10 Eylül 2018 Pazartesi

NAZ NAZ'IN DEPLASMAN FOBİSİ DEVAM EDİYOR : 0-0 !!!

Normal sonuç.
Her iki takımın da bu sezon ilk resmi maç idi aynı zamanda Artvin Hopaspor'un 10 yıl sonra,bizim de 7 yıl sonra 3.Lig'teki ilk maçımızdı.

10-12 bin arası dolu tribünler ve ev sahibi adına coşkulu bir destek atmosferinde oynandı maç.
Burası aslında zor deplasman,buradan puan çıkarmak iyidir ki maçtan önce 'Yenemiyorsan yenilme' felsefesini uygula demiştim bu anlamda 1 puan iyi ve normal karşılanabilir.

Ancak öte yandan 'deplasman fobisinin' devam etmesi,geçen sezon hiç deplasmanda maç kazanamamıştık,bu seriyi devam ettirmemiz ve gol pozisyonu anlamında olumsuzdu.

Gerçi TD Ahmet Yavuz yerel basına çok farklı şeyler söylemiş.
Belki saha kenarından farklı görülüyordur (!) ki bizim Artvin Hopaspor sayfasından izlediğimiz yayın da çok sağlıklı değildi,sahaya çok uzak ve yayını yapan arkadaş emeği için ne kadar teşekkür etsek az olsa da bir türlü telefonu yatay tutamadığı için görüntüyü net seçemedik.
''İlk maçta oyuncuların beklediğinden daha iyi bir performans sergilediğini belirterek geçti “Ev sahibi takımın 12 bine yakın seyircisi vardı. Oyuncularımız  saha şartlarından etkilenmeden mücadele ettiler. Oyun üstünlüğü bizdeydi, beş altı net pozisyon yakaladık ama değerlendiremedik.  Oyuncularımıza teşekkür ediyorum”  (http://www.sesgazetesi.com.tr/)


“POZİSYONLARI DEĞERLENDİREMEDİK”   
Net pozisyonlar yakaladıklarını ifade eden Yavuz, “5-6 tane pozisyona girdik ancak bunları sonuçlandıramadık. Bu fırsatları değerlendirebilseydik farklı bir maç olacaktı. Ama daha çok çalışarak önümüzdeki maçlarda bu pozisyonlara gole çevireceğiz” dedi.
“SAHAYA KARAKTER KOYDUK” 
10 bin kişinin önünde iyi mücadele ettiklerine dikkat çeken Yavuz, “İnanılmaz bir seyirci topluluğu önünde mücadele ettik. Maçın başından sonuna kadar destek verdiler. Oyuncularımız iyi bir mücadele sergilediler. Deplasmanda oynuyor gibi değillerdi. Korkmadılar, çekinmediler. Maçın başından sonuna kadar oyunun hakimiydik. Rakibe çok fazla pozisyon vermedik. Bu mücadele her zaman devam edecek” ( http://www.mansetaydin.com/ )
Evet Ahmet Yavuz'un söyledikleri bunlar,kırmızı ile işaretlediğim yerlere özellikle dikkat çekmek istiyorum ''sanırım ben başka maç seyrettim'' 5-6 pozisyonumuz var,başından sonuna oyunun hakimi bizdik,rakibe çok fazla pozisyon vermedik ' diyor.
1 tek pozisyonumuz var o da 90+5'te Mert Çapar'ın götürüp vurduğu ve kalecinin kornere çelebildiği pozisyon.
Evet belki çok fazla pozisyon da vermedik o açıdan tedbirleri almış mesela Stoper tandemini bu kez Mazlum-Sergen yapmış,Polat'ı Ön liberoya sürmüş,yanında zaten Aykut'ta var sağlam bir dörtlü vardı zaten omurgada,en arkada Kalecimiz Zekeriya zaten sağlam,iyi bir Kaleci.
Şu 11 ve Diziliş ile çıktık ; 
Kadro açıklandığında dizilişleri maçla birlikte görebiliyoruz ayrı zaten de,Mert Çapar'ın kesilip yeni transfer Buğra Temel'in 11 de olduğunu gördük.Buğra forvet arkası olunca orada oynattığı Yasin Dülger'i asıl yeri Sol kanada çekmiş diye düşündüm.

Maçtan sonra öğrendiğim evet Yasin'i kanada çekmiş ama artık TD lerin moda imiş gibi ters ayaklı kanat oynatmasından Yasin Sağda,Burak Solda başlamış,sonra maç içerisinde esas yerlerine geçmişler.

Bu ters ayaklı kanat oynatmayı pek anlayamıyorum,tek artısı ortaya çekip asıl ayağı ile şut atmak ama kendi kanatlarında kendi ayakları ile çizgiye inip orta yapabilmek pek olmuyor artık.

Bu diziliş ve kadro önce 1 puanı garantilemeyi amaçladığını gösteriyordu.Duruma göre galibiyet istiyorsa hamle yapması lazımdı ancak oyundan çok memnun olsa gerek ki zaten açıklamalarından bunu anlıyoruz ilk oyuncu değişikliğini 74'te Görkem Bitin'i çıkarıp Taylan Özgün'ü alarak yaptı.
Bu değişiklikte giren isime şaşırdım zira Berk Elitez'i bekliyordum.

Son gün transfer edilen,1 haftalık takım idmanı ile 19 yaşında genç bir forveti Berk Elitez'e tercih ediyorsa demek ki Berk'ten pek ümidi yok,beklediğini bulamadı demektir.

Taylan girdikten sonra hiç bir şey yapamadı,göbekte statik kaldı hiç sağa sola deplase olmayı da düşünmedi bu da Görkem'in çıkışından sonra rakip Stoperleri iyice rahatlattı.
Ahmet Yavuz gidişattan memnun yani beraberliği yeterli sonuç olarak görüyor olsa gerek ki 2.değişikliği 87'de Burak Özbakır'ı çıkarıp,Mert Çapar'ı alarak yaptı.
O Mert Çapar tek pozisyonumuzu 90+5'de buldu,biraz daha iyi vurabilse golü de atacaktı.

Mert'i kesmesi ayrı bir olumsuz olay,87 de alması ayrı bir olumsuz olaydı.
3.değişiklik ise daha kötü idi çünkü Zafer Özden gibi bir tecrübeli oyuncuyu +5 verilmiş uzatmanın +2 sinde alması.
Buğra Temel'in yerine girdi Zafer ki bu değişiklik eğer galibiyet isteniyorsa çok daha önce yapılması gerekirdi.
Sonuç olarak,Ahmet Yavuz 3 gün önceden gittiğimiz deplasmandan istediğini (!) alarak döndü.
Benim Ahmet Yavuz ile ilgili düşüncelerim önceden yazdığım gibi bellidir,güven vermiyor bana devam etmemesi gerekirdi.

Takımla ilgili de ilerleyen süreçte Gol sorunu çekeceğimizi düşünüyorum.Forvetlerimiz Görkem Bitin ki elimizdeki en güveniliri O da ağır kalıyor ve Berk Elitez ile Taylan Özgün,Berkant Kavsar gibi gençler.
Bir de Tire'nin forvetlerine bakalım Berke Bıyık,Gökhan Erdöl,Sergen Yakupçebioğlu.

Kale,defans sağlam,orta sahada zaten çok adam var idare edilir ancak 3.bölgede sorun yaşayacağımızı düşünüyorum.

Futbolda Gol atamayınca maç kazanamazsın ve daha kötüsü küme düşersin ki biz bunu yaşadığımız halde bu sorunu çözecek hamle yapmamaları da ayrı bir yönetim yanlışıdır.

Tam 19 gol atmış Golcü almışlar hayret dediğimiz Sevcan Bıyıklı da sakat olarak alınmış,ne zaman oynayacağı meçhul.
Artvin Hopaspor'a gelince.
Geçen hafta çıkardıkları 11 den tek değişiklik Orta Sahada Emrah Şahinçiftçi nin yerine Ali Kemal Başaran'ın oynamasıydı.

Maç öncesi yazdığım ve beklediğim gibi İsmail Sarı iyi oynadı.
Onların da Gol sorunu olacak gibi ki geçen sezon ki Golcüleri Yomra ya giden Bilal Çebi 3 gol atınca taraftarları yangın yapıyorlar haliyle bu işler böyledir :)

Baktım biraz taraftarlarının yazdıklarına,çok eleştiren de var,beraberliği iyi,normal sonuç olarak gören de bunlar gerekçe olarak bizim Nazillispor'u hem onlardan daha maliyetli hem kadro olarak ta üst seviye olarak görüyorlar ilginç bir şekilde.

İlk maçlarında bu seyirci desteği ve saha avantajına rağmen (suni çim zemine alışkın olmalılar) kazanamadılar 2 puan kayıp gibi görülebilir ama bence maçın hakkı beraberlik idi.

Tabii bu sonuca Tolgay hoca değil bizim Ahmet hoca sevindi.
Maçın başında bir pozisyonda penaltı beklediler ve çok itiraz ettiler,seyirci de çok tepki gösterdi buna rağmen doğrusu maç öncesi çekindiğim  ilk kez profesyonel maç yöneten hakem Burak Güner'in devam demesini takdir ettim bu ortamda çok hakem verirdi o penaltıyı ki ben pozisyonu tam süzemedim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder