12 Aralık 2020 Cumartesi

3.LİG 2.GRUP 13.HAFTANIN PANORAMASI

 

13.HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI
PUAN DURUMU

İÇ SAHA PUAN DURUMU

DEPLASMAN PUAN DURUMU

14.HAFTANIN PROGRAMI

GOL KRALLIĞI

MAÇLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Son 3 maçını kaybeden ev sahibi ekip kötü gidişe son vermek için çıktığı maçta 81.dk.da Emin Soğuk un golü ile öne geçmesine rağmen 88.dk.da Fatih Çakır ın Penaltı golüne engel olamayınca yine kazanamamış.Stoper Fatih Sercan Ekinci sanırım Penaltıya sebebiyet verdiği için 2.sarıdan Kırmızı kart görmüş.
12 maçta 15 puanla 13.sırada yer alıyorlar.
Tekirdağspor ise üst üste 4 mağlubiyet ve 2 beraberlik 6 maçlık kötü seriyi son 2 maçı kazanarak bozmuşlardı,buradan da çıkardıkları 1 puanla 13 maçta 17 puanla 7.sırada yer buldular.
Bu maçta hiç kart görmemişler bu da dikkat çekici.

Haftanın maçında gülen taraf ev sahibi ekip olmuş.
Çarşamba günü 11.00 da EGE TV de katıldığım Canlı yayında bu maçla ilgili ''Kütahyaspor için 'Ben de Varım' deme maçı '' demiştim.
6 Puanlık bu maçı kazanırarak hem Fethiyespor'un hızını kestiler,hem yarışta ben de varım dediler,hem bizim gibi diğer zirve rakiplerine de yarar sağlamış oldular.
Zaman zaman gergin geçen maçta ilk golü ev sahibi ekibin Golcüsü Onur Garip atmış.Bu dakikalarda 53.dk.daki bir pozisyon sırasında sakatlanan ve sakat sakat oynamasına rağmen 60.dk.da golünü atıp kendini yere bırakmış ve 63.dk.da yerini Adem Denizer e bırakmış.
53. dakikada Erdem-İsmail paslaşmasında Erdem topu Onur Garip’e aktardı, bu futbolcu ceza alanı dışından sert vurdu, top yandan dışarıya gitti. Onur Garip, bu vuruşu sırasında sakatlandı. 
60. dakikada sakat sakat oyuna devam eden eski bir Fethiyesporlu olan Onur Garip, İsmail’in pasını zor pozisyonda ağlara gönderdi, 1-0 bu sırada kendini yere bıraktı. Sakat sakat oyuna devam edemeyen tecrübeli golcü, Adem Hakan Denizer’e yerini bıraktı.
10 günlük ara var sakatlığı ne durumda haftaya Ceyhan deplasmanında oynar mı bilemiyorum,ciddi bir sakatlığı olursa bu Kütahyaspor için ciddi handikap oluşturur zira Onur Garip 9 gole ulaşarak takımı sırtlamış durumda.
Golden sonra Mesut Toros Berkay Öztuvan ın yerine 64 te Anıl Arıcıoğlu nu alarak eşitlik için ilk hamlesini yapmış.Burada Fethiyespor'un bu ön bölge lüksüne dikkat çekmek isterim.G.Saray'ın takibindeki önemli kanat forvet oyuncusu Anıl Arıcıoğlu bile yedek kalıyor.Anıl Gir-Yakup Alkan-Alihan Tunçer forvet üçlüsü ile (Yakup ve Alihan transferin son günü geldiler ve 1.1 milyona mal oldukları söyleniyor.Bu çok ciddi bir para) oynuyorlar.Bu dörtlü bu lige fazla geliyor büyük güç,tabii buna rağmen bu maçtan gol çıkaramamaları da Kütahyaspor'un iyi önlem aldığını gösterir.
Mesut Toros 80 de 2.hamlesini yapmış,Cemal Şener in yerine yine iyi bir oyuncu Turgay An ı almış.Turgay da bu liglerin ve geçen sezon takımın önemli oyuncularından biri.
Kütahyaspor da Polat Çetin 73'te Erdem Onur Beytaş ın yerine Muhammet Enes Gök,ü,79 da Alihan Aydın ın yerine Serhat Velioğlu nu alarak hamlelerini yapmış.
Ve 90.dk.da Serhat Velioğlu nun asisti ile 73 te oyuna giren Muhammet Enes Gök 2.golü atarak fişi çekmiş.
Kütahyaspor gelecek hafta zorlu Ceyhan deplasmanı öncesinde 12 maçta 21 puanla 2.sırada yer aldı.
Fethiyespor'a gelince ; istim üstünde havaya girmiş bir şekilde iyi gidiyorlardı.
Son 7 maçlarında 5G,2B almışlardı ve herkes tarafından şimdiden Şampiyon ilan edilmişlerdi bu mağlubiyet ile hızları kesilmiş oldu.
Rüzgar altında oynanan maçta ilk yarıda 2 net pozisyon kaçırmışlar.
Anıl Gir gününde değilmiş,bundan olsa gerek gergin bir maç geçirmiş Kütahya taraftarlarının tepkisi var çirkeflik yaptı şeklinde,maç içerisinde Güven Güneri ile de gerginlik yaşamış.
Fethiyespor Teknik Direktörü Mesut Toros, “2-0’lık yenilgi için üzgünüz ama her zamanki oyunumuzu sahaya yansıtamadık. Belediye Kütahyaspor çok daha istekli ve arzuluydu. Maç 0-0 giderken yakaladığımız 2-3 net gol pozisyonu vardı. Bunları gole çevirebilsek oyunu forse edebilir, puan yada puanlarla dönebilirdik. Çok büyük avantajı kaçırdık. Takımı lider yapan oyuncular ve bizleriz, hala liderliğimiz devam ediyor. Hatalarımızdan ders çıkartıp, saha içerisinde neleri eksik yaptığımızı düşünüp, her zamanki oyunumuzu ortaya koymalıyız. Bugünden itibaren bu maç geride kaldı. Son 4 haftalık periyoda giriyoruz. Önümüzde çok önemli Halide Edip Adıvarspor maçı var. Yine en üst motivasyon ve konsantrasyonu kazanıp maça hazırlanacağız. Yeniden bir seri yakalayıp, ilk yarıyı lider bitirmek istiyoruz”
Ağrıspor istikrarsız bir grafik çiziyor.Geçen hafta Tekirdağ deplasmanında kaybettikten sonra bu maçı kazanmaları bekleniyordu ancak hüsrana uğramışlar.
Eksikleri de varmış ; 
Karaman Bld.Spor karşısında takım kadromuz.Sakatlıkları devam eden ve cezalı durumda olan futbolcularımız Emrah TACİR,Burak KAPAN,M.Şirin SOYDAN,Can MORGÜL,M.Furkan ÖZHAN 18 kişilik takım kadrosuna dahil edilmedi.
Ağrı Spor Kulübü
TD değişikliğinden sonra Kazım Rakıcı - Erol Yeşilbaş ikilisi ile devam ediyorlardı ancak Onlarla da yollar ayrılmış.Yönetimin açıklaması şöyle ; 
AÇIKLAMA|
Yeni bir başlangıç ve yeni şampiyonluklar için yönetim kurulumuz radikal kararlar aldı, devre arası yapılacak transferler ile hedef mutlak şampiyonluk.
Karaman Belediyespor da Nasuf Aköz ün yerine Okan Kopan ın gelişi ile gözle görülür bir iyileşme var.Son 6 maçlarında 2 kez kaybedip 2B ve 2 Galibiyet aldılar.
Bu galibiyet te son derece değerli idi.Goller 59 da İsmet Yazgan ve 90+1 de Hasan Çavdar dan gelmiş.
Ağrı 12 maçta 16 puanla 12.sırada,Karaman ise 12 maçta 12 puanla 15.sırada.
Ev sahibi HEASK tam bir ''Beraberlik takımı '' 12 maçta 7 Beraberlikleri var.
Son 9 maçta 7 Beraberlik aldılar.1 kez kazanıp,1 kez kaybettiler.
Sezon başında yeni bir takım kurup,yeni bir yapılanaya gitmişlerdi.
Henüz 2.dk.da Miraç Altıntaş ın golü ile yenik duruma düşmüşler,23 te Tugay Keleş ile cevap vermişler.Yomra 37 de Doğukan Öksüz ile bir kez daha öne geçmiş,47 de Necati Yakuplar bir kez daha cevap vermiş.
Gergin bir maç geçmiş,HEASK tan 6,Yomra dan 3 futbolcu sarı kart görmüş.
HEASK bu sonuçlar küme düşme hattından yine kurtulamış,12 maçta 13 puanla
14.sıradalar.
Yomraspor çok iyi başladığı sezonda düşüş yaşadı.İlk 5 maçta 3 G,2B vardı,son
7 maçta 1G,3M,3B leri var.12 maçta 17 puanla 8.sıradalar. 
İskenderunspor 5 Temmuz Stad larının yenilenmesi ile ilk kez kendi sahasında çıktığı maçta yine kötü gidişi durduramadı ve ezeli rakibi Ceyhan a kaybetmiş.
Geçen sezon BAL da 5 Temmuz İskenderunspor olarak Ceyhan a 5-0 kaybettikleri maçın rövanşını da almak istiyorlardı.
Ceyhanspor da son 2 maçta aldıkları 5-0 Kahta deplasman ve 1-3 Mardin yenilgilerinden sonra bu maç öncesi futbolcuların kötü gidişata son vermek için söz verdikleri beyanatları vardı ve bunu başarmışlar.
Goller,Ceyhan 49 ve 81 de Furkan Yıldırım ile 2-0 öne geçmiş,82 de İskenderun Oğuzhan Erdoğan ile farkı bire indirmiş ancak son sözü 90+5'te Muhammed Sak söylemiş.
İskenderun da Kastamonuspor Başkanlığı da yapan Enes Aygün bırakmış,hisselerini İskenderun lu İşadamı Aziz Yıldız a devretmişti.
Bu maçtan sonra 3.hocalarını göreve getirmişler.
Ali Beykoz ile başlamışlardı,Nazillispor maçından sonra istifa etmişti,Taylan
Temel getirilmişti.
YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ CAN GÜVEN!
Takımımızın Teknik Direktörlük görevine, daha önce İskenderunspor’umuzda Şampiyonluk yaşayan İskenderunlu hemşehrimiz Can Güven getirilmiştir.
Hocamıza hoş geldin der, başarılar dileriz.
Bu sonuçtan sonra İskenderunspor üst üste 4 mağlubiyet ile 13 maçta 17 puanla 10.sırada yer alırken,Ceyhan 12 maçta 18 puanla 5.sırada yer alıyor.
Tokatspor daki  istikrarsızlık devam ediyor.Kendi sahasında Tekirdağ dan 6 yiyor,sonra gidip Karaman ı deplasmanda 3 atıyor,sonra sahasında Tepecik ten 3 yiyor.
Geçen hafta yeni hoca Metin Altınay ile de anlaşmışlardı.
Tepecik 16.dk.da Erçağ Evirgen in Penaltı golü ile 1-0 öne geçmiş,22 de Abdülaziz Tanyeri ile Tokatspor ceavp vermiş ancak 35'te Kayhan Arduç,37 de İlhan Aslanoğlu nun golleri skoru belirlemiş.
Tokat bu sonuçla 12 maçta 12 puanla 16.sıradan kurtulamamış.
Tepecik Covid + oyuncuları Yunus Yaşar,Alper Sürücü,Ahmet ve İsmail den yoksun çıktığı maçtan çok önemli 3 puanla dönmüş.
Teknik Direktör Enver Şen, “Bu galibiyet bizim takım olarak ilk devredeki durumumuzu da bir anlamda ortaya koymuş oldu. İlk devrenin bitimine dört maç kaldı ve bu dört maçı en iyi neticeler alarak tamamlamak istiyoruz. Tokatspor ile deplasmanda oynadığımız ve 3-1 kazandığımız maç bizim ligdeki durumumuzu biraz olsun neatliğe çıkardı. İlk devrenin son dört maçından da en iyi neticeleri alarak ayrılıp ilk devreyi iyi bir yerde tamamlamayı arzuluyoruz. Takım olarak gerçekten çok eksiğimiz olmasına rağmen karakterli oyuncu kadrosunun neler yapacağını bugün bir kez daha göstermiş olan oyuncularımı tek tek kutluyor alınlarından öpüyorum. Bizim için ligde her takım rakibimizdir. Hiçbir takımı aşağılayıcı gözle görmedik. Her takım ciddi ve emeklerine saygı duyuyoruz. Hiç takımı da gözümüzde dev aynısında görmediğimizi de belirtmek isterim. Sahaya 11 kişi çıkıp 11 kişi maçı tamamlamak inanın çok güzel bir duygu. Eksilmek takımın motivasyonunu bozuyor ve o eksiği kapamak için sahada kalan oyuncular inanılmaz bir efor sarf ediyor. Testleri pozitif çıkan dört oyuncumuzdan yoksun gittiğimiz Tokat’ta o dört oyuncumuzu diğer oyuncularım mücadeleleriyle eksiklerini göstermediler. Karakterli bir kadromuz olduğunu bir kez daha aldığımız bu iyi neticeyle herkese göstermiş olduk. İnşallah kalan dört maçımızı da en iyi neticelerle kapayıp ilk devrenin sonuna mutlu bir şekilde gireriz. Tokatspor maçı artık bugün için geride kaldı. Sahamızda oynayacağımız ilk maç Ağrıspor maçı. Bu maça da 10 gibi bir süre var. Bu süreyi en iyi şekilde değerlendirir diğer dört oyuncumuzun da takıma katılımı ile daha güçlü hale geliriz. Bu galibiyeti iyi oynayıp camiaya armağan eden tüm oyuncularımızı bir kez daha tebrik ediyor, ilk devrenin bitimine dört maç kala daha motive olmuş bir takım olarak maçlara çıkmalarını diliyorum. İnşallah Allah herkesin gönlüne göre verir”
Bu sonuçla Tepecik 12 maçta 17 puanla 9.sırada yer alıyor.
Bu grupta beni yanıltan tek takım Tepecik,daha iyi yerde bekliyordum zira BAL dan yeni çıkmış takımların olduğu grupta 2.Lig,3.Lig tecrübeleri ile zirveye oynayacaklarını düşünüyordum.
Normal sonuç diyebilirim.
Mardin 4 haftalık kötü gidişat tan sonra geçen hafta Ceyhan ı deplasmanda 3-1 yenerek buna son vermişti.Ancak yine Ceyhan ı geçen hafta sahasında 5-0 yenen Kahta yı geçememişler.
Goller , 38 de ev sahibi ekip Ali Kemal Özkan ile öne geçmiş,55 de Hakan Akman ile Kahta eşitliği sağlamış.
Mardin bu sonuçla 13 maçta 17 puanla 6.sırada yer aldı.
Kahta Nazilli Belediyespor'u 2011-12 sezonunda Şampiyon yapan Mustafa Ceviz ile anlaşmıştı Erhan Koç'un yerine ve Ceviz ile çıktıkları 2 maçtan 4 puan aldılar.
Etkili kanat oyuncuları Barış Kılıç yedek olarak 2.devre girmiş bunu ilginç buldum.
Aynı şekilde 10 numara Fahri Eren Pamuk ta 66 da oyuna girmiş.
12 maçta 16 puanla 11.sıradalar.
Maç takımımızdaki Covid vakalarından dolayı 03 Ocak 2021'e Ertelendi.

HAFTANIN NOTLARI
*7 Maçta 20 Gol atıldı.
1 Ev sahibi,3 Deplasman takım galibiyeti ve 3 beraberlik aldnıdı.
*7 Maçta 36 Sarı 1 Kırmızı Kart gösterildi.
HEASK-Yomra maçında Hakem Cihan Ölmez 9 (6+3) Sarı gösterdi.
Tekirdağspor hiç kart görmedi.
*Darıca GB haftayı BAY geçti.
*Ağrıspor da Teknik Direktör Kazım Rakıcı nın yerine Seyithan Özdaş getirildi.
*İskenderunspor da Teknik Direktör Taylan Temel in yerine Can Güven getirildi.
*misli.com Rezaleti devam ediyor.
10 milyon para verdik diye caka satıyorlar da 106 2.ve 3.Lig takımına verilen para bu.94 bin lira gibi bir para düşüyor ki kulüp Başkanları anlaşma yapılınca 300-400 bin lira alırız diye seviniyorlardı hayal kırıklığına uğradılar.
Verilen para 80 bin lira,TFF payını da kesmişler 14 bin lira her kulüpten.
Ayıp.Yazık.
Maç öncesi ve Canlı bahis ile dünya para kazanıyorlar,doğru dürüst maç vermiyorlar.İzlemek istesen TC kimlik no ve Telefon numaran ile üye olmak zorundaymışsın neden yapayım  böyle bir şeyi.
Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş sert tepki göstermiş artık gına gelmiş.
-GRUBUN ''EN'LERİ''
- En Fazla Galibiyet : (7) Fethiyespor
- En Az Galibiyet : (2) HEASK,Yozgat
- En Fazla Mağlubiyet : (6) Yozgat,Tokat,Karaman,Ağrı
- En Az Mağlubiyet :(3) Fethiye,Darıca,Kütahya,Yomra,Tepecik,HEASK
- En Fazla Beraberlik : (7) HEASK
- En Az Beraberlik (1) : Nazilli,Ağrı
- En Çok Gol Atan Takım : (23) Nazilli
- En Az Gol Atan Takım : (8) Ağrı,Yozgat
- En Çok Gol Yiyen Takım : (26) Ceyhan
- En Az Gol Yiyen Takım :  (9) Nazilli,Fethiye

HAFTANIN TAKIMI
BELEDİYE KÜTAHYASPOR
*Normalde Haftanın Takımı seçimlerinde Deplasmanda Galip Gelen takımları
öncelikle tercih ediyordum ancak bu maç Şampiyonluğun kaderini etkileyebilecek haftanın maçı idi ve Kütahyaspor iyi hazırlanmış,çok isteyerek kazanmasını bildi,
o yüzden KÜTAHYASPOR'u tercih ettim.
HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ
POLAT ÇETİN (BELEDİYE KÜTAHYASPOR)
HAFTANIN FUTBOLCUSU
ONUR GARİP (BELEDİYE KÜTAHYASPOR)

HAFTANIN  DİĞER BAŞARILILARI
KARAMAN BELEDİYESPOR

CEYHANSPOR

BÜYÜKÇEKMECE TEPECİKSPOR

OKAN KOPAN (TD KARAMAN BELEDİYESPOR)

MEHMET KOÇ (TD CEYHAN SPOR)

ENVER ŞEN (TD BÇ. TEPECİKSPOR)

FURKAN YILDIRIM (CEYHAN SPOR)

İLHAN ARSLANOĞLU (TEPECİK)

İSMET YAZGAN (KARAMAN BELEDİYSPOR)

KIRMIZI KARTLAR : 

-Dk.88 Fatih Sercan Ekinci (Çengelköy)

SARI KART CEZALISI : 

4 SARI KART : 

-Ömer Faruk Öztürk (Çengelköy)

-İsmet Yazgan (Karaman)

-Mustafa Kara (HEASK)

-Taner Çekiç (HEASK)

-Mehmet Kodeş (HEASK)

-Selim Asal (Ceyhan)

-Ömer Buğdaycı (Tepecik)

-Ali Kemal Özkan (Mardin)

KENDİ KALESİNE GOL : 

-

KAÇAN PENALTI : 

-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder