14 Ağustos 2020 Cuma

NAZİLLİ BELEDİYESPOR'DA YENİ UMUTLAR,YENİ HEDEFLER.

     Nazilli Belediyespor da yeni sezon için yapılanma çalışmaları devam ederken,gelen şok bir haber Nazillispor kamuoyunu sarstı.Teknik Direktör Yavuz İncedal ile yola devam kararı alınmıştı ancak hocanın arzusu üzerine yollar ayrılmış.Bu beklenmedik kararın elbette bir arka planı vardır,Yavuz Hoca ''gerek pandemi sürecinin uzaması gerekse çocuklarımın eğitiminden dolayı Ankara veya Ankara’ya yakın bir yerde çalışma kararı aldım '' dese de asıl nedenin istediği oyuncunun alınması konusunda yönetim ile yaşadığı fikir ayrılığı olduğu da öne sürülüyor.Ben ikinci görüşün doğru olduğuna inanıyorum zira Yavuz Hocanın öne sürdüğü gerekçe devam kararı alındığı 1 Ay önce de vardı.Sebep her ne olursa olsun iki taraf için Hayırlısı olsun.Belki de yolun başında ayrılmak ilerisi için daha Hayırlı Olabilir.

Ben her ne kadar kendisini geçen sezon başarılı bulmasam da çünkü şartlar ne olursa olsun son 16 maçta 2 galibiyet alabilerek önce Şampiyonluk sonra Play Off hedefinden koptuk,istikrar açısından devam edilmesine olumlu bakmıştım.

  Şimdi Yeni Teknik Direktör arayışları devam ediyordur.Seçilecek Teknik Direktör son derece önemli.Kulüp kendi şartlarına göre bir seçim yapacaktır ama kriter ne olmalı ? 

Bence ; mutlaka alt yapılarda çalışmış mümkünse Fenerbahçe, Galataray,Beşiktaş gibi büyük  takımların alt yapılarında görev yapmış bu nedenle o camialarla bağlantıları olan,oralardan potansiyeli olan oyuncu kazandırabilecek ve kendi alt yapımızdaki organizasyonumuzla ortak bir sinerji içinde çalışabilecek, genç,planı,projesi,vizyonu ve hedefi olan bir teknik adam olmalı.

  Kulübün mali yapısı belli,bir yandan geçmişten birikmiş borçları eritmeye çalışırken diğer yandan asla bizim yerimiz olmayan 3.Lig'ten kurtulmak için Şampiyonluk hedefi ile yola çıkmamız gerekiyor.

 Bütçe doğrultusunda yapılan transferlerden azami verim alabilecek tabiri caizse 'Sinekten yağ çıkarabilecek' öte yandan da bu sürdürülemez mali koşulların panzehiri alt yapımızdan oyuncu üretip hem üst yapıda kullanabilecek hem de parlatıp satıp çarkı döndürmemiz gerektğinden bu düşünceye uygun bir hoca seçimi yapılmalı.Umarım doğru seçim yaparız.

  Tabii bu proje basit bir proje değil.1-3-5 yıllık kısa,orta ve uzun vadeli hedefler olmalı.Kısa vadede dediğim gibi bütçemiz ne ise ödeyebileceğimiz sonradan ödeme sorunları yaşanmaması için ona uygun bir takım oluşturup,eldeki oyuncu grubunu iyi hazırlayıp onlardan iyi verim alıp mutlaka bir üst lige çıkmalıyız.

 Orta ve uzun vadede de alt yapımızı varsa eksikleri gidererek (tesis anlamında yok) oradan ürün alabilecek bir tarla haline getirmek ve her sezon bilemedin 2 sezonda 1 A takımda kullanabileceğimiz oyuncular yetiştirmek olmalı.Artık göstermelik Profesyonel sözleşmeler imzalama devirleri geçmeli.

 A takımda alt yapıdan gençler kadroyu doldurmak için bulunmamalı artık.Mesela geçtiğimiz sezon Yavuz Hocayı bu anlamda yadırgadım.Hazırlık maçlarında ve Kupa maçında iyi maçlar çıkaran Sol bek İsmail Berkan Gürel'i ,adaşı İsmail Oykun formsuz olduğu dönemlerde bile kullanmadı başka alternatifler kullandı.Yine bir maçta stoperlerimiz sakat veya cezalı idi Tayfun da yoktu,elimizde genç Efecan Dilmen var iken Ona güvenip oynatmayıp Sağ bek 1,65 lik Hasan Küçük'ü Stoper oynattı.Efecan a böyle bir zamanda bile güvenmiyorsak orada tutmamızın bir anlamı yok.

  Toparlarsam ; henüz hazırlıkların başlarında sayılırız.Yapılan bazı transferler var onları sonra irdeleriz,önce yapılanma projemize uygun bir hoca seçmeliyiz.Umarım doğru seçim yaparız ve yola emin,sağlam adımlarla devam ederiz.


https://www.mansetaydin.com/makale/5118700/guray-gursoy/vizyonu-ve-hedefi-olan-teknik-adam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder