11 Eylül 2019 Çarşamba

NAZ NAZ 10 KİŞİ İLE PENALTILARDA TURLADI : 5-7 !!!

    Takımı,teknik heyeti ve taraftarı kutluyorum.
3.Tur Hayırlı Olsun.

  Futbolcuları tek tek alınlarından öpüyorum,büyük karakter koydular.
Özellikle 70.dk.da Sergen in Kırmızı kart görüp 10 kişi kalmamızdan sonra ayaklarına kramplar girdi,darbe almadık yerleri kalmadı ama asla yılmadılar,bırakmadılar ve semeresini Penaltılarda da olsa aldılar.

  Kupa benim için aslında önceliğimiz değil,Yavuz hoca da aynı şekilde düşünüyor olsa gerek ki ''yedek değil daha az oynama şansı bulan'' oyuncularımızdan kurulu bir 11 ile rotasyon yaparak çıkmıştı.
Son Batman maçı 11'inden sadece Sergen ve Mert Çapar
11 de başladı.
Sonradan giren Sedat,Ufukcan ve Yunus da vardı.
 Dediğim gibi Kupayı ''Prestij,Yayın ve İddaa gelirleri, 
az oynama şansı olan oyuncularımızı görmek ve geç katıldıkları için henüz hazır olmayan oyuncularımızın maç kondisyonlarını arttırmak '' olarak görüyorum.
  ''Amacımız gidebildiğimiz yere kadar gitmek,kura şansımız yaver giderse önceki yıllarda yaptığımız gibi ses getirmek ''

  Beklentim gerçekleşti,prestij,yayın,iddaa gelirlerini bir yana bırakalım asıl önemsediğim Ufukcan ı çok iyi gördüm.
Yunus işi bitirebileceğimiz kaçırdığı 2 net gol pozisyonu haricinde beklediğimden iyi buldum,golünü attı,duvar oldu,topu sakladı,göğsü ile indirdi,servis etti.
Sedat ı iyi buldum.Fazla koşmaz deniliyordu ki geç katıldı hazır değil buna rağmen gayet iyi koştu,mücadele etti.
Kaleci Hasan,görev verildiğinde her an hazır olduğunu gösterdi,genç İsmail Berkan ı zaten beğeniyorum,yine senelerdir oynuyormuş olgunluğunda oynadı ki karşısında Berke Bıyık gibi bu ligin en iyi oyuncularından biri olmasına rağmen.
Mert i lig maçlarında eleştirmiştim düşük performansı için ama bugün çok iyiydi,golünü de attı,gerçi ilk vuruşunu gol yapmalıydı daha zor olanı yaptı.
İlk vuruş demişken ''topun altına girmeyi '' çalışmalılar.

Aynı pozisyonda Yunus 90+1 de 4'e 3 gittiğimiz pozisyonda Mert in ''Al da At'' dediği pozisyonu aynı şekilde yerden kalecinin üstüne vurdu,gir dibine işte.
Yunus  demişken kaçırdığı diğer net pozisyon 72 de yine güzel bir geçiş hücumunda Sedat ın getirip Mert e verdiği,Mert in ortasında çok yakın mesafeden kafayı iyi vuramadı ve golü atsa 1-3 olacaktı.

  Tayfun u da beğendim,özellikle Sergen in çıkışından sonra defans göbeğinde iyi direndi,ayakta tutmaya çalıştı savunmamızı ama ''önemli bir hatası var'' bu yüzden zaten 2.golü yedik.''Rakip forvete arkadan çok açık faul yapıyor'' maalesef buna çok dikkat etmeli,kontrollü almalı adamın zaten sırtı dönük yapacağı bir şey yok tek yapacağı geriye vermek,döndürme yeter ama göz göre göre arkadan faul yaptı 2 kez,biri sağ çaprazda yine bir yarım korner,diğerinde maalesef cepheden 2.golü yediğimiz frikik.

 Beklediğimi alamadığım isimler Can Ahmet,Hasan Küçük ve Serkan Güler di.
Çok fazla bir şey diyemeyiz 11 benzemez ile oynuyorlar ve maç eksikleri var,mücadele etmeye çalıştılar tabii ama pas hataları çoktu.1-1 olan Berke Bıyık ın golünde orta sahada benim gördüğüm sanırım Serkan dı kaptıran topu veya Hasan Küçük olabilir eksik yakalandık,İsmail Berkan da geride kaldı ve Berke golü attı.
Serkan bir pozisyon da da top kaptırdı yerde kaldı hakem devam dedi faul beklerken ve Buca net gol kaçırdı 14.dk.da.
Hasan Küçük ün pas hatasında Sergen ilk sarısını görmek zorunda kaldı gibi mesela.
 Can Ahmet de daha efektif olmalıydı.

 Dediğim gibi ''ideal 11 dediğimiz 11 den 2 oyuncu ile çıktığımız 11 benzemez isim'' den oluşan 11 ile bize göre daha az rotasyon yapan (Son maçlarından 6 oyuncuları yine 11 de idi) kendi grubunun Şampiyonluk adayı Buca yı deplasmanda elemek hele ki 50 dakika 10 kişi oynayarak çok çok önemli ve büyük iş.
    Düşünün maç bittiğinde rakibin forvet hattı Berke Bıyık,Gökhan Erdöl,Mustafa Şen ve Buca nın genç forveti İsa Güler,karşısında ise bizim Kale ve defans dörtlümüz Hasan Cayrak,Hasan Küçük,Sinan Akgöl,Tayfun Yanar ve önce İsmail Berkan Güler sonra uzatmada İlyas Sarı.
 Bu şartlara rağmen 2-2 den sonra gol yemedik,turu vermedik.

  Yavuz hocanın müdahaleleri de yerindeydi sadece bir konuda eleştirim olacak.
 1-2 den sonra 65 lerde falan içimden ''Hocam Serkan ı çıkar yoruldu,Ersavaş ı al ve turu cebine koy '' diye geçirmiştim.Sanki beni duymuş gibi Su molasından sonra 67 de aynı değişikliği yaptı.

 İşler iyi giderken ki Buca önemli pozisyonlar da harcadı,ikinci yarı Golcüleri Gökhan Erdöl ü de aldılar.
70 de Sergen kontra atağı önlemek isterken rakibi ile çarpıştılar aslında vermeyebilirdi ama ''tehlikeli olabilecek atağı kesti'' diye düşündü herhalde Hakem
2.sarı ve Kırmızı kartı verdi.
 Ufukcan Stopere geçti bir süre,daha sonra Hoca Sinan ı aldı oyuna ve stopere geçince,Ufukcan tekrar Orta Sahaya geçti.
İşte burada bir eleştirim var Yavuz hocaya,pekala
Stoper Efecan Dilmen i alabilirdi.
Burada güvenmeyeceksen nerede güveneceksin
bu genci ?
Demek ki güvenmiyor ki kenarda takımın 4.stoperi varken,kısa boylu Sağ bek oyuncuyu alıp Stopere koyuyorsun,öncesinde 8 numara oyuncunu Stopere çekiyorsun.
Ha turu istedi riske giremedi denilebilir ama
belki turu kaybederdik,Efecan ı kazanırdık.

 Fazla uzattım toparlayayım ;
Bana göre sonucun güzel olması turu geçmek,az da olsa maddi getirilerinin yanı sıra bazı oyuncuların ümit vermesi de önemli kazanç oldu.
   Özellikle Ufukcan Engin  beni ümitlendirdi zira fiziksel eksikliği yüzünden pek katkı vereceğini düşünmüyordum ilk izlenimlerime göre.
 Ama uzun boylu,vücudu fit,fiziksel olarak antrenman eksiği de olmazsa iyi katkı verecek çünkü ayağı düzgün.
Mert e attığı 2.gol öncesi uzun pası- asisti muhteşemdi.

 TOP 3
1-MERT ÇAPAR
2-UFUKCAN ENGİN
3-HASAN CAYRAK
 Daha sonra Sergen,Tayfun,Sedat,Yunus,İsmail Berkan geliyor.

Son olarak 90 dakikanın bitiminde kenardaki oyuncularımızdan Volkan Akyıldız ın 3 Hakeme gidip Su vermesi güzel bir jest idi,yakıştı bizim takıma.

 Artık hafta sonu Kelkit maçına bakacağız.
Onlar da bugün 1-0 kazandılar rotasyonlu kadroları ile tur atladılar.
Ofspor u elediler.4-5 As oyuncusu vardı 11 de.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder