14 Ağustos 2016 Pazar

Naz Naz Akhisar'da Bozguna Uğradı : 4-0

Akhisar  Belediyespor: 4
Nazilli Belediyespor   : 0
Stat: Akhisar Belediye Şehir
Saat :18.00
Hakemler: Levent Balcı ***, Fatih Söyler ***, Kürşathan Alkın ***
4. Hakem: Melis Özçiğdem
Akhisar  Belediyespor: Fatih Öztürk ***(46 Lukac **), Lopes ***(65 Tolga **), Douglao ***(70 Hasan Ali **), Caner *** (80 Bartu **), Kadir ***(60 Orhan **), Vaz Te **, Custodio ***(55 Abdülkadir **), N’Guemo ***(55 Aykut **), Ömer Bayram ***(46 Sami **), Soner ***(70 Alper **), Rodallega ***((65 Muğdat ***)
Nazilli Belediyespor: Ersin **(46 Metin **), Ramazan *(34 Mehmet **), Hakan **, Sabri **, Serkan **, Berkay **, Mert **, Zafer **, Burak **, Atilla **, Fatih **
Goller: 7-36.Dk Vaz Te 2-0, 68. Dk Muğdat (P) 3-0, 84. Dk. Sami 4-0
Sarı kart: : Alper (Akhisar), Ramazan , Sabri Turgut (Nazilli)
Kırmızı kart: YOK
KÖTÜ SINAV
Maalesef hem oyun olarak hem skor olarak çok kötü bir sınav verdik.
Elbette bu bir hazırlık maçıdır ölçü değildir nasıl Denizli galibiyetini
abartmamak lazım ise bu yenilgiyi de abartmamalıyız.
Ancak mutlaka dersler çıkarmalıyız ki işe yarasın.
Bir bakıma ayakların yere basması,erken havaya girmemek için bu
acı tokat,ağır yenilgi iyi oldu.''Hayırlı yenilgi'' olarak bakmak lazım.
Peki neden böyle ağır mağlubiyet oldu ?
Maçı görüntü net,sağlıklı olmasa da canlı olarak izledim.Daha sonra da
görüntülü analiz yapabilmek için durdurup,oynatıp tekrar izledim.
Yapacağım eleştiriler bir hazırlık maçından sonra bu kadar eleştiri mi
olur diye değil ''yapıcı eleştiriler'' olarak görülsün lütfen.
Kaldı ki lig maçlarında hak ediliyorsa yeri geldiğinde ağır eleştiriler de
yapabilirim zira bu sezon 50.yılımızda Şampiyonluk hedefi ile maddi,manevi
büyük emekler harcanıyor hiç kimsenin sallanma,kaytarma lüksü yok. 
Yukarıdaki sorunun cevabı kısa ve net aslında ''Liginin başlamasına 
1 hafta kala hazır olan Süperlig takımı Akhisar'a gücümüz yetmedi,ağır bastılar''
Evet gerçek bu maalesef.
Akhisar'a maç öncesi duyuru görselinde şöyle 
''Akhisar'ın Süperlig öncesi Son Provası'' 
dediğimiz gibi Akhisar'a idman verdik adeta.
Cihat Arslan da bundan çok memnun olmuş olsa gerek ki maç sonrası
röportajında bize Teşekkür etmiş ;
''Kendi seyircimiz önüne bu sezon ilk defa çıktık.Stadımızın yetişmemesinden dolayı sezon başlarını içeride oynamayı arzu ediyoruz ki seyirciyle bir bütünleşme gerçekleşsin. Güzel bir karşılaşma oldu.Nazillispor’a teşekkür ediyoruz.Çok uzun bir yoldan bizi desteklemek için geldiler.İyi bir müsabaka oldu,antrenman müsabakası şeklinde geçti... ''
Yöneticisinden,taraftarına Nazilli'de herkesin hedefi,rüyası bir gün ''Akhisar Belediyespor gibi olmak,Süperlig'te oynamaktır'' Dün gördük ki ''şimdilik ancak figüranı oluyoruz ''
Evet bu sitemkar sözlerim biraz ağır oldu farkındayım ancak hiç bir şey oynamadan böyle yenilmek beni çok üzdü.Evet dediğim gibi Akhisar hazır,Süper lig takımı bizden güçlüler ama çok kötü oynadık,mücadele zayıftı,düşüktü.
Akhisar Belediyespor şu 11 ve diziliş ile başladı.
Sakat olan Serdar Kesimal ve 2 gün önce alınan Sissokho dışında tam kadroydular.2 yeni transferleri Sağ bek Portekizli Miguel Lopes ve Kayserispor'dan Ömer Bayram 11'de başladı.
Bizim 11 ve dizilişimiz ise şöyleydi ;
Hafif sakatlıkları olan Halil Zeybek ve Yüksel Kayaalp dışında tam kadroyduk.
Her iki takımda ilerleyen dakikalarda ve ikinci yarıda değişiklikler yaptı.
Biz de 34.dk.da sakatlanan Sağ bek Ramazan Işık'ın yerine Mehmet Ersavaş girdi ve sağ bek oynadı.
Yediğimiz gollerin görüntülü analizi ; 
1.gol de Akhisar taç atışı ile Soner'i kaçırıyor,Soner çizgiye inip geriye çıkarıyor Vaz Te geriden gelip vuruyor ve golü atıyor bizim defansta ne bir takip,ne bir kademe var herkes uyuyor.
2.gol de ise orta sahadan pas ile Rodallega'yı kaçırıyorlar bom boş bizim Stoperler Sabri ve Serkan geride kalmış,Kalecimiz Ersin libero gibi çıkıp önlemeye çalışıyor kendisinden sekip sağ tarafa açılan topu Rodallega ortaya çıkarıyor Vaz Te yine boş durumda vuruyor kale içerisinde bulunan oyuncularımıza rağmen gol oluyor.
3.gol de kim bilmiyorum tanınmıyor Muğdat'ı kontrolsüz girişle bir oyuncumuz düşürüyor,penaltı ve Muğdat Kalecimiz Metin'in sağına atarak golü yapıyor.
4.gol de artık klasikleşen uzaktan Metin'in yediği gollerden birini izledik.Sami ceza sahası dışından sol bir şutla Metin'i avladı.Cüneyt hocanın bu gole tepkisini de görüyoruz.
Bu gollerin dışında da pozisyon verdik.Bunların en önemlisi yine defansımızın arkasına atılan uzun topa Muğdat koşuyor geç çıkan Metin'i de geçiyor,çizgiden golü önlüyor yetişen oyuncumuz
Bizim ise maç boyunca sadece 2 pozisyonumuz vardı ikisi de ikinci yarı.Birincisinde sağ kanat dan bir oyuncumuzu kaçırdık yan çizgiye yakın faulle durdular,kazandığımız yarım korner frikikten sonuç alamadık.
İkincisi de son dakikada kimdi tanıyamadım defansın arkasına kaçan oyuncumuz karşı karşıya idi,önce sağa çekti sonra geriye çıkardı en son birlikte ezdiler topu.

Genel değerlendirme notları ; 
-Rodallega haliyle çok zorladı defansımızı

-Akhisar çok diri idi ve şu pozisyonda görüldüğü gibi 2-3 kişi çok iyi pres yaptılar hep, oynatmadılar
-Orta sahada Custodio ve N'Guemo'ya karşı Berkay ve Mert Çakar çok zayıf kaldı.İkinci yarıda Gökhan da girdi tanıyabildiğim kadarıyla O da kötüydü.
-Atilla çok zorlandı Stoperlerine karşı,ağır kaldı
- Ersin yediği 2 gol de hatalı değildi,yan toplarda başarılıydı.
-Hem defans göbeğimizden,hem her iki bek bölgemizden arkaya çok kaçırdık,ağır kaldılar Stoperlerimiz Sabri,Serkan özellikle Sol bekimiz Hakan.
-Bu noktada şöyle bir sorun var,Cüneyt hoca defansımızı da ileriye çıkararak,oyunun boyunu kısaltmayı 30-40 metrede oynamayı,2.bölgede yani orta sahada oyuna hakim olup hücum etmeyi istiyor oyun sistemi olarak.Tabii bu büyük risk.Dünkü gibi Rodallega,Vaz Te,Muğdat,Sami gibi olmasa da hızlı,süratli adamları olan takımlar sorun yaratır lig'te.Bu oyunu oynamak için Stoperlerimiz ve beklerimizin ağır olmaması,hızlı olması lazım.Hadi Yüksel ve Gökhan Dinçer o kadar ağır değiller ancak Stoperlerimiz konusunda emin değilim maalesef.Kalecilerimiz de Libero gibi olmak zorunda.
Tabii karşımızda Süperlig takımı Akhisar değil,2.lig takımları olacak ama bence bu maçtan çıkarılacak birinci ders bu konuda olmalı.
-İkinci ders konusu ise topu oyuna sokma konusu.Dün bu konuda da zorlandık.Stoperlerimiz topu oyuna sokmaya,oyunu kurmaya çalışıyor ama ya pas hatası ile rakibe atak şansı veriyorlar ya da uzun top oynuyorlar o da boşa gidiyor.Bunun çözümü stoperlerden topu gelip alıp oyuna sokabilecek bir orta saha oyuncusu ile olabilir.Bence Gökhan Çakır veya Zafer (artık ileride oynuyor) bunu yapabilir.Oyunu organize etmeli ön liberolarımızdan biri.
-Dikkatimi çeken bir nokta da şu oldu,ilk yarıda bir ara üst üste 3 korner kullandık biri sağ,ikisi sol taraftan kimler kullandı bilmiyorum ama çok kötü kullandılar birinde soldan kullanılan korner havadan kimseye değmeden karşı tarafa taça gitti.Korner konusunu da çalışmalıyız.
-Çıkarabildiğim notlar bunlar.Eminim teknik heyetimiz de bundan daha fazlasını analiz edip,hataları tespit edecek ve önlemler alacaktır.

1 yorum: