu iken,Kasımpaşa U21 takımına geçmiş ve orada 30 maçta 9 gollük bir performanstan sonra 2 yıl önce HEASK takımında Profesyonel olmuş.2018-19 da 19'u ilk 11 de 30 maçta 7 sarı kartla oynamış,geçtiğimiz sezon ise 9'u ilk 11 de 11 lig,1 kupa 12 maçta 1 gol 3 sarı kart ile oynamış.Biraz kart konusunda dikkat etmeli.21 Yaşındaki genç Sol kanat oyuncusunun çıkış yapabilecek bir potansiyeli var,umarım bizde bunu yapabilir.

Selçuk Hakalmaz'a gelince ; Sol bek'te Oktay Kancı'ya alternatif olabilecek genç bir oyuncu aranıyordu ama doğru seçim mi emin değilim maalesef. 24 yaşına gelmiş,5 sezondur oynadığı Bayburt'ta sadece 27 maç,bu sezon 7 maçta 44 dakika ve belli sürelerde oynayabilmiş bir oyuncu.Kişiliği hakkında imza töreninde pozitif izlenim edindim ama teknik yeterlilik anlamında kafamda soru işareti var.Altyapımızdan yetişmiş 18 yaşındaki İsmail Berkan Gürel den daha önde olduğunu düşünmüyorum,bu tip transferlerle kendi oyuncularımızın önü kesilirse nasıl olacak ? 

  Toparlarsak ; 13 transferle ligin başlamasına 1 hafta kala transferleri tamamladık.Yönetim kısa zamanda kısıtlı mali imkanlarla önemli iş yaptı,bir kez daha emeği geçen herkesi kutluyorum.Şimdi yönetimin yapacağı tek şey kaldı,vaat ettiği bu transferlerin ve diğer oyuncuların paralarını ödeyebilmek.İnşaallah bu planlamayı yapmışlardır zira bunu hep yazıyorum      son 2 sezondur iyi giden takım paraların ödenmemeye başlanması ile düşüşe geçti.Bunun yaşanmaması için umarım tedbirler alınmıştır.

Bundan sonrası Hasan Hoca ve ekibine kalmış durumda.Bu şartlarda ellerine iyi bir ekip verildiğini düşünüyorum.Kaliteli ve alternatifli bir kadro var elimizde,bu kadrodan en iyi verimi alabilmeleri lazım,bunu da yapabileceklerine inanıyorum.

Tüm iç,dış transferlerin ve geçen sezondan devam eden oyuncularımızın yeni sezonun Hayırlı Olmasını diliyorum.

 Son olarak ; TFF maçların yayını konusunda 'misli.com' ile anlaştı ancak aldığım bilgiler 2.ve 3.lig'lerde haftada 5 maçın yayınlanacağı ve her kulübe 95 bin lira gibi bir rakamın verileceği şeklinde.Bu çok yetersiz hem rakam olarak hem yayınlanacak maç sayısı olarak.Yerel kanallarla işbirliği yapılarak daha fazla maç yayınlanabilir,bu konuda çalışma yapılmalı. 

https://www.mansetaydin.com/makale/5360540/guray-gursoy/flas-transferle-kadro-tamamlandi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder