26 Ocak 2018 Cuma

NAZİLLİ BELEDİYESPOR - ŞANLIURFASPOR MAÇI ÖNCESİ RAKİP ANALİZİ !!!

             HAYDİ 3 PUAN İÇİN DESTEĞE !!!
 Takımımız ateş çemberi içinde üst üste kendi sahasında oynayacağı 2 maçın ilkinde Şampiyonluk adayı 3.sıradaki Şanlıurfaspor ile oynayacak.
Maçla ilgili notlarım şöyle ; 
*Şanlıurfaspor 18 maçta 10 galibiyet,3 beraberlik ve 5 mağlubiyet.29 gol atıp,17 gol yiyerek topladığı 33 puanla 2.sıradaki Altay'ın averaj ile gerisinde,lider Gümüşhanespor'un ise 6 puan gerisinde.
*Deplasman karnesi : 9 maçta 3 galibiyet,2 beraberlik,4 mağlubiyet almış.10 gol atıp,9 gol yemiş.Topladığı 11 puanla burada da 8.sırada yer alıyor.Deplasmanda kazandığı takımlar Niğde Belediye,Konya Selçuk ve Silivri,yenildiği takımlar ise Karşıyaka,Hacettepe,Gümüşhane ve Kahramanmaraş.Berabere kaldığı takımlar ise Altay ve Kırklarelispor.
Şampiyonluğa oynayan bir takım için deplasman karneleri pek iç açıcı değil 16 puan kaybetmişler,9 maçın 6'sını kazanamamışlar.
*Devre arası transferinde ödemeleri gereken 3.9 milyon TL.borç için kaynak bulamadıkları için henüz transfer tahtasını 
açamadılar ve anlaşıp kampa götürdükleri Sercan Kaya (Orta Saha-ADS),İsmail Güven (Orta Saha-Konyaspor),Yasin Ozan (Forvet-Denizlispor),Mehmet Albayrak (Hatay),Uğur Daşdemir(Sağ bek-Adanaspor) gibi isimlere lisans çıkaramadılar,sadece geçen sezon kadrolarında olan ama ilk devre hiç bir kulüple anlaşamadığı için yeniden kadroya dahil edilen Fevzi Özkan'ın lisansı çıktı.
(*Transfer yasağını kaldırıp kaldıramayacaklarını bekledim şu ana kadar)
Bununla birlikte ilk devre oynama şansı bulan Mertcan Çam,Abdülkadir Akyıldız,Okan Şahingöz,Emircan Sayar,Erhan Yılmaz,Tolgahan Erbay gibi isimlerinde içinde olduğu 9 isim ile yollarını ayırdılar.
*Şu anda kadrolarında hiç lig maçlarında oynama şansı bulamayan 3 genç oyuncu (Alperen Güner,Deniz Çevik,İbrahim Halil Durmuş) ile birlikte 19 futbolcunun lisansı var.
*Orta Sahanın önemli isimlerinde Ön libero olmasına rağmen 18 maçta 5 gol atan Muhammed Gönülaçar 4 sarı kart cezalısı olduğu için oynayamayacak.
*Bu durumda 15 kişilik oynayabilecek gençlerle (Alperen Güner,Deniz Çevik,İbrahim Halil Durmuş) birlikte 18 kişilik bir kadro ile gelecekler.
*En fazla forma giyen oyuncuları : 
18 Maç : Artun Akçakın,Muhammed Gönülaçar,İzzet Yıldırım
17 Maç : Ömer Kahveci
*En Golcü Oyuncuları : 
Hüseyin Kala : 15 Maçta 9 Gol
Artun Akçakın,Muhammed Gönülaçar 18 Maçta 5 Gol
*Kart Raporu :
Kırmızı Kart (2) : Oğuzhan Türk ve Bahadır Öztürk
En Çok Sarı Kart Gören Oyuncular : 
5 Sarı Kart :Feridun Kıroğlu
4 Sarı Kart :Muhammed Gönülaçar,Hüseyin Kala,Oğuzhan Türk,Bahadır Öztürk
*Geçen hafta Niğde Belediyespor'u 4-1 yendiler.
 18.HAFTA ŞANLIURFA 4 NİĞDE BELEDİYE 1
1.Gol Feridun soldan Sağ kanata Hüseyin Kala'ya uzun pas atıyor.Hüseyin Kala ceza sahasına girmeden şutu gol
2.Gol Yine Feridun soldan kesiyor bu kez Artun kafayı vuruyor.2-0
3.Gol İzzet Yıldırım dan
4.Gol Artun
Niğde nin golü Hakan Çevik kafa ile
*Devre arası takımdan ayrılan 9 isim ve sarı kart cezalısı Stoper Bahadır Öztürk hariç 3 genç oyuncu 18 kişilik kadro ile çıktılar.
*Kalede sürpriz bir isim İbrahim Demir oynadı.23 yaşındaki oyuncu bu sezon ZTK maçı hariç ilk kez bir lig maçında 11 de oynadı.17 maç oynayan Ömer Kahveci ise yedekti.
*Sağ bek Kaptan İzzet Yıldırım 18 maçın tamamında oynadı ve 2 gol,2 sarı kart gördü.
*Sol bekte asıl mevkiisi Orta Saha olan 8 numara Oğuzhan Türk oynuyor.Buranın asıl sahibi Şaban Özel yedekti ve 60.dk.da Fahri Tatan'ın yerine oyuna girdi,Oğuzhan orta sahaya geçmiş olabilir o zaman.Oğuzhan 15 maç 4 sarı,1 kırmızı kartla,Şaban Özel ise 12 maç 2 sarı kart ile oynadı.
*Stoperler Sol Stoper 13 Mehmet Taşcı ve 22 Nuri Terliksiz.
Cezalı Bahadır Öztürk'ün yerine Nuri Terliksiz oynadı.
Bu sezon Mehmet Taşcı 16 maç (Ankaragücünde Sol bek olarak oynuyordu),Nuri Terliksiz 4 maç ve cezası biten bizim maçta oynamasını beklediğim Bahadır Öztürk 16 maç oynamış.
*Orta Sahada Muhammed Gönülaçar 18 maç ve Halil Köçer 15 maç 1 gol ile birlikte ilk devre fazla forma şansı bulamayan Fahri Tatan takımdan ayrılan Okan Şahingöz,Tolgahan Erbay ve Erhan Yılmaz gidince 6.kez forma şansı bulmuş.Bir diğer aday 7 maç oynayan Talha Yazgan ise yedekti 81.dk.da Muhammed Gönülaçar'ın yerine girmiş.
*Kanatlarda klasik Sağ da Hüseyin Kala ve Sol da Feridun Kıroğlu oynamış.
*Santrfor ise Artun Akçakın oynamış. 
*Bizim maçta bu 11 den Kalede yine Ömer Kahveci nin oynayacağını düşünüyorum.Stoper de cezası sona eren Bahadır Öztürk ,Nuri Terliksiz den formayı alacaktır.Orta sahada cezalı Muhammed Gönülaçar'ın yerine de Oğuzhan Türk oynarsa Sol bekte Şaban Özel oynar,Talha Yazgan da oynayabilir.
10 numara pozisyonunda oynayan Fevzi Özkan da ihtimal dahilinde.Diğerleri aynı kalacaktır forvet Hüseyin Kala,Artun Akçakın ve Feridun Kıroğlu'ndan oluşacaktır.
*Aşağıda Şanlıurfaspor'un bazı maçlarında videolar ve ekran görüntüleri koydum.Bunlardan çıkardığım Şanlıurfaspor'un teknik analizi şöyle ; 
-Oyun karakterleri 3.bölgeye çabuk geçiş yapan hızlı oyuncuları ile kanat hücumlarına dayalı.Sağda Hüseyin Kala,Solda Feridun Kıroğlu çok çabuk,hareketli ve süratli oyuncular.Çok dikkat edilmeli kanatları mutlaka kapatmalıyız.
*Bu maçın bizim adımıza şifresi : Kanatları kapatmaktır.
-Santrfor Artun Akçakın da hareketli bir forvet,kafa topu da var.
-29 gollerinin 16'sını atmış çok hareketli,etkili bir forvet hatları var.İyi önlem almamız lazım.
-Orta sahada belli bir oyuncu kurucuları yoktu ancak Fahri Tatan takımdan ayrılan isimlerden sonra oynamaya başlayınca bu rolü üstlenecektir,forvete servis yapma görevini yapacaktır.
-Muhammed Gönülaçar'ın yokluğu bizim için önemli avantaj.Bu oyuncu hem iyi bir Önlibero idi hem de hücumlara destek veriyor,duran toplarda gol arıyor ve buluyordu.
-Halil Köçer de iki yönlü çok koşan iyi bir orta saha oyuncusu.
-Defansta Stoperlerden Bahadır Öztürk 23 yaşında 1.85 boyunda Antalyaspor alt yapısından yetişmiş geleceği olan bir stoper.Geriden uzun toplarla kanatlara oyunu kuruyor.Zaman zaman defansın arkasına atılan toplarda ağır kalıyor ancak Nuri Terliksiz gibi 1.Lig'te oynamış bir stoperi kesmesi ve takımda en istikrarlı ve banko stoper olması dikkat çekici.Kesici ve duran toplarda kafa golü aramaya geliyor.
-Yanında Sol Stoper Mehmet Taşçı var.Kendisini Ankaragücü'nde Sol bek oynadığından tanıyorum,Ali Tandoğan Onu Sol Stoper olarak oynatıyor.Bahadır'a göre daha çabuk, süpürücü rolü var.
16 maçta 3 sarı kartı var.3 Sarı kartla oynaması tedirgin edebilir.
-Sağ bek Kaptan tecrübeli İzzet Yıldırım.34 yaşında.18 maçın tamamında oynadı ve 2 gol attı,2 de sarı kartı var.
Hücumu çıkışları,bindirmeleri iyi ancak arkasına atılan toplarda zaafları var,izlediğim maçlarda rakipler hep Onun kanadından atak yapıyordu.
-Sol bek mevkiisinde asıl adam Şaban Özel di ama çoğu maçta Orta Saha oyuncusu Oğuzhan Türk'ü oynattı Ali Tandoğan.
Şaban Özel 1.78 boyu ile çabuk bir bek ancak bizim Ali Say karşısında çok zorlanacağını düşünüyorum.
-Kalede Ömer Kahveci'nin oynayacağını tahmin ediyorum.
Kornerlerde ve yan toplarda zaman zaman hata yapıyor,ceza sahası dışından şutlarla yediği goller var ama yine de ortalama üstü bir Kaleci.
*Artıları ;
-Çok etkili bir hücum üçlüleri var ve çok etkili kanat oyuncuları var.Kanat hücumlarını çok iyi yapıyorlar.Geçiş ve ters tarafa çabuk topu aktarmayı iyi yapıyorlar.
-Oturmuş dengeli bir takım,kadro iskeleti belli.
-Kazanmayı bilen oyuncularla oynayan iyi bir takım.
-1.Lig tecrübeli çok oyuncuları var İzzet, Artun,Fahri,Hüseyin, Fevzi gibi.
-Ali Tandoğan gibi kenardan takımı ateşleyen,hırslı bir TD'leri var.
*Eksileri ; 
-Deplasmanda iç sahadaki performansı gösteremiyorlar.
-Kaleci ve defans korner ve duran toplarda zaafiyet gösteriyor.
-Kanatları kapatınca B Planı bir hücum varyasyonları yok.
*DİKKAT ETMEMİZ GEREKEN NOKTALAR
-Hep söylediğim gibi birinci önceliğimiz Sağ kanatta Hüseyin Kala,Sol kanatta Feridun Kıroğlu'nu durdurmak,kanatları etkisizleştirmek.Bunun için Sağ bekimiz Mazlum ve Sol bekimiz Onur'un önlerinde oynayan oyuncularımız geriye koşmalı ve yardım etmeli.Ters toplarda da ters kademeye dikkat.
-Bence bekleyerek oynamalıyız,defansı çok öne çıkarmadan 2.bölge orta sahada oyunu tutmalıyız.Defansı öne çıkarırsak çabuk kontra ataklarında zayıf yakalanabiliriz.
-Şanlıurfa takımı bazen önde basan bazen bekleyerek oynayan bir takım.Bizim maçta önde basarak başlayıp,erken gol bulma sonra oyunu kontrol etme ve yönetme düşüncesi içerisinde olacaklarını tahmin ediyorum.Bu süre içerisinde gol bulamaz ve yerlerse dağılabilirler bunu yaşıyorlar zaman zaman.
Ama golü bulurlarsa o zaman çabuk oyuncuları ile daha rahat oynuyorlar.
-Ceza saha dışından uzaktan şutlarına dikkat.
-Aynı şekilde biz de ceza sahası dışından bol bol şut atmalıyız Kaleci Ömer Kahveci'nin zaafı var.
-Duran toplarda,kornerlerde eşleşmelere dikkat Bahadır,oynarsa Nuri,Artun öncelikle kafa vurdurmamamız gereken oyuncular.
-Aynı şekilde korner ve duran toplarda yerleşim ve pozisyon hatası onların da zaafı Bora,Nuh,Fatih kafa golü aramalı.
-Sol açık Feridun çok çabuk ve hareketli tek hamlede bulunmaması lazım Mazlum'un ve ağına çekip kaleye vuruyor buna dikkat.
-Sağ açık Hüseyin Kala en tehlikeli adamları,ceza sahası dışından şutlarına dikkat.
-Kanat oyuncularının kestiği toplara dikkat arka direğe de kesiyorlar orada uyumamak lazım.
-Orta Sahada Fahri'nin pas bağlantılarını kesmemiz lazım.
-Sağ bek İzzet'in bindirmelerine Onur dikkat etmeli ve arkasına da çabuk kaçmalıyız.
-Stoper Bahadır geriden uzun oynuyor kanatlara burada Bahadır'a pres yapmalıyız buna izin vermemek için.
-Duran topları sağ taraftan sol ayaklı Artun,sol taraftan sağ ayaklı Hüseyin Kala kullanıyor ve çok iyi kesiyorlar.
-Penaltıları Artun ve Hüseyin Kala kullanıyor.Ne tesadüf ki Silivri maçında 2 penaltı kazandılar ilkini Onur Bulut kurtardı,ikincisini Hüseyin Kala kullandı ve gol yaptı.Onur Bulut nereye attıklarını hatırlar yani zaten aşağıda görüntülerini de koydum.
*Maçın hakemi Mustafa İlker Coşkun 3 yıl öncesine kadar Süperlig'te maç yönetiyordu ama klasman düştü.Tecrübeli bir hakem,umarım aleyhimize hata yapmaz.
*Maç günü hava durumu Güneşli 16 Derece.
*Maçta taraftar desteği çok önemli.Karşıyaka maçı gibi stad atmosferi ve desteği olmalı.İç sahada artık taraftarın etkisini hissettirmeliyiz.Pek çok takım içeride maçı taraftarı ile kazanıyor.Bu anlamda Sayın Belediye Başkanımız Haluk Alıcık'ın öğrencilere karne hediyesi olarak ücretsiz bilet hediye etmesi çok iyi olmuş.Umarım Lise ve Orta Okul öğrencilerimiz hava da güzel maça ilgi gösterirler ve taraftar gruplarımızla birlikte takımımıza bu zorlu maçta güzel bir destek verirler.
*Maç ne olur ?
Herkes zor maç diyor ve kazanmamız zor diye bekliyor,1 puan da iyi olabilir diye düşünüyor olabilir ama ben beklentilerin aksine iyi bir maç geçireceğimizi ve KAZANACAĞIMIZI düşünüyorum.
En kötü beraberlik olur.
Takımımız Kahramanmaraş deplasmanında hırs,istek,arzu ve dinamiklik konusunda ışık verdi tek eksik yaratıcılıktı 3.bölgede ki bunu sadece ben söylemiyorum konuştuğum Kahramanmaraşspor lu hocalarda söylüyor. 
*ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN.
BAŞARILAR DİLİYORUM.
BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ.


ŞANLIURFASPOR'UN BAZI MAÇ GÖRÜNTÜLERİ
4.HAFTA ŞANLIURFA 1 KARAGÜMRÜK 0
Feridun bireysel çabası ile golü attı 85 de.

5.HAFTA KONYA SELÇUK 1 ŞANLIURFA 2
Yine kanatlardan gelen ortalarla Feridun ve Hüseyin Kala nın ortaları ile gelen goller var.

8.HAFTA ŞANLIURFASPOR 2 SAKARYASPOR 2
3 Şaban Özel Sol bek,13 Mehmet Taşcı Sol Stoper
Geriden Bahadır Öztürk'ün kanatlara uzun topları ile atak geliştiriyorlar.
İzzet iyi bindiriyor sağdan

Sakarya nın 1.golü.Defansın arkasına uzun topta Stoperler uyudu özellikle 95 numara Bahadır Öztürk,Beykan kafa ile golü attı.
Şanlıurfa'nın beraberlik golü.
Geriden Bahadır Öztürk'ün uzun şişirme topunda sol kanatta Feridun Kıroğlu rakibinden topu kurtarıp Artun Akçakın'ın önüne bırakıyor ve Artun golü atıyor.

Feridun Kıroğlu Sol kanadı çok iyi kullanıyor.
Sakarya nın 2.golü.
Sol kanattan gelişen atakta ortaya çıkarılan topu Ferhat Yazgan ceza sahası dışından şutla ağlara gönderiyor,top defansa da çarpıyor.

Ş.Urfa'nın 2.golü.
10 kişi oynamalarına rağmen orta sahada kaptıkları topta Fahri Tatan sol taraftan kaçan İzzet Yıldırım'ın önüne bırakıyor,İzzet götürüp sağına çekip ortalıyor Hüseyin Kala ceza sahası içinde kontrol edip solu ile vuruyor Kalecinin de hatası ile gol oluyor.



9.HAFTA SİLİVRİSPOR 0 ŞANLIURFASPOR 2



1.Gol Duran toptan orta ve kafa
Hüseyin Kala iyi kesiyor,Stoper Nuri Terliksiz kafa ve gol
2.Gol Penaltıdan Hüseyin Kala
Kalecinin Soluna attı
Artun Penaltı kaçırdı.Onur Bulut'un soluna attı ve Onur kurtardı.


10.HAFTA ŞANLIURFASPOR 0 BANDIRMASPOR 2
Kanatlardan geliyorlar.Feridun Kıroğlu Sol kanattan gelip sağına çekip kaleye şut vuruyor.
Bandırma'nın 1.golü
Bandırma nın 2.golü

12.HAFTA ŞANLIURFASPOR 2 BUGSAŞ 1
1.Gol Mercan soldan getirip kesiyor sağ kanatta arka direkte Hüseyin Kala golü atıyor
Bugsaş'ın golü.Duran topta karambolde golü atıyorlar.
2.gol Okan Şahingöz 30 metreden golü atıyor

14.HAFTA ŞANLIURFA 3 PENDİK 1
1.Gol İzzet Yıldırım ceza sahası dışından
Pendikspor un golü soldan gelen pası Mustafa Öztürk bomboş vuruyor
2.Gol Feridun soldan sağına çekip kesiyor arka direkte Emircan kafayı vuruyor
3.Gol Feridun bu kez kendisi ceza sahası dışından vuruyor

16.HAFTA ŞANLIURFASPOR 2 ZONGULDAK KÖMÜRSPOR 1
*Hüseyin Kala'nın ceza sahası dışından şutlarına dikkat.
Zonguldak maçında golü var.

*Defans ve Kaleci kornerlerde,yan toplarda zayıf.
Zonguldak maçında Stoper Kamil İçer kafa golü attı.

*Sağ taraftan duran topları Artun kullanıyor sol ayağı ile.
Defans oyuncusunun düşmesi ile bom boş vurdular 2.golde.

Sağ bek İzzet Yıldırım'ın bölgesinden atak yediler,o bölgeden yerden yapılan ortalarda defansları zorluk çekti.

17.HAFTA KAHRAMANMARAŞSPOR 2 ŞANLIURFASPOR 1
1.Gol Devrim Taşkaya ceza sahası dışından şutla golü atıyor.
2.Gol Ramazan Kahya nın ceza sahası dışından şutu.
Şanlıurfaspor'un golü.Artun sağdan getirdi ortasında Emircan bomboş kafa ile golü attı.
18.HAFTA ŞANLIURFA 4 NİĞDE BELEDİYE 1
1.Gol Feridun soldan Sağ kanata Hüseyin Kala'ya uzun pas atıyor.Hüseyin Kala ceza sahasına girmeden şutu gol
2.Gol Yine Feridun soldan kesiyor bu kez Artun kafayı vuruyor.2-0
3.Gol İzzet Yıldırım dan
4.Gol Artun
Niğde nin golü Hakan Çevik kafa ile

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder