3 Temmuz 2017 Pazartesi

NOSTALJİ / TARİHİMİZ : EFSANE GOLCÜ BABÜR BENTÜRK



NAZİLLİSPOR'un Efsane Golcüsü BABÜR BENTÜRK'den Tüm NAZİLLİSPOR'lulara ve NAZİLLİ'li Hemşehrilerimize Selam Var.
Sayfamız daha önce örneklerini gördüğünüz üzere NAZİLLİSPOR / NAZİLLİ BELEDİYESPOR'umuzun kuruluşundan bugünlerine kadar az veya çok emeği geçmiş Başkan,yönetici,Menajer,futbolcu temas kurabildiğimiz her değerimizi eski,yeni kuşak sizlere,en azından selam ve sevgilerini ulaştırmaya çalışıyoruz.
Bu sefer ki konuğumuz NAZİLLİSPOR'umuzun kuruluş ve ilk
Şampiyonluk döneminde oynamış,attığı gollerle Efsane Golcü olarak Babalarımızdan ismini çok sık duyduğumuz BABÜR BENTÜRK.
Kendisi ile temas kurmamıza çok memnun oldu ve aracılığımızla
tüm NAZİLLİSPOR'lu ve NAZİLLİ'lilere çok çok Selamlarını ve Sevgilerini ilettti, NAZİLLİSPOR'umuzu ve NAZİLLİ'mizi hiç unutmadığını hala dostları aracılığıyla iletişiminin devam ettiğini söyledi.
Kendisi şu anda İstanbul'da oturuyor.Telefon ile sohbet ettik,bu sohbet den aklımızda kalan notlar şöyle ;
''Kuleli Askeri Lisesinde okurken Ordu Milli takımında oynuyordum.
Askeri Lise den sonra Davutpaşa,Kasımpaşa da oynadım
Beşiktaş ile anlaşmıştım olmadı.Sonra Bursaspor ile anlaştım
75 bin Lira kapora da aldım ama o zamanın Başbakanı Süleyman Demirel ,Bakanlar ve Aydın Milletvekilleri İsmet Sezgin ve Nahit Menteşe araya girdi beni Nazillispor'a getirmek için ve Bursaspor'a parayı iade ettim ve Nazillispor'a geldim.

1967 yazında Bentürk’ün Nazilli’ye transferi bir romanı dolduracak kadar karmaşık ve inanılmaz olaylarla dolu. Mevsim sonunda Davutpaşa küme düştüğü için Bentürk takımdan ayrılmaya karar veriyor. Sabri Kiraz Bursa’ya götürmeye kararlı kendisini. Bursa güçlü ekiplerinden biri birinci kümenin. Bentürk de söz veriyor yeşil beyazlı formayı giymeye.
 
Ama Nazillili yöneticiler dört Davutpaşa yiğidini transfer etmeye karar veriyorlar bu arada. Korsan Celal, Ayhan Tırkı, Kemal Dirikan ve Rıdvan Şumlulu bu oyuncular. Ama yöneticiler tuhaf bir teklif yapıyorlar bu dörtlüye. Sizi ancak ve ancak Babür Bentürk’ü bizim takıma gelmeye ikna ederseniz alırız, diyorlar.
                            
Bu ısrar ilginç gelişmelere neden oluyor. İlkin meclis başkanı İsmet Sezgin telefon açıyor genç oyuncuya. Muhakkak gel Nazilli’ye, yeni kurulan bir takım bu, mutlu olursun Nazilli’de. Para var, seyirci var, kentte heyecan var, diyor. Sonra içişleri bakanı Nahit Menteşe ve başbakan Süleyman Demirel sırayla ağırlıklarını koyuyorlar ve genç oyuncu dört arkadaşının da baskısıyla kararını değiştiriyor. Gidip Sabri Kiraz’dan özür diliyor. Ve birinci küme yerine yeni kurulan üçüncü kümeyi yeğliyor. Çiçeği burnunda Nazillispor’un yolunu tutuyor, 75 bin lira karşılığında.

1967-71 arası Ege kulübünde geçiyor. Bentürk gollerini sıralıyor, gol kıralı oluyor, Nazilli’nin ikinci kümeye çıkmasına büyük katkı sunuyor. Ama 1971 senesi oldukça tatsız geçiyor. Çünkü küme düşme konumuna geliyor Nazilli. Şampiyonlukta çekişen iki takım ise Adanaspor ile Trabzon. Nazilli’nin Adana ile kendi evlerinde yapacakları maç oldukça hadiseli geçiyor. İlkin Güney ekibinin gönderdiği paraları kabul etmiyor genç santrfor. Ahlakı şikeyi lanetliyor çünkü. Ve ligin panter kalecisi Velkoviç’e golünü atıyor, takımını öne geçiriyor. İkinci golünü salladığında da, takımını kümede bırakacağına emin oluyor hatta. Ama hakem buz gibi golü saymıyor, daha sonra yarattığı uydurma penaltıyla da Adana’ya yol veriyor. Saha karışıyor, Recep Adanır hakemi dövüyor. Maç sonrası Bentürk’e getirilen paraların dört oyuncu tarafından paylaşıldığı ortaya çıkıyor (Hanna, Puşkaş Ergun, Ekrem, Erkan). Hakem Özdemir Erentok da 35 bin lirayı indirmiş diyorlar cukkaya. Üç ay saha kapanma cezası da alınınca,  Ege ekibi üçüncü kümenin taşlı yollarına koyuluyor yeniden. Bentürk de valizini topluyor, kentten ayrılmanın vakti geldi diyerek.
1967,68,69,70 4 sene oynadım.Nazilli den ayrılmama sebep olan olay hoş olmayan olaydı haklıydım kararımda ama olay oldu bu Bandırma'ya giderken Kaleci Oskay vardı yanımda otobüsü kurşunladılar yaralandı.
Bileklerini bile kesen taraftarlar vardı yıllar sonra Nazilli'ye geldiğimde 
tanıştım O taraftarımızla.
1971-2 mevsiminde ikinci ligin güçlü armadası Bandırmaspor istiyor golcümüzü. Ama Nazillili futbolseverler büyük olaylar çıkarıyorlar santrforlarının gidişine. Silahlar patlıyor, arabalar parçalanıyor. Ama Bandırma deneyimi çok neşeli geçmiyor Bentürk için. Kısa aralıklarla, doğumda kızını kaybediyor, ardından da annesini. Bir çöküntü yaşıyor.

Çok Gol Kralı oldum hatta Trabzonspor da Necmi Perekli vardı Golcü Babür 
Abi bırak bir kez de biz olalım demiştir.
22,24 golüm vardı Son Kırıkkale maçında benim Gol Kralı olmamam için 

6,7 gol attırdılar rakibime ve geçirdiler.
Sadece Nazilli değil,Aydın,Manisa,Muğla,İzmir tüm Ege'den beni izlemeye gelirlerdi.
Nazilli'nin tüm İlçeler Atça, Sultanhisar, Bozdoğan,Yenipazar ve her yerde 
Bana taparlar.Özel maç,fuar şehirleri kupası v.s. hangi maç olursa olsun yenmediğimiz takım kalmadı tüm Ege de herkesi yendik.
Sadece futbol değil çok şey yaptım.
Tekel de Güreş ve Boks takımı kurduk Güreş Federasyonu Başkan
Yardımcılığı yaptım.
Özal zamanında Naim Süleymanoğlu'nu Avustralya'da kaçırdık
o yüzden Rusya ve Bulgaristan'a girmem yasaktır.
Renkli,çok yönlü bir kişiliğim vardır.
Çok şey var daha bir gün yüz yüze gelirsek anlatırım ''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder