25 Eylül 2020 Cuma

RAKİBİMİZİ TANIYALIM : CEYHANSPOR !!!


KULÜP BAŞKANI : İLKER ÖNÜK
TEKNİK DİREKTÖR : MEHMET SERHAT KOÇ
TAKIM KADROSU : 
TRANSFER RAPORU :
GELENLER : (15) Ahmet Şahbaz (29-Fatsa),Kemal Temel (22-Manisa),Halil Aşut (33-Alanya Kestel),Ercan Çapar (Cizre),Furkan Yıldırım (TKİ Tavşanlı),Alparslan Devlet Yüce (20-Tüysüzspor),Selçuk Öztürk (22) ve Ahmet Can Genç (21-Kozan),Aziz Ceylan (24) ve Okan Salmaz (28-İskenderun FK),Emrah Tuncel (33-Malatya Yeşilyurt),Şafak Sarı (26-Gönen Belediye),Yunus Nas (19-Altyapı),Yunus Emre Karahan (19-ADS),

KALANLAR : (10) Abdullah Keleş (28),Azat Mamuk (24),Başaran Balcı (28),Can Taylan (36),Cengiz Argüç Argın (26),Fatih Yılmaz (31),Lokman Atakol (36-Kaleci),Muhammed Sak (30),Selim Asal (31),Zekeriya Çakırca (26)

1.HAFTA : 
CEYHANSPOR 1 ÇENGELKÖY 1
  Ceyhan Stadının bakımı nedeniyle Kozan İsmet Atlı Stadında oynanan maçta Ceyhan 55.dk.da Muhammed Sak'ın Penaltı golü ile öne geçmesine rağmen Çengelköy 75 de Ali Özgür Basa'nın yine Penaltı golü ile cevap vermiş.
Ev sahibi ekip 82.dk.da Abdullah Keleş'in ikinci sarıdan Kırmızı kart görmesi ile kalan dakikaları 10 kişi oynamış.
Ceyhan,Ahmet Şahbaz (Fatsa),Kemal Temel (Manisa),Halil Aşut (Alanya Kestel),Ercan Çapar (Cizre),Furkan Yıldırım (TKİ Tavşanlı) 5 yeni transfer ile oynamış.Yedeklerde de Selçuk Öztürk ve Ahmet Can Genç (Kozan),Aziz Ceylan ve Okan Salmaz (İskenderun FK) gibi yeni transferleri var.

Çengelköy ise Sabri Can (Boluspor Kiralık),Ömerül Faruk İşler (Bolvadin),Ömer Demircan (Erbaa),Ali Özgür Basa (Yomra),Burak Büyükkaya (Isparta 32),Taner Gümüş (Kayserispor Kiralık) olmak üzere 6 yeni transfer ile oynamış.Özellikle Yomraspor dan tanıdığım Ali Özgür Basa iyi transfer olmuş.
40.yılında Profesyonel lig'te ilk puanını deplasmanda almış oldu Çengelköy.
Ceyhan ise 11 yıl sonra çıktığı profesyonel ligin ilk maçından 1 puanla ayrılmış oldu.
Bu maç Hakem ve Gözlemcilerin Covid testlerinde yaşanan aksaklıktan dolayı 1 gün sonra Pazartesi günü oynandı.

Ceyhanspor şu kadro ile oynadı ; 

İLK 11 | Lokman Atakol (Kaleci),Başaran Balcı (Sağ bek),Abdullah Keleş (Stoper),Ahmet Şahbaz (Stoper),Kemal Temel (Sol bek),Halil Aşut (Ön libero),Cengiz Argın (Orta Saha),Ercan Çapar (Forvet arkası),Furkan Yıldırım (Kanat),Muhammed Sak (Kanat Forvet),Fatih Yılmaz (Forvet)

YEDEKLER | Selim Asal (Orta Saha), Okan Salmaz (Sağ kanat), Selçuk Öztürk (Ön libero), Azad Mamuk, (Sağ kanat),Ahmet Can Genç (Orta Saha), Aziz Ceylan (Santrfor), Yunus Emre Karahan (Kaleci)

ANALİZ 
  Ceyhan takımını geçen sezon BAL da ve bu sezon ilk hafta Çengelköy maçını izleme imkanım olmadığı için ayrıntılı teknik analiz yapma şansım yok,o yüzden sadece bazı notlar vereceğim.
 Ceyhanspor geçen sezon BAL 5.Grupta mücadele etti,Pandemi nedeniyle lig'ler durdurulduğunda 22 maçta 53 Puanla 55 Puanla Lider durumda olan İçel İ.Y. nun arkasında kalarak 2.sırada kalmış ve çıkamamıştı ancak daha sonra yapılan girişimlerin sonucu alınan 9 takım içerisinde yer aldı ve 3.Lig'e yükseldi.
 Takımı geçen sezon olduğu gibi BAL da Kaleci Antrenörlüğünden yükselerek gelen Mehmet Serhat Koç çalıştırıyor.
 25 Kişilik yeni sezon kadrosunda geçen sezondan devam eden 10 oyuncu ve 15 yeni transfer oyuncu var.Yeni transferler arasında 3. ve 2.lig'lerden tanıdığım isimler var.Ahmet Şahbaz ı Alanya dan,Halil Aşut u Batman dan tanıyorum,Ercan Çapar'ı A.Sportif'ten,Okan Salmaz ı Kahramanmaraş'tan,Aziz Ceylan'ı Fenerbahçe Altyapısında U15 takımından beri ve geçen sezon Batman dan,Kaleci Emrah Tuncel'i de Akhisar,Şanlıurfa gibi takımlardan tanıyorum.
 BAL da oynayan oyuncuları BAL ı takip edemediğim için tanımıyorum ancak araştırmalarımdan bilgi sahibi oluyorum.

 Geçen hafta Çengelköy maçına çıkan 11 e bakarsak ; 
Kalede geçen sezon da oynayan 36 Yaşındaki tecrübeli Lokman Atakol var.
Sağ bek Başaran Balcı geçen sezondan 21 maçta tamamı 11 de 6 sarı,1 kırmız kart ile oynamış.
Sol bek yeni transfer Kemal Temel oynamış,geçen sezon Manisaspor da 6 maç oynamış 5'i 11 de 2 gol,2 sarı kartı var.
Stoperler ; yeni transfer Ahmet Şahbaz geçen sezon Çankaya ve Fatsa da 13'ü ilk 11 de toplam 15 maç oynamış 3 sarı kartı var.
Yanında geçen sezondan Abdullah Keleş oynadı,geçen sezon 22 maçın tamamında oynamıştı,82.dk.da ikinci sarıdan Kırmızı kart gördüğü için bu hafta yok.
Orta Sahada ; geçen sezondan Cengiz Argüç Aydın oynamış,17 si ilk 11 de 19 maçta 5 gol,2 sarı,1 kırmızı kart ile oynamış geçen sezon.
Halil Aşut yeni transfer,geçen sezon BAL da Alanya Kestelspor ile Şampiyonluk yaşamış,33 yaşındaki oyuncu 21 maçta 11 sarı 1 kırmzı kart ile oynamış.
Batmanspor dan tanıyorum,iyi bir orta saha oyuncusudur.
10 numara pozisyonunda A.Sportif'ten tanıdığım geçen sezon Cizre de 19 maç 11 de 22 maçta 5 gol,1 sarı kart ile oynamış.
İyi oyuncu Ercan da dikkat edilmesi lazım.

İleri Üçlü de tıpkı geçen hafta Fethiyespor da olduğu gibi dikkat edilmesi gereken 2 oyuncu var.Geçen hafta kanatlardaki 2 Anıl'a Anıl Gir ve Anıl Arıcıoğlu'na dikkat demiştim bu hafta da Muhammed Sak ve Fatih Yılmaz a Dikkat diyorum !!!
Ben böyle diyorum ya kesin bu oyunculardan gol yeriz yine.
 Ceyhanspor geçen sezon BAL 5.Grupta 22 maçta 63 gol atmıştı ve bunların 45'ini
taraftarların ''Ceyhan'ın Herkülleri'' dedikleri Kaptan Murat Çaydemir (14),Muhammed Sak (15) ve Fatih Yılmaz (16) atmışlardı.
Kaptan Murat Çaydemir Yalovaspor'a gitti.Yerine yeni transfer Furkan Yıldırım oynadı bu hafta.Furkan Yıldırım (23) geçen sezon BAL Isparta ve Tavşanlı da 18 maçta 6 gol attı.
 *Bir kez daha yazıyorum ; ''BU İKİLİYE DİKKAT !!! ''
Fatih Yılmaz Soldaki,Muhammed Sak (Sağdaki)
*Kırmızı kart cezalısı Abdullah Keleş'in yerine geçen sezonki partneri Zekeriya
Çakırca'nın oynayacağını düşünüyorum.Zekeriya geçen sezon 19 maçta 5 gol,5 sarı,1 kırmızı kart ile oynamıştı.
 Bunun haricinde yeni transferlerden Okan Salmaz da Furkan Yıldırım'ın yerine oynayabilir.Aziz Ceylan'ı oynatır mı beklemiyorum zira geçen sezon ki hoca eski ve geçen sezon takımın gol yükünü taşıyan Fatih ve Muhammed'i keseceğini düşünmüyorum.
 Şöyle bir 11 tahmin ediyorum ; 
Şöyle bir baktığımda ; 2.ve 3.Lig'lerde oynamış bilinen oyuncular ve Bölgesel Amatör Ligin tecrübeli iyi oyuncularının karması bir 11 görüyorum.

Hakem Erdal Yılmaz ; yine bir tecrübesiz hakem.
Bu sezon 3.Lig'te ilk kez düdük çalacak,geçen sezon BAL,Kadınlar Ligi ve
3.Lig'te 4.Hakem idi.Umarım maçın kaderini etkilemez.

Sonuç olarak ; asla kolay maç olmayacak,fena takım değil Ceyhan.
Sabırlı,dikkatli,konsantrasyonu kaybetmeden oynamalıyız.
Umarım teknik ekip te rakibi iyi analiz etmiştir.
Ben bir kez daha Fatih Yılmaz,Muhammed Sak ve Ercan Çapar'a Dikkat !!!
diyorum,bir de izlemedim ama sanki Sol bek Kemal Temel 22 yaşında,Sağ bek  
28 yaşındaki Başaran Balcı ya göre daha tecrübesiz ve yumuşak halka diye düşünüyorum rakibin Sol kanadından bizim Sağ dan Aytaç Deniz ile etkili olabiliriz gibi geliyor.
 Nasıl bir 11 çıkar bilmiyorum ve tahmin de etmiyorum,Murat Can başlar mı bekler mi bilmem ama hocanın Muhammet Ali ile ikisini değiştirme obsiyonu ile birlikte ikisini birlikte oynatma obsiyonunu da düşünmesini isterim şahsen.
Geçen hafta 63 de Muhammed Ali çıkmış,Murat Can girmişti,bu maçta mesela yine gol bulmakta sıkıntı çekersek son 20 dakika çift forvet oynanabilir.
 Neticede,hangi isimler ve formasyonlarla çıkarsak çıkalım 3 puan almamız gereken,sahamızda kayıp yaşamamamız gereken bir maç.

BAŞARILAR DİLİYORUM.
ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder