20 Kasım 2020 Cuma

Naz Naz Emaneti Geri Aldı : 2 - 0 !!!

 Takımı,yönetimi,teknik heyeti ve futbolcularla birlikte Tebrik ediyorum.

Zor şartlarda dönüm maçında Harika bir Galibiyet alarak LİDER'lik emanetimizi geri aldık.Mücadele etmek,sahaya karakter koymak lazımdı ve bunu fazlası ile yaptı oyuncularımız.

 Bir hayli eksik vardı,Kaptan Zafer Karantina sürecinde,Muhammet Ali,Bünyamin ve Kaleci Hasan Covid Pozitif,Mehmet Ersavaş sakat,Berkay Sarı kart cezalısı.Bunların yanı sıra Aytaç'ın da uzun süredir sakatlığı vardı kadroya alındı oyuna girip golünü de attı ancak yine bir batması olmuş.Sefa'nın da aynı şekilde batması varmış,Polat üst adalesi çekerek oynamış.

Bu kadar dezavantajlı bir durumda,hafta sonunu BAY geçmiş,dinlenik ve diri bir takıma karşı şu 11 ile çıktık.

Zorunlu olarak şöyle değişiklikler vardı ; Berkay ın yerine Oktay Sol Stoper,Selçuk Sol bek,Ersavaş ın yerine Polat sürülmüş Sefa da Oktay ile Stoper tandemini oluşturuyordu.Formsuz Hasan Demir'in yerine de Ağrı maçında sonradan girerek ilk Profesyonel maçını oynayan 19 yaşında genç Kaan Akman Sağ kanat ta görev almıştı.

Rakip Çengelköy 11 inde beklediğim muhtemel kadrodan 2 değişik isim vardı.
Sol Stoper Burak Büyükkaya vardı Ömerül Faruk İşler in yerine ve sanırım Covid pozitif çıktı kadroda da yoktu Sol kanat Kadir Doğukan ın yerine Ömer Demircan vardı.
Maça istekli,arzulu ve agresif başladık.
İlk 20 dakika rakibi oyunu rakip sahaya yıktık ama golü bulamadık.
20.dk.da rakip arka arkaya 2 pozisyon buldu,tehlikeli geldiler birinde Emin Soğuk'un şutu üst direkten döndü bu anda Şans Melekleri yanımızda idi o kadar olsun bu kadar dezavantajlı durumda iken.
Kanatlarımız Mert ve Kaan ile işliyordu ancak genç Kaan tecrübesizliğinden olsa gerek güzel hareketlerini tamamlayamıyordu,Mert te aynı şekilde çok topla buluştu,sürekli aktifti ancak gole dönüştürecek son aksiyonu yapamadı.
Mücadele üst düzey,oyun zaman zaman iyi,zaman zaman vasat giderken devre bitiyordu,hakem uzatmaları gösterecek iken tam zamanında gol geldi ve içeriye önde girdik.

(GOL) Dk.45+1; Mehmet Akif Şerifoğlu’nun rakip takım yarı sahasında ısrarlı baskısı sonucu kazandığı topu aktardığı pasla buluşan Kaan’ın ceza alanı içine girer girmez vurduğu şutunda meşin yuvarlak kaleci Sabri’nin solundan ağlarla buluştu: 1-0.

Bu gol de genç Kaan ı Tebrik etmek lazım zira tecrübesizliğine rağmen gol vuruşunu yapmayı başardı zira çok daha tecrübeli Golcü oyuncular bu pozisyonlarda golü atamıyordu.

İkinci yarıya çıkarken kafamda oyundan ne zaman düşeriz,ne zaman müdahale etmek lazım,nasıl müdahale edilmeli soruları vardı zira yeni oynayan ve maçtan sonra öğrendiğimize göre sakat sakat oynayan oyuncularımız da varmış.Tabii Ağrı deplasmanı ile birlikte 1 haftada 3.maçımız oluyordu,rakip ise son maçını 1 hafta önce oynamıştı.

Çengelköy hocası Özgür Ataçocuğu ilk hamlesini yaptı 60 da 8 numara pozisyonunda oynayan Oğuz Mataracı yı çıkarıp kanat forvet oynayan 11 numaralı Sefa Turan ı aldı.

Hasan Hoca dan acaba orta sahaya Serkan Güler hamlesi gelir mi diye beklerken,66.dk.da cesur bir hamle ile Mehmet Akif in yerine sakatlıktan dönen ve kadroda görünce şaşırdığım ve sevindiğim Aytaç Deniz i aldı.Aytaç forvet arkasına geçti.
Aynı dakikada rakip hoca 2.hamlesini Sağ bek Sedat Yahşi yi alıp Orta Saha oyuncusu Alperen Keleş i sokarak yaptı.

Oyunu kontrol ediyorduk,mücadelemiz aynen devam ediyordu ve 2.golü bulup rahatlamak istiyorduk.
Rakibin risk aldığı bir anda çok şükür bunu da bulduk.

(GOL) Dk.78; Sefa’nın defansın arkasına aktardığı topla buluşan Murat Can, rakip ceza alanına çalımlarla sokuldu. Kaleci Sabri ile karşı karşıya kalan Murat Can’ın sola aktardığı topa dokunan Aytaç’ın şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-0.

Bu gol de sevindirici 2 nokta var.Birincisi Murat Can karşı karşıya iken kendisi de vurabilirdi ki Golcülerde bu refleks vardır kendim atayım diye bunu yapmadı ve golü garantiye alarak daha müsait pozisyonundaki arkadaşı Aytaç a çıkardı ve golü attırdı.Bravo Murat Can.Murat Can zaten tam bir takım oyuncusu,salt ileride bekleyip gol atayım anlayışı yok pas alış verişi yapıyor,3.bölgede adeta oyun kurucu gibi de oynuyor,duyuyorum taraftarlardan bazen Murat Can niye geriye geliyorsun git ileriye nasıl gol atacaksın diye söylemler ama bu Onun özelliğinden kaynaklanıyor bence.

İkinci konu tabii  ki Aytaç Deniz in sakatlıktan gol ile dönmüş olması idi buna çok sevindim.Aytaç ın bu takım için önemi büyük,olmadığı maçlarda bir kanadımız kırık oynadık bu gözden kaçırıldı.

78 de gelen bu golden sonra Hasan Hoca 81 de Kaan ı Hasan Demir ile değiştirdi.89 da da Mert Çapar ile Batuhan Kayıkçı değişti.

Son dakikada Murat Can ile 3.golü bulabilirdik fakat Kaleci başarılı idi.

TOP 3

1.sıraya TAKIM ı koyuyorum takım olarak iyi mücadele ettikleri için.

2-Kaan Akman : Genç oyuncu ilk kez 11 de başladığı maçta kritik bir gol atarak galibiyet te ciddi pay sahibi oldu.

3-Oktay Kancı : Sol Stoper olarak oynadığı maçta yerinde müdahaleleri ile güven verdi.İlk kez Sefa ile birlikte yan yana oynadılar bu da önemliydi.

Sefa Korkmaz da iyilerden di,Sol bek Selçuk Hakalmaz da karşısında rakibin en etkili oyuncularından Ömer Faruk Öztürk olmasına rağmen iyi mücadele etti ve Onu durdurmayı başardı.

Neticede,bu kadar olumsuz koşullarda 3 puanı alarak 12 günlük araya girdik haftayı BAY geçiyoruz,LİDER olarak girmemiz de ayrı bir keyif oldu.Bu arada rehabilitasyon yapabileceğiz zaten Hoca da izin vermemiş.

Ben inanıyorum bu takım bu sezon bu gruptan bir üst lige bir aksilik olmazsa mutlaka çıkacaktır yeter ki destek verelim,her olumsuz sonuçtan sonra yangın yapmayalım,teknik heyetin üzerinde İstifa baskısı oluşturmayalım,bırakalım işlerini yapsınlar hiç bir şey dışarıdan göründüğü gibi değil.

Tabii bu doğrultuda bir tavsiyem var yönetime ve teknik heyete uygular uygulamazlar kendileri bilirler ama yapılırsa çok faydası olacaktır.Şöyle ; gördüğüm kadarıyla sağlıksız bir iletişim var takım ile kamuoyu arasında.Pandemi nedeniyle basın mensupları tesislere alınmıyormuş bunun etkisi olabilir zira takımın,kulübün,teknik heyetin taraftara mesajlarını basın aracılık ediyor.Pandemi kurallarına uyularak antrenman sahasına aralıklı masa sandalyelerle bir ortam hazırlanır geniş istedikleri soruları sorabilecekleri bir basın toplantısı yapılmalı.Teknik heyet hoca en baştan geldikleri günden bugüne kadar ki süreci açıklığı ile anlatmalılar,kafalardaki soruları cevaplayarak kamuoyunu,taraftarı aydınlatmalılar.Mesela ; taraftar diyor ki Mali neden oynamıyor,niye çift forvet oynatmıyor hoca ? Hoca bu soruları kendince cevaplasın bu konuya açıklık getirsin hala daha inanmayan olursa o artık önyargının kırılmak istenmediği demektir.

Yine mesela geçen Ağrı maçında Kaan neden böyle bir maçta kurtarıcı olarak oyuna alınıyor ? bu da soruldu.Bu sorunun cevabı aslında Çengelköy maçında verildi demek ki Hoca Kaan a güveniyormuş.

Anlatabildim umarım Yönetim bu çağrımı umarım dikkate alır.Sağlıklı iletişim,doğru bilgi enformasyonu şart.

Bitirirken bir iki notum olacak ; 

1-Koronavirüs testi pozitif çıkan oyuncularımız Muhammet Ali Aydın,Bünyamin Karataş,Hasan Cayrak,Yardımcı Antrenörümüz Ümit Noyin,Malzemecilerimiz Ercan Özada,Levent Şahin,fizyoterapist Muhammet Say,Mutfak Görevlisi Emine Doğanoğlu ile birlikte daha önce pozitif çıkan Antrenörlerimiz Seyfettin Kurtulmuş,Ali Müslüm Oğraş a ve Karantinadaki Kaptan Zafer Özden e geçmiş olsun ve acil şifalar diliyorum.

2-Maçtan sonra çirkin,saygısız,yakışıksız hareketler yapan Çengelköy yöneticilerini de kınıyorum.Hala amatör de olduklarını sanıyorlar herhalde.

3-Maç yayınları için Numan Şengün e ve Çatıdan takımı destekleyen taraftarlarımıza Teşekkürler ve Tebrikler.Takımı destekleyici bağırışlar,tezahüratlar daha iyi oluyor nacizane görüşüm bu,böyle devam etmelerini isterim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder