23 Eylül 2020 Çarşamba

3.LİG 2.GRUP 1.HAFTANIN PANORAMASI

 

1.HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI

PUAN DURUMU

2.HAFTANIN PROGRAMI

MAÇLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

  3.Ligin yeni takımı Mardin Fosfatspor (İsmini Büyükşehir Başakspor dan değiştirdi) favori olduğu maçı farklı kazanmış.Zira rakibi Tokatspor transfer yasağı nedeniyle tamamen genç oyunculardan kurulu bir kadro ile oynadı.17 yaşında iki oyuncusu vardı Mert Yasir Yılmaz ve Eray Uysal.19-20-21 yaşındaki gençler diğer oyunculardı.Küme düşmenin 1.adayı maalesef Tokatspor.
Mardin Fosfat tamamı yeni transferlerden oluşan bir 11 ile sahaya çıkmış.
Goller; Yasin Reis,Ali Kemal Özkan,Abdullah Berat Demir,Melih Kılıç,Emirhan Atilla (Penaltıdan) ve Turgut Zengin den gelmiş.
Tokatspor Teknik Direktörü Hakan Alpay devre arasında Hakeme yaptığı itirazlar nedeniyle Kırmızı kart görmüş.

Mardin Fosfat Teknik Direktörü Cevdet Uzunköprü maçtan sonra şöyle konuşmuş ''Skorun bizi yanıltmaması lazım.Bugün iyi bir mücadele örneği sergiledik,fakat rakibimiz de genç bir kadro ile sahadaydı.Transfer yasakları var,kendilerine bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum.Taraftarımız da bugün evlerin damlarında bizi desteklerini esirgemedi.Başta Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş başta olmak üzere Emniyet Teşkilatımıza ve Taraftarımıza teşekkür ediyorum ''

Ev sahibi ekip geçen sezondan 9 oyuncusu ve sadece 2 yeni transferi Modafen den Samet Aydın ve Hekimoğlu FK dan Kiralık 19 Yaşındaki Mert Miraç Altıntaş ile çıktığı maçta 42.dk.da Fatih Kıran ile öne geçmesine rağmen,45.dk.da Fahrettin Bıyıklı nın kafa golüne engel olamamış.Darıca nın başında eski futbolcu ve TV Yorumcusu Ender Alkan var,Alkan 2008 de bu kulüpte futbol oynamış.Darıca transfer yasağı nedeniyle tamamen geçen sezonki kadrosu ile çıkmış,18 futbolcusu da geçen sezondan.13 dosyada 1 milyon TL lik bir borç vardı ödeyemediler demek ki.Darıca GB ne dönüş yolunda geçirdikleri kaza nedeniyle Çok Geçmiş Olsun diyorum,çok şükür can kaybı yok.


  3.Ligin iki yeni takımının mücadelesinden ev sahibi ekip net bir skorla galip çıkmış.Kahta yeni transferleri Salih Sarıkaya (Çankaya),Mehmet Berber (Fatsa),İsmail Karakaş (Trabzonspor dan Kiralık),Erdi Taşkent (Serik),Caner Çolak (Adıyaman),Fahri Eren Pamuk (Adıyaman) ve 5 geçen sezondan kalan oyuncusu ile çıkmış maça.Sezonun ilk golünü 27.dk.da Ağrıspor dan Ferat Yaşar Kendi Kalesine atarken,diğer goller İsmail Palta ve Caner Çolak'tan gelmiş.Ağrıspor Burak Kapan (Silivri),Emrah Çalışlar (Elazığ Karakoçan),Cuma Ali Üzüm (Payas),Safa Yıldırım (Sivas Belediye),Ferat Yaşar (A.Sportif),Mert Yıldırım (Cizre),Muhammed Şükrü Arslan (Tokat),Ahmet Kaan Zor (Nizip),Mehmet Şirin Soydan (Siirt) olmak üzere 9 yeni transfer ile çıkmış.Geçen sezondan devam eden alt liglerden tanıdığım Emrah Tacir ve Seyit Gazanfer olmuş.Ağrıspor dan Emrah Çalışlar 90+2 de çift sarı kart'tan Kırmızı kart görmüş.Maçın Oyuncusu Kahta dan İsmail Palta olmuş,başarılı kanat oyuncusu 1 gol atıp ilk golde de pay sahibi ama TFF kayda Ferat Yaşar Kendi Kalesine olarak geçirmiş.İsmail Palta (27) 11 numaralı Denizli'li futbolcu geçen sezon da takımının BAL dan çıkmasında önemli pay sahibi olmuştu.


Ev sahibi ekip 86.dk.da Kaptan Muzaffer İlhan'ın korner direğinin önünden yaptığı ortada İsmet Yazgan'ın attığı kafa golü ile 1-0 öne geçmesine rağmen 90+4'te Yusuf Turhan'ın golüne engel olamayınca 2 puan kaybetmiş.Karaman Onur Bulut (Kozan),Ufuk Ayaydın (Fatsa),Ali Sinan Gayla (İskenderun FK),Hasan Çavdar (Hekimoğlu Trabzon),Coşkun Kılıç (Aliağa),Mehmet Tolunay Gül (Erbaa) olmak üzere 6 yeni transfer ile çıkmış.Devam eden futbolculardan alt liglerden tanıdığım artık 39 yaşında olan Kurt Golcü Burhan Coşkun u görüyorum.
Tekirdağspor ise Hüseyin Ertabak (Aydın Yıldızspor),Şamil Ünal (Söke),Gökhan Artun (1461 Trabzon),Hüseyin Cankut Atasoy (Fatsa),Semih Küçük (TED İstanbul Koleji),Yusuf Turhan (Bağcılar) olmak üzere 6 yeni oyuncusu ile çıkmış.
Son saniyede attıkları gol ile 1 puanla dönmeleri büyük kazanç olmuş.
Karaman da oynadığı takımlarda Şampiyonluk yaşayan yeni transfer Coşkun Kılıç sakatlanarak devrede çıkmış,bu dezavantaj olmuş.90+4'te yedikleri gol çok eleştiriliyor,Tekirdağspor tam hakem bitiş düdüğü çalacakken korner direği yanından bir taç atışı kullanmış,Kaleci topa çıkmamış,stoperler aynı topa çıkıp uzaklaştıramayınca araya giren Yusuf Turhan golü atmış ve ev sahibi ekip yıkılmış.Tekirdağspor Kalecisi Süleyman Aktaş başarılı bir maç çıkarmış.
  Payas'ta oynanan maçta Erzinspor'un haklarını alarak İskenderun FK adı ile mücadele eden ev sahibi ekip 71.dk.da eski oyuncumuz Mutlu İlengöz ve 86.dk.da Nurak Temir'in golleri ile haftayı 3 puan ile kapatmış.
Ev sahibi ekip Ramazan Haklı (Cizre),Yüksel Kayaalp (A.Sportif-Eski oyuncumuz),Murat Şimşek (Kocaeli),Fadıl Kocaoğlu (19-A.Hatay),Engin Berk Nebioğlu (Yomra),Mutlu İlengöz (Çankaya-Eski oyuncumuz),Ahmet Buğrahan Tuncay (Diyarbekir),Burak Temir (20-Trabzonspor),Buğra Temel (A.Hatay-Kiralık-Eski oyuncumuz),Uğur Uğur (Diyarbekir) olmak üzere tam 10 yeni ve iddialı transferleri ile maça çıkmış.Tek eski oyuncu 30 yaşındaki Sefa Aktepe.
HEASK de ise Tunahan Dikişçi (Yomra),Taner Çekiç (Diyarbekir),Murat Kara (52 Ordu),Şemsettin Ender Kılıç (Cizre),Emre Bayram (Yomra),Sezer Yıldırım (Bağcılar) olmak üzere 6 yeni transfer ile çıkmış.Bunların içinde Murat Kara'yı iyi tanıyorum Erbaa da Gol Kralı olmuştu bizim Nazillispor'a teklif edilmişti ama bizim eski yönetimden futbol aklı (!) kabul etmemiş biz Santrfor bulduk deyip Aykut Sevim'i almışlardı 2018 Ocak ayında yani küme düştüğümüz sezon :(
 İskenderun Futbol Kulübü Teknik Direktörü Ali Beykoz, 
"ÇOK ONURLU VE KARAKTERLİ FUTBOLCULARLA BERABERİM" 
Misli. Com 3. Ligi 2. Grubunda mücadele eden İskenderun Futbol Kulübünün Halide Edip Adıvar Spor karşısında alınan galibiyetin ardından Turuncu Mavili ekibin Teknik Direktörü Ali Beykoz, yaptığıaçıklamada, "Çıktığımız ilk resmi maçımızda rakibimiz HEASK’ı net bir skorla yendik. Çok onurlu ve karakterli futbolcularla beraberim. Ne yapmaları gerektiğini söyledim, onlar da yapması gerekeni yaptılar. Yeni kurulmuş bir takımız, tabii ki eksiklerimiz de var fakat bunları bahane etmeden önümüzdeki hafta oynayacağımız Tokatspor maçına konsantre olacağız" 
  Ev sahibi ekip 12.dk.da Kayhan Arduç'un Sağ taraftan ortasında Kadir Yılmaz Çelik ile 1-0 öne geçmesine rağmen,69.dk.da sol taraftan kullanılan korner atışında arka direğe yakın bir yerde bom boş bırakılan Stoper  Semih Oğuz'un golüne engel olamamış.Tepecik'in 5 kez kaleye bulan şutu ve 4 net pozisyonu varken,Yozgat'ın kaleye bulan şutu yokmuş.
Tepecik Kadir Yılmaz Çelik ve Selim Dedekoç (Malatya Yeşilyurt),Tayfun Yanar (Nazillispor) olmak üzere 3 yeni transferi ile çıkmış.
Yozgatspor ise Semih Oğuz (Batman),Burak Altunay (1461 Trabzon),Selim Öztürk (Göreme),Çağrı Tekin (Düzce),Metin İlhan (Silivri),Arif Bostancı (Karaköprü),Fatih Emircan (Ankara T.K.İ) olmak üzere 7 yeni transferle çıkmış.
Tepecikspor bu arada Erçağ Evirgen'i transfer etmiş.
  Yozgatspor'un bütün olumsuzluklara rağmen buradan 1 puanla dönmesi çok iyi.
 Tepecikspor Kulüp Başkanı Mehmet Eyüboğlu "Ligin daha ilk maçı. Hazırlıklarımıza devam edeceğiz. İlk maçlar her zaman zordur. Bu maçları oynayarak eksiklerimizi görüyoruz. Transfer devam ediyor. Gereken takviyeleri yapacağız. Yozgat maçının ilk yarısında daha iyi oynamamıza rağmen ikinci yarıda daha çok defansa çekildik. Sonuçta beraberlik golünü  yedik. Ama takımın ilk 60  dakikadaki  oyundan memnunum. İlerleyen haftalarda daha iyi olacağız." 
  Maalesef bizim için hiç beklemediğim kötü bir sonuç ve başlangıç oldu.
Fethiyespor oturmuş takım ve etkili kanat oyuncuları avantajını iyi kullanmış.
Tek yeni transfer Sol bek Bülent Kalecikli O da zaten 2 kez daha önce bu takımda oynamıştı.Bir de alt yapıdan çıkardıkları 19 yaşındaki Yasin Uzunoğlu yeni oyuncuydu.Beklediğim 11 den Emre Torun daha 3 günlük olduğu için sanırım hazır olmadığı için kadroya alınmamış,19 yaşındaki genç Yasin ile çıkmayı göze almıştı Mesut Toros ancak 41.dk.da çıkarıp yeni transfer Serhat Mutlu yu almış.
Sağ bek'te İbrahim Ethem Sevinç'i bekliyordum 21 yaşındaki Erkan Kapar'ı oynatmış,orta sahada eski oyuncumuz Berkay Öztuvan'ı bekliyordum ama yazmıştım Berkay'ı hazır görmezse 20 yaşındaki Harun Kahraman'ı oynatabilir diye Harun'u oynatmış.
Biz ise 5 yeni transfer Berkay Çakır,Oktay Kancı,Mehmet Akif Şerifoğlu,Aytaç Deniz ve Muhammet Ali Aydın ile çıktık.Gol Kralı patentli Flaş transferimiz Murat Can Bölükbaşı 63.dk.da Muhammet Ali Aydın'ın yerine girmiş.
Maç öncesi yaptığım Fethiyespor Analizinde en etkili yerlerinin kanatlar olduğunu,iki Anıl'a dikkat edilmesi gerektiğini yazmıştım ama ne yazık ki golleri bu 2 oyuncudan yedik :(
 Maçı izleyenler,Fethiye 4 kez geldi 2 gol attı,biz 10 kez gittik 1 tane atabildik diyorlar ama sonuçta kaybettik ve bizden daha zayıf bir kadroya.
Fethiyeliler alınmasın haklı bir galibiyet almışlar ama kadro olarak bizim kadro daha öndeydi ama Mesut Toros geçen sezon ki oyuncularını kullanarak akıllılık yapmış ve Hasan Şermet hocayı mat etmiş oldu.
Hakem Serkan Eryılmaz bir penaltımızı vermemiş ama maçtan önce yazmıştım zaten geçen sezon Fethiye'nin bir maçını yönetmiş ve bu maçta da Erbaa'nın golünü saymamış bir hakemin böyle bir maça atanmasının yanlış olduğunu.
Tabii mağlubiyeti buna bağlamıyorum,etkenlerden biridir sadece.
Neyse,ezeli ve bu gruptaki en önemli rakibe bir nevi derbi maçını kaybetmek üzücü ilk elin günahı olmaz diyerek bu hafta Ceyhan maçı ile lig başlıyor diyelim.

  Ceyhan Stadının bakımı nedeniyle Kozan İsmet Atlı Stadında oynanan maçta Ceyhan 55.dk.da Muhammed Sak'ın Penaltı golü ile öne geçmesine rağmen Çengelköy 75 de Ali Özgür Basa'nın yine Penaltı golü ile cevap vermiş.
Ev sahibi ekip 82.dk.da Abdullah Keleş'in ikinci sarıdan Kırmızı kart görmesi ile kalan dakikaları 10 kişi oynamış.
Ceyhan,Ahmet Şahbaz (Fatsa),Kemal Temel (Manisa),Halil Aşut (Alanya Kestel),Ercan Çapar (Cizre),Furkan Yıldırım (TKİ Tavşanlı) 5 yeni transfer ile oynamış.Yedeklerde de Selçuk Öztürk ve Ahmet Can Genç (Kozan),Aziz Ceylan ve Okan Salmaz (İskenderun FK) gibi yeni transferleri var.
Çengelköy ise Sabri Can (Boluspor Kiralık),Ömerül Faruk İşler (Bolvadin),Ömer Demircan (Erbaa),Ali Özgür Basa (Yomra),Burak Büyükkaya (Isparta 32),Taner Gümüş (Kayserispor Kiralık) olmak üzere 6 yeni transfer ile oynamış.Özellikle Yomraspor dan tanıdığım Ali Özgür Basa iyi transfer olmuş.
40.yılında Profesyonel lig'te ilk puanını deplasmanda almış oldu Çengelköy.
Ceyhan ise 11 yıl sonra çıktığı profesyonel ligin ilk maçından 1 puanla ayrılmış oldu.
Bu maç Hakem ve Gözlemcilerin Covid testlerinde yaşanan aksaklıktan dolayı 1 gün sonra Pazartesi günü oynandı.

HAFTANIN OLAYI : MİSLİ.COM REZALETİ

TFF 2.Lig ve 3.Lig Maçlarının Yayın haklarını bu sezon eski TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in Bahis şirketi ''misli.com''a verdi.Bu karara ilk başta sevinmiştik zira hem kulüplere bir gelir olacak hem de tüm takım taraftarları her hafta maçlarını izleme imkanı bulabilecekler diye ancak dağ fare doğurdu ve büyük hayal kırıklığı yarattı.Yayın geliri olarak duyduğum kulüp başına sadece 95 BİN TL gibi komik bir para veriliyormuş.Yayın olarak ta bizim gruptan bu hafta Mardin Fosfat ve Tokatspor taraftarları alınmasın en önemsiz maç seçilmiş zira Tokatspor tarnsfer yasağı nedeniyle maçlarda 17,19,20,21 yaşlarında gençlerle çıkıyor ve ne yazık ki 4 takımın düşeceği grupta düşecek ilk takım görülüyor.Haftanın maçı Fethiye-Nazilli yayın imkanları,saati her şeyi uygun olduğu halde yayınanmadı.Yayın dediğimiz de bir kamera koyulmuş ne ses,ne spiker,ne skorboard var.Bu şekilde olacaksa büyük Skandal yani,daha önce yerel kanallar ve sosyal medyadan taraftarlar maçları izleme şansı bulabiliyorlardı şimdi o şans ta ortadan kalktıBir an önce bu işe çözüm bulmaları lazım,bari yerel kanallarla işbirliğine gitsinler.

HAFTANIN TAKIMLARI

KAHTA 02 SPOR

FETHİYESPOR

HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRLERİ

ERHAN KOÇ

MESUT TOROS

HAFTANIN FUTBOLCUSU

İSMAİL PALTA (KAHTA 02)

ANIL ARICIOĞLU (FETHİYESPOR)

KIRMIZI KARTLAR : Emrah Çalışlar (Ağrı) 90+2,Abdullah Keleş (Ceyhan) Dk.82

KENDİ KALESİNE GOL : Ferat Yaşar (Ağrı),

KAÇAN PENALTI : -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder