19 Mart 2018 Pazartesi

NAZ NAZ FIRSAT TEPTİ : 1-1 !!!

  Şans kapıyı kaç kere çalar bilemiyorum,şimdiye kadar 3 kez çaldı ikisini değerlendiremedik :( 
İlkinde Fethiye'yi kendi sahamızda ''mini final'' maçında yenemedik ve kendi ayağımıza kurşun sıktık bir nevi harakiri yaptık.Bundan sonra bir fırsat daha geldi elimize Fethiye Karagümrük deplasmanında son dakikada kaybedince 1 gün sonra oynayacağımız Sakarya maçını almamız durumunda puanları eşitleyecektik çok şükür bu şansı iyi değerlendirdik.
Üçüncü şans bu hafta sonu yine önümüze geldi,yine Fethiye 1 gün önce oynadığı maçı bu kez kendi sahasında şok bir şekilde kaybetti ve bize bu maçı almamız halinde 3 puan öne geçme fırsatı yarattı ama maalesef değerlendiremedik :(

 Maç öncesinde şöyle bir durum vardı ; ev sahibi ekip son derece azalan umutları için son kurşununu kullanacaktı,biz ise
hem geçen haftadan Sakarya maçının morali,hem 1 gün önce Fethiye'nin yenilmesiyle bu maçı alıp farkı 3 puana çıkarma şansına sahiptik.

 Bizim de 3 puana şiddetle ihtiyacımız vardı ancak Silivri durumu itibariyle çok daha fazla 3 puana ihtiyaç duyuyordu.
Bu doğrultuda ''çok isteyerek,agresif saldırarak'' başlayacaklardı maça '' ,bu durumda biz de bekleyerek,oyunu kontrol ederek üçüncü bölgeye hızlı geçip bulacağımız kontra ataklarla golü bulmaya çalışacaktık.
 11'imize baktığımızda Sol bek'te Sarı kart cezalısı Onur Karakabak'ın yerine genç oyuncumuz Serkan Güler ve geçen haftadan tek değişiklik Fatih Üge'nin yerine Serdar Eylik vardı.
Ahmet Yavuz hoca formsuz isim Serdar Eylik'i sanırım eski takımına karşı farklı bir motivasyon ile oynayacağını düşünerek tercih etmişti.Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı Serdar Eylik yine iyi bir performans gösteremedi ve 60.dakikada yerini Ali Say'a bıraktı.Yerine tercih edilen Fatih Üge ise 70.dk.da İlter Ayyıldız'ın yerine oyuna girdi ve oyuna getirdiği hareket ve yaptırdığı penaltı ile bir anlamda aldığımız 1 puanda büyük pay sahibi oldu.

Serdar Eylik demişken hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor maalesef,devre arası transferinin en pahalı ve flaş ismi,beklentiler yüksek,taşın altına elini sokmasını ve takımı sırtlamasını bekliyoruz ama 10 hafta oldu pek bir şey göremedik maalesef.

 Maça gelince;ilk yarıda pek bir varlık gösteremedik,ev sahibi ekip daha istekliydi ve özellikle tecrübesiz,yeni isim olarak gördükleri Serkan Güler'in tarafından Sağ kanat oyuncuları 27 numara Furkan Safi ile,onun getirdiği toplarla etkili olmaya çalıştılar.Açıkçası Serkan da az maç oynadığı,tecrübesiz olduğu için zorlandı.Hoca da zaten ikinci yarıya Onu Samet Bülbül ile değiştirerek başladı.Mehmet Ersavaş Sol bek'e,Berkay Orta Sahaya,Samet Bülbül de forvet arkası pozisyonuna geçti.

İlk yarıda pek pozisyonumuz yoktu bunun sebebi orta sahada topa hakim olup,pas yapamadık haliyle üretemedik,sadece Sağdan yapılan ortaya İlter'in dokunamadığı bir pozisyonumuz vardı.Silivri daha etkiliydi,nitekim devre biterken eski dost Tufan Zahid Arslan ceza sahası dışından sırtı dönük olarak aldığı topu döner dönmez düzgün bir vuruşla ağlarımıza gönderdi,golde Kalecimiz Onur'un da hatası vardı bana göre.

İkinci yarıda hocamız Ahmet Yavuz'un oyuncu değişiklik hamleleri ile oyuna müdahalesi biraz etkisini gösterdi.
Samet Bülbül,Ali Say ve Fatih Üge'nin girişi ile özellikle orta sahada topa sahip olup,pas yapmaya ve üretken olmaya başladık ama golü bulamıyorduk.Böyle mi bitecek,yine hüsran yaşayacağız derken 85.dakikada Fatih Üge'nin düşürülmesi ile kazandığımız penaltıyı Görkem Bitin şık bir vuruşla ağlara gönderirken kendisinin 6.golünü ve takımımızın da 1 puanı almasını sağlayan golü attı.
Kalan 5 dakika ve verilen +5 dakikalık uzatma dakikalarında ev sahibi ekibin tüm riskleri alarak 2.golü bulma çabaları vardı,birinde yüreğimiz ağzımıza geldi % 100 golü atamadılar.

 Sonuç olarak ; 3 puan beklediğimiz ve alırsak çok rahatlayacağımız maçtan beklediğimiz oyunu da oynayamamamızın da etkisi ile bunda bence bozuk suni çim zeminin de büyük payı vardı 1 puanla yetinerek dönüyoruz.
Yine de 1 puan şu şartlarda 1-0 geriden gelip son dakikalarda beraberliği sağladığımız için ''kazanç'' diyebiliriz.

Yayın pek sağlıklı değildi çok titreme vardı şu pozisyonu göremedim ama bu pozisyon penaltı bence verilmemiş

Haftalar sonra ''tam 13 hafta sonra'' düşme hattı 'kırmızı çizgi''nin üstüne çıktık.Bu psikolojik bir rahatlama da getirecektir ama rehavete dönüşmemesi gerekir tabii.

 Kalan 7 maçın hepsi final.
Deplasman fobimiz/sendromumuz düşünülürse sahamızda oynayacağımız 4 maçı kesinlikle almamız gerekiyor.
Bunların ilkinde Bandırmaspor ile oynayacağız.Onlar da bu hafta Şanlıurfa'yı yenerek Şampiyonluk potasına girdiler ancak yenilmeyecek takım değil Şanlıurfa maçında da maçın başında Şanlıurfa penaltı kaçırmış,o golü atsalar maç böyle bitmezdi.
Hiç çekinmeden,iyi hazırlanarak,tribünler ve atmosfer zaten Sakarya maçındaki gibi olacaktır,bu şartlarda 3 puan zor değil yeter ki ''İnanalım''
''Hep Birlikte Başaracağız''
''Bu takım düşmeyecek''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder