6 Eylül 2019 Cuma

Nazilli Belediyespor - Batman Petrolspor Maçı Öncesi Rakip Analizi

     Kendi sahamızda sezonu Batman Petrolspor ile açıyoruz.
  Batman Petrolspor geçen sezona iddialı başlamıştı ama maddi sorunları aşamadılar ve yarıştan erken kopup sezonu 11.bitirdiler.
 Bu sezon çok sayıda transferle yepyeni bir takım kurdular.18 yeni transfer yaptılar,çoğu genç oyuncu olmak üzere geçen sezondan 10 oyuncu kaldı.
Kalanlardan Celal Aras ve Emrah Metoğlu bilinen ve tecrübeli isimler.Celal Aras sakat bizim maçta da oynayamayacak.Emrah Metoğlu geçen hafta kadroda yoktu.
 Teknik Direktörlüğe bir dönem Fenerbahçe de de oynayan Orhan Kapucu yu getirdiler.
 Orhan hoca geçen hafta kazandıkları maçtan sonra ''Hazırlık maçı yapmadan sezona girdiklerini (aslında Azerbaycan takımı Keşla ya 2-0 yenilip,amatör Eskişehir Gençlergücü nü 5-0 yenmişlerdi),bunun handikap olduğunu,ilk 11 de oynayan oyuncuların çoğunun kampın son bölümünde dahil olduklarını,bir haftalık antrenmana katılıp kendileri ile birlikte olan oyuncularının olduğunu buna rağmen sırıtmadıklarını (Veli Akbulut mesela 27 Ağustos da takıma katıldı),futbolcularının beklentilerinin üzerinde performans gösterdiklerini bunun için oyuncularını kutladığını,fiziksel açıdan sıkıntıları olduğunu,maç oynadıkça bu sıkıntıları aşacaklarını,1-0 geriden gelmelerinin önemli olduğunu kolay yenilen bir takım olmayacaklarını,önümüzdeki haftalarda daha iyi bir Petrolspor un sahada olacağını '' söylemişti.
  Batman Petrolspor ile ilgili en iyi veri son durumları olan geçen haftaki 2-1 kazandıkları Kelkit maçı.
Şu 11 ile çıktılar ;
Maçı izleyemediğim için tam net dizilişi bilemiyorum,özet den ve tanıdığım oyunculardan böyle bir diziliş tahmin ediyorum.
 Bu 11 e baktığımda Ardahan Gündoğdu,Ali Kemal Özkan ve Aziz Ceylan ı tanıyorum oynadıkları takımlardan.Ardahan ı Altay ve Gümüşhane den tanıyorum,bizim maçta oynayamayacak zaten çift sarıdan Kırmızı kart gördüğü için.
Ali Kemal Özkan ı Karşıyaka,Zonguldak ve geçen sezon Artvin Hopa dan tanıyorum.
Aziz Ceylan ı ise Avrupa Şampiyonu olan Fenerbahçe U15 takımından beri takip ediyorum.PSV yi 2-1 yenerek Avrupa Şampiyonu oldukları final maçında 2.golü atmıştı.
 Diğer pek çok yetenekli alt yapı ürünü genç gibi A takımda yer bulamayıp (Aykut Kocaman ın göz bebeği deniliyordu),şansını Anadolu takımlarında aradı.
Bu sezon yolu Batman a düştü,geçen sezon İstanbulspor un kadrosunda idi ancak 3.Lig Elaziz Belediye ve Diyarbekir takımlarında geçirdi.2 takımda toplam 209 dk.
11 maçta 2 gol attı.23 yaşına geldi,beklenen patlamayı bir türlü yapamadı.Ancak geçen hafta çok güzel bir ön direk kafa golü atmış.Dikkat etmek gerekiyor.
 Geçen hafta ilk golü atan Okan Toprak ise geçen sezon
1955 Batman Belediyespor da Amatör takımda oynuyordu,sezon başında Profesyonel yapılarak transfer edildi.O da 23 yaşında.
 Batman taraftarının tekrar dönüşüne sevindiği isimlerden biri de 10 numara Sebahattin Usta oldu.2014-16 yılları arasında oynamıştı.Geçen sezon Yeni Orduspor da 32 maçta 4 gol ile oynadı.
10 numara pozisyonunda oynuyor.Ona da dikkat etmek lazım.
Batman taraftarının dönüşüne sevindiği bir diğer oyuncu
tecrübeli Ali Kuleli idi.33 yaşındaki oyuncu 61.dk.da
Furkan Güneş in yerine girdi.Bizim maçta oynamasını bekliyorum.
Bir diğer geri dönen isim Burak Seres de 85.dk.da Ali Kemal Özkan ın yerine girdi.
11 de geçen sezondan oynayan tek isim Sağ kanat da oynayan 98 numara Furkan Güneş di.Geçen sezon 10 maçta forma giymişti,golü yoktu.
 Çok fazla analize gerek yok aslında,henüz hazır olmayan toplama bir takım.Zamana ihtiyaçları olduğunu,maç oynadıkça hazır hale geleceklerini hocaları da söylüyor zaten.
 Ardahan ın yerine kim oynar bilemiyorum dediğim gibi hazır olmayan,geç katılan oyuncuları var,belki Emre Kars belki Burak Seres,belki Şükrü Kaan Kılıçaslan oynayabilir ki bu oyuncu en son transferlerden.
 Hiç bir maç oynanmadan kazanılmaz,iş sahada belli olur tabii ki ama ben puan kaybına hiç ihtimal vermiyorum.
Banko 1 diyorum.
 Hiç hazır olmayan,fiziksel yetersizlikleri olan,yedikleri golde olduğu gibi arkaya adam kaçırmaları gibi zaafları olan attıkları 2 golü de kornerden biri Kalecinin hediyesi,diğeri çok iyi bir ön direk koşusu ile (Buna çok dikkat !!!!) bulabilen bu takımı daha hazır olan ve daha iyi oyunculara sahip bizim takımın rahat yenmesi lazım.
 Sahamızda böyle bir takımı - küçümsemiyorum durumlarından dolayı - yenemezsek hiç hedef falan koymayalım.
 Bizim takıma gelince ise ;
Yavuz hocanın bir kere oyuna erken müdahale etmesini
Sergen in oynamasını,Aziz in Sol kanada çekilmesini,forvet arkasında ise hazır olmasa da Sedat ile başlamasını bekliyorum oynayabildiği kadar oynamalı.
BAŞARILAR DİLİYORUM.
ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder