4 Kasım 2021 Perşembe

Akhisarspor - Nazilli Belediyespor Maçı Öncesi Rakip Analizi.

  *Ligin 11.Haftasında alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Ege takımlarımızdan Akhisarspor'a konuk olacağız.

 *Bu hafta içi EGE TV de konuğumuz Akhisarspor Teknik Direktörü Muhammet Yılmaz hoca olacaktı,hem Akhisarspor'u hem de bu maçı konuşacaktık ancak maalesef teknik bir problem nedeniyle programı iptal etmek zorunda kaldık.
Akhisarspor a iyi hazırlanmıştım program için.

*Akhisarspor yıllarca kendimize örnek aldığımız ''Biz niye bir Akhisar olamıyoruz ? '' sorusunu sıkça sorduğumuz,tartıştığımız bir takımdı,kader yıllar sonra tekrar aynı grupta buluşturdu bizi.

*Örnek İlçe takımı Akhisarspor 2007-08 sezonunda 3.Lig'te 2.lig'e,2009-10 da 2.lig'ten 1.lig'e,2011-12 de ise Süperlig'e çıkmıştı ve tam 7 sezon oynadığı Süperlig'te 1 Süper kupa,1 Türkiye kupası,birer kez de bu kupalarda final oynayıp,2018-19 da Avrupa Kupalarında ülkemizi temsil etmiş,rüya gibi sezonlar geçirmişti.Ancak rüya bitti ve kabusa dönüşmeye başladı.2018-19 da Süperlig'ten düştüler,geçen sezon da -2020-21 yani - 1.Lig'ten düştüler.
Transfer yasağı olan genç bir takımla bu lig'te de tutunma mücadelesi veriyorlar.
Eğer bu sezon da düşerlerse enteresan bir döngü yaşamış olacaklar.
5 sezonda 3.Lig'ten Süperlig'e çıktılar,4 sezonda Süperlg'ten 3.Lig'e düşmüş olacaklar.Tabii hiç bir EGE takımının düşmesini istemem. 
Akhisar camiası Türk futbolunda Örnek bir İlçe takımının bu yükseliş ve düşüş serüveninin irdelemesini yapmıştır.
Program olsaydı bu konuyu da soracaktım.

*Akhisarspor geçen sezon 1.Lig'ten düştü dedik.41 futbolcu kullanmışlar,devre arası transfer yasağını kaldırıp 28 transfer yapmışlardı ama çare olamadı.
Sezona yine transfer yasaklı,bazı önemli oyuncuları Çekdar Orhan,Doğukan Nelik i de kaybederek 32 futbolcu 6 Kaleci 38 kişilik bir futbolcu ile başladılar.
Bugüne kadar 24 futbolcu kullandılar.

*Takımı sezon başında 3 yıllık göreve getirilen geçen sezon Mesut Dilsöz hoca ile birlikte çalışan Muhammet Yılmaz hoca çalıştırıyor.Balıkesir li bir hoca.
Yardımcılarından biri de bizim eski futbolcularımızdan Yunus İçuz hoca.
*Muhammet Hoca sezon başında iddialı bir açıklama yaparak ''Hedefimiz bu ligi zirvede bitirmek.Bu takımla Şampiyon olmak.Amacımız gayemiz bu.İnşaallah Allah bizi başarılı kılar '' demişti.(9 Eylül 2021) 
* 9 Maçta 3 Galibiyet,1 Beraberlik ve 5 Mağlubiyet aldılar.
7 Gol atıp,12 gol yediler.Topladıkları 10 puanla düşme hattının hemen üzerinde 15.sıradalar.
* 7 Gollerini sadece 2 oyuncu attı.5 tanesini takımın her şeyi Kaptan Bertuğ Bayar ve bir diğer iyi oyuncuları 10 numara Yusuf Cihat Çelik.
*Deplasmanda daha iyiler.3 galibiyetin hepsini deplasmanda (Zonguldak,Konya ve Kırşehir) aldılar.
Kendi sahalarında galibiyetleri yok.1 Beraberlik ve  3 Mağlubiyetleri var.
*ZTK da yollarına devam ediyorlar.
3.Turda Bergama yı 4-2 ile elediler.Goller : Cihat Çelik (2),Bertuğ Bayar ve Oğuzcan Kesgin den.4.Tur da Yeni Malatyaspor ile deplasmanda olmak üzere eşleştiler.

*Lig e aslında iyi başladılar diyebiliriz.
İlk 3 maçta Zonguldak ve 1922 Konya yı deplasmanda yendiler.
2.Hafta Buca ya kendi sahalarında 2-0 yenildiler.
4.Haftadan itibaren 5 maçlık bir kötü gidişatları oldu.
Sahalarındaki 1-1 lik Erzincan maçından sonra 4 maç üst üste kaybettiler.
Tabii bu 4 yenilgi içinde 2 Şampiyonluk favorisi Tarsus ve Pendik deplasmanları da var bunu es geçmemek lazım ki Tarsus maçlarını izledim hakem 75.dk.da uyduruk bir penaltı verdi o gol ile kaybettiler.Pendik maçını 4-1 kaybettiler normal sonuç,bu maçta tek golü atan Bertuğ Bayar 90+6 da Penaltı kaçırmıştı.
Kalecinin sağına attı ama auta gitti top.
*Bu 5 maçlık kötü gidişata çare bulabilmek için Muhamemt hoca ve ekibi farklı oyuncular da kullandılar.Sezon başından beri 3 Stoperli top rakipte iken 5 li defans 3-4-2-1 gibi bir sistem ile oynuyorlardı fakat Uşak iç saha maçında ilk kez 4 lü defanslı 4-2-3-1 ile oynadılar.
MAÇIN İLK YARISI
MAÇIN İKİNCİ YARISI
Bu maçla ilgili 9.Haftanın Değerlendirmesinde şöyle yazmıştım 
''Maçın tamamını izleyemedim sadece golleri izledim.Akhisar 59 da Golcüsü Bertuğ ile öne geçmiş,bu pozisyonda Uşak defansı ofsayt için çıkarken Bertuğ kıl payı geride ve gelen bilinçli kafa pasını çok iyi indirip golü atmış.Kaptan Bertuğ Bayar 8.maçta 5.golünü attı.Ancak 1 dakika sonra 60.dakikada çok basit gol yemişler.Kornerden gelen topta bomboş vurulan kafa vuruşunu Kaleci Emircan Seçgin sektirince Onur Güler yakın mesafeden tamamlamış.Kalede 2 maçtır Halil Yeral yok,Emircan oynuyor Halil niye yok bilmiyorum yedekti belki O da formsuzdu.Beraberlik iyi skor derken ki beklediğim bir sonuç olacaktı ancak 84 te Resul Türkkalesi ceza sahası dışından takımı adına +2 puan daha getiren golü atmış.Kaleci Emircan bu topu da izlemiş '' 

* Ve 5 Haftalık kötü gidişata geçen hafta Kırşehirspor'u Deplasmanda 1-0 yenerek son verdiler.
MAÇIN TEK GOLÜ 
DK.2 FRİKİKTEN 10 YUSUF CİHAT ÇELİK 

*Maçı bu yayın linkinden tekrar izledim.
5-3-2 dizilişinde 5 li defans ve Bertuğ Bayar - Mert Efe Çölgecen çift forveti ile çıkmışlardı.
Uşak maçında iyi maç çıkarmayan Kaleci Emircan Seçgin görevini yine 1.Kaleci Halil Yeral a bırakmıştı.
Sağ bek 88 Recep Kutun ve Sol bek 27 Gökmen Aydoğdu biraz daha orta sahaya yakın oynadılar ama neredeyse hiç kanat bindirmesi yapmadılar diyebilirim,1 kez sadece Sağ dan Recep kaçtı yaptığı orta taça çıktı.
3 lü defansın göbeğinde 4 Göksu Mutlu,Sağında takımın en tecrübeli-yaşlı (32) oyuncusu Kemal Cingirt,solunda 24 İbrahim İçuz oynuyor.
Defansta diğer maçlarda farklı isimler de oynadı ancak Orta Saha üçlüsü 6-8-10 numara hemen hemen her maçta oynadılar.
6 Yavuz Serkan Özbakan (21-9 Maç),8 Mert Özyıldırım (26) ve 10 numara Ofansif Orta Saha oyuncusu Yusuf Cihat Çelik (25).
Yavuz Serkan ve Mert çok koşan,mücadeleci isimler.
Cihat çok dikkat edilmesi gereken,oyunu yönlendirmeye çalışan,duran top kullanan iyi bir oyuncu.
Forvet ikilisi 9 Kaptan Bertuğ Bayar (25) ve 99 Mert Efe Çölbeyi (21)
Bertuğ çok iyi forvet.Hava topu,sprint herşey var.
Mert Efe biraz Güreşçi fiziğinde güçlü,yıpratıcı bir forvet özelliğinde.
Bertuğ a önlem almamız lazım dememe gerek yok herhalde.
Durdurulması çok zor bir oyuncu.
Bizim takımda olmasını isterdim.Bu takımda Onun gibi bir forvet olsaydı pekala
zirve mücadelesi verebilirdik biz de.
Özellikle Onur Demir geçildiği zaman Kırşehir Stoperi Mehmet Eksik in yaptığı gibi çekip indirirse biz de eksik kalabiliriz.
Zaten 2 forvet ile çıkıyorlar bence Koray - Sefa tandemi daha iyi olabilir gibi.

*Kırşehir maçında çok erken gol buldular ve bunu maç sonuna kadar korumayı başardılar.Defans arkasına atılan topta Bertuğ u Kırşehir Stoperi Mehmet Eksik ceza sahası dışında indirince kazanılan frikiği Cihat Çelik ağlara gönderdi.
Bu pozisyondan başka bir de 26.dk.da yine arkaya atılan topta bu kez Bertuğ kaçarken ceza sahası dışında topu elle taça atan Kaleci Bekir Demircan Kırmızı kart gördü.
*Kırşehir aşağı yukarı 70 dakika 10 kişi oynamasına rağmen oyunun hakimi idi ama golü bulamadılar.Özellikle Sağ kanat tan Tugay Adamcıl çok etkili oldu Sol bek Gökmen Aydoğdu çok açık verdi.
Akhisarspor haddini bilerek,topun arkasına iyi geçerek ve uzun yüksek toplarda Bertuğ ve Mert Efe yi buluşturmaya çalışarak Onların üzerinden oynamaya çalıştı.

*Bir de genç oyuncular çok faullü oynuyorlar ve maç içerisinde çok konuşup rakibi sindirlendiriyorlar buna da bizim futbolcuların dikkat etmesi lazım.

*Tabii kendi sahalarında da belki yine 5-3-2 ile çıkarlar ama bu kadar arkada bekleyip geçiş hücumu kovalamayı tercih edeceklerini sanmıyorum.

*Akhisarspor genç,enerjik,çok koşan,mücadeleci bir takım.
Bertuğ Bayar a endeksli bir oyunları var.
10 numara Cihat Çelik zaten Bertuğ a asistleri de var,Onu kaçırmaya çalışıyor.
Bir kere bu bağlantıyı kesmek şart.
Bir de uzun oynuyorlar Bertuğ a ve Mert Efe ye buna da Stoperlerin ve seken topları süpürecek oyuncuların dikkat etmesi gerekiyor.
32 kişilik geniş bir futbolcu kadroları var ama nicelik olarak bu fazlalıkları olsa da nitelik yani kalite ve tabii ki tecrübe sorunu çekiyorlar.
Beklerini de izlediğim maçlarda defansif açıdan sorunlu gördüm.

*SONUÇ OLARAK ; 
İki takımın Puan cetvelindeki bulundukları yer yanıltmasın,elbette iki takım arasında güç  ve kalite farkı var ama bunun sahaya yansıması her maç olmayabiliyor.Bu nedenle rakip genç,tecrübesiz takım,bir tek Bertuğ var biraz da Cihat gidip rahat kazanıp döneriz diye bir düşünceye asla kapılmamalı Nazillispor.
En formda,en hazır oyunculardan oluşacak bir 11 ve sonradan girecek hamle oyuncuları ile çıkmalıyız.
İlk kez çift forvet oynayan bir takıma karşı oynayacağız sanırım.
Kadir Kar ve ekibi rakip analizini buna göre en iy şekilde yapacaktır.
Kazanırız diyemiyorum çünkü futbol kağıt üstünde oynanan bir oyun değil.
Sadece kazanmamızı temenni ediyorum.
Yenemiyorsak ta yenilmemeliyiz.

BAŞARILAR.
ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder