20 Mart 2018 Salı

2.Lig Beyaz Grup 27.Hafta Değerlendirmesi !!!

27.HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI
PUAN DURUMU
28.HAFTANIN MAÇ PROGRAMI
GOL KRALLIĞI 
MAÇLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ
Karşıyaka son şanslarından birini kullanıyordu ancak yine olmamış.Dar kadro ve Golcü sorunu sonlarını hazırladı.
Son 11 maçta 5 gol atabilmişler.Can Erdem ve Ali Say'ın gidişi onları çok etkiledi.
Kahramanmaraş belli bir istikrar ve form grafiği yakaladı.
Son 8 maçtır kaybetmiyorlar son 5 maçta da 4 galibiyetleri var.
Erdal Alpaslan geldikten sonra 13 maçta sadece 1 kez yenildiler.
Bu form grafiği de onları haliyle düze çıkardı.
MAÇIN ÖZETİ
Haftanın beklenmedik,şaşırtıcı sürpriz sonucu.
Ev sahibi ekip son 3 maçını kazanarak,özellikle geçen hafta Gümüşhane'yi deplasmanda 3-0 yenerek Şampiyonluk rotasına girmişti.Bu sonuç çok enteresan geldi.
Zonguldak bu galibiyetle korkulu rüya görmekten kurtuldu.
Fethiyespor resmen kendi ayağına kurşun sıktı diyebiliriz.
Resmen harakiri yaptılar.
Maçın son 20 dakikasını izledim kaçırdıkları net pozisyonlar da vardı ama şans sanki onlara sırtını döndü.
Bu beklenmedik mağlubiyetleri küme düşme mücadelesinde bizim adımıza dengeleri değiştirdi.
Üst üste 2 hafta kendi sahalarında oynayacaklardı ilkinde böyle bir şok ile karşılaştılar,haftaya Niğde maçı da çok stresli geçecektir,üzerlerinde baskı arttı.Olası kötü sonuçta Levent Eriş ile yolların ayrılacağını düşünüyorum.
Konya Selçuk takımı bu sezon çok büyük başarı gösteriyor.
İçeride dışarı aynı pozitif düşünce ile oynuyorlar.
42 puanla 8.sıradalar ve Play Off hattına 5 puan var.
Tebrik etmek lazım Alper Avcı ve öğrencilerini.
Tabii bir de teşekkür bize çok büyük kıyak yaptılar :)
Normal sonuç ama yukarı ve aşağı ile ilgili bir hedefi olmayan Kırklarelispor'dan 3 puan çıkarması lazımdı Karagümrük'ün,bence 2 puan kaybetmişler ve düşme hattı ile 8 puan farkları olsa da bu 2 puanı arayabilirler kalan maçlarda.
NAZ NAZ FIRSAT TEPTİ
  Şans kapıyı kaç kere çalar bilemiyorum,şimdiye kadar 3 kez çaldı ikisini değerlendiremedik :( 
İlkinde Fethiye'yi kendi sahamızda ''mini final'' maçında yenemedik ve kendi ayağımıza kurşun sıktık bir nevi harakiri yaptık.Bundan sonra bir fırsat daha geldi elimize Fethiye Karagümrük deplasmanında son dakikada kaybedince 1 gün sonra oynayacağımız Sakarya maçını almamız durumunda puanları eşitleyecektik çok şükür bu şansı iyi değerlendirdik.
Üçünü şans bu hafta sonu yine önümüze geldi,yine Fethiye 1 gün önce oynadığı maçı bu kez kendi sahasında şok bir şekilde kaybetti ve bize bu maçı almamız halinde 3 puan öne geçme fırsatı yarattı ama maalesef değerlendiremedik :(
 Maç öncesinde şöyle bir durum vardı ; ev sahibi ekip son derece azalan umutları için son kurşununu kullanacaktı,biz ise
hem geçen haftadan Sakarya maçının morali,hem 1 gün önce Fethiye'nin yenilmesiyle bu maçı alıp farkı 3 puana çıkarma şansına sahiptik.
 Bizim de 3 puana şiddetle ihtiyacımız vardı ancak Silivri durumu itibariyle çok daha fazla 3 puana ihtiyaç duyuyordu.
Bu doğrultuda ''çok isteyerek,agresif saldırarak'' başlayacaklardı maça '' ,bu durumda biz de bekleyerek,oyunu kontrol ederek üçüncü bölgeye hızlı geçip bulacağımız kontra ataklarla golü bulmaya çalışacaktık.
 11'imize baktığımızda Sol bek'te Sarı kart cezalısı Onur Karakabak'ın yerine genç oyuncumuz Serkan Güler ve geçen haftadan tek değişiklik Fatih Üge'nin yerine Serdar Eylik vardı.
Ahmet Yavuz hoca formsuz isim Serdar Eylik'i sanırım eski takımına karşı farklı bir motivasyon ile oynayacağını düşünerek tercih etmişti.Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı Serdar Eylik yine iyi bir performans gösteremedi ve 60.dakikada yerini Ali Say'a bıraktı.Yerine tercih edilen Fatih Üge ise 70.dk.da İlter Ayyıldız'ın yerine oyuna girdi ve oyuna getirdiği hareket ve yaptırdığı penaltı ile bir anlamda aldığımız 1 puanda büyük pay sahibi oldu.Serdar Eylik demişken hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor maalesef,devre arası transferinin en pahalı ve flaş ismi,beklentiler yüksek,taşın altına elini sokmasını ve takımı sırtlamasını bekliyoruz ama 10 hafta oldu pek bir şey göremedik maalesef.
 Maça gelince;ilk yarıda pek bir varlık gösteremedik,ev sahibi ekip daha istekliydi ve özellikle tecrübesiz,yeni isim olarak gördükleri Serkan Güler'in tarafından Sağ kanat oyuncuları 27 numara Furkan Safi ile,onun getirdiği toplarla etkili olmaya çalıştılar.Açıkçası Serkan da az maç oynadığı,tecrübesiz olduğu için zorlandı.Hoca da zaten ikinci yarıya Onu Samet Bülbül ile değiştirerek başladı.Mehmet Ersavaş Sol bek'e,Berkay Orta Sahaya,Samet Bülbül de forvet arkası pozisyonuna geçti.
İlk yarıda pek pozisyonumuz yoktu bunun sebebi orta sahada topa hakim olup,pas yapamadık haliyle üretemedik,sadece Sağdan yapılan ortaya İlter'in dokunamadığı bir pozisyonumuz vardı.Silivri daha etkiliydi,nitekim devre biterken eski dost Tufan Zahid Arslan ceza sahası dışından sırtı dönük olarak aldığı topu döner dönmez düzgün bir vuruşla ağlarımıza gönderdi,golde Kalecimiz Onur'un da hatası vardı bana göre.
İkinci yarıda hocamız Ahmet Yavuz'un oyuncu değişiklik hamleleri ile oyuna müdahalesi biraz etkisini gösterdi.
Samet Bülbül,Ali Say ve Fatih Üge'nin girişi ile özellikle orta sahada topa sahip olup,pas yapmaya ve üretken olmaya başladık ama golü bulamıyorduk.Böyle mi bitecek,yine hüsran yaşayacağız derken 85.dakikada Fatih Üge'nin düşürülmesi ile kazandığımız penaltıyı Görkem Bitin şık bir vuruşla ağlara gönderirken kendisinin 6.golünü ve takımımızın da 1 puanı almasını sağlayan golü attı.
Kalan 5 dakika ve verilen +5 dakikalık uzatma dakikalarında ev sahibi ekibin tüm riskleri alarak 2.golü bulma çabaları vardı,birinde yüreğimiz ağzımıza geldi % 100 golü atamadılar.
 Sonuç olarak ; 3 puan beklediğimiz ve alırsak çok rahatlayacağımız maçtan beklediğimiz oyunu da oynayamamamızın da etkisi ile bunda bence bozuk suni çim zeminin de büyük payı vardı 1 puanla yetinerek dönüyoruz.
Yine de 1 puan şu şartlarda 1-0 geriden gelip son dakikalarda beraberliği sağladığımız için ''kazanç'' diyebiliriz.
 Haftalar sonra ''tam 13 hafta sonra'' düşme hattı 'kırmızı çizgi''nin üstüne çıktık.Bu psikolojik bir rahatlama da getirecektir ama rehavete dönüşmemesi gerekir tabii.
 Kalan 7 maçın hepsi final.
Deplasman fobimiz/sendromumuz düşünülürse sahamızda oynayacağımız 4 maçı kesinlikle almamız gerekiyor.Bunların ilkinde Bandırmaspor ile oynayacağız.Onlar da bu hafta Şanlıurfa'yı yenerek Şampiyonluk potasına girdiler ancak yenilmeyecek takım değil Şanlıurfa maçında da maçın başında Şanlıurfa penaltı kaçırmış,o golü atsalar maç böyle bitmezdi.Hiç çekinmeden,iyi hazırlanarak,tribünler ve atmosfer zaten Sakarya maçındaki gibi olacaktır,bu şartlarda 3 puan zor değil yeter ki ''İnanalım''
''Hep Birlikte Başaracağız''
''Bu takım düşmeyecek''
MAÇIN ÖZETİ
Haftanın sonucu merakla beklenen maçıydı.
Geçen hafta bunu şöyle yazmıştım ;
''Haftaya Altay ile içeride oynayacaklar.İçeride taraftar desteği ve atmosfer ile daha iyi oynuyorlar.Sonucu merakla bekliyorum''
Aslında sonucu merakla bekliyorum dedim ama Sakarya'nın kazanacağını düşünüyordum.Zira Sakaryaspor bu saha ve atmosferde iyi oynuyor ki zaten burada aldığı puanlarla Şampiyonluk yarışında yoksa deplasmanda 13 maçta 3 galibiyet almış bir takım Şampiyonluğa oynayamaz.İç sahada Liderler zaten 14 maçta 34 puan toplamışlar.Deplasmanda ise 9.cular.
Ayrıca Engin Korukır'ın olası kötü sonuçta son maçı olabilirdi ve Altay'ın son 2 maçtaki beraberliği gibi etkenlerle maç öncesi ibrenin Sakaryaspor'u gösterdiğini görebiliyorduk.
Özet Sakaryaspor ağırlıklı maç olduğunu gösteriyor ancak Altay resmi sayfasında Altay'ın daha çok pozisyonu olan ve üstün oynayan taraf olduğu yazıyor.
Sakaryaspor bir de Tufan Kelleci ile bir penaltı kaçırmış.
Kaleci Egemen kurtarmış.Beykan neden atmadı bilemiyorum.
Neticede Altay 7 maç sonra kaybetti ve son 3 maçında 7 puan kaybetti.Buna rağmen hala yarışın içinde,bu da grubun zorluğundan işte.
Altay eğer Şampiyon olmak istiyorsa bir an önce 3 maçlık türbülanstan çıkmalı.Ve Murat Uluç'u sezon başı formuna ve efektifliğine döndürmeli.Hala yedekten giriyor.
Sakaryaspor da 6 puanlık maçı kazanarak yarıştan kopmadı.
Ancak deplasman sorununa çare bulamazlarsa pek fazla şansları olmaz.Bu kısır döngüyü kırmak zorundalar.
Maçın olaylı geçmiş olması da üzücü 


Ev sahibi ekip ligin en rahat takımlarından.Az da olsa Play Off şansları var.Sahalarında kazanmaları normal sonuç.
Pendik'in düşme hattı ile 9 puan farkı var ama bir iki maç daha kaybederse her an aşağılara inebilir.
Haftanın maçlarından biriydi.
Ev sahibi ekip kazanmış ama Şanlıurfaspor maçın başında penaltı olmak üzere,net pozisyonları değerlendirememiş.
16.Dk.da Hüseyin Kala'nın kullandığı penaltıyı Kaleci Ali Türkkan kurtarmış.Bu pozisyon maçın kırılma anlarından biri olmuş.
İlk yarıda konuk takımın atakları olurken ev sahibi ekibin pozisyonu yokmuş.İkinci yarıda biraz toparlanan Bandırmaspor bu kez penaltı şansı iyi değerlendirmiş ve tek golle 3 puanı alıp
hem Play Off hem Şampiyonluk şansını devam ettirmiş.
Şanlıurfaspor için ise büyük yara olmuş bu yenilgi.
MAÇIN TAMAMI
MAÇIN ÖZETİ
Haftanın maçlarından biri olarak gördüğüm Pazartesi günü oynayan sonuncusunda Gümüşhanespor Ziya Doğan ile çıktığı ilk maçında sezonun başarılı ve iddialı takımlarından Hacettepe'yi deplasmanda yenerek çok önemli 3 puan alarak Altay'dan Liderliği devraldı.
Bu maçın sonucunu merakla bekliyordum.
''Ziya Doğan Efekti'' olmuş diyebiliriz.
Hacettepe çok önemli bir fırsatı kaçırmış ve ilk 5'in dışında kaldı bu hafta itibari ile.
NOT : 
Yazıyı yayınladıktan sonra Hacettepe cephesinden maçla ilgili not geldi şöyle ;''Dünkü maçı Gümüşhanespor almadı hakem resmen bizi doğradı,3 net penaltımızı vermedi.1.golden önceki pozisyonda oyuncu resmen topa smaç yaptı gitti gol oldu.
2 kere geldiler 2 gol oldu.Hacettepespor'u resmen doğradılar.
Türk futbolu adına utandım.İkinci yarı Gümüşhane sahasına hapsoldu,ben ömrümde bu kadar kollanan bir takım görmedim.
Ne kadar anlatsam görmeden olmaz neler yaptı hakem bir kırmızı kart çıkardı alakası yok''
Gümüşhanespor cephesinden de gelirse onu da yayınlarım.
NOT : Gümüşhanespor cephesinden de şu cevap geldi ;
''Hacettepe cephesi itiraz etmiş ilk gol öncesi el var diye. Evet el vardı ilk gol öncesi... İlk yarı Bayburtta oynanan ve Hacettepenin elle smaçlayıp attığı golde vardı. Hakem Gümüşhaneye iki kırmızı çektiğinde - ki hakem aynı hakemdi- sesi çıkmayanlar bugün boşuna sitem etmesinler''
Yalnız aynı hakem değil ilk maçta Atilla Karaoğlan ikinci maçta ise Caner Ak hakem.
HAFTANIN PANAROMASI
-9 maçın 3'ünü ev sahibi,4'ünü deplasman takımları kazandı,
2 maç berabere bitti.
-9 maçta 15 gol atıldı.Geçen hafta 25 gol atılmıştı.
-60 Sarı,1 Kırmızı kart gösterildi.Geçen hafta 45 sarı,kırmızı kart yoktu.Gümüşhanespor hiç kart görmedi.
-Zirvede Liderlik el değiştirdi.Zirve adaylarının iki maçında Altay Sakarya da kaybedip,Gümüşhane Ankara da Hacettepe'yi yenince Gümüşhane Liderliği yeniden devraldı.
-Gümüşhane'ye Ziya Doğan etkisi diyelim,ilk maçında ligin formda ve başarılı ekiplerinden Hacettepe'yi deplasmanda yendiler.
-Altay 7 maç sonra kaybetti.Son 3 maçta 7 puan kaybetti.
-Şampiyonluk iddiası bulunan Bugsaş evinde şok bir sonuçla Zonguldak'a kaybetti ve büyük fırsat kaçırdı.
-Zirvede bir diğer önemli maçta Şanlıurfaspor penaltı kaçırdığı maçta Bandırma da kaybetti ve ağır yara aldı.
-Küme düşmeme mücadelesinde Fethiye resmen harakiri yaptı ve sahasında şok bir sonuçla Konya Selçuk'a kaybetti.
-Nazilli Belediyespor 13 maç sonra küme düşme hattından çıktı.
-Kahamanmaraşspor Son 8 maçtır kaybetmiyor son 5 maçta da 4 galibiyetleri var.Erdal Alpaslan geldikten sonra 13 maçta sadece 1 kez yenildiler.
-Karşıyaka ve Silivri için umutlar giderek tükeniyor.
-En az mağlubiyet alan (4) Altay ve Hacettepe aynı haftada 5.mağlubiyetlerini aldılar.


-GRUBUN ''EN'LERİ''
- En Fazla Galibiyet : (16) Gümüşhane
- En Az Galibiyet : (2) Silivri
- En Fazla Mağlubiyet : (16) Silivri
- En Az Mağlubiyet :(5) Hacettepe,Altay
- En Fazla Beraberlik : (10) Hacettepe,Fethiye
- En Az Beraberlik (3) : Karagümrük,Şanlıurfa
- En Çok Gol Atan Takım : (48) Altay
- En Az Gol Atan Takım : (20) Silivri
- En Çok Gol Yiyen Takım : (45) Silivri
- En Az Gol Yiyen Takım :  (20) Hacettepe

HAFTANIN TAKIMI
GÜMÜŞHANESPOR
HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ
ZİYA DOĞAN (GÜMÜŞHANESPOR)
HAFTANIN FUTBOLCULARI
TİTA (GÜMÜŞHANESPOR)
ONUR ERİŞ (ZONGULDAK KÖMÜRSPOR)
BATUHAN KARADENİZ (SAKARYASPOR)
MEHMET GÜRKAN ÖZTÜRK (NİĞDE BELEDİYESPOR)
MÜCAHİT CAN AKÇAY (KONYA SELÇUKSPOR)
KART RAPORU 
KIRMIZI KARTLAR
-Burak Çolak (Hacettepe) Dk.79

SARI KART CEZALILARI (11)
-Mustafa Aşan (Karşıyaka)
-Cenk Özbey (Karşıyaka)
-Hakan Kuş (Karşıyaka)
-Ömer Akman (Bugsaş)
-Sinan Ören (Zonguldak)
-Ahmet Önay (Konya Selçuk)
-Savaş Polat (Konya Selçuk)
-Yunus Yaşar (Silivri)
-Beykan Şimşek (Sakarya)
-Ramazan Çevik (Sakarya)
-Taner Yılmaz (Niğde)

KENDİ KALESİNE GOL
-Mehmet Fatih Öztekin (Karşıyaka) Dk.50

KAÇAN PENALTI
- Tufan Kelleci (Sakaryaspor) Dk.88
-Hüseyin Kala (Şanlıurfaspor) Dk.16 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder