12 Kasım 2017 Pazar

Naz Naz'a KSK'den Can Suyu : 1-0 !!!

NAZİLLİ BELEDİYESPOR: 1 KARŞIYAKA: 0      
STAT: Nazilli İlçe  
HAKEMLER: Murat Erdoğan *Abdullah Uğur Sarı * Abdulkadir Döner *                                                                    

NAZİLLİ BELEDİYESPOR: Evren **, Turgay ***, Fatih **, Mert Çakar ** (Dk.77 Hakan **), İlker * (Dk.70 Burhan **), Mert Er **, Abdulkadir **, Gökhan **, Ayhan Tuna ***, Emre *, Gürhan *** (Dk.81 Tayfur Emre **) 
KARŞIYAKA: Erhan **, Cenk **, Arif **, Ali Say * (Dk.90+2 Namık Barış ?), Mahmut ***, Can Erdem *, Battal ** (Dk.80 Muhammet Fatih **), Harun *, Metin *, Abdulhamit **, Özgür *
SARI KARTLAR: Abdulkadir, Turgay (Nazilli Belediyespor) – Arif, Battal, Harun, Mahmut (Karşıyaka)
GOLLER: Dk.90+3 Burhan (Nazilli Belediyespor)  
KIRMIZI KART: -
(http://www.sesgazetesi.com.tr)

MAÇIN ÖZETİ
ÇOK ŞÜKÜR,BİN ŞÜKÜR,HELE ŞÜKÜR 3 PUAN !!!
  Allaha şükürler olsun ''6 puanlık hayati maçı'' son dakikalarda da olsa kazandık.Bu kez nihayet şans yüzümüze güldü.Geçen hafta 9+5'te yıkılmıştık,bu hafta 90+3'te güldük.
Yeni Teknik Direktör Mustafa Bahadır ile Yeni döneme böyle önemli bir 3 puanla başlamak çok iyi oldu.   
3 Puan Hayırlı olsun.Teknik heyet,futbolcular ve taraftarları kutluyorum. 
Gerçekten hafta boyunca başlatılan maça ilgi kampanyası futbolcuların maç öncesi açtığı şu pankart sahada ve tribünlerde ete kemiğe büründü ve belki de bunun sonucu haftalardır yanımızda olmayan şans melekleri bu kez son dakikalarda yanımızdaydı ve yüzümüze güldü.
EVET ''BİRLİKTE BAŞARDIK''     
Şans falan diyoruz da aşağıda bahsedeceğim ayrıntılı olarak maçın geneline baktığımızda zaten maçın hakkı bizimdi. Karşıyaka içinde bulunduğu zor duruma rağmen adeta 1 puana gelmiş gibiydi.
Hafta boyunca şehir tek yürek,tek yumruk oldu.
Bu maça her yönüyle iyi hazırlandık.Yeni hoca değişikliği de tabii bir hava değişikliği yaratmıştır her ne kadar hocanın elinde bir sihirli değnek olmasa da en azında farklı bir motivasyon olmuştur.Bunu derken takımı 3 maça çıkaran ''Yerli teknik ekibimiz''in hakkını asla yiyemem.Bana göre Silivri maçının ikinci yarısı hariç 3 maçı da kazanacak kadar oynadık ama maalesef 3/0 çektik.Ne yazık ki onların şanssızlığı oldu.
Bugün de aslında o maçlardan farklı bir oyun oynamadık ama kazandık.
Yeni hocamızın şansı diyelim umalım devam etsin.Mustafa Bahadır için ''şu durumdaki bir takıma daha tecrübeli,ligi,camiayı bilen bir hoca'' gerektiğine inandığım için yanlış seçim demiştim,asla kişiliğine,emekçiliğine bir saygısızlığım olamaz aksine dışarıdan göründüğü kadarıyla son derece kalender,iyi birine benziyor.İnşaallah emeklerinin karşılığını alırız,şansı da hep yanında olsun inşaallah neticede bu takımın başarılı olmasını istiyoruz hepimiz.
 Hafta içinde eşimin ameliyatı nedeniyle pek gündeme, kampanyaya dahil olamadım maalesef.Maçın da ancak ikinci devresini izlemeye yetişebildim kursum dolayısıyla.             İkinci devreyi izledim,ilk yarının da tekrarını izledim TV DEN'den.Yani izlemeden yorum yapmıyorum (!) 
Mustafa Bahadır şu 11 ve diziliş ile çıkarmıştı takımı ; 
11'e baktığımızda geçen haftaki Bandırma maçından 3 değişiklik vardı.Sol bek Nurettin Kayaoğlu ki o maçın en iyisiydi 18'de bile yoktu,yerine Gökhan Dinçer vardı,orta sahada sakatlanan Mehmet Ersavaş'ın yerine Turgay Gölbaşı ve Burhan Arman'ın yerine de İlker Sayan vardı.Sarı kart cezası biten Bora Yelken 11'de değil,18'de idi,hoca Tuna-Emre Balak tandemini bozmamıştı.
Hocanın tercihidir saygı duymak lazım ki Bora da sakatlığı mı var diye sorduğumda hayır hocamın tercihi saygı duyuyorum,yeter ki kazanalım ben oturmaya razıyım dedi,bu güzel bir anlayış kendisini kutluyorum ancak bence haftaya Tuna-Bora tandemi olmalı Emre Balak bu maçta çok kez yüreğimi ağzıma getirdi,çok riskli oynuyor zaten kritik bir yerde oynuyorsun niye ayağında fazla top tutuyorsun kaptırıyorsun kardeşim biraz dikkat lütfen,bu maçta tek beğenmediğim isimdi.
Yazdıklarımdan kimsenin alınmasına,gücenmesine gerek yok çünkü hata kaldıracak konumda değiliz kredimizi çok çok harcadık,o yüzden kimsenin morali bozulmasın,alınmasınlar.
11'in dizilişine baktığımızda ;
Turgay Stoperlerin önünde bir çapa gibi emniyet sübabı görevi görüyordu.Hemen Onun önlerinde Mert Çakar ve sol tarafta değişmeli İlker ve Gürhan vardı.Evet Sol kanatta sabit bir ismimiz yoktu bazen İlker,bazen Gürhan Sola yakın oynuyordu.Sağ kanatta Fatih ve santrfor da Abdülkadir vardı.Sağ ve Sol beklerimiz zaten Mert Er ve Gökhan Dinçer di.11'den dediğim gibi Emre Balak haricinde diğer oyuncuların hepsi iyiydi.Evren de geçen hafta ki bireysel hatalarını tekrarlamadı.Özellikle 27.dk.da ki Karşıyaka'nın ilk yarıdaki tek,maç boyunca 3 pozisyonundan biri olan Battal'ın karşı karşıya 2 kez vurduğu net gol pozisyonunu önledi.Ayrıca golümüzden önce 90+2'de Karşıyaka'nın 2.net gol pozisyonunda Mahmut Temür'e karşı açıyı iyi kapattı.
Mert Er'i beğendim,iyi bindirdi ve rakibin en etkili isimlerinden Battal ile iyi savaştı ve durdurdu.
Sol bek Gökhan Dinçer aynı şekilde yine etkili Sağ kanatları Ali Say'ı sahadan sildi diyebiliriz.
Kaptan Tuna rakibin en golcü ismi ve kaptanı Can Erdem'i iyi durdurdu,zaman zaman sektirse de yine de iyiydi.
Hocanın Tuna-Emre Balak tercihini Tuna,Can Erdem'i durdururken seken topları Emre çabukluğu ile süpürsün,alsın diye sanırım ama dediğim gibi Emre çok hata yaptı.
Orta Sahada Mert Çakar,İlker Sayan ve Gürhan Gürsoy'u beğendim.
Özellikle İlker ve Gürhan teknik oyuncular oldukları için pas yapmaya ve üretmeye çalıştılar.İlker'in 11'de olmasına sevindim ki 3-4 maç daha sürekli şans verilmeli maç kondisyonunu kazandıkça daha da iyi olacaktır,top ayağına çok yakışıyor ki çabası da iyiydi çıkana kadar mesela not almıştım 40.dk.da rakip sağ beke kaptırdığı topa tekrar arkadan kayarak gelip kazandı.
Gürhan zaten artık bu takımda ağırlığını iyice hissettiriyor.    Yine 2 bomba şutu vardı birinde ilk yarıda daha 7.dk.da yaklaşık 25 metreden çaktı Kaleci güçlükle üstten kornere çelebildi.İkincisi de ikinci yarıda 53.dk.da ceza sahası dışından şutu az farkla auta çıktı.Ayrıca çok iyi uzun ve ara pasları attı Fatih'e.
Turgay da eski maçlarına göre daha iyiydi,basit sade oynadı.
Ancak 4.cü sarı kartını gördüğü için cezalı duruma düştü.
Fatih Üge yine çalıştı,çabaladı,yine kaçırdı :( ah be abicim artık kurşun mu döktüreceksin bilemiyorum kır şu şanssızlığını diyorum inşaallah haftaya diyelim :)    
Şu pozisyonda Gürhan kornere ön direkte Abdülkadir'in kafasına attı Abdülkadir kafa ile aşırdı Fatih 1 metreden kafayı üstten auta attı :( Çalışılmış bir korner olduğu belliydi gol olsaydı harika olacaktı.
Fatih'in ayrıca bir penaltısı yine güme gitti,verilmedi.15.dk.da Gürhan'ın uzun pasında sağdan girdi,rakip sol bek Özgür Güler ile omuz omuza mücadelede yerde kaldı ama hakem devam dedi,burada Özgür kolundan çekip bırakıyor bence penaltıydı.  Şu görüntü net gösteriyor zaten ; 
Fatih 12.dk.da Gürhan'ın ara pasında çok iyi pozisyona girdi ama defans son anda araya girip kornere attı. 
Abdülkadir çok çalıştı,hava toplarını aldı,indirdi.9.dk.da Mert Er'in sağdan çok iyi getirip güzel kestiği topa çok iyi kafayı vurdu ama Kaleci Erhan başarılıydı.Ayrıca Fatih'in kaçırdığı golde topu çok güzel aşırdı arkaya.
Mustafa Bahadır golü bulabilmek için oyuna müdahale etti.  70'de İlker'in yerine Burhan Arman,77'de Mert Çakar'ın yerine Hakan Turan,81'de Gürhan'ın yerine Tayfur Emre Yılmaz girdi. Ve golü Tayfur Emre Yılmaz'ın asistinde Burhan ile bulduk.    Yani hocanın değişiklikleri tuttu,oyuna hamlesi golü getirdi diyebiliriz.Bu hocaya artı puan yazar ve ilk maçında zaten galibiyet geldi sınıfı geçti ama bu hamleleri ile galibiyetin gelmesi önemliydi.
Burhan nihayet golünü attı ve çok iyi tek vuruş yaptı,önceki iki maçta karşı karşıya hep geriye,yana çıkarmıştı hatırlatmayayım şimdi.
Golümüz yalnız çok güzel bir kombine atak ile geldi. Karşıyaka'nın Tuna'dan seken topta Mahmut Temür ile net golü kaçırmasından hemen sonra Evren çabuk başlattı uzun yüksek bir top attı Tayfur Emre Yılmaz nefis bir santrfor hareketi ile kafaya çıktı indirdi ve hemen kaçtı,Fatih'te çok güzel döndü sağına kaçan Tayfur Emre Yılmaz'ı gördü.Tayfur Emre Yılmaz itiraf edeyim kendisinden hiç beklemediğim bir çabuklukla patlayıcı kuvvet ile - ki bu adam hızlı bir yürüyemez diyorlardı- sağdan sol beklerini geçip ceza sahasına girdi ve ''bakarak'' Burhan'a çıkardı ve golü attırdı.Yani golün yarısı Tayfur Emre Yılmaz'ın.Aferin Tayfur.
Tayfur Emre Yılmaz'ın bir de 90+1'de kaçırdığı bir gol var ama zor pozisyondu,kaleciyi de geçti ama sol çizgiye doğru çekince kaleciden kornere çıktı vurduğu şut
Neticede şöyle sırat köprüsü bir final maçındaki aksiyonlarımıza baktığımızda ; 1 gol,1 verilmeyen penaltı,1 net gol pozisyonu,1 gol pozisyonu,3 şutumuz vardı.
Karşıyaka'ya gelince; şu 11 ve diziliş ile çıkmışlardı ;
Geçen hafta ki 3-2 kazandıkları Şanlıurfa maçından 2 değişiklik vardı.Sarı kart cezalıları Tayfun Pektürk ve Mustafa Aşan'ın yerine Battal Demirbilek ve Harun Atalay vardı.
Karşıyaka'yı açıkcası beklediğimden kötü buldum.Son 2 maçından 4 puan almışlardı ve 6 gol atmışlardı Maraş'ta 88'de yemişlerdi beraberlik golünü,o yüzden çekiniyordum ama beklediğim gibi çıkmadılar,konumlarından habersiz sahaya 1 puan için çıkmış gibiydiler,çok etkisiz kaldılar.Bunda bizim daha etkili olmamızın da payı olabilir,kendi içlerindeki bir takım sıkıntılardan da olabilir.İlk yarıda 1 Battal'ın 27.dk.da pozisyonu ve +5 dakika içerisinde 2 kez Mahmut ile girdikleri pozisyon olmak üzere toplam 3 pozisyonları vardı.Son +5 dk.içerisinde herhalde puan cetvelindeki yerlerini hatırladılar ve 2 pozisyon buldular.Tabii bunlarda bizim defans oyuncularımız Emre Balak ve Tuna Üzümcü'nün bireysel hataları vardı.90+1'de Emre Balak'ın hatalı pasında hızlı kontra atağa çıktılar Mahmut Temür penaltı almak istedi kendini bıraktı hakem çok yakındı iyi süzdü ve kanmadı.
İkincisinde golümüzden önce yine Mahmut Temür 90+2'de Tuna'dan seken topta Evren ile karşı karşıya kaldı gözlerimizi kapadığımız anda Evren de açıyı kapatınca yandan auta attı.Devamında bizim gol geldi zaten.
Neticede 14 yıl sonra yeniden karşılaştığımız Karşıyaka'yı ''tam 10 maç sonra'' ''hak ederek'' kazandık.
Maç sonrası tam 2,5 Aydır özlediğimiz sevinç görüntüleri vardı.
Karşıyaka taraftarı ile ilgili bir notum var.Maç boyunca güzel bir tribün yaptılar,takımlarını çok iyi desteklediler ve maçtan sonra takımlarını da çağırıp alkışladılar.
Ancak maçtan sonra stadın dışında şehrin muhtelif yerlerinde yaptıkları taşkınlıklar kendilerine yakışmadı.
''Yaşanan bu olay, maç sonunda meydana geldi.Önce sahada polislerle gergin anlar yaşayan ve sahaya atlamaya kalkışan Karşıyaka taraftarı emellerine ulaşamayınca Nazilli İlçe Stadı’ndan çıktıktan sonra olay çıkardı.Stadın yakınındaki Şehitler Parkı’nda Nazillili taraftarlar ile Karşıyakalı taraftarlar arasında arbede yaşandı.Taraftarlar arasında çıkan kavga Uzun Çarşı’da ve Nazilli Tren Gar’ında da devam ederken,olaya çok sayıda polis güçlükle müdahale etti.Tren Gar’ındaki kavgada 3 Karşıyakalı taraftarın Nazillili kadınlara sarkıntılık yaptığı ve bunun ardından Nazillili taraftarının da Karşıyakalı taraftarlarına saldırdığı öğrenildi. Olaylara müdahale eden polisler, fotoğraf makinesini kullanmayıp telefonlarıyla görüntü almak isteyen basın mensuplarına da sert tepki gösterdi.(RAMAZAN AYDEMİR)
Şu haberde yaşananlar hele bayanlara yapılanları tasvip etmek mümkün olmadığı gibi kınamak lazım,futbol sahalarında ve saha dışında böyle şeylere yer yok.Bu 12.hafta 11 haftadır yazı yazıyorum her takıma eşit mesafede olarak,Karşıyaka kulübüne ve taraftarına karşı hiç bir saygısızlığım olmamıştır,kendini bilmez kişilerin yaptığı bu nahoş olayları eminim sağduyulu taraftarlar da hoş karşılamamıştır.

Hakem Murat Erdoğan'ı da hiç beğenmedim.Oyun çok durdu en az 7-8 dakika uzatma vermesi gerekirken 5 dakika verdi,onda da golü attıktan sonra 5 dakika dolmasına rağmen bitirmedi korneri de ille attırdı.Bizim maçla aynı anda zaman zaman Konya Selçuk-Sakarya maçına bakıyordum bizim maçtaki kadar duraklama olmadığı halde +8 verdi hakem.
Gelelim bundan sonramıza ; 
 Haftaya Bugsaş deplasmanına Ankara'ya gidiyoruz.
Zirve iddiası olan ama kurduğu iyi kadrodan henüz verim alamayan Yıldıray Koçal'lı iyi bir ekip Bugsaş.
Şanlıurfa'ya kaybettiler.
Ön libero oyuncuları Harun Aydın isimli oyuncuları Kırmızı kart görmüş cezalı.Biz de de Turgay Gölbaşı Sarı kart cezalısı.
Zor maç olacak.Hedef en az 1 puan olacaktır.
Kalan 5 maçımızda toplayabildiğimiz kadar puan toplayarak hızla alt sıralardan kurtulmamız lazım.
Bu galibiyetle düşme hattından kurtulduk 15.sıraya çıktık ama yetmez tabii.
Kalan maçlarımız da zor.3 deplasman,2 iç sahada.
İç saha maçının biri Gümüşhane diğeri son haftalarda forma giren Hacettepe ile.
Deplasmanlarımız ise Bugsaş,Pendik ve Zonguldak Kömür.5 maçta en az 8-9 puan yapmalıyız içeride 2 maçı da alıp deplasmanlardan en az 3 puan almalıyız.
Bu galibiyet kaybolan öz güvenimizi biraz yerine getirecek,
takım üstündeki baskıyı biraz olsun azaltacaktır.
Başarılar diliyorum takımımıza.
Uzun süre sonra böyle keyifli ve arşivlik bir yazı yazmak nasip oldu.Devamı gelir inşaallah.
NOT :                                                                              
Maç künyesi ve fotoğraflar için sesgazetesi.com.tr,Ümit Özmen,Nazilli Belediyespor Resmi Facebook Sayfası ve Mehmet Mersin'e teşekkür ediyorum.
Maç yayını için de TV DEN ve Suat DENİZ'e Teşekkür ediyorum.Ufak bir eleştirim var yalnız,bazen oyuncuları karıştırıyor iyi seçemiyor olabilir doğaldır fakat KJ de ki arkadaş çok hata yapıyor.Golü Tayfur Emre Yılmaz'a yazdı,maç sonrası skor ekrana bindirilirken golümüzün adı Tayfur Emre Yılmaz,hocamızın adı Yavuz İncedal,rakip hocanın adı İsmail ...... idi.Bunlara daha sonraki yayınlarda dikkat edilirse daha iyi olur.Kendi adıma uzakta bir taraftar olarak maçı izleyebilmek çok güzel.Tekrar Teşekkür ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder