24 Haziran 2015 Çarşamba

Hacettepe'den Kaleci Metin Uçar Nazilli Belediyesporumuzda !!!

24 Yaşında.Gençlerbirliği Altyapısından yetişme.
Pilot takımları Hacettepe haricinde Kastamonuspor ve Turgutluspor'da Kiralık olarak forma giydi.

Son 3 sezon düzenli olarak forma giydi.

2012 - 2013 sezonunda Turgutluspor'da 26 maçta 22 (2 tanesi bizden 0-2 kazandığımız maçta),2013 - 2014  sezonunda ise yine aynı takımda 27 maçta 36 gol yedi.Bitirdiğimiz sezon Hacettepe'de ise 29 maçta 28 gol yedi.

Altyapıdan çok sayıda Kaleci yetiştiren Gençlerbirliği'nin ürünlerinden biri.


Alt yaş grubu Milli takımlarında U17,U19,U20 Milli takımlarda da forma giydi.
İlgili bazı haberler ;
''Türk futbolunun kaleci ordusu Gençlerbirliği'nden''
Gençlerbirliği (A) takımının 4. kalecisi olan ve U-17 Milli takımının da kalesini koruyan 17 yaşındaki Metin Uçar ise bu yoldaki hedefine emin adımlarla ilerliyor.(2008)
''Gençlerbirliği geleceğe genç kalecileriyle daha ümitli bakıyor ''
Gençlerbirliği Altyapısı kaleci fabrikası gibi çalışıyor. Son 10 yılla bakıldığında Türkiye Liglerinde oynayan bir çok kaleci çıkartarak kaleci yetiştirmede diğer kulüplerle arasını hızla açıyor.
Son 10 yılda Gençlerbirliği Altyapısından yetişip şuan liglerde oynayan kalecilerden bazıları;
Ramazan Köse (GENÇLERBİRLİĞİ-A2 Milli Takım), Özkan Karabulut (GENÇLERBİRLİĞİ-Kiralık olarak Ankaraspor'da-Ümit Milli Takım), Mert Göktepe (GENÇLERBİRLİĞİ), Ferhat Odabaşı(ORDUSPOR), Bora Sevim (TRABZONSPOR-Kiralık olarak Gaziantep BŞB),Şener ÖZCAN (ADANA DEMİRSPOR- U19 Milli Takım),Metin UÇAR (GENÇLERBİRLİĞİ-Kiralık olarak Turgutluspor-U19 Milli Takım), Deniz Çınar (HACETTEPE-U19 Milli Takımı), Taha Cengiz Demirtaş( HACETTEPE-U16 Milli Takımı), Mehmet Emrah Özkan(ÇANKIRISPOR), Murat Günay(KIZILCAHAMAM AŞ), Giray Şaylan (HACETTEPE) Ercüment Kafkasyalı (ANKARASPOR)
''U20 Milli Takımı, Ukrayna'ya 2-1 yenildi.(11.08.2010)
U20 Milli Takımımızın kadrosunda şu oyuncular bulunuyordu:
Özgür ÇEK (Ankaragücü), Ali KUÇİK (Beşiktaş A.Ş), Onur BAYRAMOĞLU (Beşiktaş A.Ş), Eren ALBAYRAK (Bursaspor), İsmail Haktan ODABAŞI (Bursaspor), Serdar AZİZ (Bursaspor), Anıl SARAK (Bursaspor), Serdar EYLİK (Denizlispor), Alper POTUK (Eskişehirspor), Emre ÇOLAK (Galatasaray A.Ş.), Serkan KURTULUŞ (Galatasaray A.Ş.), Çetin GÜNGÖR (Galatasaray A.Ş.), Orhan GÜLLE (Gaziantepspor), Mahmut BOZ (Gençlerbirliği), Özkan KARABULUT (Gençlerbirliği), Soner AYDOĞDU (Gençlerbirliği), Metin UÇAR (Hacettepe)
Aynı zamanda 2 yıl önce bizim takımdan Kalecimiz Kurtuluş Yurt ve Caner Hüseyin Bağ'ın da katıldığı 2.Lig Karmasına seçildi.
''Milli Takımlar İzleme Heyeti tarafından oluşturulan Spor Toto 2.Lig Karması'nın Antalya programı belli oldu.(2013)
Metin UÇAR Turgutluspor 07.04.1991 Kaleci

Hakkında bir yorum ; 2011-12 Hacettepe 1 Kırıkhan 1 maçından ; 
Hacettepe bu baskısını azalttığı anlarda kontrataklarla Kırıkhanspor'un atakları gelmeye başladı. İbrahim Kıymaz ile Kemal Bersis Çanak'tan geçen topları, kaleci Metin Uçar refleksleriyle kurtardı. Kaleci Metin için gerçekten oldukça başarılı bir maç çıkardı diyebiliriz.
Özetlersek ; genç,yetenekli bir Kaleci.Tecrübe eksikliği bizim gibi zirveye oynama hedefindeki bir takım için sıkıntı yaratır mı hep beraber göreceğiz.Umarım yaratmaz ve başarılı olur.
Kendisine Hayırlı Olsun.Hoşgeldin ve Başarılar Diliyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder