1 Kasım 2021 Pazartesi

Nazilli Belediyespor 2 Isparta 32 Spor 0 (Çok Önemli 3 Puan)

 Takımı,teknik heyeti kutluyorum.3 Puan Hayırlı Olsun.
Çok Önemli Galibiyet ti zira 3 maçlık 1-1'lik Beraberlik serisini yıktık ve
Play Off hattı içine 4.lüğe kendimizi attık.
Bu maçı da kazanamazsaydık bazı şeyler tartışılmaya başlanacaktı.
Her zaman söyledim enteresan bir gruptayız biraz ivmelensek bambaşka hedefler konuşulmaya başlanır diye işte buyrun ahhh Erzincan maçını alsaydık 17 puanla 2.sırada olacaktık.Dün akşam izledim o Erzincan ı genç Eskişehir çatır çatır oynayarak yendi.
  Maç öncesi baktığımızda durumlara ; iki takımın da kupa yorgunluğu vardı ve ilerleyen dakikalarda bu ortaya çıkacaktı ki görüldü bu,65.dk.dan sonra biraz da galibiyeti koruma psikolojisi oyunu iyice rölantiye aldık.
Biz de eksik yoktu ama rakip Isparta Bodrum kupa maçında en önemli oyuncularından As Kalecileri Alp Arda yı kaybetmişti sakatlandığı için.
Yerine bu sezon ilk kez o maçta Alp Arda nın yerine giren 1999 doğumlu Furkan Bekleviç oynamıştı ve bu maçta da Kalede Furkan Bekleviç vardı.
Bu bizim için büyük avantaj derken hep böyle olur zaten tam tersi Furkan çok iyi oynadı ve takımı adına farklı yenilgiyi önledi.
Golcüleri 7 golün 4'ünü atan Burak Aydın da yetişmemişti ancak 54.dk.da Şamil Başaran ın yerine girdi ve etkili olamadı.
 İlk yarı iyi oynadık daha farklı da kazanabilirdik.
4-5 tane % 100 lük kaçan goller vardı,karşı karşıya ve 1 metreden önce Bünyamin in kafasının direkten dönmesi sonra M.Ali Aydın ın yine 1 metreden vurduğu kafanın Kaleciden dönmesi gibi.
Isparta nın maç boyunca 2 pozisyonu vardı biri ilk yarıda Onur Demir in kaptırdığı toptan Mustafa Acar ın pozisyonunu Zekeriya nın karşı karşıya kurtarması ve ikinci yarı başında da soldan Gökhan Göksu nun şutunu yine Zekeriya nın kurtarması.
Onur Demir demişken daha dikkatli olmalı ve rakibe temasları da oluyor geçildiğinde Tarsus ta da böyle bir pozisyon oldu her iki pozisyonda da rakibi devam etti düşüp penaltı / frikik ve Kırmızı kart olabilirdi.
Bu pozisyonlardan ders çıkarması lazım.

Takımın mücadelesi yine iyiydi zaten belli bir standartı var.
Oyun ile ilgili dikkat çeken nokta haliyle Pivot santrfor ile oynadığımız için hep uzun toplarla M.Ali Aydın ın kafasına Onun indireceği toplar ile bir sistemimiz var.
M.Ali Aydın dün 1 kez rakibi 23 numara Ertuğrul Kurtuluş'tan önce kafa vurmayı başarabildi ve golün başlangıç pası oldu,onun haricinde hep rakibi vurdu.
2 kez de Sağ kanat tan atağımız,orta pozisyonumuz oldu.
Yani demek istediğimiz salt Pivot santrfor üzerinden değil biraz daha hücuma çeşitlilik kazandırmamız lazım.Ersavaş olsun,Bünyamin olsun pekala kanatlara da uzun top atarak Onları kaçırmayı deneyebiliriz.

Kadir Hoca dün bence Mert Çapar ı Sağ kanat ta oynatsa daha etkili olabilirdik zira karşısında Sol bekleri Gökhan Yılmaz sakatlığı nedeniyle olmayınca Sol Stoper Kaptan Efşan Geçgin Sol bek oynuyordu,çabukluğu ile ağır Efşan ı rahat geçerdi zaten gol de böyle oldu sağ a deplase olarak attı.
Tesadüf geçen hafta da Tarsus un en zayıf tarafı sol bekleri demiştik ve as sol bek Muharrem Doğan sakat olduğu için yerine Kaptan Nurullah oynamıştı bu haftada da Isparta en zayıf yerleri sol bekleri demiştik as sol bek Gökhan Yılmaz sakatlığı nedeniyle yoktu yerine Stoper Kaptan Efşan Geçgin oynadı.
Burada aynı şekilde bence Ozdıraz forvet arkasında daha etkili olabilir,gol de Çapar ı çok iyi kaçırdı göbekten.
Mert i Sol kanat ta oynatması şundan olabilir,rakibin Sağ beki Arif Birşen iyi atağa çıkan hücumcu bir bek Onu kovalatmak için olabilir ki bun yaptı Mert.
Sıddık şanssız gününde idi,bir kafa bir vuramadığı net pozisyonlar vardı.
Kart konusunda da gereksiz kart gördü.
Zaten bu kart konusuna biraz dikkat etmeliyiz.Çok basit,kolay gereksiz kart görüyoruz.Dün kontrolümüzde olan bir maçta bile 6 sarı kart gördük.
Bu kartlar ileriki maçlarda cezalara dönüşecek.

Takım olarak çoğu oyuncu vasatı aştı.Öne çıkan isimler Mert Çapar,Zekeriya Topayan,Koray Baykara,Mehmet Ersavaş,Mert Er Estik,Selçuk Hakalmaz,Mehmet Özdıraz diyebilirim.
M.Ali Aydın,Onur Demir ve Bünyamin Karataş düşük performanslı idiler.
Ahmet Gökbayrak 65 de oyuna girdi ama oyun zaten o dakikadan sonra farklı bir formata bürünmüştü,biz takım olarak topun arkasına geçtik bekleyerek oynadık.
Bir iki hızlı çıktığımız pozisyonda da top atılmadı mesela bir pozisyonda Bünyamin önünde koşan Ahmet e pas atmayıp döndü dolaştırdı topu.
Ahmet i göremedik yani.

Isparta takımını beklediğimden iyi bulmadım.
Belki yorgunluktan zaten kadroları dar yedek kulübeleri zayıf.
Dün en iyi adamlarından Şamil Başaran da iyi değildi ve 54 te oyundan çıktı bilemiyorum sakatlığı mı oldu yoksa Tarık hoca tercihi mi ?
Mustafa Diler de aynı şekilde iyi değildi.

Çift maç haftasına giriyoruz.
Cumartesi Akhisar deplasmanı,Çarşamba Pendik içeride.
Bu iki maçtan alınacak puan veya puanlar ilerisi için hedefleri yükseltebilir.
Ama zor maçlar kötü sonuçlar da olabilir her sonuca hazırlıklı olmalıyız.

Biz de EGE TV KİM KAZANIR ? programı ekibi olarak Çarşamba günü Akhisarspor Teknik Direktörü Muhammet Yılmaz hocayı konuk edeceğiz ve Akhisarı ı ve bu maçı konuşacağız,izlemenizi dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder