19 Ocak 2018 Cuma

NAZİLLİ BELEDİYESPOR DEVRE ARASI TRANSFER DEĞERLENDİRMESİ VE SON DURUM

TRANSFER RAPORU
GELENLER : (12) 
Onur Karakabak (Sol bek-Sol açık-Pendik),Kıvanç Küçükkarış (Kaleci-24 Erzincan-Keçiörengücü-Kiralık),Mazlum Demir (Sağ bek-Diyarbakır 2.Lig takımı),Abdülsamet Can (Orta Saha-Kozan Belediye),Serdar Eylik (Orta Saha-Forvet-Silivrispor),
İlter Ayyıldız (Ofansif Orta Saha-Diyarbakır 2.Lig takımı),Onur Bulut (Kaleci-Silivrispor),Ali Say (Sağ kanat Karşıyaka),

Samet Bülbül (Ofansif Orta Saha-Kulüpsüz),Osman Berkay
Özçelik (Stoper-Keçiörengücü),Ömer Esenkaya (Kiralık-
Stoper-Etimesgut Belediye)*Gelmekten vazgeçmiş.

Nuh Aşkın (Kiralık-Stoper-Etimesgut Belediye),Görkem Bitin (Forvet-Fenerbahçe U21)
GİDENLER : (15)
Fatih Öztürk ve Turgay Gölbaşı (Payas Belediye),Evren Özyiğit (Eyüp),Gürhan Gürsoy,Tayfur Emre Yılmaz,Tuna Üzümcü (Tuzla),
Emre Balak,Halil Zeybek,Gökhan Dinçer,Abdülkadir Kaplan (Ofspor),İlker Sayan (Sivas Belediye),Emre Koca, Nurettin Kayaoğlu (Bandırma),Mehmet Feyzi Yıldırım (Silivri),Burhan Arman

   Yapılan 11 transferi tek tek ele alalım ; 
1-ONUR BULUT (KALECİ)
33 Yaşındaki Kaleci Silivrispor dan transfer.
İlk yarıda 11 lig,1 kupa 12 maç oynamış 21 gol yemiş.
Geçen sezon da Etimesgut Belediye de sadece 8 maç oynamış.
En istikrarlı sezonunu 2014-15 sezonunda Menemen Belediyespor da 27 maç 8 Sarı,1 Kırmızı kart ile geçirmiş.
Oradan takım arkadaşı bir kardeşime sorduğumda şunları
söyledi ''Abi Onur karakteri düzgün çocuktur,evli zaten,2 tane
dünya tatlısı oğlu var.Kaleciliği ise çabuk kalecidir,ayakları
çok iyidir,ciddiye aldığı,motive olduğu zaman gerçekten çok
iyi maçlar oynar size motive olsun yeter'' dedi.
Nitekim bunun en iyi örneğini bize karşı oynadığı 1-2 kaybettiğimiz maçta gördük,çok iyi maç çıkarmıştı.
Ligin son sırasındaki,küme düşme hattındaki bir takımdan
Kaleci almak tartışılır tabii.

2-KIVANÇ KÜÇÜKKARIŞ (KALECİ)
24 Yaşında.Keçiörengücü'nden Kiralık.
İlk devre 3.Lig takımı Erzincan da Kiralıktı ve orada 5 lig (4'ü 11'de) ve 1 kupa toplam 6 maç oynamış.Geçen sezon ise Keçiörengücü'nde 3 lig+2 kupa 5 maç oynamıştı.
Kariyerinde 2013-14 sezonunda Keçiörengücü ile 3.Lig Şampiyonluğu var,o kadroda 1 lig (45 dk.),1 kupa (90 dk.)
oynamış.
En çok maç oynadığı sezon 2015-16 sezonunda 3.lig Erzin Belediyespor da 11 maç (9 lig+2 kupa) oynamış.
Yedek Kaleci olarak alınmış anlayamadığım bir transfer.

3-MAZLUM DEMİR (SAĞ BEK)
27 Yaşında.Diyarbakır takımından transfer.
Menemen Belediyespor dan yetişme.8 sezon (alt yapı ile birlikte 14 yıl) bu takımda oynadı.
2012-13 sezonunda 33 maç,2013-14 sezonunda ise 30 maç oynadı.İstikrarını sürdürürken 2014-15 sezonunun Aralık ayında ciddi bir çapraz bağı sakatlığı geçirdi ve sezonu kapattı o sezon 16 maçta 2 gol ile oynuyordu.Hatta o dönem Manisaspor'a giden Menemen Belediyespor eski TD Taner Taşkın devre arasında Mazlum Demir'i transfer etmek istediğini ancak oyuncunun ciddi sakatlık geçirmesi yüzünden bundan vazgeçtiğini açıklaması Menemen yönetimi tarafından sert bir şekilde tepki çekmişti.
o dönem 2 Süperlig ve 1.Lig takımlarından teklifler olduğunu Menemen yönetimi açıklamıştı bu tepki açıklaması içinde.
En son 2015-16 sezonunda 26'sı ilk 11 de 18 maçlık iyi bir performans göstermişti ve pek çok takımın dikkatini çekti.
Bu sezonun sonlarında Nisan da TD Selahattin Dinçel'in raporu doğrultusunda kadro dışı bırakıldı ve affedilmeyip,
gönderilmesine karar verildi.
Pek çok 1.Lig takımı peşine düştü.
Geçen sezonun başında transferde çok konuşuluyordu hatta
Altınordu ya satılacağı konuşuluyordu ancak son anda anlaşmazlık oldu ve takımda kaldı fakat çok ciddi bir çapraz bağ sakatlığı yaşadı ve 2 maç oynayabildi.
Toto 2'nci Lig ekibi Menemen Belediyespor'da yönetimin teknik direktör Suat Kaya'nın takımda kalmasını istediği sağ bek Mazlum Demir'i Altınordu'ya satma kararı aldığı öğrenildi.
Suat Kaya, bu konudaki son sözü Belediye Başkanı ve Kulüp Onursal Başkanı Tahir Şahin'in söylediğini dile getirdi. Teknik adam olarak Mazlum'u kaybetmek istemediğini ancak yönetimin kararına saygı duyduğunu belirten Suat Kaya, "Mazlum yetenekli bir oyuncu. Altınordu'nun tatmin edici bir teklifi olduğunu biliyorum. Pazartesi günü imzalar atılabilir. Mazlum ve her iki kulüp için hayırlısı olur.Ben de farklı alternatifler bakacağım" 

Altınordu yönetimi Menemen yönetiminin bu transferdeki tavrı nedeniyle vazgeçti ve etik davranmadıkları konusunda bir açıklama yapmıştı.
Bu sezon başında ise Diyarbakır takımını çalıştıran ve 2014-15 sezonunda sakatlandığı için Manisa'ya alamadığı eski hocası Taner Taşkın bu kez kendisini transfer etmeyi başardı.
Diyarbakır takımında işler iyi gitmedi takım olarak,bazı futbolcular alacakları karşılığında TFF'ye şikayette bulundular.
Mazlum Demir de bunlardan biriydi.Edindiğim bilgiye göre Diyarbakır takımının Başkanı Mazlum'un alacağının çok büyük kısmını aldığını çok az 35 bin TL civarında bir miktarı için TFF'ye gitmesine bozulduğu için yolları ayırma kararı aldıklarını yönünde.Ve bazı teklifler arasından bizi tercih etmiş.
Yine Menemen de birlikte oynadıkları bir kardeşim Mazlum Demir hakkında şu bilgileri verdi '' Abi Mazlum çok düzgün,saf bir çocuktur,karakterine her zaman kefilimdir.Oyun anlayışında atletik,fizik gücü iyi,kuvvetlidir,çok çalışır.Size gelmese zaten bize gelecekti sanırım çünkü bizim takım da çok istiyordu Onu.  2 kez çapraz bağı koptu sakatlık yaşamasaydı şu anda üst lig'teydi.Defansif yönü iyidir,hücuma çıkmayı sever bazen ortaları iyi gitmeyebilir :) Merter den çok daha iyi bence.
Alacağını alamadı diye biliyorum o kadar ufak meblağ olsa takımı bırakmazdı Onu diye düşünüyorum''
Bence İyi transferlerden biri.

4-ONUR KARAKABAK (SOL BEK)
26 Yaşında.2008'de Sakaryaspor da profesyonel oldu,2009 da
Fenerbahçe'ye transfer oldu.Pek çok takımda Kiralık oynadı.
2014-15 sezonunda önce Bandırma sonra ikinci devreyi Kahramanmaraşspor da geçirdi.Bandırma da 3,Kahramanmaraş'ta 16 maç toplam 19 maç oynadı.
Sonraki sezon 2015-16 da 22'si ilk 11 2de 23 maç oynadı,1 gol attı o attığı 1 gol de 90+3'te 25 metreden bize attığı ve uzun yıllar sonra kaybettiğimiz 1-0'lık maçta idi.
Geçen sezonu ise 3.lig takımı Bayburt GÖİ de toplam 30 maç  (28'i ilk 11) oynayarak geçirdi,4 sarı kart gördü. 
Sezon başında ise Pendikspor'a transfer oldu.
İlk devre Pendikspor da lig+kupa toplam 12 maç oynadı
9'u ilk 11'de.Ancak burada önemli bir nokta var Pendik'te çoğunlukla Sol açık yani Sol önde oynadı.Örneğin 2-0 kaybettiğimiz bizim maçta Sol açık oynadı,Sol bek Berk Neziroğulları oynadı.
Fiziği zayıf o yüzden Nurettin Kayaoğlu gibi güçlü,kuvvetli sağlam fizikli bir Sol bek bile başarılı olamadı biz de,o yüzden açıkcası defansif açıdan düşündürüyor.Çabuk,teknik biri.
Hücum yönü,çıkışları iyi.
Başka Sol bek olmaması,alternatifsiz olması da dezavantajı.

5-NUH AŞKIN (STOPER)
27 Yaşında.2006'da Fenerbahçe de Profesyonel oldu.
Eski oyuncumuz.Kiralık olarak Etimesgut Belediye den geldi.
2015-16 sezonunda 27+6 toplam 33 maç 31'i ilk 11 de,1 gol,
8 sarı,1 kırmızı kart ile oynadı.
Son 1,5 sezondur Etimesgut Belediyespor da.Geçen sezon 26 maç,2 gol,9 sarı kart ile oynamış.Bu sezonun ilk devresinde ise fazla şans bulamamış 6 lig+1 kupa toplam 7 maçta oynamış.
5 maçta kadroya alınmamış,6 maçta kadroda ama oynamamış.
İlk 4 hafta oynadıktan sonra arada bir kupa maçı hariç 27 Eylül'den en son 6 Aralık'taki Diyarbakır deplasman maçına kadar oynamamış.Bilemiyorum formsuzluğu yüzünden hoca tercihi mi çünkü sakatlığı yok araştırdığım kadarıyla.
Anlaşılan bu sezonun ilk yarısını iyi geçirmemiş ancak biz de oynadığı dönemde belli bir istikrarı olan,vasatın altına inmeyen bir Stoperdi.1.81 gibi bir stoper için kısa boyuna rağmen çabukluğu ve sert markajı ile genelde iyiydi performansı.
Bilinmedik,kapalı kutu Stoper transferlerine göre hele Osman Berkay'a göre daha iyi bir transfer diyebilirim.

6-OSMAN BERKAY ÖZÇELİK (STOPER)
28 Yaşında.Keçiörengücü'nden transfer diyeceğim de henüz lisansı çıkmamış.Sezonun ilk devresinde sakatlığı nedeniyle hiç forma giyememiş ve hala sakat bizim kampta hiç takımla birlikte çalışmamış.Enteresan bir durum.Eğer bu oyuncu gerçekten transfer edilirse aklıma başka şeyler gelecek,ilk devre sakatlığı nedeniyle hiç oynamamış bir oyuncu sakat sakat nasıl transfer edilir ?
Geçen sezon Zonguldak Kömürspor da 13 maç oynadı.
Kariyerinde 2013-14'te Keçiörengücü ile ve 2015-16 da Erzurum BŞB ile 3.lig Şampiyonlukları var.Erzurum da da 13 maç oynamış.
Son 2,5 sezondur oynadığı maç sayısı toplam 26.

7-ABDÜLSAMET CAN (ORTA SAHA-ÖN LİBERO)
24 Yaşında.2013'te Derincespor da Profesyonel olmuş.
Son 1,5 sezondur Kozan Belediyespor da istikrarlı oynamış.
Geçen sezonun ikinci devresinde sezon sonunda Şampiyon olan Bodrum Belediyespor dan ayrılıp ilk 11 de az oynama şansı bulduğu için Kozan Belediye'ye gitmiş ve 14 maç 11'i ilk 11'de 1 gol,5 sarı kart ile oynamış.Bu sezonun ilk devresinde ise lig+kupa toplam 15 maç oynamış (14'ü ilk 11'de) 2 gol,8 sarı kart görmüş.15 maçta 8 sarı kart çok fazla bir kere neredeyse her 2 maçta 1 sarı kart görmüş demek ki çok agresif ve sert bir orta saha oyuncusu.
TD Ahmet Yavuz'un talebi doğrultusunda alınmış,takip ettiği listesinde olan bir oyuncu sanırım.
Kozanspor taraftarlarından helallik istemiş,Kozan taraftarlarının mesajları da şöyle Atom karınca yeni takımının formasıyla resim paylaşarak taraftarlarımızdan helallik istemiş. Hakkımız helâli hoş olsun aslanım. Geleceğin için bu kararı aldığını biliyoruz. Allah yolunu açık etsin.” 
Bir TD arkadaşıma sordum bu oyuncuyu ''İyi oyuncu'' olduğunu söyledi.Orta Saha rotasyonunda çok fazla oyuncu varken transferini yadırgadığım bir oyuncuydu,yatırım transferi diyebiliriz sanırım.

7-SAMET BÜLBÜL (OFANSİF ORTA SAHA)
27 Yaşında.Eski oyuncumuz.Henüz lisansı çıkmadı.
En son geçen sezon 3.Lig takımı Çatalcaspor da 5'i ilk 11 de 16 maç oynamış,1 gol atmış.
2013-14 sezonunda da biz de 1'i ilk 11 de 5 maç 161 dk.oynamıştı.Disiplinsizliği nedeniyle yollar ayrılmıştı.
Yeteneğinden kimsenin şüphesi yok,Sergen Yalçın gibi yetenekli ancak disiplin sorunu var.Kamptan gelen bilgiler toparlandığı yönünde.Bu Onun son şansı zaten kullanamazsa kendi bilir.
Kampta olduğu ile ilgili fotoğraf gelince çok şaşırdığım,adeta şok olduğum bir transfer (Eğer oldu ise tabii)
Pek ümidim yok ama eğer aklını başına aldıysa,yetenekleri ile katkı verebilir.

9-İLTER AYYILDIZ (OFANSİF ORTA SAHA)
26 Yaşında.Avusturya kökenli Gurbetçi futbolcu.
İlk Türkiye deneyimini bu sezon başında Diyarbakır takımına
gelerek yaşadı.İlk devrede lig+kupada 8'i ilk 11 de olmak üzere toplam 11 maç oynadı golü yok,2 sarı,1 kırmızı kartı var.
Türkiye de pek tanınmayan bir oyuncu.
Youtube da bir videosu var özel hazırlanmış tabii yanıltıcı olabilir ama teknik,oyun görüşü iyi,sağ ayağını kullanan iyi bir orta saha oyuncusuna benziyor.
Mehmet Ekici ye benzettim biraz.
Diyarbakır takımının yaşadığı hayal kırıklığından kendisi de nasibini almış umduğunu bulamamış sanırım.
Şöyle bir açıkla yapmışlar kulüpten ''İlter Ayyıldız ile yollarımızı ayırdık.Sezon başında Avusturya’nın Admina Wacker takımından transfer ettiğimiz ve çok şey beklediğimiz İlter Ayyıldız ile kulüpte kalan tüm alacaklarından vazgeçmesiyle, karşılıklı anlaşarak, sözleşmesi karşılıklı feshedildi ''
Kapalı kutu bir transfer.Eğer tutarsa faydalı olabilir.

10-ALİ SAY (SAĞ KANAT)
25 Yaşında.2013 yılında Karşıyaka da Profesyonel oldu.
Bu zamana kadar A2,U21 ligi ile birlikte 1.Lig dahil 179 maçta 21 golü var,40 sarı,8 de kırmızı kartı var.Agresif bir oyuncu,sık kart görüyor.
Bir TD arkadaşıma sordum ''İyi oyuncu ama sıkı tutmak gerekiyor'' dedi.
Balçova Yaşamspor'a Kiralık verildiği sezon ZTK da 3-1 yenildikleri maçta G.Saray'a tek golü atmıştı.
Karşıyaka da teknik heyet ile anlaşamadığı için kadro dışı bırakılmıştı.Geçen sezon 30 maçta 7 gol,bu sezon 15 maçta 3 gol attı.
Karşıyaka dan ayrılmasının en büyük nedenini kendisine ve ailesine yapışan küfürler olarak görüyormuş "Elimden gelenin en iyisini yaptım. Ancak duyduğum küfürler benim kulüpten ayrılmama neden oldu. Hep özverili olduk, küfürleri hiç hak etmedik''Eleştiriler olduğunu ancak işin içine aile girdiğini ve bunu sindiremediğini açıklayan Ali Say, "Kapristen oynatılmadım. Kulübe para kazandırarak ayrıldım. Başkaları gibi Karşıyaka'dan cebime para koyarak gitmedim" diye konuştu. Geçen sezondan alacağı olan 120 bin liranın bu sezon başında ödendiğini açıklayan Say şunları söyledi:
"Ayrılırken 50 bin lira alacağımı bıraktım, 30 bin lira da bonservis parası getirdim. İki sezon boyunca 45 maç oynadım, 10 gol attım, sayısız asist yaptım, 40 bin lira kazandım. Biz altyapıdan olduğumuz için hiçbir sorunu mazeret yapmadık ancak hep suçlu gösterilerek günah keçisi olduk. Halim Okta'nın yardımcılarıyla yaşadığım sorunlar bardağı taşırdı."
Yapılan en iyi transfer olarak görüyorum.

11-SERDAR EYLİK (SAĞ-SOL KANAT FORVET)
28 Yaşında.G.Saray alt yapısından yetişip 2008 yılında Profesyonel olmuş bir oyuncu.Üst ligler dahil pek çok takımda forma giydi.Kariyerinde 240 maçta 52 gol,20 sarı kartı var.
Ayrıca Kayseri Erciyes'in 2012-13 sezonunda 1.lig'te Şampiyon olduğu sezon 17'si  ilk 11 de 30 maçta 6 gollük çok iyi bir performansı ve Şampiyonlukta önemli katkısı vardı.
Aslında son 8 sezonuna baktığımızda 20 maçın altına hiç düşmeyen,fazla sayıda maç oynayan bir oyuncu istikrarı var.
Geçen sezon Tokat'ta 25'i ilk 11 de 31 maçta 3 gol ile oynamış.
Bu sezonun ilk devresinde ise Silivrispor da lig+kupa 14'ü ilk 11 de 15 maçta 5 gol,1 sarı kartlık bir performansı var.
Kötü bir sezon geçiren Silivrispor'un en iyi oyuncuydu. 
Sahamızda 1-2 kaybettiğimiz maçta ilk golü atmıştı.
Bonservis / getir götür ücreti ödenerek transfer ettik.
İsmi olan,tecrübeli,teknik bir oyuncu ancak en önemli dezavantajı fazla koşmaması,kora kor mücadeleye girmemesi olarak söyleniyor.
Genel olarak iyi transfer diyebilirim.

12- GÖRKEM BİTİN (FORVET/SANTRFOR/GOLCÜ)
19 Yaşında.Fenerbahçe U21 takımından.
Bu sezon U21 liginde 10 kez ilk 11 de 13 maç oynamış,1 gol
atmış.Geçen sezon ise 16 maçta 11 gol atmış.
Bilemiyorum 19 yaşındaki bu genç ile mi gol sorununu çözeceğiz.
Oyuncu hakkında Fenerbahçe'nin tüm alt yapı maçlarını TV den izleyen ve kendisini de küçük yaşlardan itibaren takip eden bir Abime sordum şu bilgileri verdi ''Hocam Hayırlı olacağı kesin bir transfer.Görkem İzmir'li.14 yaşında Altay dan bize geldi.
Tekniği üst düzey Solak.Oyun görüşü yaşına göre mükemmel.
Frikik,penaltı atar.Hareketli toplarda bitirici plaseleri,asistleri,
kafa vuruşları etkili.Boyu çok uzadı biraz ağırlaştı.İyi pas alırsa kolay gol atar.Artık Nazilli de takip ederim Onu.Son zamanlarda oynamıyordu tahmin etmiştim bir takıma gönderildiğini.Uyum açısından iyi olmuş Ege'ye gelmesi.İlk kez profesyonel oynayacak o yüzden acemilik çekebilir.Yalnız oynar da tutturursa çok faydalı işler yapabilir.Süratli değil ama ceza sahası içinde duracağı yeri bilir.Şenol hoca geçen yıl ara ara Orta saha oynattı bana göre asıl yeri Santrfor.Çocukluğundan beri santrfor oynadı.İlk profesyonel deneyimi olacak.U15 takımında iken en ümitvar oyuncuydu.Gelişi biraz yavaş oldu.
Ama kalitesi tartışılmaz.Tekrar Hayırlı olsun.Başarılar ''

TRANSFERLERİN VE DÖNEMİN GENEL DEĞERLENDİRMESİ
*Hala Forvet/Santrfor/Golcü transferinin yapılamaması büyük fiyasko.(Son Dakika : Fenerbahçe U21 takımından 19 yaşındaki Görkem Bitin ile anlaşılmış.) Bu memlekette sadece Timur Kosovalı ve Berk İsmail Ünsal mı var da günlerce bu 2 ismi bekledik,birini kulübü bırakmadı öbürü de reddetti.B Planın,C Planın olmazsa böyle en önemli maçına forvetsiz çıkarsın ve Yıldıray Koçal'lar,Timur Kosovalı'lardan Görkem Bitin'e inersin böyle.
*''En Az Gol Atan Takım ve En Çok Gol Yiyen Takım''ız bu yüzden 2 iyi Stoper,2 iyi Golcü alınmalı demiştik Golcü transferi 19 yaşında bir genç oyuncu,Stoper konusunda da Osman Berkay Özçelik diye sakat bir stoper alındı hala takımla çalışamıyor,
lisansı da çıkarılmamış.Bu büyük fiyasko.Bunun yanı sıra Etimesgut'tan Ömer Esenkaya Kiralandı denildi sonra oyuncu vazgeçmiş,bu kez aynı takımdan eski oyuncumuz Nuh Aşkın Kiralandı.
Sakat stoper alacağına niye alt yapımızdan kampa götürdük diye övündüğümüz Efecan Dilmen'e şans tanınmıyor.
Yani kısacası Stoper transferi de iyi geçmedi.
*Sağ bek Mazlum Demir transferi iyi.Merter den daha iyi katkı verecektir.
*Sol bek Onur Karakabak bu sezon daha çok Sol önde oynadı ve defansif açıdan ve fiziksel açıdan zaafları var,hücumu iyi.
Takımda 1 tek Sol bek var,Gökhan Dinçer'in sözleşmesi henüz feshedilmemişken bence kalmalı.
*Kaleciler de kapalı kutu.Onur Bulut küme düşme potasının sonundaki takımdan geldi.Ne kadar güvenebileceğiz ? işareti.
Kıvanç zaten hep yedek olarak görev almış.
*Orta Sahada Ön libero pozisyonunda kalabalık varken Abdülsamet Can çok gerekli miydi tartışılır ?
Yatırım transferi olarak görebiliriz.
*Samet Bülbül.Lisansı henüz çıkmamış.
Büyük kumar.Ya tutarsa transferlerinden biri.
*İlter Ayyıldız.Aynı şekilde Ya tutarsa transferlerinden biri.
*Serdar Eylik.Nispeten alınan isimlerin içinde belli bir ismi,
kariyeri olan oyuncu bazı zaafları olsa da.
Katkı vereceğini düşünüyorum.
*Ali Say.Bana göre en iyi transfer.
*Yapılan transferlerin çoğu ''Kapalı kutu'' ''Papatya Falı''
''Ya tutarsa'' denilebilecek transferler.Tutarsa ne ala tutmazsa yine hata yaptık derler ama iş işten geçer mi bilinmez.
*Evet devre arasında transfer yapmak zordur,piyasa çok yükseliyor ancak kulüplerin çoğu borç batağında olduğu için pek çok oyuncu serbest kalabiliyor,o yüzden pekala iyi oyuncu bulunabilirdi.Mesela Orta Sahada ofansif olarak Samet Bülbül ve İlter Ayyıldız Ya tutarsa diyeceğimize Şanlıurfa dan ayrılan ve büyük maddi sıkıntıları olan Kahramanmaraş'ın kaptığı Okan Şahingöz'ü ve aynı şekilde maddi sıkıntıları olan Zonguldak'ın kaptığı Raşit Sevindir'i kaçırmamalıydık.Yine stoper olarak Sakarya dan ayrılan Zafer Aydoğdu ve Fethiye den ayrılan Burak Keskin'i 3.lig kulüpleri iyi para vererek kaptılar gerçi ama biz de teklif yapmalıydık.Şanlıurfa dan ayrılan Emircan Sayar yine örneğin var daha iyi oyuncular.
*Sonuç olarak; kümede kalma mücadelesi veren bir takım olarak beklediğim gibi geçmedi bu transfer dönemi daha iyi oyuncular bekliyordum.
Ha benim kapalı kutu dediğim oyuncular belki iyi çıkar,çok katkı verir ki dileğim odur.


TAKIMIN GENEL DEĞERLENDİRMESİ VE 
SON DURUMU NE OLDU ?
*Sezon başı transfer döneminde 16 oyuncu aldık,15 oyuncu gönderdik.Devre arası transfer döneminde ise şu ana kadar 12 oyuncu aldık,çoğu sezon başında alınanlar olmak üzere 15 oyuncu gönderdik.Yani toplamda 28 oyuncu aldık,30 futbolcu gönderdik.(Bir kaç tanesinin sözleşmesi hala feshedilmedi)
Bu sirkülasyon yıllardır böyle.Bu kadro istikrarsızlığı ile başarılı olmak çok zor.
*Takım 3 haftadır kampta.Resmi sayfadan antrenman fotoğraflarına baktığımda yoğun çalışıldığı görülüyor.
Ancak hiç bir hazırlık maçının yapılmaması büyük risk.
Yeni kurulmuş bir takımın test edilmesi için hazırlık maçlarına ihtiyaç vardı.Mesela şöyle tahmini bir 11 de tam 7 oyuncu yeni.
*NAZİLLİSPOR'A 2.DEVRE BAŞARILAR DİLİYORUM.
İNŞAALLAH KÜME DÜŞMEYİZ.
KÜME DÜŞMEYECEĞİMİZE DE ADIM GİBİ İNANIYORUM.
*Bugün kongre yapıldı.Yeni yönetim seçildi.Özgen TÜRKER yeni Başkan oldu.Kendisini ve yönetim kurulunu tebrik ediyor,başarılar diliyorum.Hayırlı Olsun.
*Kongreye GÜRAY GÜRSOY ismi yani Bendeniz damga vurmuş :) Evet yanlış duymadınız.Şaka gibi :)
Belediye Başkanı Haluk ALICIK transferlerle ilgili düşüncelerimden sanal bir düşman yaratıp yarım saatlik konuşmasının 20 dakikasında benim ismi geçirerek oradaki ufak azınlığa karşı şovunu yapmış.Benim olmadığım bir yerde beni hedef göstererek arkamdan konuşması ne kadar delikanlıca ve etik bunu Nazilli ve Nazillispor kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum.Ben eleştirilerimi Facebook sayfamdan Onun da olduğu ve cevap verebileceği yerden yapıyorum ki cevap ta verdi zaten ama O bunu yapmadı.
Kendisine yine aynı yerden cevap vereceğim hiç merak etmesin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder